پکیج

پکیج فن دار و پکیج بدون فن چه تفاوت هایی باهم دارند؟

پکیج فن دار به پکیجی گفته می شود که برای استفاده از آن نیازی به نصب دودکش ندارید و به راحتی می توانید پکیج خود را در هر مکانی که دودکش برای آن تعبیه نشده نصب نمایید، و عدم نصب دودکش در افت عملکرد دستگاه تاثیری نخواهد داشت.

پکیج فن دار پکیج بدون فن
پکیج فن دار پکیج بدون فن

ویژگی های پکیج فن دار

  • این نوع پکیج ها قابل نصب در محیط های پوشیده بوده و نصب آن در فضاهای باز کاملا ممنوع است.
  • این نوع پکیج ها نیازی به نصب دودکش ندارند، که خود یک نوع مزیت برای این پکیج ها محسوب می شود.
  • در پکیج های فن دار قطر دودکش در حدود 6 سانتی متر است که الزامی به استفاده از ان نیست.
    پکیج های فن دار نیازی به تماس با هوای آزاد نداشته و وزش باد اختلالی در عملکرد آن ایجاد نمی کند.
  • جنس دودکش در پکیج های فن دار از نوع سیمان بوده و معمولا قابلیت نصب در محیط های بسته را دارد.
    در این نوع پکیج ها قطعه ای به نام فلنج فن تعبیه شده است، که به انتقال هوای تازه به داخل پکیج و هدایت گازهای مضر به بیرون از پکیج کمک فراوانی می کند.

چه زمانی باید از پکیج فن دار استفاده نماییم؟

  • برای انتخاب نوع پکیج با توجه به فن دار یا بدون فن بودن آن لازم است که تفاوت های هر یک از آنها را بدانید، تا بتوانید با مقایسه آنها با یکدیگر تصمیم گیری درستی داشته باشید.
  • زمانی که قصد نصب پکیج در فضای باز و یا بالکن را دارید، بهتر است که از پکیج دیواری فن دار استفاده نمایید؛ به این دلیل که شعله دستگاه در زمان وزش باد به هیچ وجه خاموش نمی شود، و در زمانی که فضایی برای تخلیه دود وجود ندارد فن می تواند این وظیفه را برعهده بگیرد.
  • اگر مکانی که قصد نصب پکیج را دارید از لحاظ ابعاد و اندازه بسیار کوچک باشد، می توانید از پکیج های فن دار استفاده نمایید.
  • ارتفاع دودکش نقش مهمی در انتخاب نوع پکیج دارد. هنگامی که این ارتفاع از 4 متر کمتر باشد، لازم است که پکیج های فن دار را به عنوان سیستم گرمایشی خود انتخاب نمایید.
مرتبط:   پکیج استخری چیست؟ انواع پکیج گرمایشی استخر+ راهنمای خرید

قطر دودکش بر اساس مقدار استانداری که برای آن تعیین شده، 15cm است، اگر که قطر آن از این میزان کمتر باشد لازم است که از پکیج های دیواری فن دار استفاده کنید.

پکیج بدون فن چیست؟

پکیج بدون فن به پکیجی گفته می شود که با استفاده از دودکش دودها و گازهایی که در اثر احتراق و سوختن تولید می شوند به روش خاصی به بیرون از ساختمان انتقال می دهند، و این موضوع باعث شده تا این پکیج ها بیشتر مورد استفاده قرار بگیرند.

 ویژگی های پکیج های بدون فن

  • این نوع پکیج ها بر اساس طراحی که در آنها شده است، نباید در معرض وزش شدید باد و هوای آزاد قرار بگیرند.
    در چنین حالتی مشعل دستگاه به سرعت خاموش شود، و مشکلات دیگری را ایجاد می نماید.
  • پکیج های بدون فن برای نصب در داخل ساختمان ها در نظر گرفته شده است.
    در این نوع پکیج ها قطر دودکش طبق استاندارد تعیین شده باید 15 cm طراحی شده باشد، در غیر این صورت از نصب پکیج شدیدا اجتناب فرمایید؛ زیرا انجام این کار می تواند برای شما خطر ساز باشد، و گازهای حاصل از سوختن و احتراق به خوبی از دستگاه خارج نشود.
    همچنین برای تهویه کامل این دودها لازم است که لوله ها به صورت مستقیم و عمود طراحی و نصب کنید.
  • این نوع پکیج ها به دلیل نداشتن فن کاملا بدون صدا کار می کنند.
    البته ممکن است که در صورت ایجاد مشکل در پکیج صداهایی در آن ایجاد گردد که پس از رفع مشکل این صداها به صورت کامل از بین خواهد رفت.
  • این پکیج با توجه به نوع طراحی آن، نیاز به نصب دودکش دارد. جنس این دودکش باید سیمانی باشد و قطر استاندارد آن باید 15cm باشد.
مرتبط:   بهترین تعمیرکار پکیج در مشهد✔️【لیست 10 سرویسکار】در محل

پکیج های بدون فن باید از وزش باد شدید محافظت شوند و لازم است که برای عملکرد صحیح و جلوگیری از ایجاد هر نوع مشکلی ارتباط مستقیمی با هوا داشته باشد.

برای محافظت از پکیج در برابر باد شدید و کوران می توانید از ایرانیت یا هر تجهیزات دیگری در جلوی بالکن استفاده نمایید.

نکات مهم درمورد استفاده از پکیج های دیواری فن دار

  • هنگام نصب دودکش در این نوع پکیج ها لازم است که که لوله دستگاه ارتباط مستقیمی با هوای آزاد داشته باشند، که این گازها و دودهای حاصل از احتراق به خارج از ساختمان انتقال داده شوند، و از سمتی دیگر دستگاه بتواند هوای مورد نیاز خود را برای احتراق از فضای بیرون تامین نماید.
  •  هیچ وقت جداره بیرونی دودکش را به دلیل استفاده از هوای محیط اطراف دستگاه، از آن خارج نکنید.
  • ارتفاع لوله دودکش در پکیج های فن دار در حداکثر ممکن 4 متر افقی است؛ در صورت استفاده از زانو بهتر است که به ازای هر زانویی که در دودکش استفاده می شود، 1 متر از این 4 متر لوله را کم نمایید.
  • اگر هنگام نصب پکیج فاصله زیادی(بیشتر از ارتفاع لوله دود پکیج) بین پکیج دیواری و دیوار خارجی یا پنجره مشاهده کردید، لازم است که این فاصله ها را با به کارگیری زانو از بین بروید.

نکته: لازم است که به این نکته دقت داشته باشید که هنگام نصب پکیج دیواری فن دار از زانو و لوله رابط مخصوص دوجداره استفاده نمایید.

نکات مهم در خصوص دودکش پکیج های فن دار

قدرت دهش و مکش در پکیج های فن دار مناسب با ارتفاع لوله 4 متر دودکش تعیین می گردد.
در صورت کم شدن ارتفاع لوله دودکش و به کارگیری زانوی کمتر در هنگام نصب، قدرت فن دستگاخ افزایش می یابد، و مکش هوای بیشتری به درون محفظه احتراق صورت می گیرد. در چنین شرایطی نمی توان پکیج را به سادگی روشن کرد.

مرتبط:   تعمیر پکیج در اراک ✔️【لیست 10 تایی】⭐ سرویس تخصصی

برای برطرف کردن چنین مشکلی می توانید از دو حلقه فلزی که در درون کارتن پکیج وجود دارد استفاده کنید. این حلقه ها در 2 اندازه 75 و 80 میلیمتری بوده، و استفاده از آنها می تواند موجب سهولت در روشن شدن پکیج شود و دبی های ورودی به محفظه احتراق را کاهش دهد.

نکته: از حلقه 80 میلیمتری برای زمانی استفاده می شود که ارتفاع لوله دودکش از 1 متر کمتر باشد، و از حلقه 75 میلیمتری نیز برای لوله دودکشی استفاده می شود، که ارتفاع آن بین 1 تا 1.5 متر است. اگر این ارتفاع بیشتر 1.5 متر است دیگر نیازی به استفاده از این دو حلقه در دودکش نیست.

  • اگر دودکش مناسبی در مجتمع و خانه مسکونی ندارید و یا اینکه دودکش نصب شده، کشش و کارایی لازم را ندارد می توانید از پکیج فن دار استفاده کنید، این نوع پکیج می تواند بهترین گزینه برای شما باشد.

در پکیج های فن دار از یک دودکش دو جداره برای هدایت گازهای سمی به خارج از محیط ساختمان و انتقال هوای مورد نیاز به داخل پکیج استفاده می کنند.

نصب این دودکش ها باید به گونه ای صورت پذیرد که بتواند بهترین عملکرد را از خود داشته باشد و به دودکش داخل ساختمان متصل نگردد.

در چه مواقعی می توانیم از پکیج فن دار استفاده کنیم؟

  • زمانی که لوله دودکش ساختمان استاندارد نباشد (15 سانتیمتر)
  • متراژ مکانی که قصد نصب پکیج دارید از 120 متر مربع کمتر باشد.
  • زمان که لوله دودکش 15 cm بده ولی ارتفاع آن از 4 متر کمتر باشد.

نتیجه گیری

در این مقاله از ایرانیجو به بررسی پکیج های فن دار و بدون فن پرداختیم مزایای آنها را معرفی کردیم و نکات مهم در رابطه با استفاده از آنها را بیان کردیم.

Rate this post

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا