مجله زیبایی

پیرسینگ چیست؟ ✔️ انواع پیرسینگ کدامند؟ 👌 مزایا و معایب آن

پیرسینگ (Piercing) روشی است برای زیباسازی قسمت‌هایی از بدن که با سوراخ کردن و آویختن جواهرات به آن انجام می‌شود. پیرسینگ به هیچ عنوان روش جدیدی نیست و سابقه‌ای طولانی مدت دارد. اگر شما نیز علاقه مند شدید تا با این روش زیباسازی بیشتر آشنا شوید، پس تا انتهای این مقاله از ایرانیجو با ما همراه شوید.

پیرسینگ چیست و چگونه انجام می‌شود؟

تاریخچه پیرسینگ به قبل از میلاد مسیح برمی‌گردد و یکی از انواع رایج آن در اکثریت کشورها پیرسینگ نرمه گوش است. اما امروزه این کار جنبه افراطی به خود گرفته و تقریبا در تمامی نقاط بدن انجام می‌شود.

سوراخ کردن بدن یا پیرسینگ در اکثر نقاط بدن انجام می‌شود، اما در برخی قسمت‌های بدن جذابیت بیشتری به همراه دارد. به عنوان مثال می‌توان برای آویختن و نصب جواهرات در پوست و یا غضروف قسمت‌هایی مانند بینی، گوش، ابرو، ناف، لب و زبان سوراخ‌هایی را ایجاد کرد. با توجه به اینکه پیرسینگ در کدام محل بدن شما انجام شده است، طول دوران بهبودی متفاوت است.

انواع پیرسینگ کدامند؟

 با توجه به مکان سوراخ کردن بدن، پیرسینگ به انواع مختلفی تقسیم می‌شود. که ما در اینجا به توضیح تعدادی از آنها می‌پردازیم.

 پیرسینگ بینی

سوراخ کاری در ناحیه بینی کار بسیار حساسی است و نیاز به یک سوراخکار حرفه‌ای دارد. چرا که در صورت اشتباه فرد سوراخ کننده، ممکن است به عصب شخص آسیب برساند.

 یکی از نواحی پیرسینگ بینی در قسمت بالایی پل بینی و بین چشم‌ها است. در قسمت سپتوم یا تیغه بینی نیز می‌توان پیرسینگ را انجام داد، که ممکن است بسیار درد آور باشد. مدت زمان بهبودی پیرسینگ

 بینی به طور متوسط در حدود 2 الی سه ماه است.

پیرسینگ گوش

گوش‌ها یکی از نقاط  بسیار محبوب برای انجام پیرسینگ هستند. نواحی مختلفی از گوش وجود دارد که می‌توان برای سوراخ کردن انتخاب کرد. اما در این میان یکی از نواحی بسیار رایج پیرسینگ گوش، لوب و لوب بالایی است.

پیرسینگ چیست و چگونه انجام میشود؟
پیرسینگ چیست و چگونه انجام میشود؟

می‌توان سوراخ کاری را در قسمت‌های مختلفی از غضروف گوش نیز انجام داد. این نواحی شامل قسمت داخلی گوش، غضروف فوقانی یا قسمت مارپیچ بالای گوش است.

پیرسینگ ابرو

در گذشته سوراخ کردن ابرو در میان زنان همجنسگرا رایج بود، اما امروزه معنای خاصی ندارد.

مرتبط:   راههای کوچک کردن بینی در خانه ❔برای کوچک کردن بینی چه کنیم؟

پیرسینگ ابرو از طریق ایجاد سوراخ در ناحیه زیر ابرو و بالای پلک‌ها انجام می‌شود. سوراخ ابرو  به صورت سطحی و ترجیحا عمودی است.

جواهرات مورد استفاده در این قسمت هالتر خمیده یا حلق بستن توپ است. دوره بهبودی پیرسینگ ابرو در حدود یک ماه طول می‌کشد که در این مدت نباید مواد آرایشی وارد سوراخ این ناحیه شود.

پیرسینگ ناف

پیرسینگ ناف یکی از انواع بسیار محبوب در اوایل دهه 2000 بود، که در حال حاضر خیلی رواج ندارد. برای انجام این نوع پیرسینگ قسمت بالای ناف سوراخ شده  و جواهرات به صورت عمودی در آن قرار می‌گیرد.

سوراخ کردن ناف نیاز به مراقبت‌های ویژه‌ای دارد. در اثر حرکاتی مانند خم شدن و نشستن ممکن است به ناف فشار وارد شود و به پیرسینگ صدمه بزند. بنابراین جهت بهبودی سریع توصیه می‌شود از حرکت زیاد اجتناب کنید.

بعد از انجام پیرسینگ ناف لازم است که لباس‌های گشاد و تمیز بپوشید، چرا که لباس‌های تنگ و کمبود هوا ممکن است سبب بروز عفونت و مانع از بهبودی سریع شود. برای جلوگیری از عفونت محل پیرسینگ را با پنبه و الکل تمیز کنید.

به دلیل وجود بافت چربی در ناحیه شکم معمولا بهبودی زخم پیرسینگ ناف در حدود سه ماه طول می‌کشد.

پیرسینگ لب

پیرسینگ لب یکی از انواع بسیار جذاب و فوق العاده محبوب است. تعداد زیادی از نقاط  در این ناحیه وجود دارد که می‌توان برای سوراخ کردن انتخاب کرد. یکی از نواحی رایج برای انجام پیرسینگ لب قسمت لابرت ناحیه زیرین لب پایینی است.

یکی دیگر از نقاط منتخب ناحیه مدوزا در قسمت میانی لب بالا و بینی است. انتخاب دیگری به نام گزش مار یا نیش افعی برای سوراخ کاری وجود دارد، که در دو طرف لب پایین انجام می‌شود.

اصطکاک جواهرات ممکن است سبب عقب نشینی لثه ها شود، بنابراین توصیه می‌کنیم که از پیرسینگ لب Bioflex استفاده کنید. تقریبا  5  تا 8 هفته طول می‌کشد تا پیرسینگ لب بهبود یابد. پیرسینگ لب بیشتر در میان مردم آفریقا و آمریکا رایج بوده است.

پیرسینگ زبان

از آن جایی که زبان یک ناحیه حساس بدن است و امکان عفونت آن زیاد است، نیاز به مراقبت‌های ویژه ای دارد. پیرسینگ زبان معمولا به صورت افقی انجام می‌شود و جواهرات به آن متصل خواهد شد.

مرتبط:   ایکس بادی چیست؟ ✔️ عوارض، معایب و 5 مزایای ورزش ایکس بادی

این جواهرات همیشه همراه شخص خواهد بود و رعایت بهداشت برای جلوگیری از عفونت بسیار لازم و ضروری است. 

پیرسینگ زبان به دلیل رطوبت این ناحیه بسیار مستعد عفونت است و ممکن است سبب بوی بد دهان و زردی زبان شود. مصرف نوشابه گازدار برای افرادی که پیرسینگ زبان انجام داده اند ممنوع است. چرا که اسید نوشابه سبب فرسودگی پیرسینگ می‌شود.

پیرسینگ دندان

برای انجام پیرسینگ دندان از سوراخ کاری استفاده نمی‌شود و نگین‌های ریزی را با چسب به سطح دندان شما می‌چسبانند. نگین‌هایی که برای پیرسینگ دندان استفاده می‌شود، در قسمت دندان‌های جلویی و دور از لثه چسبانده می‌شود.

پیرسینگ دندان به صورت موقتی و نیمه دائمی موجود است. نوع موقت آن به مدت 6 هفته ماندگاری دارد. اما پیرسینگ نیمه دائمی دندان، می‌تواند مدت زمان بیشتری دوام بیاورد.

لازم است بگوییم که پیرسینگ دندان یکی از انواع مضر پیرسینگ به شمار می‌رود، که کمتر کسی با عوارض آن آشنا است.

چرا که امکان مسواک زدن دندان‌های اطراف پیرسینگ وجود ندارد و این امر سبب پوسیدگی دندان‌ها خواهد شد.

پیرسینگ فیک چیست؟

برای جلوگیری از عوارضی که به دنبال سوراخ کاری بدن وجود دارد، برخی از افراد از پیرسینگ موقت یا بدون سوراخ استفاده می‌کنند. در این روش پیرسینگ با استفاده از چسب، نگین تزیینی را بر روی پوست نصب می‌کنند.

پیرسینگ فیک یا موقت دارای انواع دیگری از نوع مغناطیسی است، که با استفاده از آهن ربا و بدون نیاز سوراخ کردن پوست بر روی آن قرار می‌گیرد. پیرسینگ مغناطیسی و یا چسبی بیشتر برای پره بینی، گوش و لب استفاده می‌شود.

انجام پیرسینگ برای چه افرادی خطرناک است؟

 قبل از اینکه برای پیرسینگ اقدام کنید، لازم است که به یک سری نکات توجه داشته باشید. در ابتدا باید بدانید که آیا بدن شما به فلزات و بدلیجات حساسیت دارد یا نه. اگر به فلز خاصی حساسیت دارید، حتما پزشک را از آن مطلع سازید.

انجام پیرسینگ برای یک سری افراد که دچار بیماری‌های خاص هستند اصلا توصیه نمی‌شود. بنابراین مورد بعدی که باید پزشک از آن مطلع باشد، سوابق بیماری‌های شماست.

در صورتی که قصد انجام پیرسینگ دارید، حتما برای اینکار فردی متخصص و با تجربه را انتخاب کنید. بهتر است به دنبال مراکز زیبایی معتبر یا سالن‌های پیرسینگ باشید.

مرتبط:   جوانسازی پوست چیست؟ ✔️ بهترین روشهای جوانسازی پوست کدامند؟

توجه داشته باشید که سوراخ کردن بدن به دلیل زخم و عفونت ناشی از آن در دوران بارداری می‌تواند برایتان خطر ساز شود. 

پیرسینگ چه عوارضی دارد؟

پیرسینگ نوعی عمل جراحی سرپایی است. اما به دلیل باز بودن زخم، عوارضی مانند خونریزی، عفونت و تورم را به همراه خواهد داشت.

زخم باز می تواند محلی برای تجمع میکروب‌ها شود و به دنبال آن سبب عفونت خواهد شد. اگر زخم پیرسینگ دچار عفونت شود، علائمی مانند درد، قرمزی، تورم را به وجود می‌آورد.

بنابراین توجه داشته باشید که رعایت بهداشت و مراقبت صحیح در جلوگیری از عفونت بسیار موثر است. 

برای جلوگیری از عفونت پیرسینگ لازم است که موارد زیر را رعایت کنید.

  1. از رفتن به استخر اجتناب کنید.
  2. از حوله برای خشک کردن زخم استفاده نکنید.
  3. از دستکاری و خاراندن ناحیه زخم پرهیز کنید.
  4. برای انجام پیرسینگ به سراغ افراد غیر متخصص نروید.

عارضه دیگری که می‌تواند به وجود بیاید، حساسیت به فلزات مورد استفاده در پیرسینگ است. از طرف دیگر در صورت عدم استفاده از ابزار استریل، امکان انتقال بیماری‌های عفونی مانند هپاتیت و ایدز وجود دارد. 

یکی دیگر از عوارض پیرسینگ به وجود آمدن گوشت اضافه در ناحیه مورد نظر است. این اتفاق زمانی می‌افتد که زخم به خوبی ترمیم نشود.

جنس فلزات مورد استفاده در پیرسینگ

قطعات مورد استفاده در پیرسینگ معمولا از جنس طلا و نقره است که دارای خاصیت ضد عفونت هستند و واکنش آلرژیک ایجاد نمی‌کنند. سایر فلزهای رایج شامل استیل، پلاتین و نیکل است. توصیه می‌کنیم که از آلیاژهای نیکل‌دار استفاده نکنید، زیرا برای سلامتی بدن مضر است.

خلاصه کلام

در این مقاله سعی داشتیم شما را با یکی از روش‌های زیبایی به نام پیرسینگ آشنا کنیم. با وجود جذابیت این روش، اما بهتر است به صورت افراطی از آن استفاده نکنید. همانطور که بالاتر به آن اشاره شد سوراخ کردن بدن موجب بروز عوارض و خطراتی برای سلامتی شما خواهد شد. بنابراین سعی کنید برای انجام این کار به مراکز زیبایی معتبر مراجعه کنید. از طرف دیگر با رعایت دقیق نکات مراقبتی عوارض را کاهش داده و دوره بهبودی را تسریع کنید.

3.7/5 - (3 امتیاز)

نوشته های مشابه

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا