مجله زیبایی

علت ریزش مو 18 تا از مهمترین دلایل ریزش مو در مردان و زنان

ریزش مو دلایل زیادی دارد. گاهی به تدریج و گاهی ناگهانی اتفاق می‌افتد. گاهی این موها خود به خود دوباره رشد کرده و گاهی برای رشد مجدد نیاز به درمان دارند. برخی موارد نیز  ممکن است برای جلوگیری از ریزش دائمی مو نیاز به مراقبت فوری داشته باشید. در این مقاله از ایرانیجو با معرفی دلایل و علت‌های ریزش مو و روش درمان آن با شما هستیم.

مهمترین دلایل ریزش مو

 برای اینکه بتوانیم به درمان ریزش مو بپردازیم، لازم است ابتدا با دلایل ایجاد کننده آن آشنا شویم. در ادامه در ارتباط با دلایلی توضیح دهیم، که منجر به ریزش مو می‌شوند. پزشک متخصص با بررسی این دلایل می‌تواند بهترین درمان را برای شما در نظر بگیرد.

مهمترین دلایل و علت ریزش مو کدامند؟
مهمترین دلایل و علت ریزش مو کدامند؟

مهمترین دلایل ریزش مو عبارتند از:

  1. ریزش موی ارثی
  2. ریزش مو بر اثر افزایش سن
  3. ریزش مو به علت بیماری آلوپسی آره آتا
  4. ریزش مو بر اثر درمان سرطان
  5. ریزش مو در اثر زایمان، بیماری یا عوامل استرس زا
  6. ریزش مو در اثر استفاده از روش‌های زیبایی
  7. ریزش مو در اثر کشیدن زیاد موها
  8. ریزش مو در اثر عدم تعادل هورمونی
  9. ریزش مو در اثر عفونت پوست سر
  10. ریزش مو به علت عوارض جانبی داروها
  11. پسوریازیس پوست سر
  12. بیماری آلوپسی اسکار
  13. عفونت مقاربتی
  14. بیماری تیروئید
  15. کمبود بیوتین، آهن، پروتئین یا روی
  16. ریزش مو بر اثر مسمومیت

در ادامه به بررسی هر یک از این عوامل می پردازیم.

ریزش موی ارثی

وراثت شایع‌ترین دلیل ریزش مو به شمار می‌رود. این علت که در اصطلاح پزشکی به آن آلوپسی آندروژنیک گفته می‌شود، به معنای به ارث بردن بعضی ژن‌هاست که سبب کوچک شدن فولیکول‌های موی شما می‌شود.

 ریزش موی ارثی
ریزش موی ارثی

کوچک شدن فولیکول‌های مو که سبب متوقف شدن رشد مو می‌شود، ممکن است از دوران نوجوانی اتفاق بیفتد. مهمترین علامت ریزش موی ارثی در زنان، نازک شدن مو و یا خالی شدن قسمتی از آن است. در صورتی که یک مرد به ریزش موی ارثی دچار شود، علامت آن به شکل طاسی بالای سر و عقب رفتن خط مو ظاهر می‌شود.

هر چه زودتر برای درمان ریزش موی ارثی اقدام کنید، می‌توانید به توقف و یا کاهش رشد موی خود کمک کنید. در صورت عدم درمان ریزش موی شما همچنان ادامه خواهد یافت.

ریزش مو بر اثر افزایش سن

افزایش سن نیز یکی دیگر از دلایل ریزش مو است. این عامل می‌تواند سبب کند شدن رشد مو و یا از دست رفتن رنگ آن شود.

اگر علت ریزش مو بالا رفتن سن باشد، با درمان زود هنگام می‌توانید دوباره به رشد موهای خود کمک کنید.

ریزش مو به علت بیماری آلوپسی آره آتا

بیماری آلوپسی آره آتا نوعی بیماری است که در اثر حمله سیستم ایمنی به فولیکول‌های موهای شما ایجاد می‌شود. این بیماری می‌تواند باعث شود که شما موهای خود را در قسمت‌های مختلف بدن، از جمله پوست سر، داخل بینی، ریش و یا گوش خود از دست بدهید.

آلوپسی آره آتا
آلوپسی آره آتا

در برخی افراد ممکن است موهای ابرو و مژه تحت تاثیر قرار بگیرد. درمان این بیماری می‌تواند به تحریک مجدد رشد موهای شما کمک کند.

مرتبط:   راههای کوچک کردن بینی در خانه ❔برای کوچک کردن بینی چه کنیم؟

ریزش مو بر اثر درمان سرطان

برخی از درمان‌های سرطان مانند شیمی درمانی و پرتو درمانی، سبب ریزش تمام یا قسمت زیادی از موهای شما خواهد شد.

چند ماه بعد از پایان یافتن دوره درمانی، مجددا  رشد موهای شما آغاز می‌شود. پزشک متخصص می‌تواند با دادن بعضی داروها به رشد سریعتر موهای شما کمک کند.

ریزش مو بر اثر درمان سرطان
ریزش مو بر اثر درمان سرطان

برای جلوگیری از ریزش مو می‌توانید در طول جلسه شیمی درمانی، از کلاه خنک کننده استفاده کنید.

ریزش مو در اثر زایمان، بیماری یا عوامل استرس زا

در زندگی همه ما دوران استرس زایی مانند زایمان، طلاق یا مرگ یکی از عزیزان وجود دارد. این اتفاقات باعث می‌شود که ما ریزش موی غیر معمولی را تجربه کنیم.

اما اگر بتوانیم استرس را کنترل کنیم، ریزش موی ما نیز به دنبال آن متوقف می‌شود.

ریزش مو در اثر استفاده از روش‌های زیبایی

 عواملی مانند رنگ کردن و یا صاف کردن موها، ممکن است به موهای شما آسیب زده و منجر به ریزش مو شود. در واقع شما با این کار به فولیکول موهای خود آسیب زده اید، و مو نمی‌تواند از یک فولیکول صدمه دیده دوباره رشد کند.

در صورتی که موهای شما فولیکول‌های آسیب دیده زیادی داشته باشد، سبب لکه‌های طاسی دائمی خواهد شد.  بنابراین شما باید برای جلوگیری از ریزش مو، نحوه مراقبت از موهای خود را تغییر دهید.

ریزش مو در اثر کشیدن زیاد موها

گاهی شما موهای خود را به شدت به سمت عقب کشیده و آن را محکم می‌بندید. با انجام دادن این کار به صورت مداوم، باعث ریزش موی دائمی موهای خود خواهید شد.

شما برای برطرف کردن این بیماری که آلوپسی کششی نام دارد، نیاز به انجام یکسری تغییرات دارید. بنابراین دیگر به خود و آرایشگر اجازه کشیدن مو روی پوست سرتان را ندهید، با این کار از ریزش دائمی موهایتان جلوگیری خواهید کرد.

ریزش مو در اثر عدم تعادل هورمونی

یکی دیگر از شایع‌ترین دلایل ریزش مو عدم تعادل هورمونی یا بیماری سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) است. یکی از نشانه‌های این بیماری می‌تواند ریزش مو باشد، که ممکن است بر اثر قطع کردن قرص‌های ضد بارداری اتفاق بیفتد.

با پیگیری و درمان این بیماری رشد مجدد موها و توقف ریزش مو امکان پذیر است.

مرتبط:   ریزش مو چیست؟ علائم ریزش مو کدامند؟ روش تشخیص، جلوگیری، درمان

ریزش مو در اثر عفونت پوست سر

یکی دیگر از دلایل ریزش مو عفونت پوست سر است، که به شکل التهاب خود را نمایان می‌سازد. عفونت پوست سر ممکن است سبب پوسته پوسته شدن و لکه‌های طاسی شود. رشد مجدد موهای شما امکان پذیر است، اگر با درمان عفونت را از بین ببرید.

ریزش مو در اثر عفونت پوست سر
ریزش مو در اثر عفونت پوست سر

ریزش مو به علت عوارض جانبی داروها

ریزش مو گاهی می‌تواند به دلیل عوارض جانبی داروها اتفاق بیفتد. بنابراین اگر دارویی مصرف می‌کنید که سبب ریزش موهای شما شده است، در ارتباط با عوارض دارو با پزشک خود صحبت کنید.

ریزش مو به علت عوارض جانبی داروها
ریزش مو به علت عوارض جانبی داروها

اما توجه داشته باشید که به صورت ناگهانی داروهای خود را قطع نکنید، زیرا ممکن است برای سلامتی شما خطرساز شود.

پسوریازیس پوست سر

برخی افراد مبتلا به پسوریازیس پلاکی، دچار ریزش مو می‌شوند. اما با درمان این بیماری رشد مجدد موهای سر امکان پذیر خواهد بود.

بیماری آلوپسی اسکار

این بیماری زمانی بوجود می‌آید که فولیکول‌های موهای شما، بر اثر التهاب از بین می‌رود. زمانی که فولیکول مو از بین برود، موهای شما نمی‌توانند دوباره رشد کنند. تشخیص زودهنگام این بیماری، می‌تواند از ریزش بیشتر مو جلوگیری کند.

بیماری آلوپسی اسکار
بیماری آلوپسی اسکار

عفونت مقاربتی

عفونت مقاربتی یکی دیگر از  عواملی است که ممکن است منجر به ریزش مو شود. 

یکی از بیماری‌های مقاربتی سیفلیس است، که در صورت عدم درمان سبب ریزش موی سکه‌ای در پوست سر، ابروها، ریش و جاهای دیگر می‌شود.

سایر عفونت‌های مقاربتی (STI) نیز می‌توانند سبب ریزش مو شوند. اما بعد از درمان این بیماری‌ها، موها شروع به رشد مجدد می‌کنند.

بیماری تیروئید

در صورتی که شما مشکل تیروئید داشته باشید، هنگام شانه زدن موها متوجه بیرون آمدن آن به صورت دسته‌ای خواهید شد.

کمبود بیوتین، آهن، پروتئین یا روی

اگر بدن شما به اندازه کافی این مواد مغذی را دریافت نکند، ممکن است دچار ریزش موی قابل توجهی شوید.

ریزش مو بر اثر مسمومیت

برخی از سموم مانند آرسنیک، جیوه و لیتیوم می‌توانند سبب ریزش مو شوند. در صورتی که شما در معرض این سموم قرار بگیرید، به شکل آهسته دچار مسمومیت خواهید شد. مصرف مقادیر زیادی از ویتامین A  نیز ممکن است سبب ریزش مو شود.

ریزش موی ناگهانی چیست؟

ریزش موی ناگهانی زمانی اتفاق می‌افتد که به یکباره قسمتی از مو یا تمام آن دچار ریزش شود. این نوع ریزش مو می‌تواند سبب طاسی و یا نمایان شدن کم پشتی مو شود. همین امر ممکن است بر روح و روان فرد اثر گذاشته و سبب کاهش اعتماد به نفس در وی شود.

ریزش موی ناگهانی می‌تواند در اثر مشکلات تیروئید،پسوریازیس و یا داروهای شیمی درمانی باشد. گاهی نیز ممکن است ریزش ناگهانی موها، به دلیل استرس و اضطراب شدید باشد.

ریزش موی ناگهانی
ریزش موی ناگهانی

ریزش ناگهانی مو به طور معمول نشانه‌ای از دو حالت است: تلوژن افلوویوم یا آلوپسی آره آتا. تلوژن افلوویوم معمولاً در اثر استرس ایجاد می‌شود که سرعت طبیعی ریزش مو را افزایش می‌دهد.

مرتبط:   رنگ تاتو چیست؟ تاریخچه، انواع و ماندگاری رنگ های تتو

 آلوپسی آره آتا یک بیماری خود ایمنی است که باعث می‌شود، بدن به فولیکول‌های مو حمله کند و در نتیجه ریزش مو ایجاد شود.

علت ریزش مو در مردان

در حدود بیش از 50 درصد مردان در سن بالای 50 سال، دارای علائم ریزش مو هستند. البته ریزش مو در مردان ممکن است، در سنین پایین‌تر نیز اتفاق بیفتد.

ممکن است شما به دلیل ریزش مو شجره نامه خود را سرزنش کنید، اما علاوه بر ژنتیک دلایل احتمالی دیگری برای ریزش مو در مردان وجود دارد.

ریزش مو در مردان
ریزش مو در مردان

علت ریزش مو در مردان ممکن است به دلایل پزشکی، استرس، عفونت، مشکلات سیستم ایمنی و آسیب دیدن فولیکول‌های مو باشد.

برخی از مشکلات پزشکی که سبب ریزش مو در مردان می‌شود شامل موارد زیر است:

  • سرطان
  • آرتروز
  • افسردگی
  • نقرس
  • فشار خون بالا
  • مشکلات قلبی

علت ریزش مو در زنان

ریزش مو طبیعی حالتی است که در آن روزانه در حدود 50 یا 100 تار مو می‌ریزد. در حالی که برخی از موها می‌ریزند، برخی دیگر در حال رشد هستند.

زمانی که این تعادل به هم می‌ریزد، موهای بیشتری ریخته و موهای کمتری رشد می‌کنند. برخی از افراد بر این گمان هستند، که ریزش مو فقط برای مردان اتفاق می‌افتد. اما در حدود نیمی از زنان دچار ریزش می‌شوند.

ریزش مو در زنان
ریزش مو در زنان

و در این میان زنان بالای 40 سال و مادرانی که تازه بچه دار شده‌اند، بیشتر در معرض این بیماری هستند. از طرف دیگر زنان یائسه و افرادی که تحت تاثیر  شیمی درمانی قرار گرفته‌اند نیز دچار ریزش مو خواهند شد.

بعضی از خانم‌ها برای دم اسبی کردن موها و یا بافتن آن سبب کشیده شدن بیش از حد موهای خود خواهند شد. از طرفی ممکن است با رنگ‌های شیمیایی به موهای خود آسیب زده و باعث ریزش مو شوند. اما شایع ترین علل ریزش مو در زنان شامل موارد زیر است:

  • آسیب دیدن فولیکول‌های مو بر اثر کشیده شدن ریشه موها ، به عنوان مثال زمانی که موهای خود را دم اسبی می‌بندید.
  • ریزش مو بر اثر کمبود ویتامین
  • رژیم گرفتن و کاهش وزن سریع

کلام آخر

دلایل مختلفی برای ریزش مو در آقایان و خانم ها وجود دارد، دانستن علت ریزش مو به ما کمک میکند تا بدانیم که برای جلوگیری و درمان آن چه اقدامی نیاز است انجام دهیم.

5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا