کشور بلاروس یکی از کشورهای زیبای اروپایی است که در بین خشکی ها محصور شده است. این کشور با مساحتی حدود 207.595 کیلومتر مربع، دارای یک طبیعت زیبا و سرسبز می باشد. امروزه این کشور به یکی از قطبهای مهم دامپروری و جنگلداری در اروپا تبدیل شده است. در ادامه با ایرانیجو همراه شوید تا با این کشور آشنا شویم.
بلاروس کجاست؟
کشور Belarus یکی از کشور های صنعتی اروپایی است که بیشتر محصولات صادراتی آن شامل ماشینآلات، مواد شیمیایی و مواد غذایی است. این کشور با کشورهای روسیه، اوکراین، لهستان، لیتوانی و لتونی هممرز است اما با هیچ کشوری مرز آبی ندارد. این کشور به طور کلی دارای زمین های پست است و بلندترین نقطه آن تپه جیار ژیان کارا با ارتفاع 345 متر است.
لوکیشن بلاروس بر روی نقشه گوگل
در تصویر زیر لوکیشن واضح و دقیق بلاروس قابل مشاهده است، با کلیک روی تصویر می توانید آن را بررسی و مشاهده کنید.
نقشه بلاروس و کشور های همسایه
کشور بلاروس کشوری بسیار خاص و زیبا است. این کشور دارای شهرها و کشور های همسایه زیادی است، در نقشه زیر می توانید موقعیت دقیق آن ها را مشاهده کنید.
پرچم بلاروس
پرچم این کشور نمادی از آزادی، امید و صلح است. این پرچم مستطیل شکل با نسبت طول به عرض ۱:۲ است. این پرچم از سه رنگ قرمز، سبز و سفید تشکیل شده است. رنگ قرمز در بالا و رنگ سبز در پایین قرار دارد و یک نوار عمودی سفید با نسبت عرض به طول ۱:۳ در مرکز پرچم قرار دارد.
- رنگ قرمز: نماد خون شهدایی است که برای آزادی و استقلال این کشور جان خود را فدا کردند.
- رنگ سبز: نماد امید و آینده روشن است.
- نوار سفید: نماد صلح و صلح است.
این پرچم برای اولین بار در ۷ ژوئن ۱۹۹۵ به عنوان پرچم ملی این کشور تصویب شد. در واقع آن جایگزین پرچم جمهوری سوسیالیستی شوروی شد که از نشان داس و چکش در بخش قرمز رنگ خود استفاده میکرد.
پایتخت بلاروس
مینسک، پایتخت کشور Belarus است. این شهر یکی از شهرهای مهم، زیبا و پرجمعیت این کشور است. جمعیت این شهر در سال ۲۰۱۷، حدود ۲ میلیون نفر بوده است. مینسک یک شهر تاریخی با جاذبههای گردشگری متعددی است. از جمله جاذبههای گردشگری مینسک میتوان به موزه تاریخ، موزه ملی هنر، پارک پیروزی و مرکز فرهنگی ملی اشاره کرد. این شهر در کنار رودهای سویسلاچ و نیامیها شرقی قرار گرفته است که بسیار مدرن و شلوغ نیز می باشد.
از نظر سیاسی، مینسک به عنوان یک شهر مستقل در داخل کشور شناخته میشود و دارای یک ساختار اداری ویژه است. این شهر مرکز فعالیتهای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و علمی است.
جمعیت بلاروس
بر اساس آخرین سرشماری های انجام شده در سال ۲۰۲۳، حدود ۹٫۵ میلیون نفر جمعیت در این کشور زندگی می کنند. این جمعیت در دو دهه اخیر روند کاهشی داشته است زیرا در سال ۱۹۹۰، جمعیت آن حدود ۱۰٫۷ میلیون نفر بود. تراکم جمعیت در این کشور حدود ۵۰ نفر به ازای هر کیلومتر مربع است. این تراکم جمعیت در مقایسه با کشورهای اروپای غربی، پایینتر است.
آب و هوا
در واقع این کشور در اروپای شرقی واقع شده، به همین دلیل آب و هوای بسیار سردی در اکثر فصل های آن حاکم است.
میانگین دمای هوای آن در گرمترین ماه سال که فروردین می باشد، حدود 18 درجه سانتیگراد است. این در حالی است که میانگین دمای هوا در سردترین ماه که دی ماه می باشد، حدود منفی 6 درجه سانتیگراد است. این کشور در تابستان ها نیز بارش باران را دارد و هوا به نسبت کشور های دیگر سردتر می باشد. میانگین بارندگی سالانه در آن حدود 600 میلیمتر است. آب و هوای معتدل در این اینم کشور باعث شده تا در کشاورزی پیشرفت چشمگیری داشته باشد.
تاریخچه
در سال ۱۹۹۱ کشور بلاروس استقلال خود را از اتحاد جماهیر شوروی به دست آورد. برای بار اول در تاریخ ۲۷ جولای ۱۹۱۸ استقلال خود را اعلام کرد. اما این استقلال کوتاه مدت بود و در سال ۱۹۱۹ به اتحاد جماهیر شوروی پیوست.
اما این کشور، در سال ۱۹۹۱ مجدداً استقلال خود را اعلام کرد. در آن زمان، استانیسلاو شوش کویچ، رئیس شورای عالی به عنوان رئیسجمهور موقت انتخاب شد.
لوکاشنکو و انتقادات غرب
الکساندر لوکاشنکو، که در سال ۱۹۹۴ رئیسجمهور این کشور شد، سیاستهای خود را بر اساس حفظ روابط نزدیک با روسیه و نفی ارزشهای غربی قرار داد. این سیاستها با انتقادات شدید دولتهای غربی مواجه شد.
در سال ۲۰۰۵، جنبشی به نام جنبش سیاستهای داخلی شکل گرفت که خواستار اصلاحات سیاسی در این کشور بود. این جنبش با سرکوب شدید حکومت مواجه شد.
این کشور زیبا امروزه نیز با ایران روابط بسیار نزدیک و خوبی دارند و در زمینه های مختلفی از جمله: علمی، فناوری و دفاعی با یکدیگر همکاری میکنند.
نشان ملی آن نیز در سال ۱۹۹۵ میلادی، پس از یک رفراندوم، جایگزین نشان قبلی شد. این نشان شامل یک سپر سفید با نمادهای ملی می باشد.
ایالت های بلاروس
این کشور دارای استان (اوبلاست) تقسیم میشود. هر استان دارای یک مرکز اداری است که معمولاً بزرگترین شهر آن استان می باشد.
- مینسک: مینسک استانی است که پایتخت کشور در آن قرار دارد، به همین دلیل جایگاه ویژهای دارد و هیچیک از شهر های دیگر آن را شامل نمیشوند.
- بریستک: این استان در غرب کشور است که مرزهای مشترک با لهستان و اوکراین قرار دارد.
- گومل: گومل در شرق با مرزهای مشترک با روسیه و اوکراین قرار دارد.
- گرودنو: در غرب کشور نیز استان گرودنو با مرزهای مشترک با لهستان و لیتوانی قرار دارد.
- موغیلیوف: در شمال کشور، موغیلیوف در مرزهای مشترک با روسیه قرار دارد.
- ویتبسک: در شمال این کشور، ویتبسک در مرزهای مشترک با روسیه و لتونی قرار دارد.
دین کشور بلاروس
مسیحیت ارتدکس دین غالب، اصلی و رسمی در این کشور است. بر اساس آخرین سرشماری انجام شده در سال ۲۰۲۰، حدود ۸۰ درصد از جمعیت این کشور مسیحی ارتدکس هستند. سایر ادیان اصلی شامل کاتولیک رومی حدود 8 درصد، پروتستان 2 درصد و یهودیت حدود 1 درصد است.
کاتولیک رومی نیز در این کشور حضور تاریخی دارد و عمدتاً در مناطق غربی این کشور رایج است. حدود ۸ درصد از جمعیت کاتولیک رومی هستند. کاتولیکها بخشی از کلیسای کاتولیک رومی هستند. دولت این کشور، آزادی مذهب را تضمین میکند و به همه افراد اجازه میدهد دین خود را آزادانه انتخاب کنند و به خوبی در کنار هم زندگی کنند.
زبان کشور
زبان رسمی و اصلی در این کشور زبان بلاروسی است. این زبان با زبانهای اوکراینی و روسی ارتباط نزدیکی دارد و از خط سیریلیک استفاده میکند. زبان روسی نیز زبان دوم رسمی مردم این منطقه است و در میان مردم این کشور رایجتر است.
تقریباً ۷۲ درصد از مردم به زبان روسی صحبت میکنند و ۲۶ درصد به زبان بلاروسی مسلط می باشند. بقیه مردم به زبانهای دیگری مانند لهستانی، اوکراینی صحبت میکنند.
زندگی در بلاروس
اقتصاد این کشور بر پایه صادرات استوار است و اصلیترین کالاهای صادراتی این کشور شامل الیاف شیمیایی، نخ مصنوعی، ادوات کشاورزی، آهن آلات، گوشت و لبنیات، پشم گوسفند و پوست حیوانات است.
در سال ۲۰۱۰، صادرات آن بیش از ۳۰ درصد افزایش یافت. این رشد به دلیل افزایش همکاریهای اقتصادی با ایران و سایر کشورها بود. یکی از ابزارهای مهم دولت برای تقویت اقتصاد، ایجاد کمیسیونهای مشترک اقتصادی با سایر کشورها است. این کمیسیونها به هماهنگی و تسهیل تجارت بین دو کشور کمک میکنند.
این کشور در زمینه کشاورزی نیز پیشرفتهای چشمگیری داشته است. این کشور در زمینه تولید گوشت و لبنیات رتبه خوبی در جهان دارد. طبیعت زیبا و بکر نیز فرصتهای مناسبی برای گردشگری ایجاد کرده است. این کشور در سالهای اخیر شاهد افزایش گردشگران بوده است. در حالت کلی این کشور برای زندگی خوب و مناسب می باشد و سالانه مهاجران زیادی برای مقصد نهایی زندگی خود این کشور را انتخاب می کنند.
واحد پول
روبل (BYN) واحد اصلی و رسمی در این کشور است. این واحد پول در سال ۲۰۰۹ جایگزین روبل قدیمی (BYR) شد.
هر روبل به ۱۰۰ کوپک تقسیم میشود، سکههای روبل در ارزشهای ۱، ۲، ۵، ۱۰، ۲۰، ۵۰ و ۱۰۰ کوپک و اسکناسهای آن در ارزشهای ۵، ۱۰، ۲۰، ۵۰، ۱۰۰، ۲۰۰، ۵۰۰، ۱۰۰۰، ۲۰۰ و ۵۰۰۰ روبل منتشر میشوند.
تا قبل از سال ۱۹۹۲، واحد پول این کشور روبل شوروی بود. پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، روبل به عنوان واحد پول جدید این کشور معرفی شد.
اختلاف ساعت ایران با بلاروس
تفاوت زمانی بین دو کشور ایران و بلاروس حدود 1 ساعت و 30 دقیقه می باشد. یعنی ساعت کشور ایران حدود 1 ساعت و نیم از این کشور جلو تر می باشد.
به عنوان مثال، اگر ساعت در تهران 12:00 ظهر باشد، ساعت در مینسک ساعت 10:30 صبح است.
در طول تابستان، ایران از ساعت تابستانی استفاده میکند و منطقه زمانی آن به UTC+4:30 تغییر مییابد. در این مدت، تفاوت ساعت بین ایران و مینسک حدود 2 ساعت و 30 دقیقه است.
کلام آخر
کشور بلاروس یکی از کشور های زیبا و کم جمعیت در قاره اروپا است. این کشور امروزه از نظر اقتصادی پیشرفت چشمگیری داشته است به همین دلیل مهاجران زیادی برای زندگی به این کشور می روند. از طرفی دیگر این کشور دارای جاذبه های بسیار زیبا و طبیعی نیز می باشد، توریستها و گردشگران سالانه برای بازدید از این جاذبه ها به این کشور سفر می کنند.