مجله زیبایی

اسکراب چیست؟ و کاربرد‌های آن برای پوست+ نحوه استفاده

لایه بردار پوست اسکراب نوعی محصول مراقبت از پوست است که با حذف سلول‌های مرده، به بهبود گردش خون در پوست کمک می‌کند. علاوه بر این اسکراب می تواند، سبب پاکسازی منافذ و لایه های عمیق پوست شود. در ایرانیجو به معرفی اسکراب،کاربردهای آن همچنین نحوه استفاده آن می پردازیم.

اسکراب چیست؟

برای حفظ شادابی پوست بدن شما، نیاز به برداشتن سلول های مرده از لایه های رویی آن است. بعد از حذف سلول های مرده سلول های جدید نمایان شده و پوست شما شفاف و درخشان به نظر می رسد.

اسکراب پوست چیست و چه کاربردی دارد؟
اسکراب پوست چیست و چه کاربردی دارد؟

اسکراب یکی از روش هایی است که برای لایه برداری از پوست بدن و صورت انجام می شود. در واقع اسکراب نوعی لایه بردار پوست است، که از ترکیب برخی از مواد با دانه های ریز ساخته می شود.

این دانه های ریز ساختار اسکراب را زبرتر کرده و پوست اضافه را از روی پوست برمی دارند. اسکراب به نوعی شبیه به سفید آب است، که در زمان های گذشته برای لایه برداری پوست در حمام استفاده می شد.

اسکراب چه کاربردی دارد؟

پوست بدن ما بطور مداوم در حال تازه سازی سلول های خود است و سلول های تازه و جدید را جایگزین سلول های قدیمی می کند. منافذ پوست شما ممکن است در اثر چربی های طبیعی بدن و سلول های مرده پوست بسته شود.

اسکراب با لایه برداری پوست شما می تواند، سبب تمیز کردن این ذرات از منافذ پوست شده و آن را روشن و شفاف سازد. لایه برداری پوست این قابلیت را دارد که، سلول های مرده را حذف کرده و سلول های جدید را نمایان سازد.

از طرف دیگر بعد از لایه برداری، مرطوب کننده ها می توانند به راحتی جذب پوست شوند. scrub ها معمولا به دو صورت کرم و یا ژل مورد استفاده قرار می گیرند، که با تنوع بسیار زیادی تولید می شود.

مرتبط:   جوش صورت چیست؟ علت و انواع آن، و روشهای جلوگیری و درمان

اسکراب می تواند مزایای بسیار زیادی برای پوست به همراه داشته باشد، که برخی از آن ها شامل موارد زیر است:

  • حذف سلول های مرده پوست و نمایان ساختن سلول های جدید
  • شاداب سازی پوست و جوان تر ساختن آن
  • بهبود آبرسانی به پوست
  • افزایش تاثیر محصولات برنزه کننده پوست
  • کاهش آکنه های زیر پوستی

نحوه استفاده از اسکراب چگونه است؟

برای استفاده از scrub ابتدا باید موهای خود را با استفاده از کش یا هدبند جمع کنید. سپس پوست خود را با آب ولرم مرطوب کرده و اسکراب را روی آن به آرامی ماساژ دهید.

اسکراب صورت
اسکراب صورت

توجه داشته باشید که به هیچ عنوان از آب داغ و یا سرد برای اسکراب صورت استفاده نکنید. چرا که آب داغ سبب تحریک پوست شده و حساسیت و التهاب آن را افزایش می دهد. از طرفی آب سرد نیز با بستن منافذ پوست، باعث کاهش کارایی اسکراب می شود.

بعد از گذشت یک دقیقه پوست خود را با آب ملایم شستشو داده و به کمک حوله یا دستمال نرم خشک کنید. بعد از خشک کردن پوست ضروری است که از مرطوب کننده ها، برای تقویت سد دفاعی پوستتان استفاده کنید.

باید و نباید های استفاده از scrub

برخی از افراد بر این باورند که اسکراب فقط به پوست صورت مربوط شده و نیازی به لایه برداری پوست بدن نیست. اما لازم است بدانید که تمامی قسمت های بدن، به لایه برداری برای جایگزین سازی سلول ها نیاز دارد.

به عنوان مثال لیف کشیدن در حمام و یا استفاده از سفیداب، نوعی لایه برداری بدن محسوب می شود. اما شما می توانید با استفاده از scrub مخصوص بدن، به پوست خود آرامش بیشتری را هدیه بدهید.

مرتبط:   دستگاه سایناشور چیست؟ کاربردها + مزایا و معایب آن

در هنگام استفاده از اسکراب لازم است، که برخی نکات را در نظر داشته باشید. یکی از مهمترین این نکات، پرهیز از اعمال فشار زیاد بر روی پوست است. بهتر است در برخی نقاط مانند پیشانی، چانه و بینی که دارای منافذ باز تر است، پوست را با حرکات دورانی ماساژ دهید.

نکته بعدی زیاده روی نکردن در مصرف اسکراب است. چرا که استفاده بیش از حد اسکراب می تواند، سبب افزایش التهاب و نازک شدن پوست شود. در صورتی که شما پوست خشک و حساسی دارید، نباید بیش از دوبار در هفته آن را لایه برداری کنید.

برای لایه برداری پوست های خشک، حتما از scrub های طبیعی استفاده کنید. همچنین به یاد داشته باشید که بعد از لایه برداری پوست، از کرم های مرطوب کننده و ضد آفتاب استفاده کنید.

 هیچوقت بعد از انجام وکس، اپیلاسیون و شیو موهای زائد از اسکراب استفاده نکنید، چرا که پوست در این هنگام دچار التهاب و حساسیت می شود. مراقب باشید که از اسکراب در نواحی اطراف چشم استفاده نکنید، چرا که می تواند سبب ایجاد التهاب یا زخم شود.

چه کسانی نباید از SCRUB استفاده کنند؟

با وجود اینکه اسکراب می تواند برای پوست، مزایای زیادی را به همراه داشته باشد، اما ممکن است برای برخی افراد مناسب نباشد. در صورت ابتلا به بیماری های پوستی مانند روزاسه، پسوریازیس و یا اگزما، استفاده از اسکراب شما را دچار دردسر خواهد کرد.

همچنین اگر پوست شما دارای مشکلاتی مانند حساسیت، آکنه، زگیل یا تبخال است، توصیه می شود که از مصرف اسکراب خودداری کنید.

بهترین اسکراب صورت

قبل از اینکه از scrub برای پوست خود استفاده کنید، بهتر است نسبت به نوع پوست صورت و نیازهای آن آگاهی پیدا کنید.

مرتبط:   بهترین کلینیک زیبایی تهران [لیست 90 تایی] مرکز پیشرفته و مجهز

برای شناسایی نوع پوست خود، می توانید از روش زیر استفاده کنید:

  • پوست صورت را بوسیله یک شوینده ملایم شستشو داده و اجازه دهید در هوای آزاد خشک شود.
  • سپس به مدت یک ساعت صبر کنید، تا از واکنش طبیعی پوست خود آگاه شوید.
  • بعد از گذشت یک ساعت دستمال کاغذی تمیزی را برداشته و به قسمت پیشانی، چانه، گونه و شقیقه های خود بکشید.
  • در صورتی که چربی اضافی را در تمامی نواحی ذکر شده احساس کردید، نوع پوست شما چرب است.
  • در صورتی که چربی فقط در ناحیه پیشانی، چانه و بینی وجود داشته باشد، نوع پوست شما مختلط است.
  • اما اگر پوست شما بعد از گذشت این زمان تمیز مانده و چربی نداشته باشد، شما دارای پوست معمولی هستید.
  • پوست های خشک نه تنها چربی تولید نمی کنند، بلکه ممکن است دچار کشیدگی نیز بشوند.

بعد از اینکه نوع پوست خود را به درستی شناسایی کردید، باید از اسکراب مناسب پوست خود استفاده کنید.

بعنوان مثال برای پوست های چرب می توانید از اسکراب هایی که حاوی پوست گردو، هسته زردآلو و یا بادام هستند استفاده کنید.

در صورتی که که پوست شما خشک و حساس است، استفاده از اسکراب هایی که حاوی ذرات سیلیکونی، دانه های جاذب و آلفا هیدروکسی هستند، گزینه مناسبی به شمار می رود.

کلام آخر

اگر شما نیز می خواهید پوستتان صاف و روشن شود و مانند افراد سلبریتی بدرخشید، لازم است بدانید که اسکراب قابلیت انجام این کار را دارد. ما در این مقاله شما را با نحوه استفاده از اسکراب و کاربردهای آن آشنا کردیم.

5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا