نپال کجاست؟ بررسی مساحت، آب و هوا، پرچم و جمعیت Nepal
کشور نپال با مساحت 143,350 کیلومتر مربع یکی از کشور های آسیایی است که در دامنههای هیمالیا قرار گرفته و قله های بلند اورست در آن قرار دارد. دارای جمعیتی حدود 30,896,590 نفر است. در ایرانیجو به معرفی نپال و آداب و رسوم، فرهنگ مردم و شرایط زندگی و نقشه آن می پردازیم.
نپال کجاست؟
Nepal به نپالی नेपाल کشوری بسیار هیجان انگیز و خاص است که پایتخت آن شهر کاتماندو است. این منطقه در جنوب آسیا قرار گرفته و از سمت شمالی با چین، از سمت شرقی، جنوبی، غربی نیز با هند همسایه است. در واقع یک کشور عالی برای تجارت و دسترسی به اقیانوس هند، حتی برای بیشتر کالاهای وارداتی از چین، به هند نیز می باشد.
لوکیشن نپال روی نقشه گوگل
در تصویر زیر لوکیشن واضح و دقیق نپال قابل مشاهده است، با کلیک روی تصویر می توانید آن را بررسی و مشاهده کنید.
نقشه نپال در جهان
کشور نپال بسیار خاص و زیبا است که دارای شهرها و استان های زیادی است. در نقشه زیر می توانید موقعیت دقیق آن ها را مشاهده کنید.
پرچم نپال
نماد و پرچم نپال تنها پرچم ملی در جهان است که شکل هندسی آن نا متقارن است. این پرچم از 2 مثلث متساوی الساقین تشکیل شده است که در پایه یکدیگر قرار گرفته اند. مثلث بالایی به رنگ قرمز بوده و در وسط آن یک ماه قرار دارد. مثلث پایینی به رنگ آبی بوده و در وسط آن یک خورشید قرار دارد.
- رنگ قرمز نماد شجاعت و قدرت است.
- ماه نماد روشنایی و امید است.
- خورشید نماد دانش و خرد است.
این پرچم در سال 1962 به عنوان پرچم ملی به رسمیت شناخته شد.
جمعیت نپال
بر اساس آخرین سرشماری انجام شده در سال 2023 حدود 30,896,590 نفر در نپال ساکن بوده و در آن زندگی می کنند. این میزان جمعیت به طور پیوسته و به سرعت در حال افزایش است. اما این میزان افزایش، در مقایسه با سال های گذشته نیز کم شده است. حدود 80 درصد از جمعیت این منطقه را نپالی های هندو-آریایی تشکیل داده اند. 15 درصد دیگر بودایی، 2.4 درصد مغول و حدود 2 درصد دیگر نیز قوم های بومی باشند.
فقر در این کشور بسیار زیاد بوده و عده زیادی از جمعیت آن نیز از مشکلاتی مانند بیکاری و بی پولی رنج می برند.
پایتخت نپال
شهر کاتماندو پایتخت نپال است که در بخش مرکزی و در دامنه کوههای هیمالیا واقع شده است. کاتماندو حدود 214 کیلومتر مربع مساحت و 1.4 میلیون نفر جمعیت دارد . این شهر در 87 کیلومتری جنوب غربی شهر لوم بینی، زادگاه بودا، واقع شده است. کاتماندو یک شهر تاریخی و فرهنگی می باشدکه در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار دارد. همچنین دارای بناهای تاریخی متعددی از جمله معبد پاتان، معبد بوداناث و معبد سوان بودا است.
این شهر همچنین یک مرکز اقتصادی و تجاری مهم است و میزبان چندین شرکت چند ملیتی و مرکز مالی است. کاتماندو یک شهری بسیار زیبا و پرجنب و جوش است. جاذبههای گردشگری زیادی برای بازدید کنندگان و مقصدی محبوب برای گردشگران داخلی و خارجی است.
عجایب نپال
کشور نپال پر از جاذبه ها و موارد عجیب و هیجان انگیز است که دانستن آن می تواند برای بسیاری از افراد جذاب باشد.
کوماری، الهه زنده
یکی از عجیب ترین جاذبه های این کشور، کوماری یا الهه زنده است. بر اساس یک افسانه قدیمی، الهه تالجو در کالبد دختری نابالغ به نام کوماری قرار دارد. کوماریها از میان خانواده های کشیشها و زاهدان انتخاب می شوند و باید دارای ویژگی های خاصی از جمله زیبایی، سلامتی، و بی عیب و نقص بودن باشند.
پس از انتخاب، کوماری ها محدودیتهای زیادی را متحمل می شوند. آنها نمیتوانند با افراد غیر خانواده و راهبان صحبت کنند، نباید در معرض نور مستقیم خورشید قرار بگیرند، و باید همیشه دستهای خود را بالای سر نگه دارند. اگر کوماری دچار بیماری یا آسیبی شود، یا از قوانین خود تخطی کند، الهه تالجو از او دور میشود و کوماری جدیدی انتخاب میشود.
دره بارون، بهشت گمشده
یکی از زیبا ترین و بکر ترین مناطق این کشور دره بارون است. این دره در ارتفاعات هیمالیا قرار دارد و مناظری خیره کننده از کوههای پوشیده از برف، جنگلهای سر سبز، و آبشارهای خروشان دارد.
دره بارون به دلیل تنوع زیستی خود نیز شناخته شده است. این دره زیستگاه گونههای مختلفی از گیاهان و جانوران، از جمله خرسهای سیاه آسیایی، گوزنهای قرمز، و پرندگان کمیاب است.
تاریخچه
تاریخ نپال با تاریخچه شبه قاره وسیع هند و مناطق اطراف آن در هم تنیده است. اولین سکونتگاه های انسانی در این منطقه در حدود 2500 سال پیش در دره کاتماندو تاسیس شد. این سکونتگاه ها توسط قبایل کرات تأسیس شد که از هند مهاجرت کرده بودند. در قرن 7 پادشاهی لیچائی در دره کاتماندو تأسیس شد و تا قرن 14 بر آن حکومت کرد. هنگام حکومت آنها نیز کشور به یک مرکز مهم فرهنگ و هنر تبدیل شد.
سال 1768، گورخا، یک قبیله از غرب، دره کاتماندو را فتح کرد و یک امپراتوری در آن تأسیس کردند. این قبیله بر بیشتر شبه قاره هند حکومت می کرد. در قرن 19 نیز این منطقه توسط بریتانیا شکست خورد. بعد از آن اما همچنان استقلال خود را حفظ کرد، اما مجبور شد روابط نزدیکی با بریتانیا ایجاد کند. در سال 1950، یک انقلاب در آن منجر به سقوط سلطنت شد و این کشور تبدیل به یک دموکراسی پارلمانی شد.
سال 1996 نیز یک جنگ داخلی 10 ساله در نپال آغاز شد که بین دولت و یک گروه مائوئیست بود. جنگ در سال 2006 با امضای توافقنامه صلح بین دولت و مائوئیست ها پایان یافت.
اتفاق بد بعدی، در سال 2015 بود که یک ویرانگر و شدید کل این کشور را لرزاند. زلزله بیش از 9000 نفر را کشت و میلیون ها نفر را بی خانمان کرد. با وجود چالش های متعدد، نپال در حال توسعه و مدرن شدن است. این منطقه به سرعت در حال تبدیل شدن به یک مقصد گردشگری محبوب است.
آب و هوا
در نپال آب و هوایی سرد و برفی در مناطق کوهستانی و آب و هوای گرم و مرطوب در مناطق دشتی وجود دارد. و فصل های آن نیز این گونه می باشد:
- فصل زمستان: در این کشور فصل زمستان، سرد و خشک است. به طوری که در مناطق کوهستانی دمای هوا به زیر صفر درجه سانتیگراد می رسد و برف می بارد. در مناطق دشتی، دمای هوا نیز نسبتاً سرد است، اما بارش برف کمتر است.
- فصل بهار: بهار فصل ملایم و معتدلی برای این منطقه است به طور یکه هوا گرم شده و گل ها شکوفه می دهند. این فصل، بهترین زمان برای بازدید از مناطق گردشگری است.
- فصل تابستان: تابستان فصل گرم و مرطوبی برای این کشور است. در این فصل، دمای هوا در مناطق کوهستانی نیز افزایش مییابد، اما بارش باران بیشتر است. در مناطق دشتی، دمای هوا بسیار بالا میرود و میزان بارندگی نیز زیاد است.
- فصل پاییز: پاییز در نپال، فصلی خشک و خنک است. در این فصل، هوا خنک میشود و بارش باران کاهش می یابد. به طوری که در مناطق کوهستانی میزان بارندگی سالانه به طور متوسط حدود 1500 میلیمتر است. در مناطق دشتی، میزان بارندگی سالانه به طور متوسط حدود 2500 میلی متر می باشد.
شهر های مهم
کشور نپال از عجیب ترین و خاص ترین کشور های آسیایی است که دارای 7 استان و 77 بخش می باشد. در جدول زیر می توانید اسامی برخی از شهر های مهم آن و میزان جمعیت آنها را مشاهده کنید.
نام شهر | منطقه | جمعیت (۲۰۲۳) |
---|---|---|
کاتماندو | کاتماندو | ۱٬۴۳۲٬۳۳۷ |
پوکارا | گنداکی | ۴۳۵٬۰۰۰ |
لالیتپور | کاتماندو | ۱۹۰٬۰۰۰ |
بیرگونج | مادھیا پرادش | ۱۴۵٬۰۰۰ |
اماراگادهی | مادھیا پرادش | ۱۲۵٬۰۰۰ |
باکتاپور | کاتماندو | ۱۱۵٬۰۰۰ |
باراتپور | کاتماندو | ۱۰۰٬۰۰۰ |
بیمسوار | مادھیا پرادش | ۹۵٬۰۰۰ |
دین مردم نپال
در این کشور زیبا، تنوع دینی بسیار زیادی وجود دارد و مردم با دین هایی مانند هندو، بودایی، اسلام و دینهای بومی با صلح در کنار یکدیگر زندگی می کنند. هندوئیسم دین غالب نپال است و حدود 81 درصد از جمعیت این کشور را تشکیل می دهد. هندوها این منطقه نیز به خدایان و الهه های متعددی اعتقاد دارند و مراسم مذهبی خود را در معابد و پرستشگاه ها انجام می دهند.
زبان نپال
در این کشور حدود 123 زبان و گویش وجود دارد که از تمام آنها نیز استفاده می شود. اما زبان رسمی نپال، زبان نپالی است که زبان مادری حدود 50 درصد از مردم نپال است. زبان نپالی یک زبان هندوآریایی است که از زبان سانسکریت مشتق شده است.
واحد پول نپال
روپیه واحد پول نپال است که 1 روپیه معادل 100 پیسه است. روپیه نپال برای اولین بار در سال 1932 میلادی معرفی شد و تا قبل از آن، واحد پول نپال روپیه هند بود.
اختلاف ساعت ایران با نپال
تفاوت ساعت ایران با نپال 5 ساعت و 45 دقیقه است. یعنی ساعت ایران حدود 5:45 جلوتر از ساعت نپال است. به این ترتیب، اگر ساعت در تهران 12:00 ظهر باشد، ساعت در کاتماندو 6:45 صبح است.
کلام آخر
نپال یک کشور آسیایی است که در نزدیکی هند واقع شده است. این کشور با لقب بام دنیا در بین تمامی مردم جهان شهرت پیدا کرده است. لقب بام دنیا به دلیل وجود دامنه های هیمالیا و قرار گرفتن کوه اورست، بلندترین کوه جهان، در این منطقه است. سالانه گردشگران و توریست های بسیار زیادی برای دیدن این قله به این منطقه زیبا سفر می کنند.