سایت

وب سایت چیست؟ چگونه کار میکند؟ ✔️[8 کاربرد] تعریف انواع سایت به زبان ساده

تارنما یا وبگاه که عموما به آن وب سایت (Website ) گفته میشود، صفحاتی در بستر اینترنت هستند که حاوی اطلاعات و فیلم و عکس هستند و یک دامنه اینترنتی (آدرس سایت) دارند و بر روی یک هاست (میزبان) قرار گرفته اند. در این مقاله از ایرانیجو به اینکه وب سایت چیست؟ و انواع آن خواهیم پرداخت و در خصوص کارکرد و نحوه کار سایت صحبت می‌کنیم.

وبگاه یا وب سایت چیست؟

برای تعریف سایت به زبان ساده باید گفت که وب سایت در واقع یک آدرس اینترنتی است که به آن دامنه گفته میشود و در آن آدرس، فایل ها و اطلاعاتی شامل متن، عکس، فیلم و صوت بر روی یک صفحه در کنار هم چیده شده اند و شما با وارد کردن آدرس دامنه در مرورگر وارد آن سایت میشوید.

وب سایت چیست و چه کاربری دارد؟ انواع سایت به زبان ساده
وب سایت چیست و چه کاربری دارد؟ انواع سایت به زبان ساده

همانطور که گفته شد هر سایت شامل فایل های مختلف و اطلاعات متنی است که بر روی مکانی بنام هاست ذخیره میشوند.

انواع سایت کدامند؟

وب سایت ها را از دیدگاه های مختلف میتوان دسته بندی کرد که مهم ترین آنها عبارتند از:

  • انواع وب سایت از نظر فنی
  • انواع سایت از نظر تکنولوژی ساخت
  • دسته بندی سایت از نظر کاربرد آنها

در ادامه هر یک را بررسی میکنیم.

انواع سایت از نظر فنی

در نظر اینکه یک سایت با کاربر تعامل دارد یا خیر و اینکه آیا اطلاعات آن ثابت است یا متغیر می‌توان سایت ها را به دو دسته کلی تقسیم کرد:

  • سایت ایستا یا استاتیک
  • سایت پویا یا داینامیک
مرتبط:   DNS چیست و چگونه کار می‌کند؟

وب سایت استاتیک چیست؟

در وب سایت های ایستا (Static)، تنها به UI و فرانت (Front End) توجه میشود، به این معنی که تمام آیتم هایی که قرار است در صفحه دیده شود در زمان طراحی صفحه سایت در آن قرار داده می‌شود و این مطالب ثابت هستند و تغییر نمی‌کنند.

می‌توان گفت که وب سایت های اولیه، از نوع ایستا بودند که با HTML و CSS طراحی می‌شدند. اما به مرور کارکرد این نوع از سایت ها به اتمام رسید و امروزه تمامی وب سایت‌ها از نوع داینامیک راه اندازی می‌شوند.

سایت داینامیک (Dynamic) چیست؟

در سایت های پویا یا داینامیک، نیاز است که مطالب صفحه به راحتی قابل تغییر، ویرایش و جایگزینی باشند، یعنی علاوه بر بحث ظاهری (چیزی که کاربر می بیند) به بحث مدیریت سایت (بک اند (Back End) یا بخش ادمین سایت) نیز توجه شود.

شما در بخش مدیریت این نوع سایت ها می‌توانید براحتی صفحات جدید بسازید، عکس آپلود کنید و محتوای قبلی خود را بروزرسانی کنید و تغییرات شما نیازی به دانش کدنویسی ندارد و با چند کلیک انجام می‌شود.

انواع سایت از نظر تکنولوژی ساخت

از نظر تکنولوژی ساخت میتوان بصورت کلی سایت ها را به دو دسته تقسیم کرد:

  • CMS ها
  • سایت های کد نویسی شده
مرتبط:   متخصص سئو کیست؟ و چه کاری انجام میدهد [وظایف و ویژگی ها]

سی ام اس یا CMS چیست؟

در واقع CMS یا سی ام اس ها، سیستم های مدیریت محتوا هستند که برای سهولت کاربران و استفاده ساده طراحی شده اند و عموما بصورت رایگان در دسترس کاربران قرار داده شده اند.

یکی از معروفترین CMS ها سیستم مدیریت محتوای وردپرس است که محبوبیت بسیار بالایی دارد و کارکرد آن برای سایت های شخصی، شرکتی یا فروشگاهی کوچک و متوسط مناسب است.

از مزایای CMS ها میتوان به راحتی نصب، سادگی کار با آن و امکانات متنوع آنها اشاره کرد.

سایت کدنویسی شده یا شخصی سازی شده

امروزه با وجود CMS ها همچنان طراحی و کدنویسی سایت بسیار رایج است چرا که برخی از کارها با سیستم های مدیریت محتوا قابل انجام نیست و نیاز به کدنویسی و طراحی سییستم اختصاصی دارد که نیاز های آن کسب و کار را پاسخ دهد.

بعنوان یک مثال ساده میتوان به سایت سازمان سنجش، یا سایت بورس اشاره کرد، که کارکرد هر کدام کاملا متفاوت با دیگری است و هر دو یک سری فعالیت های خاص خود را دارند. در این مدل سایت ها، کار طراحی سایت توسط شرکت های متخصص و حرفه ای صورت میگیرد و پروسه ای زمان بر، پر هزینه و حساس نیز می باشد.

به زبان ساده میتوان گفت برای کارهای روتین و با روال مشخص، مانند سایتهای شخصی، شرکتی و فروشگاهی میتوان از CMS هایی مانند وردپرس استفاده کرد. اما برای کسب و کارهایی که پروسه های کاری و اتوماسیون اداری خود را میخواهند آنلاین کنند نیاز به کدنویسی است.

مرتبط:   خدمات سئو سایت👌 رتبه 1 گوگل شوید✔️ بهینه سازی سایت [1402]

انواع سایت از نظر کارکرد

از دیدگاه کاربری و حوزه فعالیت هر سایت میتوان وب سایت ها را به چند دسته تقسیم کرد:

  1. سایت شخصی
  2. وب سایت خبری
  3. سایت خدماتی
  4. وب سایت شرکتی
  5. سایت فروشگاهی
  6. وب سایت آموزشی
  7. سایت دانلود
  8. سایت نمونه کار

در حالت کلی میتوان گفت اکثر سایت ها در یکی از دسته بندی های فوق قرار میگیرند.

فرق سایت با وب سایت چیست؟

در فارسی این دو کلمه معنی یکسانی دارند و منظور از هر دوی آنها وب سایت است. اما در انگلیسی منظور از Site یک مکان فیزیکی است و منظور از Website یک پایگاه اینترنتی است.

کاربرد سایت چیست؟

بسته به نوع کسب و کار، وب سایت کاربردهای مختلفی دارد مانند: اطلاع از خدمات، فروش محصول یا خدمات، فروش دوره، جذب مشتری یا هنرجو، انتشار اخبار و غیره

جمع بندی

در این مقاله به بررسی این پرسش که وب سایت چیست؟ و چه کاربری دارد پرداختیم، همچنین انواع سایت را به زبان ساده تعریف کردیم. امروزه همه کسب و کارها آنلاین شده اند و دارای سایت هستند چرا که با استفاده از سایت میتوان بسیار در زمان و هزینه صرفه جویی کرد و جذب مشتری بالایی نیز داشت.

5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا