وبلاگ

شهر بوشهر کجاست؟ نقشه، آب و هوا، تاریخچه و مردم شناسی

شهر بوشهر در جنوب غربی ایران قرار دارد و در استان بوشهر واقع شده است. این شهر زیبا با جمعیت 225,000 نفر به عنوان پایتخت استان بوشهر، دارای مراکز تجاری، صنعتی و خدماتی پویا است. این شهر با داشتن بنادر و فرودگاه، به عنوان یک مرکز صادراتی نیز بسیار مهم است.

شهر بوشهر کجاست؟

جمعیت شهر بوشهر حدوداً 225,000 نفر است و شهری ساحلی با مناظر زیبا و آب و هوای گرم و معتدل است.

نمایی از ساحل های شهر بوشهر
نمایی از ساحل های شهر بوشهر

بوشهر دارای مراکز تاریخی، جاذبه‌های گردشگری دریایی و جزایر زیبایی مانند جزیره خارک و جزیره هنگام است که میتواند برای گردشگران جذاب باشد. طبق آمارهای موجود، مساحت شهر بوشهر حدوداً 218 کیلومتر مربع بوده است.

لوکیشن بوشهر روی نقشه

لوکیشن شهر بوشهر روی نقشه گوگل مپ
لوکیشن شهر بوشهر روی نقشه گوگل مپ

موقعیت جغرافیایی بوشهر

  • بوشهر از شمال به شهرستان های تنگستان و دیر
  • از جنوب به خلیج فارس
  • از شرق به شهر اهرم
  • از غرب به خلیج فارس و کشورهای قطر و بحرین محدود می شود.

نام این شهر در گذشته های بسیار دور به گفته مورخان و باستان شناسان لیان بوده است.

این شهر دارای پیشینه تاریخی و طبیعی بسیار زیبایی می باشد که هر سال مسافران زیادی را به خود جذب می کند. همچنین ادویه و غذاهای بسیار لذیذ این شهر معروف است و طرفداران زیادی دارد و این ادویه ها به سایر شهر های ایران نیز صادر می شود.

تاریخچه شهر بوشهر

قدمت و تمدن این شهر به 5 الی 6 هزار سال پیش بازمی گردد، و این قدمت آن قدر طولانی است که اطلاعات دقیقی از زمانی که دقیقا این شهر کی و توسط چه کسانی تاسیس شده است وجود ندارد. آخرین اطلاعات بدست آمده مربوط به قوم عیلامیها بوده که شهری با نام لیان در نزدیکی شهر بوشهر تاسیس کرده بودند.

با توجه به گورستان شهر لیان و اطلاعات به دست آمده تخمین زده میشود که وسعت این شهر بسیار زیاد باشد. زبان خطی مردم شهر بوشهر ابتدا سومری بود؛ که بعد ها خطی توسط عیلامیان ابداع شد که مورد استفاده قرار میگرفت.

همچنین در دوران سلطنت پهلوی، این شهر تاریخی به عنوان مرکز صنعت نفت و پتروشیمی در ایران شناخته شد و تأثیر زیادی در توسعه اقتصادی کشور داشت.

پس از انقلاب اسلامی نیز، این شهر به دلیل داشتن منابع نفتی و گازی و همچنین واقع شدن در مسیر تجاری بین شمال و جنوب کشور، اهمیت بسیاری در اقتصاد کشور داشته است.

آب و هوای شهر بوشهر

شهر بوشهر از لحاظ جغرافیایی به مدار راس السرطان نزدیک است و همین باعث شده تا آب و هوای نسبتا گرم داشته باشد.

مرتبط:   جملات خاص برای تبریک ولنتاین، پیامک و اس ام اس تبریک Valentine

به طور کلی، آب و هوای بوشهر مطلوب و بسیار گرم است، به خصوص در تابستان. در فصل بهار و پاییز نیز هوا معتدل و خنک است. در زمستان، هوا خنک و گاه بارانی و بادی می‌شود و در برخی روزها ممکن است دمای هوا به صفر درجه نزدیک شود.

حداکثر دمای این شهر 42 درجه بوده و دمای میانگین این شهر 25 درجه است. همچنین آب و هوای این شهر در تمامی فصل ها شرجی است.

زبان و گویش مردم شهر بوشهر

زبان و گویش مردم بوشهر به زبان فارسی می باشد. همچنین اکثریت این مردم گویش بوشهری دارند. اقوام بلوچ، عرب، کرد، لر نیز در برخی نقاط این شهر ساکن هستند که ممکن است هر کدام با گویش های خاصی از جمله عربی، لری، و بلوچی صحبت کنند.

همچنین، در برخی مناطق استان بوشهر، عشایری نظیر قشقایی و عرب‌نشین وجود دارند که از لهجه خاص خود استفاده می‌کنند.

به طور کلی، به دلیل واقع شدن در منطقه جنوبی کشور و همچنین در مسیر های تجاری بین شمال و جنوب کشور، استان بوشهر با تاثیرات زبان و فرهنگ‌های مختلفی روبرو شده است. اما به طور کلی زبان غالب آنها فارسی و گویش رایج این شهر بوشهری می باشد.

دین و مذهب مردم بوشهر

دین غالب در این شهر اسلام بوده و اغلب مردم در این منطقه شیعه دوازده امامی هستند.

البته در برخی از شهرستان های این استان مانند عسلویه، گناوه و بندر ریگ مردمانی اهل سنت ساکن هستند. همچنین در برخی از قسمت های این استان به طور خیلی کم و انگشت شماری افرادی پیرو بهائی نیز دیده شده است.

اقتصاد بوشهر

اقتصاد شهر بوشهر از طریق فعالیت‌های دریایی، نفت و صنایع غذایی رونق دارد. بنادر بسیار مهمی همچون:

  • بندر خلیج فارس،
  • بندر بوشهر،
  • بندر عسلویه
  • و بندر دیر برای صادرات کالاهای نفتی و غذایی وارد و خروجی کالا در شهر بوشهر وجود دارد.

همچنین، شهر بوشهر دارای پتروشیمی، کارخانه تولید لبنیات و کارخانه تولید آرد و شیرینی است.

با توجه به این‌که بوشهر دارای مرز با خلیج فارس است، فعالیت‌های گردشگری در این شهر نیز به عنوان یکی از منابع درآمدزایی شهر مورد توجه قرار گرفته است.

ناگفته نماند این شهر به دلیل داشتن منابع نفت و گاز، صنایع پتروشیمی و شیمیایی، صید و دریانوردی، کشاورزی و دامپروری فعال است.

مرتبط:   بهترین آرایشگاه مردانه در کرج [لیست 10 سالن مردانه] آدرس + تلفن تماس

به طور کلی از گذشته تا کنون مردم بوشهر از منابع دریایی و همچنین ساخت کشتی و صدور آن کسب درآمد میکردن. همچنین کشت هندوانه و خربزه نیز در این شهر از گذشته تا کنون  رواج داشته است.

جاذبه های گردشگری شهر بوشهر

شهر بوشهر از لحاظ تاریخی و جاذبه های طبیعی از جمله جاذبه های ساحلی بسیار غنی بوده و گردشگران زیادی را به خود جذب می کند. این جاذبه های دیدنی عبارت اند از:

بازار قدیم بوشهر

قدمت این بازار قدیمی مربوط به دوره افشار باز می باشد که یکی از بازار های قدیمی و تاریخی بوشهر است.

این بازار دریکی از روستا های این شهر به نام دهشتی قرار دارد.

این بازار اکنون دیگر فعالیت ندارد و چند حجله از آن فقط باقی مانده است. بازار قدیم با سبک و طراحی معماری قاجار بنا شده و در دوره قاجار نیز به عنوان یکی از بخش های اصلی اقتصاد ایران در ارتباط با کشور هایی مانند انگلیس شناخته میشد.

مدرسه سعادت

در خیابان امام روبروی میدان معلم، مدرسه ای با نام مدرسه سعادت یا مدرسه مظفری قرار دارد که مرکز فرهنگی هنری در این شهر می باشد. این مدرسه تاریخی کهن داشته و افتخارات زیادی را کسب کرده است. مدرسه سعادت دارای معماری بسیار زیبا و یکی از جاذبه های تاریخی این شهر می باشد.

عمارت ملک

این عمارت تاریخی در زمان قاجار ساخته شده و مساحتی حدود 4000 متر مربع دارد.

عمارت ملک توسط معماران ماهر فرانسوی و با طراحی معماری فرانسه ساخته شده است که از دوره قاجار تاکنون نیز با پرجا مانده است. این عمارت در محله ای به نام بهمنی بنا شده است.

عمارت دهشتی یا موزه تاریخ پزشکی خلیج فارس

این عمارت که توسط غلامرضا دهدشتی بنا شده، به عمارت دهشتی یا عمارت روغنی معروف است. عمارت دهشتی دارای چهار طبقه بوده و جزوه موزه های تاریخ پزشکی محسوب می شود.

در دوره قاجار که این بنا تاسیس شد، تمامی سازه ها یک الی دو طبقه داشتند و چهار طبقه بودن این عمارت باعث شده بود تا اهمیت زیادی در آن دوره داشته باشد.

بندر گناوه

از دیگر جذبه های بسیار دیدنی این شهر بندر گناوه می باشد. این بندر بسیار زیبا دارای لنج و کشتی و قایق های تفریحی برای مسافران بوده و همچنین سوغاتی های زیبایی نیز از جمله لباس محلی و حصیر بافی دارد.

مرتبط:   تعمیرات پکیج در شهریار [لیست 5 سرویسکار]  در محل

جاذبه های دیدنی شهر بوشهر بسیار زیاد است که چند تا از آن ها را باهم بررسی کردیم. اما از دیگر جاهای دیدنی این شهر می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • عمارت گلشن،
  • کوه پردیس،
  • بازار ماهی فروشان،
  • موزه دریانوردی،
  • جزیره ام الکرم،
  • پارک جنگلی چاهکوتاه،
  • منطقه حفاظت شده حله،
  • بوستان شغاب،
  • پاساژ ملت،
  • چشمه آب گرم میر احمد،
  • جزیره مطاف،
  • عمارت طاهری،
  • چشمه آب گرم قوچاک
  • و جزیره خرو

غذا ها و خوراکی ها

شهر بوشهر به دلیل اینکه از لحاظ حیوانات دریایی و محصولات دریایی بسیار غنی است، غذا های متنوع و لذیذ دریایی زیادی را در خود جا داده است. که به معرفی چندی از آنها می پردازیم.

دال عدس

این غذا یکی از غذا های مهم این شهر بوده که زیاد هم در این شهر پخته میشود و علاقه مندان زیادی نیز دارد. این غذا با مواد اولیه بسیار کم عدس، نمک و فلفل می باشد که خاصیت بسیار زیادی دارد.

ماهی خورش

با توجه به اینکه بوشهر یک شهر ساحلی است، ماهی خورش نیز از غذاهای محبوب در این شهر است. این غذا با استفاده از ماهی سفید و ادویه‌های مختلف تهیه می‌شود.

دوقوس ماهی

یکی از غذا های اصلی و بسیار مهم و محبوب این شهر، دوقوس ماهی می باشد. این غذا با پلو سرو می شود و با ماهی حلوای سفید تهیه و سرو می شود. این غذا از مجلل ترین و گران ترین غذا های این شهر به حساب می آید.

این شهر غذا های زیاد دیگری از جمله دمی لخلاخ، کبه، شکر پلو، قلیه ماهی، لگیمات، قیمه بوشهری، ماهی حمام شکم پر،گمنه یا للک و نشا می باشد.

سوغات شهر بوشهر

گبه و گلیم که هم در این شهر و هم در کل استان به طور تخصصی و هنرمندانه صورت میگیرد، اهمیتی جهانی داشته و به سایر نقاط جهان نیز صادر می شود.

  • گلابی و هلوی بوشهر نیز از سوغاتی های خوشمزه این شهر هستند.
  • از دیگر صنایع دستی این شهر می توانیم به حصیر بافی و عبا بافی اشاره کنیم.

جمع بندی

همانطور که گفتیم شهر بوشهر یکی از شهرهای جنوبی و ساحلی ایران است که در استان بوشهر قرار دارد. این شهر به دلیل موقعیت جغرافیایی خود، مرکز تجاری و صنعتی منطقه جنوب کشور محسوب می‌شود.

5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا