میکرودرم چیست؟ ✔️ مزایا و معایب + 8 مراحل و عکس میکرودرم صورت
میکرودرم (Microderm) روشی برای جوانسازی پوست است که در درمان اسکارهای خفیف، تغییر رنگ پوست، آسیبهای ناشی از نور خورشید و ترکهای پوستی استفاده میشود. در این مقاله از ایرانیجو قصد داریم در ارتباط با نحوه انجام روش درمانی میکرودرم، فواید و عوارض احتمالی آن با شما صحبت کنیم. پس با ما همراه باشید.
فهرست مطالب:
نام لاتین | Microderm |
کاربرد | پاکسازی پوست |
ابداع | سال ۱۹۸۵ |
کشور اولیه | ایتالیا |
نوع عمل | لایه برداری غیرتهاجمی |
میکرودرم چیست؟
Microderm به طور معمول به عنوان یک روش زیبایی برای درمان چین و چروک، رنگدانههای ناشی از نور خورشید، برطرف کردن جای زخم آکنه و منافذ بزرگ پوست استفاده میشود. این روش ممکن است با داروهایی که روی پوست برای درمان آکنه استفاده میشود نیز ترکیب شود.
میکرودرم با استفاده از نوعی ساینده ضعیف سبب از بین بردن سطحیترین لایه پوست میشود. به طور معمول بیشترین لکهها و چین وچروکها مربوط به همین لایه است.
عکس قبل و بعد میکرودرم
در تصویر زیر عکس قبل و بعد Microderm را میتوانید مشاهده کنید.
کاربردهای میکرودرم
با انجام چند مرحلهای میکرودرم و تکرار آن در فواصل زمانی مشخص، میتوانید یک لایه جدید برای پوست خود بسازید. این لایه بهبود یافته سبب بوجود آمدن پوستی صاف و ظاهری جوانتر خواهد شد.
کاری که Microderm میتواند برای پوست شما انجام دهد شامل موارد زیر است:
- بهبود لکههای پیری و جوشهای سر سیاه
- بهبود هیپرپیگمانتاسیون (لکه های تیره پوست)
- لایهبرداری پوست و افزایش شادابی آن
- کاهش خطوط ریز و چین و چروک
- از بین بردن منافذ بزرگ پوست و یا کاهش اندازه آن
- درمان آکنه و اسکارهای به جا مانده از آن
- روشن کردن پوست کدر
- از بین بردن لکههای قهوه ای پوست
فواید میکرودرم چیست؟
Microderm یک روش برای پاکسازی پوست است که به صورت کم تهاجمی، بیرونیترین لایه پوست را حذف کرده و ظاهری صاف و جوانتر ایجاد میکند.
میکرودرم میتواند:
- پوست را لایهبرداری کند،
- علائم پیری را کاهش دهد
- و پوست را صافتر نشان دهد.
این روش برای انواع پوست بیخطر است.
کریستالهای ریزی که برای لایهبرداری پوست مورد استفاده قرار میگیرند، هیچگونه ضرری برای پوست شما نخواهند داشت. از طرف دیگر این روش کاملا غیر تهاجمی بوده و عوارضی مانند زخم یا عفونت ندارد.
جلسات درمانی متعدد معمولا برای بهبود ظاهر چین و چروکهای ظریف و اسکارهای جزئی آکنه مورد نیاز است. از آنجایی که Microderm تنها بر روی خارجیترین لایه پوست عمل میکند، به اندازه درمانهای تهاجمیتر مانند لایهبرداری شیمیایی و لایهبرداری با لیزر برای چین و چروکها و جای زخمهای عمیق موثر نیست.
میکرودرم چگونه کار میکند؟
Microderm با تحریک تولید کلاژن میتواند خاصیت ارتجاعی پوست را افزایش داده و به بهبود ظاهر چین و چروک کمک کند. با برداشتن سلولهای مرده، گردش خون در پوست بهتر شده و اکسیژن لازم به آن میرسد. پوست شما بعد از انجام میکرودرم قدرت جذب بیشتری برای محصولات مراقبتی پوست دارد.
شما میتوانید در کمتر از یک ساعت و بعد از انجام یک جلسه درمانی شاهد پوستی روشنتر و با نشاطتر باشید. میکرودرم نسبتاً بدون درد انجام میشود و در صورت اجرای صحیح دارای حداقل خطرات است.
در صورتی که شما به خوبی از پوست خود مراقبت کنید و آن را هیدراته نگه دارید، نتایج حاصل از Microderm زمان طولانیتری ماندگار خواهد بود.
عوارض میکرودرم چیست؟
اگر Microderm به درستی توسط پرسنل آموزشدیده انجام شود، کمترین عوارض را دارد. با این حال در صورتی که به شکل تهاجمی انجام شود، ممکن است در اثر فرآیند مکش، پوست دچار کبودی شود.
یکی دیگر از عوارض شایع میکرودرم بوجود آمدن حساسیت و قرمزی بسیار کم بعد از انجام آن است، که در کمتر از دو ساعت کاملا از بین خواهد رفت.
از آنجایی که Microderm بر روی لایههای سطحی پوست عمل میکند، برای از بین بردن چین و چروکهای عمیق، اسکارهای ناشی از جراحی و آکنههای شدید موثر نیست.
چه کسانی نباید میکرودرم کنند؟
با توجه به خطرهایی احتمالی میکرودم توصیه میشود افراد زیر نباید Microderm کنند:
- اگر دچار عفونتهای پوستی و یا ویروسی مانند زگیل و تبخال هستید، نباید میکرودرم را انجام دهید.
- این خطر وجود دارد که Microderm عفونت را از یک قسمت پوست به قسمت دیگر منتقل کند.
- میکرودرم برای افراد مبتلا به اختلالات خونریزی، زخمهای باز، یا آفتاب سوختگی مناسب نیست.
- افرادی که دچار اسکار کلوئیدی میشوند، یا به بیماریهایی مانند اگزما، روزاسه و پسوریازیس مبتلا هستند، باید از این روش اجتناب کنند.
- اگر در پوست خود زخم باز دارید و یا دچار آفتاب سوختگی شدهاید، فعلا از انجام Microderm صرف نظر کنید.
- همچنین اگر پوست شما در اثر پیری و بالا رفتن سن دچار شلی شده باشد، انجام میکرودرم برای آن تاثیر چندانی نخواهد داشت.
مراقبتهای قبل از میکرودرم
قبل از اینکه اقدام به Microderm کنید لازم است مراقبت های زیر را داشته باشید»
- 10 روز قبل از انجام میکرودرم داروهای ضد آکنه مانند راکوتان و داروهای رقیق کننده خون باید قطع شود.
- در حدود دو هفته قبل از انجام این روش نباید از کرمهای موبر و یا موم استفاده کنید.
- همچنین انجام هر گونه درمانی با لیزر ممنوع است.
- دو هفته قبل از Microderm نباید کلاژن و یا توکسین بوتولینوم در محل درمان تزریق شود.
- همچنین از یک ماه قبل نباید پوست این نواحی را برنزه کنید.
مراقبتهای بعد از میکرودرم
Microderm معمولا دارای دوره بهبودی نیست و شما میتوانید بعد از انجام آن به روال عادی کارهای خود بازگردید.
قرمزی پوست بعد از انجام میکرودرم کاملا طبیعی بوده و پس از مدت کوتاهی از بین خواهد رفت. کبودی و خونریزی بسیار نادر است و ممکن است به دلیل اعمال فشار اتفاق بیفتد.
مراقبت هایی بعد از میکرودرم چیست؟
مهمترین کارهایی که باید انجام دهید عبارتند از:
- برای اینکه عوارض جانبی ناشی از Microderm را به حداقل برسانید، لازم است در هفتههای اول درمان از مرطوب کننده و کرم ضد آفتاب استفاده کنید.
- به دلیل حساس شدن پوست شما بعد از میکرودرم، نباید تا چند روز در معرض نور آفتاب قرار بگیرید. سعی کنید حداقل به مدت یک روز از کرم های موضعی آکنه استفاده نکنید.
- در طول دوره درمان پوست شما همچنان به ریزش سلولهای مرده ادامه خواهد داد، و ممکن است شاهد پوسته پوسته شدن آن باشید. سعی کنید از کندن پوستههای صورت خودداری کرده و اجازه دهید که به شکل طبیعی از بین بروند.
- استفاده روزانه از مرطوب کننده نیز میتواند در درمان خشکی پوست و پوسته پوسته شدن آن موثر باشد.
- از ماساژ دادن پوست و ضربه زدن به آن اکیدا خودداری کنید. در طول دوره بهبودی از فعالیتهایی که سبب تعریق بدن میشود جلوگیری کنید.
- سعی کنید به میزان زیادی آب بنوشید و در رژیم غذاییتان میوه و سبزی تازه را بگنجانید.
- برای جلوگیری از التهاب پوست از پاک کنندههای فاقد الکل استفاده کنید و در صورت ملتهب شدن پوست میتوانید از کمپرس سرد و کرمهای ضد التهاب استفاده کنید.
مراحل میکرودرم صورت چیست؟
روش انجام میکرودرم ممکن است از یک کلینیک به کلینیک دیگر متفاوت باشد. اما مراحل معمول آن عبارتند از:
- معمولا ابتدا پوست از هرگونه مواد آرایشی پاک میشود. سپس کریستالهای ریز توسط یک دستگاه دستی روی پوست اسپری میشوند.
- در مرحله بعد از مکش خلاء برای حذف کریستالها و بقایای سلولهای پوست استفاده میشود. برخی از دستگاههای میکرودرم به جای کریستالها از چوبهای الماسی برای صاف کردن پوست استفاده میکنند.
- معمولاً نیازی به بی حسی موضعی پوست وجود ندارد. اگرچه ممکن است بعد از انجام آن ناراحتی موقت و قرمزی پوست را تجربه کنید.
- پس از انجام این روش، احتمالاً از شما خواسته میشود که از ضد آفتاب استفاده کنید یا برای چند روز از قرار گرفتن در معرض نور خورشید خودداری کنید.
- پس از درمان اولیه، پوست شما روشنتر، سفتتر و جوانتر به نظر میرسد. بلافاصله پس از عمل، پوست شما با استفاده از یک مرطوب کننده به خوبی مرطوب میشود.
- این فرایند که با هدف لایه برداری پوستهای مرده و آسیبدیده صورت انجام میشود، در حدود 45 دقیقه طول میکشد.
نحوه عملکرد Microderm برای بهبود پوست
در صورتی که پوست شما تیره و بیجان و پیر به نظر میرسد، میکرودرم میتواند سبب تقویت آن شود. در زیر پوست مرده و بی جان شما، پوستی جدید و بسیار سالم پنهان شده است، که Microderm بدون ایجاد اسکار آن را آشکار میسازد.
لایه بیرونی پوست شما که از سلولهای مرده و کدر تشکیل شده است، در اثر فرآیند لایهبرداری از بین میرود. این سلولها به واسطه کریستالهای ریز شکسته شده و پوست صاف و نرم زیر آن ظاهر میشود.
کریستال ها با استفاده از یک دستگاه دستی روی پوست شما آهسته حرکت میکنند و بدون ایجاد آسیب، پوست مرده در قسمت صورت و گردن را از بین میبرند.
چند وقت یکبار باید میکرودرم ابریژن انجام دهید؟
معمولا Microderm در فواصل زمانی دو هفتهای و در شش جلسه انجام میشود. اما تعداد انجام آن با توجه به شرایط پوست شما معین میشود. بعد از انجام دوره درمانی اولیه، جلساتی نیز جهت تمدید و حفظ نتایج با فواصل زمانی بیشتر تعیین میشود.
چه اندام هایی را میتوان میکرودم کرد؟
عمل میکرودرم را میتوان برای موارد زیر بکار برد:
- میکرودرم برای لک صورت
- میکرودرم پیلینگ
- میکرودرم دست
- میکرودرم زیر بغل (میکرودرم ابریژن زیر بغل)
- میکرودرم زانو
- میکرودرم زیر چشم
- میکرودرم ابریژن زانو
- میکرودرم غبغب
- میکرودرم قوزک پا
- میکرودرم گردن
- میکرودرم گوش
- میکرودرم لایه برداری پوست (میکرودرم لایه بردار)
- میکرودرم جوش
- میکرودرم جای بخیه
- میکرودرم هیدرودرمی
- میکرودرم همراه با ماسک
- میکرودرم چمدانی
کلام آخر
جوانسازی پوست صورت یکی از دغدغههای اصلی خانمهای جوان است. خوشبختانه علم پزشکی پیشرفتهای زیادی در این زمینه داشته و روز به روز در حال گسترش است. در این میان میکرودرم (Microderm) یکی از روشهای جوانسازی پوست است که به دلیل داشتن عوارض کم و بازدهی عالی تبدیل به یکی از محبوبترین روشها شده است.