مجله زیبایی

فیلر چیست؟ ✔️ 8 کاربرد و انواع فیلر، مزایا و عوارض فیلر

اگر در حال خواندن این مقاله هستید، حتما به دنبال این هستد که بدانید فیلر چیست و چه کاربردی دارد. شاید متوجه چین و چروک‌های خود شده باشید و به راهی برای خلاص شدن از شر آنها فکر می‌کنید. یا شاید افراد دیگری را دیده‌اید که با استفاده از فیلر دوباره جوان به نظر می‌رسند. در ایرنیجو به بررسی انواع فیلر و مزایا و معایب آن می پردازیم.

فیلر چیست؟

فیلر (Filler) به گروهی از محصولات زیبایی تزریقی گفته می‌شود، که برای پر کردن، یعنی افزایش یا بازگرداندن حجم صورت استفاده می‌شوند.

Filler ها یا پرکننده‌های پوستی ایمپلنت‌های تزریقی هستند، که به شما در از بین بردن و صاف کردن چین و چروک و خطوط روی صورت کمک می‌کنند. آن‌ها با استفاده از یک سوزن یا کانول تزریق می‌شوند.

فیلر چیست و چه کاربردی دراد؟
فیلر چیست و چه کاربردی دراد؟

چهار نوع پرکننده وجود دارد: اسید هیالورونیک، کلسیم هیدروکسیل  آپاتیت، پلی-ال-لاکتیک اسید و دانه‌های پلی متیل متاکریلات.

 پرطرفدارترین پرکننده اسید هیالورونیک است، که به حفظ رطوبت پوست کمک کرده  و به صورت شما ظاهری نرم و لطیف می‌بخشد.

یکی از سوء تفاهم‌های اصلی در مورد پرکننده‌ها سمی بودن آنهاست. امروزه بیشتر فیلرها از اسید هیالورونیک ساخته می‌شوند. اسید هیالورونیک ماده‌ای است که در سرتاسر بدن ما یافت می‌شود. به عنوان مثال در چشم‌ها، مفاصل، غضروف‌ها و پوست.

 این ماده یک نوع مولکول قند یا پلی ساکارید است، که زنجیره‌های مولکولی طولانی را تشکیل می‌دهد و می‌تواند مقادیر زیادی آب را به هم متصل کند. بنابراین، بافت‌های بدن ما را انعطاف‌پذیر و نرم نگه می‌دارد و باعث ایجاد بالشتک در مفاصل می‌شود.

فیلرها می‌توانند گونه‌ها را پر کرده و استخوان آن را بازسازی کنند. آن‌ها همچنین می‌توانند عدم تقارن را اصلاح کرده و سبب صاف شدن چین و چروک‌ها و حجیم کردن لب‌ها شوند.

انواع فیلر

فیلر همانطور که از نام آن مشخص است، برای پر کردن و افزایش حجم صورت استفاده می‌شود. بسته به آنچه که می‌خواهید درمان کنید، انواع مختلفی از پرکننده‌ها استفاده می‌شود.

برخی از پرکننده‌ها باید سفت‌تر باشند (برای مثال برای شکل دادن به بینی) و برخی دیگر باید نرم‌تر (برای لب‌ها و گونه‌ها) باشند. برای بدست آوردن نتایج مطلوب، از ژل‌های مختلف برای انواع پرکننده‌ها استفاده می‌شود.

هر پرکننده به گونه‌ای طراحی شده است که بافت، تراکم و عمق تزریق متفاوتی داشته باشد. متخصصان پوست از پرکننده‌های نرم‌تر در لب‌ها و محصولات محکم‌تر برای تقویت استخوان گونه استفاده می‌کنند.

یک پزشک متخصص می‌داند از چه نوع پرکننده‌هایی استفاده کند، تا بهترین نتیجه ممکن را به شما بدهد. انواع مختلفی از فیلرها وجود دارد، که شامل موارد زیر است:

  1. اسید هیالورونیک (HA)
  2. هیدروکسی آپاتیت کلسیم (CaHA)
  3. پلی ال لاکتیک اسید (PLLA )
  4. پلی متیل متاکریلات (PMMA)

در ادامه به بررسی هر یک از این انواع فیلر در ایرانیجو م پردازیم.

اسید هیالورونیک (HA)

اسید هیالورونیک یا HA یک ماده طبیعی است که هم در انسان و هم در حیوانات یافت می‌شود. این ماده به سلول‌های شما کمک می‌کند، تا رطوبت را حفظ کنند. از طرف دیگر باعث می‌شود، پوست شما هیدراته، حجیم و سالم به نظر برسد.

مرتبط:   بهترین روش کاشت ابرو چیست؟ مزایا و عوارض آن + مراقبت ها

هنگامی که پوست شما هیدراته می‌شود، درخشان‌تر و جوان‌تر به نظر می‌رسد. هیدراتاسیون همچنین می‌تواند، باعث کاهش خطوط و چین و چروک‌ها شود. اسید هیالورونیک برای هر نوع پوستی از جمله پوست‌های حساس و مستعد آکنه عالی است.

این ماده با داشتن خواص آنتی اکسیدانی می‌تواند از پوست ما در مقابل آلودگی‌ها و رادیکال‌های آزاد محافظت کند. پرکننده‌های هیالورونیک اسید معمولا نرم و ژل مانند هستند. نتایج استفاده از آن‌ها به طور موقت از 6 تا 12 ماه طول می‌کشد.

 بیشتر پرکننده‌های اسید هیالورونیک دارای لیدوکائین (یک عامل بی‌حس کننده) هستند، تا به حداقل رساندن ناراحتی در طول و بعد از درمان کمک کنند.

اسید هیالورونیک (HA)

هیدروکسی آپاتیت کلسیم (CaHA)

 این یک ماده معدنی مانند است که به طور طبیعی در استخوان‌های شما یافت می‌شود. به عنوان یک پرکننده، ذرات کلسیم عملا میکروسکوپی هستند و در یک ژل صاف معلق هستند.

پرکننده‌های CaHA ضخیم‌تر از پرکننده‌های HA هستند و برای درمان خطوط و چین و چروک‌های عمیق‌تر استفاده می‌شوند. هیدروکسی لاپاتیت کلسیم همچنین می‌تواند با تحریک تولید کلاژن، سبب تحکیم ساختار پوست شود.

 این نوع پرکننده‌ها عمر طولانی‌تری دارند و به طور معمول 12 ماه دوام می‌آورند.

پلی ال لاکتیک اسید (PLLA)

PLLA یک ماده زیست تخریب پذیر مصنوعی است که زیست سازگار نیز هست (استفاده از آن در بدن شما کاملا بی خطر است). این ماده در واقع سال‌هاست که در وسایل پزشکی مانند بخیه‌های قابل حل استفاده می‌شود.

محصول تزریق شده چند روز پس از درمان حل می‌شود، اما بدن را تحریک می‌کند تا به تدریج کلاژن خود را تولید کند. پرکننده‌های PLLA به عنوان محرک‌های کلاژن در نظر گرفته می‌شوند، به این معنی که به بدن شما کمک می‌کنند، تا کلاژن طبیعی خود را بازسازی کند.

با افزایش سن، چربی، ماهیچه‌ها، استخوان و پوست صورت ما شروع به نازک شدن می‌کند. از دست دادن حجم منجر به افتادگی صورت می‌شود. از این ماده برای صاف کردن خطوط و ایجاد حجم صورت استفاده می‌شود.

اثرات پلی ال لاکتیک اسید می‌تواند به مدت 2 سال باقی بماند و از آن برای درمان چین و چروک‌های عمیق صورت و  اصلاح کاهش حجم استفاده می‌شود.

پلی متیل متاکریلات (PMMA)

   PMMA یکی دیگر از مواد سازگار با زیست و تخریب پذیر مصنوعی است. در پرکننده‌ها PMMA به شکل کره‌های کوچکی است، که در زیر پوست شما باقی می‌مانند تا از آن حمایت کنند.

از آنجایی که این پر کننده‌ها حاوی کلاژن هستند، می‌توانند به استحکام پوست و بهبود ظاهر آن کمک کنند. از PMMA می‌توان برای درمان چین و چروک، برطرف کردن جای زخم و آکنه و پر کردن خط لبخند استفاده کرد.

در صورتی که بخواهید چین و چروک را به صورت دائمی از بین ببرید، PMMA می‌تواند جایگزین مناسبی برای اسید هیالورونیک باشد.

اگر شما نیز در ارتباط با فیلرها تازه کار هستید و اطلاعات زیادی راجع به آن‌ها ندارید، ما در این مقاله قصد داریم به سوالات شما در این زمینه پاسخ دهیم. پس تا انتهای این مطلب ما را همراهی کنید.

مرتبط:   فیلر مو چیست؟ برای چه کسانی مناسب است؟ مراحل+ مزایا و عوارض

کاربردهای فیلر کدامند؟

با افزایش سن، پوست ما شروع به تغییر می‌کند. خطوط ریز و چین و چروک‌ها بیشتر می‌شوند و حجم گونه‌ها و لب‌ها را از دست می‌دهیم. خوشبختانه، راهی وجود دارد که می‌توانید بدون جراحی یا زمان استراحت به پوستی جوان‌تر برسید.

پرکننده‌های پوستی یک درمان بهینه برای ظاهر بهتر هستند. اکثر افرادی که شروع به نشان دادن علائم پیری می‌کنند، ترجیح می‌دهند پوست خود را از طریق پرکننده‌های پوستی شاداب و جوان نگه دارند که ظاهری طبیعی به آنها می‌دهد.

پرکننده‌های پوستی را می‌توان برای موارد زیر استفاده کرد:

  1. برای بزرگ کردن لب‌های نازک یا اصلاح عدم تقارن
  2. تقویت و بازگرداندن حجم صورت، گونه‌ها یا شقیقه‌های فرو رفته
  3. برای جوانسازی پوست
  4. برای تقویت استخوان گونه
  5. برای داشتن خط فک جذاب
  6. صاف کردن خطوط و چین و چروک  اطراف بینی، چشم و دهان
  7. صاف کردن چین و چروک‌های چانه
  8. بهبود تقارن ویژگی‌های صورت
فرم دهی لب و اصلاح عدم تقارن

مزایای فیلر چیست؟

با افزایش سن، ما مقدار زیادی از چربی‌های صورت خود را از دست می‌دهیم و  حجم صورت ما کاهش می‌یابد. همچنین، استخوان‌های صورت ما می‌توانند تغییر شکل داده و حجم خود را از دست بدهند. که اغلب در شقیقه‌ها و فک خلفی قابل مشاهده است.

 حتی حدقه چشم ما نیز با افزایش سن می‌تواند تا حدودی پایین بیاید. این نوع تغییرات سبب می‌شود، که ما فرسوده، خسته و البته مسن‌تر به نظر برسیم. برای درمان این تغییرات و برای جبران حجم از دست رفته می‌توان از پرکننده‌ها استفاده کرد.

اما فیلرها و سایر مواد تزریقی فقط برای جوان به نظر رسیدن و درمان تغییرات مربوط به سن استفاده نمی‌شوند. برخی از افراد فکر می‌کنند که گونه‌هایشان صاف است، برخی دیگر با عدم تقارن صورت مشکل دارند.

بسیاری از افراد به دنبال این هستند، که سرحال و شاداب به نظر برسند. انواع مختلفی از پرکننده‌ها را می‌توان برای درمان همه این مشکلات به روشی بسیار طبیعی استفاده کرد.

فیلرها کاملاً متفاوت از سمومی هستند که برای شل کردن عضلات صورت ما استفاده می‌شوند. در حقیقت از فیلرها برای ایجاد احساس خوب در افراد و افزایش اعتماد به نفس در آن‌ها استفاده می‌شود. 

عوارض فیلر چیست؟

ممکن است استفاده از فیلر آسان و بی خطر به نظر برسد. اما برخی عوارض جانبی مرتبط با پرکننده‌های پوستی وجود دارد، که باید قبل از شروع درمان از آن آگاه باشید.

با اینکه درمان پرکننده پوستی یک روش کم تهاجمی است، اما باز هم می‌تواند سبب بروز برخی عوارض جانبی شود. عوارض جانبی شایع‌تر شامل تورم، قرمزی، درد و کبودی است.

این عوارض می‌توانند تا دو هفته ادامه داشته باشند و خود به خود از بین بروند. سایر عوارض جانبی عبارتند از: تحریک، تغییر رنگ، عفونت، واکنش آلرژیک یا بوجود آمدن ناهمواری در پوست.

در موارد نادر، بیماران همچنین برآمدگی‌هایی را در زیر پوست خود تجربه می‌کنند، که با دارو، تزریق یا جراحی قابل درمان است.

مرتبط:   تزریق چربی در کرج [ 10 متخصص و کلینیک خوب] صورت و پا

اگر چه احتمال این عارضه بسیار کم است، اما پرکننده تزریق شده می‌تواند وارد شریان شده و باعث انسداد آن شود. در این شرایط جریان خون به بافت را به خطر می‌اندازد و می‌تواند باعث مرگ سلول‌ها در اثر کمبود اکسیژن شود. همچنین ممکن است جریان خون به شبکیه را مسدود کرده و سبب کوری شود.

اگر  پوست شما به آبی تیره یا کبودی تغییر رنگ داد، یا درد شدیدی را تجربه کردید، باید به ارائه دهنده خود اطلاع داده و فورا مورد ارزیابی قرار بگیرید.

زنان باردار یا آنهایی که به تازگی نوزادی به دنیا آورده‌اند، باید از مصرف پرکننده‌های پوستی خودداری کنند. اگر در حال انجام هر گونه درمان دندانپزشکی هستید، نباید از فیلر پوستی استفاده کنید.

عوارض تزریق فیلر نامرغوب

اقدامات لازم قبل از تزریق فیلر

قبل از رزرو وقت برای تزریق فیلر جهت جلوگیری از بروز عوارض جانبی مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. نگرانی‌ها، ترجیحات و انتظارات خود را با پزشک در میان بگذارید.
  2. در مورد سلامتی، داروها، سابقه پزشکی خود شفاف باشید، زیرا بر نتایج و عوارض جانبی احتمالی تأثیر می‌گذارد.
  3. اگر آسپرین، ایبوپروفن، ناپروکسن یا رقیق‌کننده‌های خون مصرف کرده‌اید، باید به پزشک خود اطلاع دهید، زیرا این موارد احتمال کبودی را افزایش می‌دهند.
  4. از پرسیدن در مورد سابقه و تجربه پزشک نترسید.
  5. برای انجام این روش‌های زیبایی فقط به یک فرد متخصص آموزش دیده و دارای مجوز پزشکی مراجعه کنید.
  6. هرگز محصولات پوستی را آنلاین نخرید، این محصولات می‌توانند باعث عفونت، گرانولوم و در بدترین  شرایط سبب مرگ بافت، سکته مغزی یا کوری شوند.
  7. مطمئن شوید که کلینیک فقط از پرکننده‌های تایید شده استفاده می‌کند.

نتایج تزریق فیلر

تا بحال به این موضوع فکر کرده‌اید، که چرا برخی افراد پس از تزریق فیلر، بسیار عجیب به نظر می‌رسند؟ لب‌های برخی شبیه به اردک و بسیار متورم شده و نتایج کاملا غیر طبیعی است.

نتیجه درمان فیلر بستگی به خواسته شما دارد. اگر با یک پزشک متخصص مشورت کنید، او به نگرانی‌های شما گوش داده و طبق میل شما درمان پرکننده را انجام می‌دهد.

اکثر پرکننده‌ها دائمی نیستند، و اثرات آن‌ها به تدریج فروکش می‌کند. میزان ماندگاری فیلرها بستگی به نوع پرکننده و محل تزریق آن دارد. بنابراین اگر درمان شما اشتباه پیش برود، مجبور نیستید تا آخر عمر با ظاهری که دوست ندارید درگیر باشید.

اگر می‌خواهید ظاهری طبیعی و با طراوت داشته باشید، حتما با پزشک خود در ارتباط با نتایج مورد انتظار تان صحبت کنید.

منبع

خلاصه کلام

با پرکننده‌ها می‌توانید چین و چروک‌ها را پر کنید تا کمتر دیده شوند. همچنین با استفاده از آن‌ها می‌توانید، به گونه‌ها و لب‎ها حجم دهید یا ساختار بینی و چانه را تغییر دهید. فیلرها همچنین می‌توانند برای تقویت خطوط صورت و اصلاح عدم تقارن استفاده شوند. فیلرهای تزریقی به طرق مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند، تا افراد را به طور طبیعی با طراوت‌تر، جوان‌تر و با بهترین ظاهر ممکن نشان دهند.

5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا