مجله زیبایی

کاشت مو چیست؟ و چگونه انجام میشود؟ عوارض و هزینه

کاشت مو بهترین و محبوب‌ترین درمان ریزش مو است. در این مقاله از ایرانیجو ما به شما کمک می‌کنیم تا در مورد انواع روش‌های کاشت مو، مزایا و عوارض احتمالی آن بیشتر بدانید. پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

کاشت مو چیست؟

ریزش مو یکی از مشکلات مرتبط با زیبایی است که می‌تواند اعتماد به نفس افراد را تحت تاثیر قرار دهد و باعث افسردگی و اضطراب اجتماعی شود. خوشبختانه درمان‌های مختلفی برای ریزش مو وجود دارد، که از آن جمله می‌توان به محلول ماینوکسیدیل، ژل آلوئه ورا، روغن رزماری و … اشاره کرد.

بهترین روش کاشت مو چیست؟ و چه عوارضی دارد؟
بهترین روش کاشت مو چیست؟ و چه عوارضی دارد؟

تا سن 50 سالگی، تقریباً دو سوم مردان به تدریج موهای خود را از دست می‌دهند. البته این مشکل فقط برای مردان نیست، در حال حاضر نیمی از زنان نیز با ریزش مو دست و پنجه نرم می‌کنند.

کاشت مو فرآیندی است که طی آن فولیکول‌های موی سالم از یک قسمت پوست سر، (معمولاً پشت یا کناره‌های سر) به ناحیه طاسی روی پوست سر منتقل می‌شوند.

این روش برای درمان ریزش موی ژنتیکی، هورمونی و همچنین ریزش مو ایجاد شده در نتیجه آسیب،استفاده می‌شود. کاشت مو می‌تواند ظاهر فرد را جوان‌تر سازد و عزت نفس را افزایش دهد.

این روش باید توسط یک جراح آموزش دیده و واجد شرایط انجام شود. معمولاً قبل از شروع عمل به شما یک بی‌حسی موضعی داده می‌شود، تا هنگام انجام جراحی احساس درد نکنید.

دو روش رایج کاشت مو عبارتند از:

  1. برداشتن واحد فولیکولی (FUE)
  2. پیوند واحد فولیکولی (FUT) .

کاشت مو چگونه انجام می‌شود؟

کاشت مو FUE شامل برداشتن فولیکول‌های موی سالم از نواحی اهداکننده در پشت و کناره‌های سر با برش‌های پانچ کوچک و کاشت در سوراخ‌های کوچک در ناحیه گیرنده است.

کاشت مو به روش FUT شامل برداشتن نواری از پوست پشت سر و به دنبال آن بخیه زدن این ناحیه، تقسیم کردن نوار استخراج شده به قطعات کوچک مو و کاشت آنها در ناحیه گیرنده است.

عمل کاشت مو می‌تواند چهار ساعت یا بیشتر طول بکشد. اگر بخیه‌های حل نشدنی دارید، حدود ده روز بعد از عمل برداشته می‌شوند. اکثر بیماران بدون هیچ مشکلی قادر به استراحت و بهبودی در منزل هستند. پزشک در مورد مراقبت‌های لازم در روزهای بعد از عمل به شما توضیح خواهد داد.

معرفی روش های کاشت مو

عمل کاشت مو یک کار بزرگ است،چرا که ترمیم مو ظاهر و احساس بهتری به شما می‌دهد. در حال حاضر  برای کاشت مو دو روش اصلی و کاربردی، FUT (پیوند واحد فولیکولی) و FUE ( استخراج واحد فولیکولی) مورد استفاده قرار می‌گیرد.

روش‌های دیگری نیز برای کاشت مو وجود دارد، که برگرفته از این دو روش اصلی است. تفاوت عمده این روش‌ها در چگونگی برداشت فولیکول‌های مو از ناحیه اهدا کننده است.

برخی از دیگر روش های کاشت مو شامل روش SUT ، BHT و  FUE است که هر کدام دارای مزایا و معایب مربوط به خود است.

جراحی کاشت مو FUE

با استفاده از تکنیک جراحی کاشت مو FUE، گرافت‌های مو از پشت سر به عنوان فولیکول‌های جداگانه برداشته می‌شوند. این کار با صدها یا در برخی موارد هزاران ضربه کوچک انجام می‌شود.

سپس فولیکول‌های مو به آرامی در سوراخ‌های کوچکی که در محل گیرنده ایجاد شده، قرار می‌گیرد. پس از کاشت تمام گرافت‌های مو، قسمت پشت سر که موها از آن برداشته شده‌اند، باندپیچی می‌شود. این پانسمان به مدت 24 ساعت به همین صورت باقی می‌ماند.

مرتبط:   ریزش موی سکه ای چیست؟ دلایل آلوپسی و روشهای درمان آن

جراحی کاشت مو FUT

تکنیک FUT شامل برداشتن نواری از پوست پشت سر است. این نوار معمولاً چندین اینچ طول دارد، که بعد از برداشتن آن با یک ابزار جراحی به چندین بخش کوچکتر تقسیم می‌شود. بعد از دوختن ناحیه اهدا کننده، گرافت‌های مو در ناحیه گیرنده کاشته می‌شوند.

بهترین روش کاشت مو چیست؟

برای اغلب بیمارانی که قصد کاشت مو را دارند، سوال رایجی که می‌شنویم اینست، کدام نوع کاشت مو بهترین است. در ادامه به شما کمک می‌کنیم تا از بین روش‌های مختلف کاشت مو، بهترین و مناسب‌ترین روش را انتخاب کنید.

برای انتخاب مناسب‌ترین روش لازم است که قبل از درمان، حتما یک جلسه مشاوره با پزشک خود داشته باشید. در این جلسه می‌توانید نگرانی‌ها و انتظارات خود را با پزشک در میان بگذارید.

هر درو روش FUE و FUT برای درمان ریزش مو بسیار عالی و نتیجه بخش هستند. تعداد گرافت‌های مورد نیاز بسته به میزان طاسی متفاوت است. گرافت‌ها نوارهایی از پوست حاوی فولیکول‌های موی سالم هستند، که در یک عمل کاشت مو برداشته شده و به ناحیه طاس پوست سر منتقل می‌شوند.

هنگامی که از تکنیک FUE استفاده می‌شود، پیوند مو به عنوان فولیکول‌های جداگانه از ناحیه اهدا کننده پوست سر گرفته می‌شود. سپس این گرافت‌های کوچک به صورت جداگانه در سوراخ‌های کوچکی که در ناحیه گیرنده ایجاد شده، قرار می‌گیرند.

با تکنیک FUT، تعداد زیادی گرافت مو به صورت یک نوار از ناحیه اهداکننده که معمولاً در پشت سر قرار دارد، برداشته می‌شود. شما می‌توانید بعد از تعیین تعداد واحدهای فولیکولی مورد نیاز و طرح نهایی خط مو، روش مناسب خودتان را با کمک جراح انتخاب کنید.

کاشت مو برای چه کسانی مناسب است؟

به طور کلی، کاندیدای مناسب برای کاشت مو، باید از سلامت خوبی برخوردار باشد. فولیکول‌های موی این افراد در شرایط خوبی قرار دارند و می‌توانند پس از انجام پیوند، سالم بمانند.

این درمان برای مردان مبتلا به طاسی با الگوی مردانه مناسب است. همچنین افرادی که ریزش موی آن‌ها چه با دارو و چه به طور طبیعی با افزایش سن تثبیت شده است. کاشت مو همچنین می‌تواند یک گزینه مناسب برای مردان و زنانی باشد، که موی زیادی را به دلیل سوختگی و یا سوانح دیگر از دست داده‌اند.

وقتی به بررسی سن مناسب برای کاشت مو می‌پردازیم، توصیه می‌شود که مردان تا  بعد از 30 سالگی صبر کنند. چرا که در این سنین ریزش مو به طور کلی کاهش می‌یابد و قابل پیش بینی‌تر می‌شود.

از طرفی فرد متقاضی کاشت مو باید باید از لحاظ روحی و روانی شرایط مناسبی داشته و نسبت به نتایج کاشت مو انتظارات واقع بینانه‌ای داشته باشد.

چه افرادی کاندید مناسبی برای کاشت مو نیستند؟

کاشت مو نمی‌تواند برای بعضی افراد گزینه مناسبی باشد. به عنوان مثال اگر فردی به بیماری دیابت یا فشار خون مبتلا باشد، ممکن است در اثر تغییرات فشار خون در حین جراحی، دچار برخی عوارض خطرناک شود.

مرتبط:   لیفت صورت چیست؟ ✔️عوارض و مزایا ⚡️ 6 روش غیرجراحی

افرادی که ریزش موی آن‌ها الگوی مشخصی ندارد و یا خانم‌هایی که الگوی ریزش زنانه دارند، نمی‌توانند کاندید مناسبی برای این جراحی باشند.

برای انجام جراحی کاشت مو همانطور که گفتیم، فرد متقاضی باید بانک موی مناسبی جهت استخراج گرافت‌های پیوندی داشته باشد.

برای بیماران مبتلا به اختلالات غده تیروئید و افرادی که به آلوپسی از نوع سیکاتریسیل و آره آتا دچار هستند، کاشت مو روش مناسبی نیست.

عوارض کاشت مو

آیا کاشت مو ضرر دارد؟ آیا کاشت مو دردناک است؟ این سوالات مربوط به افرادیست که به روش کاشت مو FUE فکر می‌کنند. برخی از افراد ممکن است این باور را داشته باشند، که این روش بسیار دردناک است.

از آنجایی که قبل از انجام عمل یک بی حسی موضعی در ناحیه مورد نظر پوست سر تزریق می‌شود، بنابراین بیماران در طول عمل کاشت مو چیزی احساس نمی‌کنند.

از طرف دیگر جهت کمک به کاهش ناراحتی بیمار، برخی داروهای تسکین دهنده برای وی تجویز می‌شود. آنتی‌بیوتیک‌ها به محافظت در برابر عفونت کمک می‌کنند، و اگر تورم بعد از عمل داشته باشید، دارو برای آن ارائه می‌شود.

چندین عارضه جانبی رایج در پیوند مو وجود دارد، اما ممکن است همه آنها را تجربه نکنید. تورم پیشانی پس از عمل کاشت مو می‌تواند شایع باشد و معمولاً بیش از چند روز طول نمی‌کشد.

مقداری تراوش در ناحیه استخراج (اهداکننده) ممکن است پس از کاشت مو با FUE اتفاق بیفتد، اما پس از ایجاد دلمه متوقف می‌شود.

خارش بعد از کاشت مو یکی دیگر از عوارض جانبی رایج است، که اغلب بیماران ما تجربه می‌کنند. این یک پاسخ طبیعی به بهبودی است و نشانه آن است که روند بهبودی به خوبی در حال انجام است.

خارش را می توان هم در ناحیه استخراج و هم در ناحیه کاشت احساس کرد. اگرچه ممکن است احساس خاراندن پوست سر خود را داشته باشید، مهم است که مقاومت کنید!

یک عارضه جانبی بالقوه که در بخش بالا به آن اشاره نکردیم، جای زخم است. هر دو روش کاشت مو FUE و FUT تا حدودی جای زخم را به جا می‌گذارند. کاشت مو FUE نسبت به کاشت مو FUT اسکارهای قابل توجهی بر جای نمی‌گذارد، این به دلیل نحوه انجام این عمل است.

از آنجایی که گرافت مو به‌عنوان فولیکول‌های مو منفرد گرفته می‌شود، نه به‌عنوان یک نوار بزرگ، می‌توانید منتظر زخم‌های کوچکی باشید که قطر کمتر از یک میلی‌متر در ناحیه اهداکننده دارند.

مراقبت و بهبودی بعد از کاشت مو

مراقبت‌های پس از کاشت مو و فرایند بهبودی، با خروج شما از کلینیک شروع می‌شود و با یک سر پر از موهای سالم به پایان می‌رسد.

در طول بهبودی، معمولاً درد قابل توجهی احساس نمی‌کنید. هر گونه ناراحتی می‌تواند با پاراستامول یا ایبوپروفن قابل کنترل باشد. معمولا باید 4 الی 5 روز را برای استراحت کافی در نظر بگیرید.

لازم است که دستورالعمل‌ها و مراقبت‌های لازم را، در دوران بهبودی به خوبی دنبال کنید. این نکته کلیدی است که بعد از کاشت مو از پیوند مو به درستی مراقبت شود، تا فولیکول‌ها بتوانند به طور طبیعی رشد کنند.

برای کاهش جای زخم باید در چند هفته اول از ورزش اجتناب کنید. بانداژ معمولاً به مدت 24 ساعت استفاده می‌شود و بعد از گذشت 5 روز می‌توانید به آرامی موهای خود را با شامپو بشویید.

مرتبط:   بهترین روش کاشت ابرو چیست؟ مزایا و عوارض آن + مراقبت ها

پس از کاشت مو به روش FUT، اگر از بخیه‌های غیر قابل حل استفاده شده باشد، بعد از دو هفته می‌توان آنها را برداشت. کاشت مو FUT می‌تواند باعث ایجاد اسکار خطی قابل توجهی در پشت پوست سر شود، زیرا ناحیه بزرگ‌تری از بافت در استخراج برداشته می‌شود.

پس از چند ماه، هنگامی که بافت به عنوان بخشی از روند بهبود تقویت شد، جای زخم به طور طبیعی شروع به محو شدن می‌کند.  رشد موهای جدید نیز به پنهان کردن جای زخم کمک می‌کند.

 برخی از افراد ممکن است برای پنهان کردن بیشتر جای زخم، خالکوبی پزشکی را انتخاب کنند. برای پنهان کردن جای زخم پس از عمل جراحی FUT لازم است که مدل موهای خود را بلند‌تر کنید.

در اینجا چند نکته سریع برای مراقبت‌های بعدی وجود دارد:

  • بعد از روز پنجم موهای خود را بشویید تا به بهبودی کمک کنید.
  • در صورت نیاز از داروهای مسکن استفاده کنید.
  • در فضای باز کلاه بپوشید.
  • بعد از شستن موهایتان از حوله استفاده نکنید و اجازه دهید در هوا خشک شود.
  • از خراشیدن پوست سر خود پرهیز کنید.
  • هر گونه فعالیت بدنی شدید را در 14 روز پس از عمل انجام ندهید.

نتایج کاشت مو

بسیاری از افرادی که کاشت مو انجام می‌دهند، از نتایج آن راضی هستند. بدست آوردن ظاهری بهتر و جوان‌تر، سبب افزایش اعتماد به نفس در این افراد شده است.

نتایج کاشت مو که معمولاً بعد از یک سال قابل مشاهده است، می‌تواند برای بسیاری از افراد مادام العمر باقی بماند. مطمئناً، می‌توانید انتظار داشته باشید که نتایج برای مدت 20 سال یا بیشتر باقی بماند.

ماندگاری بالقوه کاشت مو یکی از دلایلی است، که باعث می‌شود از نتایج آن راضی باشید. اگر داروهایی برای جلوگیری از ریزش بیشتر مصرف می‌کنید، نتایج کاشت مو برای مدت طولانی‌تری دوام خواهد داشت.

چگونه یک کلینیک کاشت موی خوب پیدا کنیم؟

کلینک‌های زیادی وجود دارد که خدمات کاشت مو را ارائه می‌دهند، اما چگونه باید بهترین کلینیک کاشت مو را برای خود پیدا کنید؟ توصیه می‌کنیم در جستجوی کلینیک کاشت مو، سه مورد زیر را حتما در نظر بگیرید:

  1. اطمینان حاصل کنید که کلینیک دارای مجوزهای ثبت شده لازم است.
  2. از جراحان قابل اعتماد و با تجربه کاشت مو استفاده می‌کند.
  3. نظرات مشتریان را به صورت آنلاین بررسی کنید.

هزینه کاشت مو چقدر است؟

هزینه کاشت مو FUE معمولاً بر اساس تعداد گرافت‌های مورد نیاز محاسبه می‌شود. از آنجایی که موهای هر فرد متفاوت است، دقیق ترین تخمین قیمت را می‌توان تنها از طریق مشاوره با جراح کاشت مو به دست آورد.

جمع بندی

کاشت مو یکی از روشهای برطرف کردن تاسی و ریزش مو است. هزینه کاشت مو با توجه به عوامل مختلفی از جمله میزان ریزش مو، سن، رنگ مو، نوع مو و جنسیت شما متفاوت است. از طرف دیگر هزینه کاشت مو به فاکتورهایی مانند روش مورد استفاده برای پیوند مو، شهر و کلینیکی که عمل در آن انجام شده و میزان مهارت و تجربه جراح نیز بستگی خواهد داشت.

5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا