مجله زیبایی

لیزر موهای زائد چیست؟ بررسی مزایا، عوارض و معایب آن

لیزر موهای زائد یکی از موثرترین روش‌های حذف موهای زائد است، که به طور دائم رشد مو را تا 90 درصد کاهش می‌دهد. این روش زیبایی پوستی صاف و شفاف را برای شما به ارمغان می‌آورد. در ایرانیجو به بررسی روشها و مزایا و عوارض آن می پردازیم.

لیزر موهای زائد چیست؟

برای از بین بردن موهای زائد می‌توان از روش‌هایی مانند اصلاح، موچین و یا اپیلاسیون استفاده کرد. اما این روش‌ها خسته کننده بوده و نیاز به صرف هزینه و زمان دارد.

لیزر موهای زائد، مزایا و عوارض جانبی
لیزر موهای زائد، مزایا و عوارض جانبی

یکی از رایج‌ترین روش‌های زیبایی، لیزر موهای زائد است. که با استفاده از پالس‌های نور موهای ناخواسته را از بین می‌برد. لیزر موهای زائد با استفاده از پرتوهای نور ملانین یا رنگدانه را مورد هدف قرار داده و به فولیکول مو آسیب می‌رساند.

 از این روش می‌توان برای از بین بردن موهای ناخواسته در ناحیه صورت، زیر بغل، پشت،دست‌ها، پاها و ناحیه بیکینی استفاده کرد. لیزر با استفاده از نور متمرکز می‌تواند به فولیکول‌ها آسیب زده و از رشد مو جلوگیری کند. رنگدانه در فولیکول‌ها نور را جذب می‌کند و سبب از بین رفتن موها می‌شود.

لیزر موهای زائد رنگدانه‌های تیره‌تر فولیکول‌های مو را هدف قرار داده و باعث ریزش مو می‌شود. با هر جلسه درمانی، فولیکول‌های بیشتری آسیب میبینند و پس از چندین جلسه لیزر درمانی، موها دیگر رشد نخواهند کرد.

این یک روش مناسب برای آقایان و خانم‌ها، در تمامی رنگ‌های پوست و سایر نقاط بدن است.

مزایای لیزر موهای زائد

بر خلاف سایر روش‌هایی که برای از بین بردن موهای ناخواسته وجود دارد، لیزر موهای زائد روشی سریع، ایمن، مقرون به صرفه، قابل اعتماد و دائمی است. موها همچنین ظریف‌تر و نرم‌تر شده و رشد آن  با هر بار درمان کندتر می‌شود.

لیزر موهای زائد می‌تواند بدون آسیب رساندن به پوست، موهای درشت و تیره را مورد هدف قرار دهد. این روش درمانی در کسری از ثانیه موهای زیادی را از بین می‌برد.

موهای مراجعین بعد از گذشت 3 الی 7 جلسه، به طور دائمی شروع به ریزش خواهد کرد. این روش برای مشتریانی که موهای تیره و پوست روشن‌تری دارند، عملکرد خواهد داشت.

سایر مزایای لیزر موهای زائد عبارتند از:

  1. کاهش دائمی مو
  2. مقرون به صرفه
  3. بهبود رنگ و بافت پوست
  4. تاثیر مثبت بر روی کره زمین

کاهش دائمی مو

وظیفه فولیکول‌ها تولید تارهای جدید مو است و زمانی که این فولیکول‌ها از بین بروند، تولید موها نیز متوقف می‌شود. این روش برای از بین بردن فولیکول مو از یک نور متمرکز استفاده می‌کند، که در عین حال به سطح پوست آسیبی نمی‌رساند.

مرتبط:   بهترین روش کاشت ابرو چیست؟ مزایا و عوارض آن + مراقبت ها

 بنابراین لیزر موهای زائد می تواند بدون ایجاد اختلال، برای حساس‌ترین پوست‌ها نیز قابل استفاده باشد.

مقرون به صرفه

زمانی که شما لیزر را برای درمان موهای زائد بکار می‌برید، به نوعی در زمان و هزینه خود صرفه جویی می‌کنید. شاید در نگاه اول لیزر پر هزینه به نظر برسد، ولی در طولانی مدت از لحاظ اقتصادی و زمانی هوشمندانه‌تر است.

شما از همان جلسه اول شاهد نتایج لیزر خواهید بود و به آراستگی ظاهری دست پیدا می‌کنید. ماندگاری نتایج لیزر وقت و هزینه شما را پس انداز خواهد کرد. با انجام آن شما دیگر به روش‌های پر هزینه و وقت گیر نیازی پیدا نخواهید کرد.

بهبود رنگ و بافت پوست

تراشیدن مکرر یا اپیلاسیون یک ناحیه می‌تواند، باعث ایجاد رنگدانه و رنگ ناهموار پوست شود. لیزر موهای زائد خطر این اتفاق را کاهش می‌دهد.

تاثیر مثبت بر روی کره زمین

اصلاح با تیغ می‌تواند اثرات منفی بر کره زمین داشته و به محیط زیست آسیب برساند. چرا که این تیغ‌ها نوعی زباله خطرناک محسوب شده و ممکن است به افرادی که مسئول جمع آوری زباله هستند صدمه بزند.

از بین بردن موهای زائد به روش لیزر می‌تواند، در کاهش این نتایج منفی اثر گذار باشد.

آمادگی قبل از لیزر موهای زائد

مهمترین کاری که قبل از انجام لیزر موهای زائد بایستی انجام دهید، انتخاب یک کلینیک معتبر با کارکنانی است که در این زمینه آموزش دیده و تجربه‌های لازم را کسب کرده باشند.

در صورتی که این روش توسط افراد بی تجربه انجام شود، ممکن است خطراتی را برای سلامتی به همراه داشته باشد. بنابراین سعی کنید در انتخاب کلینیک نهایت دقت را به عمل آورده و این کار را با آگاهی کامل انجام دهید.

قبل از  انجام لیزر باید در ارتباط با آمادگی‌های قبل و اقدامات بعد از آن اطلاعات کافی را کسب کنید. حدودا از 6 هفته قبل از انجام لیزر، از روشهای دیگری مانند اپیلاسیون و اصلاح مو خودداری کنید. به این دلیل که اصلاح و اپیلاسیون ریشه مو را از بین برده و عملا لیزر مو بعد از این کار تاثیری نخواهد داشت.

توصیه بعدی اینست که به مدت شش هفته قبل و بعد از انجام لیزر، از قرار گرفتن در معرض نور خورشید اجتناب کنید. چرا که هم در نتایج لیزر تاثیر گذاشته و هم موجب ایجاد برخی عوارض پوستی خواهد شد.

مرتبط:   اسید تراپی چیست؟ آشنایی با انواع روش ها و کاربردهای آن در جوانسازی پوست

در صورتی که پوست خود را برنزه کرده و یا در معرض آفتاب قرار گرفته اید، بهتر است برای انجام لیزر به مدت 4 هفته صبر کنید.

24 ساعت قبل از انجام لیزر، نواحی مورد نظر را شیو کنید و توجه داشته باشید که این کار را برخلاف جهت مو انجام ندهید. همچنین لازم است که در این مدت از کرم‌های موضعی، مرطوب کننده‌ها، روغن‌های بدن و ادکلن بر روی پوست خود استفاده نکنید.

عوارض لیزر موهای زائد

لیزر موهای زائد تقریبا روشی ایمن و بی خطر محسوب می‌شود. اما ممکن است به ندرت سبب برخی عوارض شود، که معمولا در مدت کوتاهی از بین خواهد رفت. البته شدت این عوارض بنا بر نوع پوست و رنگ موی شما متفاوت است.

 رایج ترین عوارض لیزر موهای زائد شامل تحریکات پوستی، قرمزی و ایجاد تورم است. از طرفی لیزر ممکن است سبب تغییر رنگ دانه‌های پوست شده و باعث تیرگی یا روشن شدن آن شود.  افرادی که بعد و یا قبل از لیزر خود را در معرض نور آفتاب قرار می‌دهند، ممکن است دچار تیرگی و یا روشن شدن پوست ‌شوند.

سایر عوارض جانبی لیزر شامل موارد زیر است:

  • تغییرات در بافت پوست
  • سفید شدن موهای درمان شده
  • رشد بیش از حد مو در اطراف مناطق تحت درمان، به ویژه در پوست های تیره تر.
  • احساس درد، ناراحتی یا حساسیت
  • قرمزی، پوسته پوسته شدن، تاول زدن، کبودی یا تورم پوست شما
  • روشن یا تیره شدن پوست شما
  • جای زخم
  • سوختگی بر اثر گرمای لیزر
  • عفونت‌های باکتریایی

انجام لیزر برای چه کسانی مناسب نیست؟

لیزر موهای زائد برای زنان باردار و در برخی انواع پوست توصیه نمی‌شود. نوسانات هورمونی در طول قاعدگی ممکن است، پوست را حساس‌تر و این عمل را دردناک‌تر از حد معمول کند.

لیزر ممکن است به پوست اطراف چشم مانند پلک و ابرو صدمه بزند، بنابراین نباید در این نواحی انجام شود. این روش روی پوست برنزه یا موهایی که در اثر نور خورشید سفید شده‌اند، موثر نیست.

معایب لیزر موهای زائد

یکی از معایب لیزر موهای زائد، هزینه بر بودن آن است. از طرفی این روش دائمی نیست و هیچ تضمینی برای از بین رفتن تمام موها وجود ندارد. شما برای جلوگیری از رشد مجدد موها، به جلسات منظم نیاز دارید.

تعداد جلسات مورد نیاز برای هر فرد متفاوت است. به عنوان مثال، ممکن است هر 4 هفته یک بار و برای موهای بدن هر 6 تا 8 هفته، به یک جلسه درمانی نیاز داشته باشید.

مرتبط:   تزریق چربی در کرج [ 10 متخصص و کلینیک خوب] صورت و پا

روش انجام لیزر موهای زائد

یک روز قبل از جلسه درمانی باید ناحیه مورد نظر پوست را بتراشید. همچنین قبل از شروع درمان، لازم است یک بی حس کننده موضعی را برای کاهش هر گونه ناراحتی در ناحیه مورد نظر اعمال کنید.

پزشک برای محافظت از چشمان خود در برابر پرتو لیزر، از عینک مخصوص استفاده خواهد کرد. همچنین لازم است در سطح پوست از یک ژل خنک کننده، برای محافظت از پوست و نفوذ نور لیزر استفاده شود.

سپس تکنسین مربوطه یک دستگاه دستی را روی پوست شما فشار می‌دهد و لیزر را فعال می‌کند. پرتو لیزر از طریق پوست شما به فولیکول‌ها می‌رسد، که رشد مو از آنجا نشات گرفته است.

 گرمای شدید پرتو لیزر به فولیکول‌های مو آسیب رسانده و رشد مو را متوقف می‌کند. در حین انجام لیزر ممکن است، احساس سوزش یا سوزن سوزن شدن را در پوست داشته باشید.

هر جلسه درمانی حدودا ممکن است، از  15 دقیقه تا بیش از یک ساعت طول بکشد. زمان درمان به اندازه ناحیه تحت درمان بستگی دارد. تعداد جلسات مورد نیاز ، بستگی به ناحیه مزبور و سیستم مورد استفاده دارد.

مراقبت‌های بعد از انجام لیزر موهای زائد

ممکن است در چند ساعت اول پس از لیزر موهای زائد، پوست دچار قرمزی، یا تورم شود. یا برای چند روز در پوست خود احساس سوزش داشته باشید. برای کاهش هر گونه ناراحتی بعد از هر جلسه درمانی، می‌توانید از کمپرس سرد،کرم‌ها یا لوسیون‌های ضد التهاب استفاده کنید.

 به دلیل حساس شدن پوست به نور آفتاب، بهتر است تا پایان دوره درمان از قرار گرفتن در معرض نور خورشید خودداری کنید. صرف نظر از آب و هوا، از کرم ضد آفتاب با حداقل SPF 30 در نواحی درمان استفاده کنید.

بدن خود را تا 48 ساعت پس از درمان، در معرض عرق یا باکتری قرار ندهید. این بدان معناست که ورزش، دوش آب گرم، استخر یا سونا ممنوع است.

پس از درمان لباس‌های گشاد بپوشید، تا از التهاب پوست و تحریک آن جلوگیری شود. سعی کنید به هنگام شستشوی ناحیه درمان، از مالش آن اجتناب کنید.

کلام آخر

فناوری لیزر یک روش کاملا ایمن است، که می‌تواند برای تمامی قسمتهای بدن مورد استفاده قرار بگیرد. در این مقاله به بررسی لیزر موهای زائد پرداختیم، و مزایا و عوارض آن را نیز بررسی کردیم. نظر شما چیست؟

5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا