مجله زیبایی

پیکر تراشی چیست؟ انواع روشهای پیکرتراشی، مزایا و عوارض آن

گاهی اوقات مهم نیست که چقدر ورزش می‌کنیم، برخی مناطق چربی سرسخت وجود دارد که تکان نمی‌خورد. در گذشته ما باید با این چربی‌های اضافه بدن زندگی می‌کردیم. اما امروزه جراحی پیکرتراشی یا کانتورینگ بدن (Body Contouring)، می‌تواند یک روش عالی برای برای از بین بردن چربی‌های سرسخت بدن باشد. در ادامه با ایرانیجو همراه باشید، تا شما را با انواع روش‌های پیکرتراشی، مزایا و معایب آن آشنا کنیم.

پیکرتراشی چیست؟

بسیاری از مردم این تصور غلط را دارند که پیکرتراشی یک جایگزین آسان برای کاهش وزن از طریق رژیم غذایی و ورزش است. کانتورینگ بدن سلول‌های چربی را کاهش می‌دهد اما برای کاهش وزن نیست.

پیکر تراشی چیست؟
پیکر تراشی چیست؟

 دستگاه‌های مورد استفاده در این روش درمان، با از بین بردن سلول‌های چربی و سفت کردن پوست شل عمل می‌کنند. نتایج فقط زمانی دائمی است، که وزن شما ثابت بماند.

وقتی صحبت از کانتور کردن بدن به میان می‌آید، تنها یک وسیله یا فناوری وجود ندارد. دستگاه‌ها و روش‌های مختلفی وجود دارد، که می‌توانید بر اساس نتایجی که به دنبال آن هستید انتخاب کنید.

پیکر تراشی می‌تواند به دو صورت تهاجمی و غیر تهاجمی انجام شود. در درمان‌های غیر تهاجمی هیچ بافتی از بدن جدا نمی‌شود و از دماهای کنترل شده یا اولتراسوند برای هدف قرار دادن سلول‌های چربی استفاده می‌شود.

 این روش‌ها باعث کاهش چربی‌های مقاوم در برابر ورزش و رژیم غذایی شده و ظاهر سلولیت را بهبود می‌بخشند. اما در روش‌های تهاجمی مانند لیپوساکشن از یک دستگاه خلاء باریک و یک برش کوچک برای بیرون کشیدن چربی استفاده می‌‌شود.

 برخی از روش‌ها بدون درد هستند و بیماران بعد از عمل می‌توانند بلافاصله فعالیت‌های عادی خود را از سر بگیرند. روش‌هایی مانند ابدومینوپلاستی و لیپوساکشن نتایج فوری و قابل توجهی را ارائه می‌دهند.

این امر ارتباط زیادی نیز با وسعت ناحیه‌ای که می‌خواهید کاهش دهید و سبک زندگی شما دارد. ممکن است بین سه تا شش ماه طول بکشد، تا نتیجه نهایی به وضوح ظاهر شود. برای حفظ نتایج خود باید مراقبت‌های بعدی را دنبال کنید و در شیوه زندگی خود تغییراتی را بوجود آورید.

در صورت عدم رعایت رژیم غذایی و ورزش، ممکن است سلول‌های چربی شما دوباره متورم شوند. به همین دلیل، مهم است که بیماران یک سبک زندگی سالم و ثابت را حفظ کنند تا نتایج آنها پایدار بماند.

انواع روش‌های پیکر تراشی

جراحان پلاستیک انواعی از روش‌های پیکر تراشی را برای کمک به زیبایی بدن شما  و دستیابی به نتایج دلخواه ارائه می‌کنند.

مرتبط:   بهترین کلینیک زیبایی تهران [لیست 90 تایی] مرکز پیشرفته و مجهز

مهمترین روشهای پیکرتراشی عبارتند از:

  1. کرایولیپولیز
  2. ابدومینوپلاستی
  3. لیپوساکشن
  4. براکیوپلاستی یا لیفت بازو
  5. لیفت ران
  6. لیفت باسن
  7. پیوند چربی

در ادامه به بررسی هر یک از این روشها در ایرانیجو می پردازیم.

کرایولیپولیز

روش کرایولیپولیز که به آن انجماد چربی نیز گفته می‌شود، یک روش غیر جراحی است که از دمای سرد با هدف از بین بردن سلول‌های چربی و کاهش برآمدگی‌های قابل مشاهده استفاده می‌کند.

 یک ناحیه مورد نظر از چربی قابل نیشگون گرفتن به داخل اپلیکاتور کشیده می‌شود و سلول‌های چربی زیر پوست را منجمد می‌کند. سپس سلول‌های یخ زده دوباره جذب شده و توسط بدن دفع می‌شوند.

کرایولیپولیز در جلسات 35 تا 45 دقیقه‌ای و در طی چند هفته استفاده می‌شود. این روش ظاهر چربی را کاهش می‌دهد و باعث می‌شود که، شکم، چانه، پشت یا ران‌ها سفت‌تر به نظر برسد.

جراحان پلاستیک می‌توانند این روش را با سایر تکنیک‌های کانتورینگ بدن ترکیب کرده، تا به شما در رسیدن به بهترین ظاهر کمک کنند.

ابدومینوپلاستی

روش ابدومینوپلاستی که معمولاً با عنوان تامی تاک نیز شناخته می‌شود، پوست و چربی اضافی اطراف شکم را با جراحی از بین می‌برد. سفت کردن عضلات شکم اغلب به طور همزمان انجام می‌شود و می‌توان آن را با لیپوساکشن و سایر روش‌ها ترکیب کرد تا ظاهر مورد نظر را ایجاد کند.

 این روش ممکن است در بیمارانی که نیاز به ترمیم فتق پیچیده دارند نیز انجام شود. در این موارد، جراحان پلاستیک و جراحان عمومی با هم کار می‌کنند تا نتیجه مطلوب را تضمین کنند.

لیپوساکشن

روش لیپوساکشن یک روش حذف چربی است، که در 20 سال گذشته کامل شده است. در این روش از کاتتر و ساکشن برای برداشتن چربی‌ها از هر ناحیه از بدن استفاده می‌شود.

 جراحان پلاستیک از انواع تکنیک‌های لیپوساکشن استفاده می‌کنند. مناطق کوچکتر را می‌توان در مطب تحت بیهوشی موضعی درمان کرد، در حالی که مناطق بزرگتر ممکن است نیاز به بیهوشی عمومی داشته باشند.

 لیپوساکشن را می‌توان با سایر روش‌های پیکر تراشی ترکیب کرد، تا به نتیجه نهایی مطلوب دست یافت.

براکیوپلاستی یا لیفت بازو

پس از کاهش وزن قابل توجه، ممکن است متوجه شوید که پوست اضافی و قابل توجهی در بازوها دارید. از طریق روشی به نام براکیوپلاستی، جراحان پلاستیک می‌توانند این پوست آویزان را بردارند.

 براکیوپلاستی را می‌توان به طور همزمان برای هر دو بازو انجام داد و می‌تواند با سایر روش‌ها ترکیب شود، تا فیزیک بدن شما را بهینه کند.

مرتبط:   علت بزرگ شدن بینی چیست؟ 👃 بررسی 7 عامل مهم بزرگی بینی

لیفت ران

مانند بازوها، در افرادی که مقدار قابل توجهی وزن از دست داده‌اند، ممکن است پوست اضافی در امتداد قسمت داخلی ران ظاهر شود. جراحان پلاستیک می‌توانند این پوست و چربی اضافی را در امتداد قسمت داخلی ران (خط درز) بردارند.

انجام این روش به شما کمک می‌کند تا ظاهر طبیعی پا را به دست آورید و راحت تر در لباس خود قرار بگیرید. این جراحی تحت بیهوشی عمومی انجام می‌شود و می‌تواند با سایر روش‌های زیبایی مانند براکیوپلاستی ترکیب شود.

لیفت باسن

افزایش سن و کاهش وزن دو دلیل رایج آویزان شدن پوست در ناحیه باسن هستند. برای بهبود ظاهر این ناحیه می‌توان از لیفت باسن و یا ترکیب آن با سایر روش‌ها مانند ابدومینوپلاستی استفاده کرد.

پیوند چربی

افراد ممکن است به دنبال کانتورینگ بدن باشند، تا نگرانی‌های مختلفی را برطرف کنند. به عنوان مثال افتادگی طبیعی پوست و رسوبات چربی ناشی از افزایش سن، یا توزیع نامتناسب چربی ممکن است خطوط غیرطبیعی را در بدن ایجاد کند.

روش‌های جدیدتری با عنوان پیوند چربی وجود دارد، که به جراحان پلاستیک اجازه می‌دهد تا چربی را از یک ناحیه از بدن جدا کرده، سپس آن را به ناحیه دیگر منتقل کنند. به این ترتیب می‌توانند خطوط ناخواسته را تغییر شکل دهند و ظاهر بدن را متعادل کنند.

پیکرتراشی برای چه کسانی مناسب است؟

انجام هر کدام از روش‌های جراحی و غیر جراحی کانتورینگ بدن، به دلیل متفاوت بودن هر بدن نیاز به شرایط خاصی دارد. بهترین راه برای فهمیدن اینکه آیا کاندید خوبی برای پیکر تراشی هستید یا خیر، صحبت با یک پزشک واجد شرایط است.

این شخص ممکن است یک جراح پلاستیک، متخصص پوست، جراح زیبایی یا سایر ارائه دهندگان آموزش دیده باشد، که به شما کمک می‌کند تصمیم بگیرید کدام درمان برای نیازها و انتظارات فردی شما بهترین است.

روش‌های غیرجراحی کانتورینگ بدن به عنوان راه حل کاهش وزن در نظر گرفته نشده است. نامزدهای ایده آل به وزن دلخواه خود نزدیک هستند و می‌خواهند چربی‌های سرسخت را که در برابر رژیم غذایی و ورزش مقاوم هستند، حذف کنند.

اما در حالت کلی کاندیدای مناسب برای انجام پیکر تراشی، لازم است که از شرایط زیر برخوردار باشد:

  • در اکثر روش‌های کانتورینگ بدن، شاخص توده بدنی شما نباید بیشتر از 30 باشد.
  • متقاضی انجام این روش‌ها باید از مصرف دخانیات اجتناب کند.
  • دچار بیماری‌های زمینه‌ای مانند مشکلات قلبی و دیابت نباشد.
  • از سلامت کامل روانی برخوردار بوده و مبتلا به افسردگی نباشد.
  • نسبت به نتایج جراحی انتظارات واقع بینانه‌ای داشته باشند.
  • از یک رژیم غذایی سالم پیروی کند.
  • وزن آنها ثابت شده و دچار نوسانات وزن نباشند.
  • به انجام فعالیت‌های ورزشی مداوم پایبند باشند.
مرتبط:   جوانسازی پوست چیست؟ ✔️ بهترین روشهای جوانسازی پوست کدامند؟

مزایای پیکر تراشی چیست؟

پیکر تراشی یا کانتورینگ بدن به تغییر شکل یک ناحیه در بدن شما اشاره دارد و دارای مزایای مختلفی مانند موارد زیر است:

  • ایجاد تغییر در ناحیه‌ای از بدن مانند کمر یا ران
  • تغییر شکل ظاهری بدن با کاهش نواحی کوچک چربی
  • بهبود تون و استحکام برخی از عضلات
  • بهبود ظاهر سلولیت

خطرات و عوارض پیکر تراشی

مانند هر روش پزشکی، استفاده از روش‌های کانتورینگ بدن یا پیکر تراشی ممکن است با خطرات و عوارضی همراه باشد. هر فناوری مجموعه‌ای از خطرات خاص مربوط به خود را دارد. برخی از عوارض مرتبط با روش‌های جراحی و غیر جراحی کانتورینگ بدن ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • درد یا ناراحتی که بیش از حد انتظار طول بکشد
  • قرمزی
  • تورم و کبودی
  • عفونت
  • ندول‌ها (توده‌هایی که می‌توانید احساس کنید اما نمی‌بینید)
  • کهیر یا بثورات پوستی
  • آسیب عصبی که می‌تواند باعث ضعف، بی حسی یا تغییر در احساس پوست شود
  • هماتوم (یک حفره خون در زیر پوست)، که ممکن است نیاز به تخلیه داشته باشد
  • عوارض ناشی از بیهوشی، مانند حالت تهوع، استفراغ یا مشکل در بیدار شدن از خواب
  • خونریزی یا لخته شدن خون
  • ریزش مو در نزدیکی برش ها
  • عدم تقارن (هر دو طرف یکسان به نظر نمی‌رسند)

عوارض جزئی ممکن است فقط مدت کوتاهی طول بکشد، اما برخی از عوارض ممکن است مدت زیادی طول کشیده و دائمی شوند یا برای اصلاح نیاز به جراحی داشته باشند.

کلام آخر

با استفاده از عمل پیکر تراشی (Body Contouring) یا کانتورینگ بدن میتوان چربی هایی که با تلاش فراوان قادر به خلاص شدن از شرشان نیستید را از بین ببرید و به اندامی ایده آل برسید، اما حتما با در نظر گرفتن انواع روشهای پیکرتراشی و مزایا و معایب آن اقدام به این کار کنید. بنابراین اگر به دنبال پیکر تراشی هستید، لازم است تحقیق کنید یا با پزشک خود در ارتباط با انتظارات و مزایا و معایب هر روش صحبت کنید.

5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا