سایت

هاست چیست؟ تعریف Host به زبان ساده، بررسی انواع هاست

هاست (Host) در زبان انگلیسی به معنی میزبان است. برای راه اندازی یک وبسایت، باید سایت طراحی و پس از آن یک هاست مناسب برای آن انتخاب شود که میزبان سایت باشد، یعنی برای اینکه سایت طراحی شده در اینترنت قابلیت نمایش داشته باشد، باید بر روی یک هاست قرار بگیرد تا از طریق یک دامنه کاربران به آن دسترسی پیدا کنند. در ایرانیجو به تعریف هاست و معرفی انواع هاست می پردازیم.

هاست چیست؟ و انواع هاست کدامند؟
هاست چیست؟ و انواع هاست کدامند؟

سرور(server)

برای درک بهتر مفهوم هاست و سرور، یک هتل را در نظر بگیرید که اتاق های متعددی برای میزبانی از افراد مختلف دارد. در این مثال، هر اتاق از هتل به یک فرد اجاره داده میشود، و آن فرد در آن اتاق ساکن میشود، به این اتاق ها هاست میگوییم، یعنی جایی که فرد قرار گرفته است. حال خود هتل بعنوان سرور می باشد. یعنی جایی که به مشتری سرویس میدهد و میزبان افراد (سرویس گیرنده) مختلفی میتواند باشد.

 سرور را میتوان مانند یک کامپیوتر همیشه روشن و متصل به اینترنت در نظر گرفت که دارای منابع مختلفی مثل رم، فضای ذخیره سازی، پردازنده و غیره است که آنها را برای سرویس گیرنده ها آماده سازی می کند.

یک سرور می تواند به چندین قسمت (از نظر مجازی) تقسیم شود که به هر کدام از آن قسمت ها، هاست گفته می شود؛ یعنی هر بخش تحت عنوان هاست، از یک وبسایت میزبانی می کند.

انواع هاست کدامند

هاست ها بسته به نوع کاربرد و همچنین بسته به سیستم عامل نصب شده بر روی سرور به دسته های مختلفی تقسیم بندی میشوند، که مهترین آنها عبارتند از:

  • هاست لینوکس
  • هاست ویندوز
  • هاست وردپرس
  • هاست دانلود
  • هاست ابری
  • هاست اشتراکی

هاست لینوکس

هاست لینوکس(linux) مبتنی بر سیستم عامل لینوکس است، که برای وب سایت هایی مناسب است و کاربرد دارد که بر پایه ی php هستند. روی این هاست میتوان همه ی سیستم های مبتنی بر Php را نصب و استفاده کرد. برخی از آنها عبارتند از:

  • وردپرس
  • جوملا
  • دروپال
  • پرستاشاپ

این هاست به طور شبانه روزی پشتیبانی می شود و امنیت آن برقرار است. سیستمی انعطاف پذیر است که قابلیت تنظیم پردازشگر، فضای دیسک، ترافیک ماهانه، بازدید در لحظه و RAM را به شکل شخصی به شما می دهد.

سرور هاست لینوکس  NGINX و  HTTP Apache است. این هاست دارای کاربری گرافیکی نیست و توسط خط فرمان کار می کند؛ از این رو می توان رابط های کاربری مثل Gnome  و KDE روی هاست نصب کرد.

هاست لینوکس دسترسی User از طریق direct admin را می دهد. یعنی می توانید از طریق مرورگر تلفن همراه نیز، با وارد کردن نام دامنه، به وسایت خود وارد شوید و به هاست متصل شوید.

هاست لینوکس قابلیت مقیاس پذیری و انعطاف پذیری دارد. همچنین این قابلیت را دارد که تک تک منابع مثل RAM، CPU، هارد SSD، ترافیک ماهانه و بازدید در لحظه توسط شما تعیین و تنظیم شود. این در حالی است که CPU و RAM مقدار ثابت و از قبل تعیین شده در نسخه های قدیمی خود دارند.

مقیاس پذیر بودن آن به این منظور است که میتوانید منابع مورد نیاز خود را افزایش دهید و برعکس، منابعی که  نیازی به آن ندارید را به 0 برسانید.

هاست ویندوز

هاست ویندوز نوع خاصی از سرویس میزبانی با سیستم عامل ویندوز است، سیستم عامل ویندوز برای نصب شدن روی سرور ها به عنوان هاست، یک نسخه ویژه به نام «ویندوز سرور» دارد که از معمول ترین و پر استفاده ترین هاست ها به شمار می رود.

برای اینکه افرادی که دارای سایت هستند، بتوانند تغییرات دلخواه را در سایت خود ایجاد کنند، نیازمند  control panel مخصوص هستند که به کمک رابط گرافیکی بتوانند آن کار را انجام دهند.

کنترل پنل های هاست ویندوز

در سرورهای ویندوزی کنترل پنل های مختلفی قابل نصب و ارائه است که مهمترین آنها عبارتند از:

  • کنترل پنل DotNetPanel
  • کنترل پنل پلسک (Plesk)
  • کنترل پنل هلم Helm
  • کنترل پنل وب سایت پنل WebsitePanel

کنترل پنل DotNetPanel

بر اساس تکنولوژی Net framework است. دارای سازگاری بالا با همه ی نسخه های ویندوز است و نسبت به بقیه ی کنترل پنل ها، امکانات و قابلیت های کامل تری دارد.

کنترل پنل پلسک (Plesk)

جزء محبوب ترین و پر سرعت ترین کنترل پنل ها برای انواع هاست و سرور است و قابلیت نصب روی همه ی سیستم عامل ها را دارد. همچنین دارای یک رابط گرافیکی قوی است که هر فردی می تواند به وسیله ی آن تنظیمات لازم را روی سایت خود اعمال کند. این کنترل پنل، پلاگین و افزونه های متعددی دارد که سبب امکانات مازاد و ویژه می شود.

مرتبط:   ادمین سایت کیست❔وظایف مدیر سایت چیست؟ 💵[قیمت1403]

کنترل پنل هلم Helm

یکی از قدیمی ترین کنترل پنل ها برای هاست های ویندوز است ولی همچنان امکانات خوبی را در اختیار قرار می دهد.

کنترل پنل وب سایت پنل WebsitePanel

این کنترل پنل، کاربردی ترین کنترل پنل برای ویندوز است که به وسیله ی آن قادر به مدیریت هاست خود خواهید بود.

مزایای خرید هاست ویندوز

  1. سادگی و راحتی کار با آن
  2. استفاده از دیتابیس MySql در windows hosting
  3. استفاده از برنامه های تحت ویندوز
  4. امنیت بالا در میزبانی های ویندوزی
  5. رابط کاربری ساده و راحت
  6. به روز بودن درایورهای بهترین هاست ویندوز

معایب خرید هاست ویندوز

  1. قیمت بسیار بالا و گران
  2. ثبات کمتر
  3. سرعت پایین سرور
  4. امنیت پایین‌تر نسبت به لینوکس

هاست وردپرس چیست؟

هاست وردپرس، یک هاست لینوکسی با قدرت و تنظیمات مشخص برای میزبانی وبسایت هایی بر پایه ی وردپرس بهینه سازی شده است.

به طور کلی، یک وبسایت وردپرسی روی سرورهای لینوکسی و ویندوزی قابل میزبانی است ولی این وبسایت ها استفاده ی زیادی از منابع سرور دارند، پس برای میزبانی، باید از منابع و سخت افزارهای قوی استفاده نمود.

اگر شرایط بالا رعایت شود، این امکان به شما داده می شود که بتوانید وردپرس را نصب کنید و بعضی از تمپلت ها و پلاگین ها را به شکل خودکار در اختیار داشته باشید. همچنین بهتر است هاست خریداری شده پرسرعت باشد و قابلیت بروزرسانی داشته باشد.

این هاست ها پلن های 1،3،6،12 ماهه دارند که توسعه یافته و پر حجم هستند و بازدیدهای زیادی دارند. از این رو به منابع بالایی از سرور مثل RAM،CPU و Connection به طور همزمان نیاز دارند.

قیمت این هاست ها، از هاست های اشتراکی گران تر است.

در حالت کلی هاست وردپرس مناسب افراد زیر است:

  • کسانی که وبسایتی بر پایه ی وردپرس طراحی کرده اند.
  • کسانی که به دنبال روش های ساده و حرفه ای برای طراحی وب هستند.

هاست دانلود

این هاست، یک سرویس بهینه با استفاده از سخت افزارهای قدرتمند مثل هاردهای SSD است. این هاست برای افرادی مناسب است که حجم بالای از فایل ها (موزیک، ویدئو، عکس و….) را در سایت های خود به اشتراک میگذارند.

هاست دانلود فایل ها را از محتویات اصلی سایت جدا میکند، که این هزینه ی زیادی به همراه ندارد و فقط نیازمند هاست دانلود نامحدود است.

این هاست ها معمولا از نوع اشتراکی هستند.

این هاست فشار زیادی را به سروری که هاست وبسایت در آن قرار دارد، وارد میکند و این فشار ناشی از حجم بسیار زیاد فایل ها و دانلود ها از سمت کاربران وبسایت است. همچنین باعث کمبود منابع و مشکلاتی برای دیگر هاست های روی این سرور به وجود می آورد؛ پس از این رو باید یک سرویس مناسب برای دانلود علاوه بر هاست اصلی وبسایت داشت.

هاست های دانلود DataBase(بانک اطلاعاتی) ندارند و کارشان فقط آپلود و دانلود فایل آماده است، پس از این رو قادر به بارگذاری فایل ها با حجم و تعداد بالا هستید. این هاست امکان راه اندازی سرویس ایمیل یا اجرای کدهای PHP،CSS،HTML و… را در حالت کلی ندارد ولی در بعضی موارد می توان آنها را فعال کرد.

هاست دانلود ویژگی مقیاس پذیری در هر زمان دارد، یعنی می توان فضای هاست را افزایش یا کاهش داد و به ازای آن هزینه پرداخت کرد.

این هاست امکان استفاده از firewall را به کاربران می دهد که موجب تامین امنیت بالا می شود.

هاست دانلود از پایداری و uptime بالایی برخوردار است و بین 99 تا 100 درصد محاسبه شده است که در دسترس بودن همیشگی آن را نشان می دهد که باعث می شود کاربر در هر زمانی بتواند از امکانات آن به راحتی استفاده کند.

انواع هاست دانلود

هاست های دانلود بر اساس نوع کاربردشان دسته بندی میشوند که مهترین آنها عبارتند از:

  • هاست دانلود فایل
  • هاست دانلود ویدئو
  • دانلود موزیک و پادکست

هاست دانلود فایل

دارای به روزترین سخت افزارها مانند هارد SSD سریع و پردازنده های پرقدرت مجهز است. این هاست برای آپلود و دانلود انواع فایل ها مثل عکس،document و… بهینه شده است. پهنای باند این هاست خیلی وسیع است، از این رو، فایل ها را با بالاترین سرعت در دسترس کاربران قرار می دهد. این هاست برای وبسایت هایی که نیاز به بارگذاری تصاویر، pdf، فایل های اپلیکیشن با کد های php، و… در سایت خود دارند، کاربرد بسیاری دارد.

مرتبط:   منتور سئو ✔️ SEO Mentor ⭐ منتورینگ سئو گام به گام

هاست دانلود ویدئو

این هاست برای دانلود و آپلود ویدئو و فیلم با تعداد و حجم بالا مناسب است. فرستادن لینک از طریق این هاست نه تنها دانلود سریع با ترافیک نیم بها را به همراه دارد، بلکه بدون دانلود و به شکل آنلاین و بدون قطع شدن، آن را مشاهده کنند.

هاست دانلود موزیک و پادکست

کاربرد این سایت عمدتاً برای سایت های موزیک کاربرد دارد. این هاست این امکان را به شما می دهد که فایل های صوتی با حجم و تعداد بالا را در سایت بارگذاری کنید. هاست دانلود موزیک قابلیت دانلود نامحدود دارد. همچنین دارای سیستم بافر وبستر امن است برای جریان داده است. این بافر باعث می شود که کاربران بدون اینکه وقفه ای در فایل های صوتی ایجاد شود، آنها را گوش دهند.

باید توجه داشت که در حالت default نمیتوان از php در فضای هاست دانلود استفاده کرد.

همچنین برای انتقال هر اطلاعات در اختیار کاربران، با ارائه ی هر هاست دانلود، یک دسترسی File Transfer Protocol (FTP) داده می شود.

قیمت هاست دانلود مطابق سرور ایران، بسیار ارزان است و طبق پینگ تایم پایین و ترافیک نیم بها سود دو جانبه برای کاربر و مدیر سایت دارد.

هاست ابری

هاست ابری (cloud Hosting) یک تکنولوژی نو است که به شکل های مختلفی از جمله شبکه های محدود یا شبکه های خیلی بزرگ پیاده سازی می شود.

در حالت معمول، 1 سرور به تنهایی قابلیت آماده سازی و پیکربندی برای میزبانی وب را دارد؛ ولی در هاست ابری این کار به وسیله ی چندین تا سرور انجام می شود که در شرایط کنترل شده (مجازی/حقیقی) برای استفاده در سیستم قرار می گیرد.

عملکرد ساختار ابری

کل سرور ها به شکل تجمعی به سیستم وارد می شوند و اطلاعات وبسایت ها به شکل اشتراکی روی آنها قرار داده می شود. یعنی چند نسخه از یک وبسایت در سرورهای دیگر وجود دارد که به صورت موازی با هم میزبانی(Host)  می شوند.

مزایای هاست ابری

هاست ابری دارای مزایای متعددی است که برخی از آنها عبارتند از:

پایداری بیشتر سرویس و تلاش برای رساندن Downtime به صفر: اگر آپتایم در شبکه وجود داشته باشد، ریسک دان تایم (مدت زمان از دسترس خارج شدن سایت) به حداقل خود می رسد. اگر سروری از دسترس خارج شود، سرورهای دیگر اجازه ی خارج شدن وبسایت روی آن را نمی دهند. همچنین باید در نظر گرفت که هر چقدر میزان قطعی سرور زیاد و آپتایم کم باشد، بر روی سئو سایت تاثیرگذار است و به آب آسیب وارد می کند.

استفاده بهینه از منابع سخت افزاری و نرم افزاری: هر وبسایت با توجه به نیازمندی هایش از منابع استفاده می کند و مقدار مشخصی دارد. پس می توان بخش های غیر مرتبط و اضافی منابع را در جاهای دیگر استفاده کرد.

ارتقاء نرم افزاری منابع سخت افزاری بدون خاموش کردن (برای بالا بردن سطح نرم افزارهای هیچ خاموشی متوجه سرور نیست.): امکان تعمیر یا ارتقاء برای سرور ها وجود دارد و شبکه مختل نمی شود و در دسترس باقی می ماند.

افزایش سطح قدرت سخت افزاری و پهنای باند شبکه: برخی از وبسایت ها به بیش از 1 سرور نیاز دارند و از آنجایی که سرویس ابری از چند سرور تشکیل شده است می تواند پاسخگوی مصارف آنها باشد و همچنین عملکرد آنها دارای سطح قدرت و کارایی بالایی می شود.

پایداری و عملکرد بیشتر و بهتر در حملات تکذیب سرویس: از آنجایی که در این تکنولوژی چند سرور به هم متصل هستند، بهتر می توان در مقابل مصرف بیش از حد منابع، مقاومت کرد که این مورد تاثیر زیادی روی حملات تکذیب سرویس D-DoS دارد. از این رو امنیت بیشتر و حساس تری را به دلیل وجود تعداد زیادی سخت افزار در سطح شبکه برخوردار است.

مرتبط:   مدیر سئو کیست؟ وظایف SEO Manager چیست؟

افزایش امنیت فیزیکی اطلاعات: سرور ها از نظر جغرافیایی پراکندگی دارند، و اگر یکی از سرور ها آسیب ببیند، حداقل 1 نسخه ی دیگر از آن وجود دارد که باعث می شود از اطلاعات محافظت شود.

کاهش و یا افزایش هزینه ها با توجه به مدل هاست ابری

علاوه بر مزایایی که گفته شد، باید به زیرساخت های ابری هم توجه کرد. این زیر ساخت ها نیاز به دانش کافی برای استفاده دارند؛ به طوری که ممکن است هاست هایی که زیرساخت قوی اما هاست ابری ضعیفی دارند، عملکرد بهتری دارند، از این رو انتخاب هاست خوب بسیار حائز اهمیت است.

هاست اشتراکی

هاست اشتراکی (shared hosting) فضای برای میزبانی وبسایت است که با امکانات و منابع تعیین شده روی یک سرور قرار دارد و این امکان را برای کاربر به وجود آورده که منابع را تقسیم بندی کند. این منابع مختص به سرور نیست و می توان از منابع سرور های دیگر نیز استفاده کرد. اگر هاستی روی یک سرور بازدید بالایی داشته باشد، باری هاست های دیگر کندی به وجود می آید.

انواع هاست های اشتراکی

هاست های اشتراکی بر اساس نوع سیستم عامل به 2 دسته ی زیر تقسیم بندی می شوند:

  1. لینوکسی: استفاده از وب سرور «لایت اسپید»
     نوع کنترل پنل: دایرکت ادمین و سی پنل ( به دلیل تحریم، سی پنل فقط برای نوع اروپایی قابل دسترسی است).
  2. ویندوزی: استفاده از وب سرور «IIS»
     نوع کنترل پنل: پلسک یا وب سایت پنل

این هاست ها هم در ایران و هم در اروپا ارائه می شوند. کاربرد آنها میتواند در بازار دیجیتال باشد که اطلاعات یا فروش محصولات در آن صورت میگیرد.

مزایای هاست اشتراکی

  • تغییر موقعیت هاست در لحظه
  • قیمت مناسب
  • تهیه بکاپ از سایت به شکل هفتگی
  • تهیه بکاپ از دیتابیس به شکل روزانه
  • نصب خودکار انواع اسکریپت
  • دریافت آی پی اختصاصی بر روی هاست در صورت نیاز کاربر
  • دسترسی به کنترل پنل هاست از طریق پروفایل کاربری
  • وجود نمودارهایی برای بررسی منابع مصرفی
  • بررسی برخی خطاهای رایج
  • تغییر منابع هاست در لحظه به دلیل وجود زیرساخت ابری

 دسترسی های هاست اشتراکی

  • تغییر نام هاست در صورت تغییر نام دامنه
  • تنظیم نیم سرورهای دامنه های بین الملل از طریق پروفایل کاربری
  • بررسی مقدار منابع مصرفی و امکان ارتقا و توسعه در صورت نیاز
  • امکان تنظیم CronJob
  • اضافه کردن  Addon Domain
  • دسترسی برای  Domain Pointer
  • تغییر در دسترسی های پوشه  public_ html
  • دسترسی برای ایجاد زیر دامنه و پایگاه داده

انتخاب هاست مناست

انتخاب هاست، بستگی به نیازهای وسایت شما دارد که می تواند شامل میزان پهنای باند، مقدار فضای میزبانی، مقدار ram و… باشد که با توجه به این موارد باید هاست را ویژگی های مشخصی از شرکت های هاستینگ اجاره کرد. بعد از تهیه ی هاست، قسمتی از منابع یک سرور متعلق به شما می شود که می توانید اطلاعات و فایل های لازم را در آن و در اختیار کاربران قرار دهید.

چرا سیستم شخصی ما نمی تواند هاست مناسبی باشد؟

با توجه به اینکه سرور، یک سیستم همیشه روشن و همیشه متصل به اینترنت است و هاست بخشی از آن است، سیستم ما نمی تواند سیستم خوبی برای هاست باشد. زیرا اگر لحظه ای خاموش شود، اینترنت آن قطع شود، یا هر اتفاق دیگری بیفتد، سایت از دسترس کاربران خارج می شود و دیگر کسی قادر به مشاهده ی آن نخواهد بود.

این در حالی است که شرکت های هاستینگ مه هاست را از آنها اجاره می کنید، در طول شبانه روز آماده ی رفع مشکلات احتمالی توسط نرم افزارهای داخل سرورها هستند.

پس در نتیجه هاست ایمن برای داشتن امنیت در سایت ضروری است؛ زیرا از دسترس خارج شدن هاست شما باعث مختل شدن فروش و درآمد زایی سایت شما می شود و از طرفی به سئو سایت و رتبه بندی آن در گوگل آسیب می زند.

جمع بندی

هاست یا Host در واقع میزبان وب سایت است، و جایی است که فایل های سایت در آن قرار گرفته است. برای اینکه یک وب سایت در اینترنت قابل مشاهده باشد باید بر روی هاست قرار بگیرد. در این مقاله از https://iraniju.ir به برررسی انواع هاست پرداختیم تا بتوانید در انتخاب هاست تصمیم بهتری بگیرید.

5/5 - (5 امتیاز)

نوشته های مشابه

3 دیدگاه

  1. سلام خسته نباشید. لطفا به سئوالات من پاسخ بفرمایید. 1- اگر هاست سایتی تمدید نشود آن سایت از شبکه اینترنت حذف میشود؟ و آیا نمیتوان آن سایت را بروز رسانی کرد؟ 2- آیا امکان خرید و تمدید مجدد هاست برای همان سایت وجود دارد؟ 3- مهلت خرید و تمدید مجدد هاست برای آن سایت وجود دارد؟ 4- آیا با خرید و تمدید مجدد هاست برای آن سایت ، اطلاعات قبلی سایت همچنان موجود است ، یا حذف میشود ؟ 5- قیمت خرید و یا تمدید هاست با چه مبنایی محاسبه میشود؟ و آیا به حجم محتوی سایت بستگی دارد؟ 6- قیمت خرید اولیه هاست و قیمت تمدید متفاوت است؟ هرکدام چقدر است؟ 7- کمترین و بیشترین مدت برای خرید و یا تمدید هاست برای سایت چه مدت است؟ 8- اگر هاست سایتی توسط یک شرکت خریداری شده باشد آیا برای تمدید میتوان از طریق شرکت دیگری اقدام کرد؟ ممنون

    1. سلام وقت بخیر، عرض کنم خدمتتون که اگر هاست تمدید نشود سایت دیگر نمایش داده نمیشود و دسترسی به سایت ندارید. میتوانید با شرکتی که از آن هاست خریده اید برای تمدید آن تماس بگیرید و معمولا تا 1 ماه بعد از تاریخ سر رسید امکان تمدید وجود دارد و بعد از آن کلا هاست شما پاک میشود. تعرفه خرید و تمدید هاست در شرکت های مختلف با هم متفاوت است و عموما با توجه به تورم هر ساله گرانتر میشود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا