پکیج

فن پکیج چیست؟ عملکرد + تست فن پکیج

یکی از مهمترین قطعات در پکیج فن آن است، که هدایت گازهای حاصل از احتراق به خارج از ساختمان را برعهده دارد. پکیج ها از نظر فنی به نوع فن دار و بدون فن تقسیم بندی می شوند. برای آشنایی بیشتر با فن پکیج می توانید در ادامه با همراه باشید.

فن پکیج
فن پکیج

با روشن شدن پکیج محصولات حاصل از احتراق به کمک دودکش و فن به خارج از ساختمان انتقال داده می شوند.

این قطعه علاوه بر خارج نمودن گازهای سمی، هوای تازه و مورد نیاز سیستم را برای احتراق از بیرون از ساختمان به داخل دستگاه وارد می نماید.

 با یک نتیجه گیری کلی در رابطه با نقش فن پکیج اینگونه می توان بیان کرد، که در پکیج های فن دار هم اکسیژن مورد نیاز دستگاه از بیرون به داخل تامین می شود، و هم گاز های سمی و مضر به بیرون از ساخنمان هدایت داده می شوند، که این کار از طریق دودکش دوجداره ای که در پکیج استفاده شده است صورت می پذیرد.

نکته:به این نکته توجه داشته باشید که برای نصب پکیج در فضاهای باز ( خارج از محیط بسته خانه) از یک دود کش تک جداره استفاده می نمایند.

محل قرار گیری فن پکیج

این قطعه در بالای محفظه مشعل احتراق و در ابتدای مسیر دودکش نصب می شود، تا به راحتی گازها و دودهای سمی را به بیرون از ساختمان هدایت کند.

کاربرد فن پکیج

  • از افزایش بیش از حد دما در محفظه احتراق جلوگیری می نماید.
  • دودهای های حاصل از احتراق را از سیستم خارج می کند.
  • به احتراق شعله پکیج در جهت عملکرد صحیح کمک می نماید.
  •  از گاز گرفتگی افراد در اثر گاز دی اکسید کربن و همچنین آتش سوزی جلوگیری کرده، و باعث افزایش امنیت پکیج می شود.

به دلیل قرارگیری پکپارچه فن در مسیر دودکش در صورت خرابی، امکان تعمیر را نداشته و باید به صورت کلی تعویض گردد.

عملکرد فن پکیج

قبل از روشن شدن شعله، برد کنترل فرمان روشن شدن فن دستگاه را صادر کرده، تا از قبل از تشکیل شعله، گازهای درون محفظه احتراق را از آن خارج نماید.

قبل از راه اندازی فن، سنسوری به نام پرشر سوئیچ که نقش آن در پکیج، تائید سالم بودن فن است، شروع به کار کرده و بعد از بررسی، سالم بودن آن را به برد کنترل اطلاع رسانی می کند، و برد کنترل فرمان تشکیل شعله را به شیر گاز اعلام می نماید.

مرتبط:   تعمیر پکیج در یزد ✔️【لیست 10 تایی】⭐ سرویس تخصصی

فن پکیج تا یک دقیقه پس از خاموشی، به صورت خودکار به کار خود ادامه می دهد و تمام گازهای موجود در محفظه احتراق را یه بیرون از ساختمان هدایت می کند.

تست خرابی فن پکیج

تمامی فن های پکیج برای کار کردن به برق 220 ولت نیاز دارند که عدم برق رسانی به پکیج باعث می شود تا فن دستگاه کار نکند و پرشر دود نیز متصل نگردد؛ در چنین شرایطی برد کنترل اجازه روشن شدن به دستگاه را نمی دهد.

شما می توانید تست این قطعه را با استفاده از آوومتر انجام دهید، که با تنظیم آن بر روی حالت بیزر و اتصال دوسر آن به آوومتر، در صورت سالم بودن فن و کارکرد درست آن، شما صدای بیزر را خواهید شنید، و این نشان دهنده این خواهد بود که فن هیچ مشکلی نداشته باید مشکل را در جای دیگری جستجو کنید.

در این مرحله این امکان وجود دارد، که رله های برد دستگاه مشکل پیدا کرده باشند، و در چنین حالتی برای تست سلامت برد دستگاه و عدم برق رسانی آن به فن، پس از روشن کردن پکیج آن را در حالت گرمایشی در حداکثر دمای گرمایشی قرار دهید، و پایه های برق ورودی به فن را به کمک برق 220 ولت بررسی نمایید.

اگر برق رسانی به فن دستگاه انجام نشود، به احتمال خیلی زیاد مشکل می تواند از برد کنترل باشد، و برای بررسی کامل آن نیاز است که توسط یک مهندس الکترونیک مورد بررسی قرار بگیرد.

 دلایل روشن ماندن فن پکیج

در این قسمت به بررسی دلایل روشن ماندن فن در پکیج می پردازیم که این دلایل عبارتند از:

  • نقص در الکترود جرقه زن
  • ایجاد مشکل در یون الکترود پکیج
  • مسدودی دودکش
  • خرابی پرشر سوئیچ و یا برد الکترونیک
  • خرابی فن

نقص در الکترود جرقه زن

وظیفه الکترود جرقه زن کنترل احتراق صحیح شعله در پکیج است. در صورت خرابی الکترود جرقه زن فن پکیج به صورت یکسره کارکرده و خاموش نمی شود؛ برای رفع این مشکل شما می توانید به اندازه گیری ولتاژ جریان برق در دستگاه بپردازید، چرا که دستگاه در ولتاژهای بسیار پایین روشن نمی گردد.

مرتبط:   بهترین تعمیرکار پکیج در گرگان ✔️【لیست 10 تایی】⭐ سرویس تخصصی

ایجاد مشکل در یون الکترود پکیج

در صورتی که فن دستگاه روشن بماند و به صورت یکسره کار کند، لازم است تا جرقه زن پکیج را بررسی نمایید، که آیا در حین کار فن پکیج جرقه ای می زند یا خیر؟

ترک برداشتن و اکسید شدن یون الکترود می تواند باعث ایجاد مشکل در الکترودهای جرفه زن شود. برای رفع این مشکل شما می توانید یک جرقه زن سالم را تهیه کرده، و آن را جایگزین قطعه معیوب نمایید.

لازم است که به این نکته توجه داشته باشید که تعمیر و یا تعویض یون الکترود نیاز به تخصص و مهارت بالایی دارد که در این زمینه باید از تعمیر کار و یا سرویسکار پکیج کمک بگیرید.

مسدودی دودکش

گرفتگی دودکش می تواند عامل روشن ماندن فن در پکیج دیواری باشد که در این حالت برد کنترل به دستگاه اجازه روشن شدن را نخواهد داد.

شما می توانید برای رفع این مشکل که علت آن ممکن است به دلایل زیادی مثل لانه سازی پرندگان، گرفتگی مسیر دودکش و استفاده از فلنج نامناسب مربوط شود.

استفاده از فلنج نامناسب در پکیج باعث از بین رفتن تعادل در دهش و مکش دستگاه می شود، و همچنین در پرشر سوئیچ هوا مشکل ایجاد می نماید، و در نهایت کارکرد صحیح جرقه زن را بامشکل روبرو می کند.

در چنین شرایطی دودکش توانایی تخلیه درست دود را به صورت صحیح نداشته و نمی تواند این دودها و گازهای سمی را به خارج از ساختمان هدایت کند.

خارج نشدن دود به خارج از ساختمان باعث فعال شدن سنسور در پکیج می شود و دستگاه به صورت خودکار خاموش می گردد.

برای افزایش ایمنی در پکیج بهتر است که از دودکش و فلنج استاندارد و با کیفیت بالا بهره ببرید، و نصب پکیج را به افراد متخصص در این زمینه بسپارید؛ تا اطمینان لازم را از عملکرد صحیح پرشر سوئیچ هوا کسب نمایید.

یکی از دلایل روشن ماندن فن نیز می تواند مرتبط یا سوئیچ پرشر هوا باشد، که خرابی آن باعث ایجاد اختلال در فن و پکیج می گردد، و لازم است تا از صحت و درستی عملکرد آن اطمینان لازم را کسب نمایید.

مرتبط:   بهترین تعمیرکار پکیج در بوشهر ✔️【لیست 10 تایی】⭐ سرویس تخصصی

خراب شدن فن پکیج

یکی از دلایل خرابی فن پکیج گیر کردن کنتاکت رله فن وخراب شدن برد کنترل است. برای اطمینان از سالم بودن می توانبد دودکش و مسیر آن را بررسی نمایید.

خرابی برد کنترل و یا پرشر سوئیچ هوا

خراب شدن برد کنترل و پرشر سوئیچ هوا می تواند باعث روشن نشدن فن در پکیج گردد، که برای رفع این مشکل باید از یک تعمیرکار متخصص و با تجربه در این زمینه کمک بخواهید، تا در صورت نیاز قطعات معیوب تعمیر و یا تعویض گردند.

نشانه های خرابی در فن پکیج

  • گیر کردن پروانه فن و عدم چرخش آن
  • ایجاد صدای اضافی حین کارکرد فن
  • لرزش فن و خراب شدن لاستیک لرزه گیر
  • ذوب شدن ونتوری فن
  • روشن نشدن فن
  • گیر کردن پروانه کنترل
  • سوختن رله فن برد الکترونیک

نحوه سرویس و شستشوی فن پکیج

اگر محل قرارگیری پکیج در آشپزخانه، بالکن و یا محیط های دیگر باشد به مرور زمان گرد و غبار و چربی بر روی آن قرار می گیردو عملکرد آن را مختل می نماید.

در چنین شرایطی لازم است که علاوه بر فن پکیج، مبدل دستگاه را نیز سرویس و شستشو دهید( در صورتی که پکیج در قسمتی از محیط آشپزخانه شما نصب شده باشد لازم است که حتما سرویس آن را انجام دهید.)

شما می توانید با استفاده از یک اسپری فوم شستشو، مهم ترین بخش فن را که پروانه های داخلی آن هستند با این اسپری تمیز کنید.

نکته اول: لازم است که به این نکته توجه داشته باشید که قبل از شروع هر کاری باید پکیج را از پریز برق جدا نمایید تا دچار برق گرفتگی نشوید.

نکنه دوم : از ریختن آب بر روی فن دستگاه شدیدا اجتناب کنید به این دلیل که فن ها مجز به سیم پیچ برقی هستند که با نفوذ آب و یا رطوبت به داخل آن باعث سوختگی فن می شود.

نتیجه گیری

در این مقاله از ایرانیجو به بررسی کامل فن پکیج و نقش آن در پکیج پرداختیم، عملکرد آن را بیان کردیم و تست و دلایل روشن ماندن آن را نیز شرح دادیم.

3.6/5 - (5 امتیاز)

یکتانت

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا