تاتو چیست؟ انواع روشهای تتو 💉 فواید و عوارض خالکوبی و Tattoo
تاتو (Tattoo) یا خالکوبی یک تصویر است که با استفاده از جوهر و سوزن روی قسمتی از بدن شما کشیده میشود. این روش که معمولا از آن برای زیبایی پوست استفاده میشود، ممکن است به دو صورت موقت و دائمی انجام شود.در این مقاله از ایرانیجو قصد داریم در ارتباط با انواع تاتو، نحوه انجام و عوارض آن توضیحاتی را ارائه دهیم؛ پس با ما همراه باشید.
تاتو چیست؟
Tattoo یک طرح جوهر با اشکال مختلف است، که معمولاً از طریق یک سوزن در پوست وارد میشود.
جوهر در لایه دوم پوست به نام درم رسوب میکند و تبدیل به زخم میشود. بعد از اینکه پوست بهبود مییابد، طرحی در زیر لایه جدید نمایان میشود.
انجام Tattoo ممکن است سبب ایجاد درد زیادی شود، اما با این وجود مورد استقبال بسیاری از افراد قرار گرفته است.
کلمه تاتو به معنای ضربه زدن یا علامت زدن است و تتو زدن میتواند روشی برای ابراز وجود و بیان اعتقادات شخصی باشد.
بسیاری از افراد سعی میکنند احساسات درونی خود را با خالکوبی نشان داده و از آن برای مقابله با مشکلات روحی بهره ببرند.
برخی از خانمها که زمان زیادی برای آرایش کردن ندارند، تاتو را به عنوان آرایش دائمی بکار میگیرند و از آن برای ترسیم خط چشم، خط لب و … استفاده میکنند.
تاتو همچنین میتواند بسیاری از مشکلات پوستی را پوشانده و برای تزئین سراسر بدن استفاده شود.
تاریخچه تاتو
مردم هزاران سال است که از خالکوبی به عنوان زینت، پوشاندن تغییر رنگ پوست و یا شناسایی حیوانات اهلی استفاده میکنند.
Tattoo میتواند نماد موقعیت اجتماعی، اعتقادات مذهبی و یا به عنوان نشانههای عشق و فداکاری باشد.
خالکوبیهای ماقبل تاریخ احتمالاً با ضربه زدن به گوشت با چاقو و مالیدن جوهر، خاکستر یا مواد رنگی دیگر ایجاد شدهاند.
این آثار احتمالاً نسبت به نسخههای مدرن، مستعد ابتلا به عفونت بودند و همچنین جزئیات کمتری داشتند.
بسیاری از فرهنگها هنوز خالکوبی را به روش باستانی انجام میدهند و از یک سوزن تیز و جوهر برای علامتگذاری روی پوست استفاده میکنند. اما امروزه خالکوبی به هنری ارزشمند و مدرن تبدیل شده است.
در خالکوبی مدرن از انواع رنگدانهها و جوهرها در طیف گستردهای از رنگها استفاده میشود.
برخی از رنگهایی که برای رنگدانه استفاده میشوند، ممکن است سمی باشند و سبب ایجاد واکنشهای نامطلوبی شوند. اگر نگران این موضوع هستید، از تتوکار بپرسید که از چه رنگدانههایی استفاده میکند.
خالکوبی چگونه انجام میشود؟
در گذشته شیوه انجام خالکوبی به این صورت بود، که ابتدا نقش را با استفاده از سوزن بر روی پوست حک میکردند و این کار سبب ایجاد زخم میشود.
بعد از آن یک ماده رنگی جوهر مانند را بر روی زخم قرار میدادند تا به آهستگی جذب پوست شود.
برای ساخت این ماده رنگی از موادی مانند سرمه، نیل، دوده چراغ و رنگهای طبیعی دیگر استفاده میشد.
به روش فوق که در زمانهای قدیم از آن استفاده میشد، خالکوبی گوشتی میگفتند.
اما امروزه تاتو بدن با استفاده از سوزنهای مخصوصی موسوم به سوزن سر طلائی انجام میشود.
بعد از اینکه طرح تاتو با خودکار روی بدن کشیده شد، سوزن را به جوهر آغشته کرده و به بدن وارد میکنند.
سوزن تاتو به دفعات زیاد به سمت بالا و پایین ارتعاش پیدا کرده و سبب تزریق جوهر به عمق یک میلی متری پوست میشود.
برای اینکه Tattoo به صورت دائمی و ماندگار باشد، جوهر را در لایه میانی پوست یا درم تزریق میکنند. زیرا این لایه دارای سلولهای ثابتی بوده و جوهر را در خود نگه خواهد داشت.
انواع روشهای تاتو
تاتو روشی مناسب برای زینت بخشیدن و یا ترمیم برخی از مشکلات صورت و بدن است. مثلا تاتو میتواند به عنوان آرایش دائمی در خانمها مورد استفاده قرار بگیرد.
برخی از انواع روشهای تاتو شامل موارد زیر است:
- تاتو لب
- تتو ابرو
- Tattoo چشم
- تتو بدن
خالکوبی یا تاتو لب چیست؟
این نوع Tattoo برای ترمیم خط لب در افراد لب شکری یا کسانی که به طور مادرزادی خط لب ندارند مناسب است.
تتو لب میتواند برای برطرف کردن برخی عیوب لب مانند نازکی و باریک بودن لبها، عدم انحنا و تقارن نیز استفاده شود.
تاتوی ابرو
تاتو یا تتو ابرو روش مناسبی برای اصلاح ابرو در افرادی است که ممکن است به هر دلیلی ابروی خود را از دست داده باشند.
به عنوان مثال افرادی که تحت درمانهای سرطان مانند شیمی درمانی قرار میگیرند، میتوانند از تتو برای بازسازی ابروی خود استفاده کنند.
تاتو یا تتو چشم
خالکوبی یا تاتوی چشم نیز میتواند در برطرف کردن مشکلاتی مانند افتادگی پلک و آسیبهای چشمی کاربرد داشته باشد.
تاتو خط چشم، خط پهن و یا نازکی است که پشت پلک کشیده میشود. حتی بین مژهها را نیز میتوان تتو زد، که باعث جلوه بخشیدن به چشم میشود.
تاتوی بدن
خالکوبی یا تتو بدن به طرح و نقشی گفته میشود، که توسط تاتو آرتیست بر روی بدن شما زده میشود. امروزه تاتو زدن بر روی بدن، در بسیاری از جوامع مختلف مرسوم شده است.
این نوع تاتو هم میتواند برای زیبایی بیشتر بدن و هم برای پوشاندن برخی از نقایص مانند ماه گرفتگی، لکههای پوستی و جای زخم مورد استفاده قرار بگیرد.
فواید تتو چیست؟
تتو میتواند کاربردهای زیادی از لحاظ زیبایی و درمانی داشته باشد. یکی از کاربردهای زیبایی تتو که در میان بانوانان رایج است، ترمیم ابروها و رفع ایرادات آن است.
برخی افراد که دچار نقصهای پوستی مانند ماه گرفتگی هستند، میتوانند از تتو برای پوشاندن آن استفاده کنند.
یکی دیگر از کاربردهای زیبایی و درمانی تاتو ترمیم خط لب در افرادی است که به دلایل ژنتیکی و ارثی خط لب آنها کمرنگ شده است.
تحقیقات نشان داده است که انجام تاتو سبب تقویت سیستم ایمنی میشود زیرا با هر با وارد شدن جوهر تاتو در بدن سیستم ایمنی به آن حمله میکند.
با وجود اینکه انجام تاتو کمی دردناک است، اما با ترشح هورمونهای شادی، سبب کاهش استرس در افراد میشود.
به دلیل اینکه Tattoo در کاهش سطح کورتیزول تاثیر گذار است، میتواند برای افراد ورزشکار که فعالیت فیزیکی دارند مفید باشد.
گاهی تتو میتواند نماد تجربه و احساس افراد و یا در بردارنده یک پیام انگیزشی باشد، به همین دلیل ممکن است سبب افزایش اعتماد به نفس و خودباوری در آنان شود.
عوارض تاتو چیست؟
در صورتی که تتو تحت نظارت متخصص پوست و در مراکز بهداشتی انجام شود، عوارض خاصی به دنبال نخواهد داشت.
- بیماری ساکروئیدوز: یکی از عوارضی که ممکن است در نتیجه خالکوبی برای افراد بوجود بیاید، بیماری سارکوئیدوز است. این بیماری خود را به شکل گوشت اضافه نشان داده و سبب بروز اختلال در سیستم ایمنی و درگیر شدن ریهها میشود.
- مشکل در زمان ام آر آی: افرادی که در بدن خود Tattoo دارند، ممکن است در زمان انجام ام آر آی در نواحی تتو احساس درد و سوزش داشته باشند. یکی از دلایلی که مراکز رادیولوژی از بیماران در ارتباط با تاتو میپرسند همین است.
برای اینکه بیمار در هنگام ام آر آی درد کمتری احساس کند، متخصصان مجبور به پایین آوردن فرکانس دستگاه میشوند. با کاهش فرکانس از قدرت تشخیص دستگاه کاسته میشود. - مشکل در لیزر موهای زائد: اگر شما به لیزر درمانی برای رفع موهای زائد نیاز دارید، بهتر است بدانید که لیزر در محلهای تاتو شده نمیتواند اثرگذار باشد. از طرف دیگر رنگهای مورد استفاده در تاتو، ممکن است سبب ایجاد حساسیتهای پوستی مانند اگزما و خارش شود.
در صورتی که تتو توسط افراد غیر حرفهای و در مراکز نامعتبر انجام شود، فرد را در معرض بیماریهای خطرناکی قرار میدهد. ابزار ایجاد تاتو باید یکبار مصرف بوده و کاملا ضدعفونی شود.
استفاده از ابزار آلوده فرد را دچار آلودگیهای خونی کرده و سبب ابتلا به بیماریهایی مانند هپاتیت و ایدز میشود. تاتو همچنین ممکن است سبب بروز مشکلات پوستی مانند زخم، عفونت و التهاب شود.
معایب تاتو چیست؟
درست است که تتو میتواند مزایای زیبایی و درمانی زیادی به همراه داشته باشد، اما این روش معایب مخصوص به خود را نیز دارد.
بنابراین قبل از اینکه برای تتو زدن اقدامی انجام دهیم، لازم است نسبت به معایب آن نیز اطلاعات و آگاهیهای لازم را بدست بیاوریم.
تاتو زدن بخصوص تتو بدن در برخی فرهنگها نوعی تابو محسوب میشود و هنوز هم ممکن است عدهای نسبت به آن سختگیر باشند. به عنوان مثال در برخی شرکتها از استخدام افرادی که خالکوبی دارند، ممانعت میشود.
از طرف دیگر همانطور که گفتیم تاتو زدن ممکن است سبب بروز آلودگیهای خونی شود. از این رو افرادی که بدن آنها تتو دارد، حداقل به مدت یکسال قادر به اهدای خون نیستند.
با وجود اینکه روشهایی برای پاک کردن تاتو وجود دارد، اما ممکن است هزینه بر و دردناک باشند. از طرف دیگر انواع دائمی Tattoo ممکن است، هرگز به طور کامل پاک نشده و آثار آن بر جای بماند.
تاتو ممکن است به مرور زمان دچار رنگ پریدگی شده و زیبایی اولیه خود را از دست بدهد. بنابراین لازم است که برای ماندگاری بیشتر تتو، یک سری مراقبتهای لازم را انجام دهید.
مراقبتهای لازم قبل و بعد از تاتو زدن
قبل از انجام خالکوبی لازم است، برای انتخاب طرح به اندازه کافی فکر کنید. زیرا ممکن است که بعدها، به هر دلیل از انتخاب خود پشیمان شوید.
به عنوان مثال ممکن است که شما بنابر احساسات درونی خود طرح فعلی را انتخاب کنید، اما بعدها این احساسات تغییر کرده و شما دیگر این طرح را دوست نخواهید داشت.
قبل از اینکه برای تتو زدن اقدام کنید، باید مطمئن شوید که تمام واکسنهای لازم مانند هپاتیت و کزاز را زدهاید.
در صورتی که به برخی بیماریهای زمینهای و یا مشکلات پوستی دچار هستید، حتما با پزشک خود مشورت کنید.
هنگام دریافت خالکوبی یا تتو، مطمئن شوید که اقدامات بهداشتی مناسب انجام شده و فرد متخصص از دستکش و سوزنهای اتوکلاو شده استفاده میکند.
بعد از انجام خالکوبی برای جلوگیری از عوارض و بهبودی سریع لازم است، که دستورالمعلها و مراقبتهای لازم را دنبال کنید.
از جمله اقداماتی که بعد از تاتو زدن باید انجام دهید، استفاده از پماد آنتی بیوتیک و بانداژ بر روی ناحیه تتو شده است. این کار میتواند از پوست شما در مقابل باکتریها و ساییده شدن محافظت کند.
با گذشت دو روز میتوانید ناحیه مورد نظر را با آب گرم و صابون بشویید. بعد از شستشوی پوست، آن را با پارچه نرم خشک کرده و از پماد ویتامین آ چشمی استفاده کنید.
کلام آخر
تاتو (Tattoo) یا خالکوبی یکی از روشهایی زیبایی است که بوسیله آن طرح یا نقش خاصی را روی بدن یا دست و پا ترسیم میکنند. انجام تتو ممکن است عوارضی به همراه داشته باشد، و پیشنهاد میشود حتما توسط یک متخصص انجام گردد.