پکیج

پکیچ زمینی چیست؟ انواع پکیج زمینی، مزایا + معایب آن

 پکیج زمینی به پکیجی گفته می شود که در فضاهای بیرون و بر روی زمین قرار می گیرد. این نوع پکیج ها به دلیل سایز و اندازه ای که دارند فضای زیادی از محیط را اشغال می نمایند، و در حین کار باعث ایجاد صدای زیادی در محیط می گردند. در ایرانیجو به بررسی پکیج های زمینی و ویژگی های آنها می پردازیم.

انواع پکیج زمینی
انواع پکیج زمینی

پیشتر در مقاله پکیج چیست؟ به بررسی انواع پکیج پرداختیم و در این مقاله بصورت جامع پکیج زمینی را بررسی میکنیم.

انواع پکیج زمینی از لحاظ سوخت مصرفی

با توجه به نوع سوخت مصرفی در پکیج های زمینی میتوان آنها را به 5 دسته مختلف تقسیم کرد، که عبارتند از:

  • پکیج زمینی برقی
  • پکیج زمینی گازی
  • پکیج زمینی گازوئیلی
  • پکیج های دو گانه سوز
  • پکیج های سه گانه سوز

نوع برقی این پکیج ها دارای صدای کمتری هستند. این پکیج ها، معمولا در زیر پله، پارکینگ و در بسیاری از محیطی هایی که فضای بیشتری دارند نصب و راه اندازی می گردد.

سرویس و تعمیر پکیج زمینی نیازمند تخصص و تجربه بالا است و باید توسط تعمیرکار دوره دیده انجام شود. توصیه میشود در این زمان به مراکز مجاز تعمیر پکیج در کرج مراجعه کنید.

در پکیج های گازی و گازوئیلی برای گرم شدن مبدل های حرارتی نیاز به سوخت و هوا داریم، تا در محفظه احتراق شعله تشکیل گردد.

در این پکیج ها از دو مبدل اولیه و ثانویه استفاده شده است، که آب گرم شده در مبدل اولیه برای گرمایش رادیاتورها و آب گرم شده در مبدل ثانویه برای مصارف خانگی مثل شستشو استحمام و غیره مورد استفاده قرار می گیرد.

 این نوع عملکرد در پکیج های برقی هم صدق می کند، و تنها تفاوتی که بین آن ها دیده می شود وجود المنت ها در پکیج های برقی است، که گرمای مورد نیاز مصرف کننده چه از لحاظ مصرفی و چه گرمایشی تامین می نماید.

این پکیج ها از لحاظ سوخت مصرفی به چند دسته تقسیم می شوند :

کاربرد پکیج زمینی

  • پکیج های زمینی برقی در دو نوع تک فاز و سه فاز وجود دارد، که از این پکیج ها در مناطقی که گاز وجود ندارد استفاده می شود.
  • در پکیج های دوگانه سوز با توجه به نوع سوخت مصرفی در دسته گازی و گازوئیلی قرار می گیرند، که باید بر اساس معیارهایی مثل نوع واحد استفاده، شرایط محیطی و غیره انتخاب شوند.
  • پکیج های سه گانه سوز نیز با توجه به نوع سوخت مصرفی در دسته برقی، گازوئیلی و گازی قرار می گیرند. از این نوع پکیج ها می توانید در محیط های بسیار بزرگ که از لحاظ اقتصادی دارای توجیه مناسبی دارند استفاده کنید.
مرتبط:   پکیج وستن [0 تا 100] مدلها، مزایا، معایب و کدهای خطای WESTEN

مزیت های پکیج زمینی

  • مستقل شدن هر واحد ساختمانی از نظر سیستم گرمایشی
  • عدم استفاده از لوله کشی های گسترده و فراوان
  • تنوع در ظرفیت های حرارتی پکیج برای استفاده در محیط های مختلف
  • وجود 3 لایه امنیتی در پکیج های سه گانه سوز و پکیج های برقی زمینی
  • اشغال فضای کمتر در مقایسه با موتورخانه های مرکزی
  • طراحی و ساخت پکیج ها با منابع سوختی و انرژی برقی، گازی و گازوئیلی
  • مصرف سوخت کمتر پکیج های زمینی در مقایسه با دیگر سیستم های گرمایشی مرکزی
  •  دارای یک کلید دو حالته برای مصرف کننده در فصول گرم و سرد
  • مجهز به مخزن آب گرم برای کاهش نوسانات دمایی
  • تامین آب گرم بهداشتی و گرمایش محیط به صورت مداوم
  • سازگاری با سیستم های پخش کننده حرارتی مانند رادیاتور یا گرمایش از کف
  • کاهش هزینه های نگهداری و سرویس پکیج ها در مقایسه با موتورخانه

معایب پکیج زمینی

  • پکیج های زمینی در مقایسه با پکیج های دیواری ابعاد و اندازه بزرگتری دارند، و همین عامل باعث می شود تا فضای بیشتری را اشغال نمایند.
  • این نوع پکیج ها به علت ایجاد صداهای زیاد حین عملکرد نمی تواند گزینه مناسبی برای نصب آنها در داخل ساختمان ها باشد.
  • در پکیج های زمینی آبگیری پکیج به صورت اتوماتیک نبوده و باید فشار آب پکیج به صورت دستی تنظیم شود.

ایمنی در پکیج زمینی

رعایت اصول ایمنی هنگام نصب و نگهداری، باید برحسب نوع سیستم آنها صورت بگیرد، که در ادامه آنها را بیان می کنیم.

مرتبط:   بهترین تعمیرکار پکیج در قزوین ✔️【لیست 10 تایی】⭐ سرویس تخصصی

روش کار پکیج های زمینی

این نوع پکیج ها، همانطور که از نامشان پیداست، برای نصب و راه اندازی بر روی زمین مورد استفاده قرار می گیرند.

پکیج های زمینی به دلیل سرو صدا و ابعاد و اندازه ای که دارند در فضاهایی خارج از ساختمان قرار می گیرند، که می تواند محل قرار گیری آنها در پارکینگ، انباری و یا زیر پله ساختمان باشد.

لازم است که بدانید نوع برقی این پکیج ها، حین عملکرد صدای خیلی کمی را ایجاد می کند ولی به دلیل ابعاد و اندازه ای که دارد می تواند فضای زیادی را اشغال نماید.

در زمان نصب پکیج مکان قرارگیری آن را به لحاظ دیوار و یا نبود مواد اشتعال زا بررسی نمایید.

هنگام لوله کشی سوخت های گاز و گازوئیل و همچنین سیم پیچی در پکیج های برقی، باید اصول ایمنی را رعایت کرده و دقت بالایی را در انجام دادن آنها لحاظ فرمایید.

در پکیج های گازی و گازوئیلی مشعل وجود دارد زمانی که می خواهید این نوع پکیج ها را روشن نمایید؛ علاوه بر سوخت هوا نیز وارد محفظه سوختن شده و باعث تشکیل شعله در پکیج می گردد، و گرمای حاصل از این شعله باعث گرم شدن دو مبدل حرارتی این پکیج ها می شود.

ایمنی در پکیج های برقی زمینی

در رابطه با نصب پکیج های برقی تعدادی اساسنامه وجود دارد، که لازم است این نکات توسط تکنسین های مربوط به افراد متخصص کاملا رعایت گردد.

این نوع پکیج ها به دلیل استفاده از انرژی الکتریکی برای گرم شدن، احتمال دارد که به دلیل برقی بودن آن اتصالاتی در آن رخ بدهد. از این جهت باید در پکیج های زمینی برقی قطعات امنیتی و کنترلی نصب گردند.

این قطعات ایمنی عبارتند از :

  • کنتاکتور
  • فیوز محافظ جان
  • فیوز مینیاتوری

به کارگیری این نوع تجهیزات در پکیج های برقی می تواند کاربر را از خطرات برق گرفتگی در امان نگه دارد، و همچنین از ایجاد اتصالات الکتریکی در پکیج جلوگیری نماید.

مرتبط:   دلایل نشتی آب پکیج چیست؟ 9 دلیل آبریزی پکیج و نشت آب

با توجه به مواردی که در رابطه با افزایش ایمنی در این نوع پکیج ها بیان شد، باید به مکان نصب این نوع دستگاه هم دقت بسیاری شود، تا از بروز هرگونه حادثه و اتفاقی ممانعت به عمل آید.

به طور مثال نصب پکیج در مکان هایی که رطوبت دارد نباید صورت بگیرد؛ چرا که با انجام این کار، خطر برق گرفتگی کاربر را افزایش می دهید.

ایمنی در پکیج های زمینی دوگانه سوز

این سیستم های گرمایشی برای گرم کردن آب مورد نیاز مصرف کننده از سوخت های گازوئیلی و گازی استفاده می کند، و در رابطه با این موضوع نکات ایمنی وجود دارد، که مستلزم است کاربران تمام این اصول ایمنی را رعایت نمایند. این اصول به نوعی با پکیج های برقی مغایرت دارد.

در این نوع پکیج ها، به دلیل سوخت مصرفی آنها ( گاز و گازوئیل) دودکش هایی را جهت تخلیه گاز های سمی تعبیه می نمایند.

بنابراین لازم است که به این نکته دقت داشته باشید و در هنگام تهیه و نصب لوله ها تمامی استاندارد های لازم و ایمنی را رعایت فرمایید.

در این نوع پکیج ها به دلیل سوخت مصرفی آنها احتمال نشتی وجود دارد؛ بنابراین باید در حین نصب از عدم نشتی لوله ها با بررسی کامل آنها، اطمینان لازم را کسب نمایید.

ایمنی در پکیج های زمینی سه گانه سوز

این نوع پکیج ها همانند پکیج های دو گانه سوز است و تنها تفاوت عمده ای که با پکیج دوگانه سوز دارد سه گانه بودن آن است، که می تواند با استفاده از انرژی الکتریکی، آب مورد نیاز مصرف کننده را تامین نماید.

در پکیج های زمینی سه گانه سوز، همانند پکیج های زمینی برقی برای افزایش ایمنی کاربر از سه لایه فیوز امنیتی استفاده می نمایند.

نتیجه گیری

ما در این مقاله از https://iraniju.ir به معرفی پکیج زمینی و انواع مختلف آن پرداختیم، و مزایا و معایب پکیج های زمینی را به صورت کامل شرح دادیم.

5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا