دور دنیا

عمان کجاست؟ صفر تا 100 مساحت، آب و هوا پرچم و جمعیت

کشور عمان یکی از کشور های آسیایی کوچک در شبه جزیره عربستان است. این کشور با مساحتی حدود 309500 کیلومتر مربع، با کشورهایی مانند یمن، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، و ایران مرز آبی دارد. این کشور با قدمتی بیش از 5000 سال، یکی از قدیمی ترین کشورهای مستقل در جهان عرب است. در ادامه با ایرانیجو همراه شوید تا به معرفی کامل آن بپردازیم.

عمان کجاست؟

کشور سلطان‌نشین عُمان یکی از کشورهای آسیایی، با مساحت 309500 (km) در شرق شبه جزیره عربستان است. این کشور پادشاهی از دو بخش مسندم (در جنوب تنگه هرمز) و مدحا در همسایگی خیلج فارس تشکیل شده است.

کشور عمان کجاست؟ معرفی Oman
کشور عمان کجاست؟ معرفی Oman

Oman به دلیل موقعیت استراتژیک خود در خلیج فارس و همچنین سیاست خارجی غیر مداخله جویانه خود، نقش مهمی در منطقه ایفا می کند. این کشور بارها در حل اختلافات بین کشورهای مختلف، از جمله ایران و آمریکا، میانجیگری کرده است. نام آن نیز در طول تاریخ تغییراتی داشته است. در بعضی منابع تاریخی، این کشور با نام‌های اومانا و اومان نیز نامیده شده است. عمان واژه‌ای غیرعربی است و ریشه آن مشخص نیست اما با این حال، قدیمی‌ترین نام آن مگان است. مگان در منابع تاریخی از قرن 5 پیش از میلاد به آن اشاره شده است.

جمعیت 

بر اساس آخرین سرشماری های انجام شده در سال 2021 حدود 5.4 میلیون نفر در این کشور ساکن بوده و در آن زندگی می کنند. این کشور از لحاظ اقتصادی و اجتماعی شرایط نسبتاً مناسبی دارد و به همین دلیل، مقصد جذابی برای مهاجران از کشورهای مختلف است. بر اساس آمارهای رسمی، حدود 2 میلیون نفر از جمعیت کشور را خارجی ها تشکیل می دهند.

لوکیشن عمان بر روی نقشه گوگل

در تصویر زیر لوکیشن واضح و دقیق عمان قابل مشاهده است، با کلیک روی تصویر می توانید آن را بررسی و مشاهده کنید.

نقشه عمان 

کشور عمان کشوری وسیع و دارای شهر ها و استان های زیادی است، در نقشه زیر می توانید موقعیت دقیق آن ها را مشاهده کنید.

نقشه کشور عمان
نقشه کشور عمان

پرچم عمان

پرچم عمان یک پرچم 3 رنگ عمودی است که از بالا به پایین به رنگ های سفید، قرمز، و سبز تقسیم شده است. در مرکز پرچم، یک دایره سفید وجود دارد که در آن هلال ماه و ستاره هفت پر سبز رنگ قرار گرفته اند.

پرچم oman
پرچم oman
  • رنگ سفید: صلح و پاکی
  • رنگ قرمز: شجاعت و فداکاری
  • رنگ سبز: امید و خوشبختی
  • نماد هلال ماه و ستاره هفت پر
  • هلال ماه: اسلام
  • ستاره هفت پر: اسلام
مرتبط:   آمریکا کجاست؟ بررسی مساحت، آب و هوا و جمعیت کشور ایالات متحده

پایتخت عمان کجاست؟

شهر مسقط، بزرگ‌ ترین شهر و پایتخت کشور عمان است. این شهر به دلیل داشتن یک حلوای معروف و لذیذ به نام مسقطی، در میان ایرانی‌ها نیز شناخته شده است. تورهای مسافرتی که به این کشور می روند نیز معمولا به مقصد دو شهر مسقط و صلاله برگزار می‌شوند.

مسقط بزرگ‌ ترین شهر استان مسقط نیز محسوب می‌شود. نام این شهر در زبان عربی به معنای “محل سقوط” است، اما علت نامگذاری آن متفاوت است.

برخی معتقدند که نام مسقط از زمانی که یک کشتی در این مکان غرق شد گرفته شده است و برخی دیگر نیز معتقدند که این نام از زمانی که یک پرنده در این مکان سقوط کرد گرفته شده است.

هرچه که باشد، مسقط امروز شهری زیبا و مدرن است که جاذبه‌های گردشگری فراوانی دارد. از جمله این جاذبه‌ها می‌توان به قلعه جلاله، قلعه میرانی، مسجد السلطان قابوس، و موزه ملی اشاره کرد.

تاریخچه عمان

این کشور یکی از قدیمی‌ترین مناطقی است که انسان در آن سکونت داشته است. شواهد مختلف نشان می‌دهد که انسان‌های اولیه حتی 100 هزار سال قبل نیز در آن زندگی می کردند. اما تمدن از 14 هزار سال قبل در این کشور آغاز شده است.

در دوران باستان، این کشور یک امپراتوری قدرتمند بود که بر بخش‌های زیادی از شبه جزیره عربستان و شرق آفریقا حکومت می‌کرد. این امپراتوری در قرن هفتم میلادی با ظهور اسلام از بین رفت.

در دوران قرون وسطی نیز به یک مرکز مهم تجارت و بازرگانی تبدیل شد و روابط تجاری گسترده‌ ای با کشورهای مختلف داشت و از جمله صادرکنندگان مهم ادویه جات و عاج بود.

در قرن 17 میلادی، پرتغالی‌ها به آن حمله کردند و کنترل این کشور را به دست گرفتند. اما عمانی‌ها پس از چند سال مقاومت، توانستند پرتغالی‌ها را از کشور خود بیرون برانند.

در دوران معاصر این منطقه به یک کشور مستقل تبدیل شد اما فورا در قرن 20 تحت تأثیر قدرت‌های بزرگ جهان قرار گرفت.

در سال 1970، سلطان قابوس، پادشاه جدید عمان، به قدرت رسید. سلطان قابوس یک سیاستمدار اصلاح‌ طلب بود و تلاش کرد تا آن را به یک کشور مدرن و توسعه‌ یافته تبدیل کند.

در دوران حکومت سلطان قابوس، کشور شاهد پیشرفت‌های زیادی بود و به کشوری ثروتمند با زیرساخت‌های مدرن تبدیل شد و نقش مهمی در تجارت منطقه خلیج فارس ایفا کرد.

مرتبط:   استان های عراق به ترتیب جمعیت + شلوغترین و خلوتترین استان

پس از مرگ سلطان قابوس در سال 2020، سلطان هیثم بن طارق به قدرت رسید. سلطان هیثم نیز ادامه‌ دهنده راه سلطان قابوس است و تلاش می‌کند تا آن را به یک کشور توسعه‌ یافته‌ تر تبدیل کند.

آب و هوای عمان

این کشور در جنوب شرقی شبه جزیره عربستان است که آب‌ و هوای آن از تنوع زیادی برخوردار است. به طور معمولا هوا در اکثر مواقع در آن گرم و شرجی است. 

مناطق مرکزی آن دارای شنزارها و بیابان‌های بزرگی است، که این امر باعث گرم شدن هوا در این مناطق می‌شود. به علاوه، نزدیکی کشور به خط استوا نیز از عوامل تاثیرگذار در گرمای هوا در آن است. در مناطق کوهستانی نیز آب‌ و هوای نسبتاً سردی وجود دارد. این مناطق، در ارتفاعات بالایی قرار گرفته‌ اند و به همین دلیل، دمای هوا در آن‌ها پایین‌ تر است.

اقصاد

عمان کشوری در جنوب شرقی شبه جزیره عربستان است، که مانند سایر کشورهای حاشیه خلیج فارس، از منابع نفت و گاز سرشاری برخوردار است.

 این منابع، نقش مهمی در توسعه اقتصادی آن داشته‌ و این کشور را به یکی از بهترین کشورهای منطقه از نظر زیرساخت‌های شهری و شهرسازی تبدیل کرده‌اند. این کشور بیش از 5 میلیارد بشکه ذخیره نفت خام دارد و روزانه بیش از یک میلیون بشکه نفت صادر می‌کند و همچنین دارای ذخایر قابل توجهی گاز طبیعی نیز هست.

در سال‌های اخیر، دولت آن تلاش کرده است تا اتکای خود به نفت و گاز را کاهش دهد. به همین منظور، روی صنعت گردشگری سرمایه‌ گذاری‌های زیادی انجام شده است. این کشور دارای جاذبه‌های گردشگری طبیعی و تاریخی فراوانی است که می‌تواند به رونق این صنعت در این کشور کمک کند.

از مهم‌ترین کالاها و خدمات صادراتی آن می‌توان به مواردی مثل ماهی و محصولات دریایی، فلزات و پارچه، تجهیزات حمل‌ و نقل، و روغن اشاره کرد.

استان های عمان

این کشور به 9 استان تقسیم می‌شود. در ادامه با ایرانیجو همراه شوید تا به معرفی برخی از این استان ها بپردازیم.

  • استان مسندم
  • استان بریمی
  • منطقه باطنه شمالی
  • منطقه باطنه جنوبی
  • استان مسقط
  • منطقه ظاهره
  • منطقه داخلیه
  • منطقه شرقیه شمالی
  • منطقه شرقیه جنوبی
  • منطقه وسطی
  • استان ظفار

استان مسندم

در شمال شرقی این کشور، استان مسندم قرار دارد و تنها استان این کشور است که به خلیج عمان متصل است. این استان دارای جاذبه‌های گردشگری فراوانی از جمله تنگه هرمز، جزیره مسندم، و قلعه راس الحد است.

مرتبط:   موناکو کجاست؟ بررسی مساحت، آب و هوا، پرچم و جمعیت 2024

استان بریمی

بریمی در شمال کشور قرار دارد و از طریق مرز زمینی به کشور امارات متحده عربی متصل است. این استان دارای جاذبه‌های گردشگری فراوانی از جمله قلعه بریمی، و مسجد جامع بریمی است.

منطقه باطنه شمالی

 باطنه شمالی در شمال عمان قرار دارد و از طریق مرز زمینی به کشور امارات متحده عربی متصل است. این منطقه دارای جاذبه‌های گردشگری فراوانی از جمله شهر صحار، و قلعه صحار است.

زبان رسمی

 زبان رسمی و اصلی مردمان این کشور عربی است. اما زبان‌های دیگری مانند بلوچی، هندی، و سواحیلی نیز در میان مردم عمان رایج است. انگلیسی نیز به عنوان زبان دوم آنها مورد استفاده قرار می‌ گیرد.

دین مردم

بیشتر مردم ساکن در این کشور، مسلمان هستند و از مذهب اباضیه پیروی می‌کنند. مذهب اباضیه  یکی از قدیمی‌ ترین مذاهب در اسلام است و حدود 75 درصد از مردم عمان اباضی هستند. حدود 25 درصد از مردم عمان نیز شیعه یا سنی هستند. مردمان این کشور به مناسبت های اسلامی مانند ماه رمضان و اعیاد اهمیت بسیار زیادی می‌دهند.

واحد پول عمان

در این کشور واحد پول اصلی و رسمی، ریال است. ریال در سال 1973 میلادی جایگزین ریال عمانی سابق شد. هر ریال معادل 1000 بیسه است. ریال از نظر ارزش، یکی از با ارزش‌ترین ارزهای جهان است. هر ریال عمان معادل 2.39 دلار آمریکا است. سکه‌ های بیسه از جنس مس، برنج، و آلومینیوم ساخته می‌شوند. اسکناس‌های ریال از جنس کاغذ ساخته می‌شوند و دارای طرح‌های مختلفی هستند.

ریال در این کشور و همچنین در کشورهای دیگر حاشیه خلیج فارس مانند امارات متحده عربی، قطر، و کویت مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اختلاف ساعت ایران با عمان

تفاوت ساعت ایران با این کشور حدود نیم ساعت است. یعنی تنها حدود 30 دقیقه تفاوت زمانی بین این دو کشور وجود دارد. 

برای مثال، اگر ساعت حال حاضر در تهران 12:00 ظهر باشد، ساعت حال حاضر در مسقط، پایتخت عمان، 11:30 ظهر خواهد بود.

کلام آخر

کشور عمان (Oman) یکی از کشور های ثروت مند آسیایی است که در نزدیکی کشور ایران است. این کشور، دارای آب و هوایی به نسبت گرم سیر و اقتصادی بسیار خوب است. سالانه افراد زیادی از سراسر دنیا برای بازدید از جاذبه های زیبای آن به این کشور سفر می کنند.

5/5 - (2 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا