مدلینگ چیست؟ ✔️ شرایط مدل شدن ⭐ مراحل و کاربردهای مدلینگ در ایران
صنعت MODELING یا مدلینگ به معنای نمایش محصولات و بازاریابی آنها با استفاده از فیزیک بدن افراد است. به عنوان مثال تولیدکنندهها یا طراحان از مدلینگ برای معرفی و بازاریابی لباس و یا لوازم جانبی به مخاطبین، استفاده میکنند. در این مقاله از ایرانیجو قصد داریم به طور کامل در ارتباط با حرفه مدل شدن و شرایط لازم برای ورود به این شغل با شما صحبت کنیم. پس با ما همراه باشید.
فهرست مطالب:
جنسیت | زن و مرد |
کاربردها | نمایش محصول، بازاریابی |
پیش نیازها | فیزیک مناسب، اعتماد به نفس، علم مدلینگ |
مراحل | شرکت در دوره، ایجاد رزومه، تبلیغات |
مدلینگ در ایران | مدل لباس عروس، بچه، داماد |
کاربردهای Modeling کدامند؟
همانطور که گفتیم مدلینگ یک روش برای نمایش محصول به مخاطب و تلاش برای بازاریابی آن است. در واقع modeling نوعی فعالیت حرفهای است که نیاز به شرایط و مهارتهای خاصی دارد.
معمولا طراحان مد از مدلینگ برای نمایش لباسهای طراحی شده و معرفی آن به مخاطب استفاده میکنند. به عنوان مثال برای نمایش لباسهای مربوط به کودکان از مدلهای کودک و نمایش لباسهای سایز بزرگ از مدلهای سایز بزرگ استفاده میکنند.
با این کار مردم متوجه خواهند شد که آن لباس خاص بر روی بدن آنها چگونه به نظر خواهد آمد. اما لازم است بدانید که modeling تنها به پوشیدن لباس محدود نمیشود و این صنعت شاخههای مختلفی دارد.
مدلینگ نوعی هنر محسوب میشود و به نوعی با به نمایش گذاشتن محصولات، در خلق اثر هنری به هنرمندان کمک میکند. اما هنر modeling فقط به معنای پوشیدن لباس نیست و گاهی مدلها برای آرایش، کشیدن نقاشی، ساخت مجسمه و دیگر آثار هنری الگوی هنرمندان میشوند.
مدل کیست؟
مدل شخصی است که برای معرفی محصولات به مخاطبین از فیزیک بدنی ایدهآلش بهره میبرد. به بیان دیگر وظیفه مدل کمک کردن به هنرمندان و طراحان برای تبلیغ و بازاریابی محصولات آنها است.
با وجود اینکه شغل مدلینگ بسیار هیجان انگیز به نظر میرسد، اما سختیها و چالشهای مخصوص به خود را نیز دارد. افرادی که وارد حرفه modeling میشوند، لازم است که بعضی مهارتها را آموزش ببینند.
اما در کنار همه اینها مدلینگ میتواند برای این افراد مزایای زیادی به دنبال داشته باشد. به عنوان مثال فعالیت در این شغل سبب افزایش حس اعتماد به نفس و آرامش در افراد خواهد شد. از طرف دیگر مسافرت به مکانهای جدید و آشنایی با افراد مختلف نیز از دیگر موهبتهای این حرفه به شمار میرود.
زمانی که حرفه مدلینگ شروع بکار کرد، در ابتدا از ورزشکاران و چهرههای سیاسی برای معرفی محصولات استفاده میشد. اما امروزه افراد زیادی پا به صنعت مد گذاشتهاند که تا قبل از ورود به این عرصه چهره شناخته شدهای ندارند.
حال ببینم یک فرد مدل برای وارد شدن به این حرفه باید دارای چه شرایطی باشد و به طور دقیق چه وظایفی بر عهده اوست.
شرایط مدل شدن
برای بسیاری از افراد این سوال به وجود میآید که شرایط لازم جهت ورود به حرفه مدلینگ چیست و چگونه میتوان یک مدل شد.
توجه داشته باشید که برای مدل شدن شرایط سنی و تحصیلی خاصی تعریف نشده است. مهمترین شرط لازم برای مدل شدن ایناست که شما به این صنعت علاقهمند بوده و بتوانید سختیها و موانع راه را پشت سر بگذارید.
به عنوان مثال مراقب تغذیه و تناسب اندام خود باشید، ورزش کنید و یک سری مهارتهای خاص را آموزش ببینید.
لازم است بدانید که در برخی از کشورهای غربی، مدارسی مرتبط با صنعت مد ایجاد شده است. این مدارس به آموزش مهارت های لازم در زمینه مدلینگ میپردازند.
برخی از افراد بر این گمان هستند که یکی از شاخصههای لازم برای ورود به حرفه مدلینگ، داشتن تناسب اندام و یا چهره زیباست. اما این مشخصه چندان اهمیتی ندارد. به این دلیل که انواع دیگری از modeling وجود دارد که لازمه ورود به آن داشتن سایز بزرگ است.
مراحل مدلینگ چیست؟
برخی فعالیتها به شما کمک خواهد کرد تا مسیر صحیحی را برای وارد شدن به صنعت مدلینگ و تبدیل شدن به یک مدل حرفهای طی کنید. ما در ادامه روشهایی را توضیح خواهیم داد که مسیر تبدیل شدن به یک مدل را هموار تر خواهد ساخت.
- شرکت در کلاسهای آموزشی
- برای خود نمونه کار تهیه کنید
- از شبکه های اجتماعی بهره بگیرید
- با آژانس های مدلینگ همکاری کنید
شرکت در کلاسهای آموزشی
برای مدل شدن نیاز به داشتن مدرک تحصیلی خاصی نیست، اما لازم است که در کلاسهای آموزشی مدلینگ شرکت کنید. شرکت در این کلاسها به هیچ وجه تضمین کننده حرفهای شدن شما در این شغل نخواهد بود.
در صورتی که شما اشتیاق لازم را داشته باشید، میتوانید با این گذراندن این دورههای آموزشی، مهارتهای زیادی را فرا بگیرید. به عنوان مثال با طرز پوشیدن لباس، نحوه ژست گرفتن، مراقبت از سلامتی و تغذیه سالم آشنا خواهید شد. و از طرفی اعتماد به نفس لازم را برای تبدیل شدن به یک مدل حرفهای بدست خواهید آورد.
یکی از مهارتهایی که به عنوان یک مدل باید داشته باشید، حفظ تناسب اندام است. همچنین برای حفظ تعادل نیز ممکن است لازم شود، که در کلاسهای رقص شرکت کنید.
برای خود نمونه کار تهیه کنید
شما چه بخواهید با آژانسهای مدلینگ شروع به فعالیت کنید و چه به صورت فریلنسر وارد این حرفه شوید، نیاز به جمع آوری نمونه کار دارید. به طور معمول آژانسهای modeling به عنوان واسطه عمل کرده و شما را به طراحان معرفی میکنند.
برای تهیه نمونه کار زیاد سخت نگیرید و با کمک عکاسان تازه کار عکسهایی از خود در پس زمینههای مناسب بگیرید. این عکسها میتوانند به عنوان تبلیغات مورد استفاده قرار بگیرد و استخدام شما را به عنوان مدل آسان تر سازد.
از شبکه های اجتماعی بهره بگیرید
امروزه شبکههای اجتماعی توانسته اند راه برای دیده شدن استعدادها و مهارتهای افراد هموارتر سازند. بنابراین شما نباید اهمیت شبکه اجتماعی از جمله اینستاگرام را نادیده بگیرید. چرا که بسیاری از آژانسهای مدلینگ برای یافتن افراد مستعد از این کانال استفاده میکنند.
شما میتوانید نمونه کارهای خود را در شبکههای اجتماعی به اشتراک گذاشته و در معرض دید افراد زیادی قرار دهید. استفاده از شبکههای اجتماعی یک روش بسیار کم هزینه و ساده برای کسب شهرت است.
با آژانس های مدلینگ همکاری کنید
اگر قصد وارد شدن به حرفه مدلینگ را دارید، لازم است بدانید که هیچ موفقیتی اتفاقی نیست. تمام مدلهایی که در این صنعت به شهرت رسیدهاند، مسیر را پله پله طی کرده و تلاش مستمری داشتهاند.
یکی از عواملی که میتواند به موفقیت شما در این زمینه کمک کند، آشنایی با افرادی است که در این صنعت فعالیت میکنند. مسلما شما در شروع کار نمیتوانید با برندهای بزرگ همکاری کنید. پس بهتر است واقع بین باشید و در بدو ورود به این حرفه دچار توهم نشوید.
قبل هر چیز سبک مدلینگ مربوط به خود را انتخاب کرده و به دنبال فرصتهای مناسب جهت ارتقای خود باشید. میتوانید فعالیتتان را به عنوان یک مدل آرایش و یا یک مدل عکاسی شروع کنید.
کار دیگری که میتوانید انجام دهید این است که، نمونه کارهایتان را در اختیار یک آژانس مدلینگ بگذارید. برخی از این آژانسها امکانات مناسبی را در اختیار شما گذاشته و در تهیه نمونه کارهای مناسب به شما کمک میکنند.
مدلینگ در ایران
صنعت modeling امروزه در ایران نیز بسیار رواج یافته است و افراد زیادی به دنبال فعالیت در این حرفه هستند. در سالهای گذشته ورود به صنعت مدلینگ کار چندان سادهای نبود، اما امروزه تعداد زیادی آژانس modeling در جهت آموزش و بکارگیری افراد در این حوزه ایجاد شده است.
با به وجود آمدن این آژانسها ایران نیز توانسته است پا به صنعت مدلینگ گذاشته و مسیر پیشرفت را طی کند.
هزینه مدل شدن در کشورهای دیگر در مقایسه با ایران بسیار سرسام آور است. پس در صورتی که قصد مدل شدن را دارید، بهتر است فعالیتتان را از ایران آغاز کنید.
انواع مدلینگ در ایران
- مدل خیابانی
- مدلهای پا
- مدل لباس
- مدلینگ لباس عروس
اما حقایقی تلخی نیز در ارتباط با صنعت مد در ایران وجود دارد و آن هم عدم داشتن ساز و کار مشخص و کلاهبرداری برخی از شرکتهای نامعتبر و بدون مجوز است.
علم Modeling چیست؟
برای تبدیل شدن به یک مدل حرفهای و موفق نمیتوان تنها به داشتن تناسب اندام، چهره زیبا و قد بلند بسنده کرد. بلکه مدلینگ یک علم محسوب میشود و هرچه درک و آگاهی یک مدل از آن بیشتر باشد، میتواند موفقتر عمل کند.
برای تبدیل شدن به یک سوپر مدل لازم است که مهارتهای لازم در این زمینه را بدست آورید و با علاقه به مسیرتان ادامه دهید.
درآمد مدلینگ چگونه است؟
مدلینگ به عنوان یک شغل پر درآمد به حساب میآید، که روز به روز طرفداران زیادی پیدا میکند. علاوه بر درآمد این حرفه تأثیر زیادی در بدست آوردن شهرت و محبوبیت افراد دارد. اما درآمد بدست آمده در مدلینگ با توجه به میزان تجربه و محبوبیت افراد متفاوت است.
خلاصه کلام
در پاسخ به این سوال که مدلینگ چیست؟ باید گفت در حقیقت Modeling یک حرفه محسوب میشود که در آن افرادی به عنوان مدل، برای به نمایش گذاشتن و تبلیغ محصولات فعالیت میکنند. مدل شدن انواع متفاوتی دارد و برای وارد شدن به این حرفه لازم است که چالشها و سختیهای پیش رو را نیز پشت سر بگذارید. در این مقاله سعی ما بر این بود تا شما را با علم مدلینگ، کاربردهای آن، شرایط مدل شدن و ورود به این صنعت آشنا سازیم.