وبلاگ

ماشین لباسشویی چیست؟ چگونه کار میکند؟ تاریخچه، مخترع، انواع

لباسشویی یکی از پرکاربرد ترین لوازمی است که امروزه در هر خانه ای یافت می شود. این ماشین لباس‌شویی یا ماشین رخت‌شویی، وسیله‌ای است که برای شستن انواع مختلفی از لباس ها به کار می‌رود. اگر علاقه مند به کسب اطلاعات جدید و جالبی درباره این ماشین پر طرفدار با ساز و کار عجیب دارید، در ادامه مقاله با ایرانیجو همراه شوید.

لباسشویی چیست؟

ماشین لباسشویی (Washing Machine)، دستگاهی برای شستشوی لباس و پوشاک است، که فرایند شستن لباس را خودکار میکند، و میتوانید به کمک آن در زمانی کوتاه؛ حجم زیادی لباس را بشویید. امروزه لباسشویی های هوشمند با مصرف آب کم، با بهترین کیفیت عمل شستن لباس و رخت را انجام میدهند.

ماشین لباسشویی چیست؟ چگونه کار میکند؟
ماشین لباسشویی چیست؟ چگونه کار میکند؟

اکثر ماشین‌های لباسشویی به صورت اتومات و خودکار می باشند و با یک فرایند الکترونیکی کنترل می‌شوند. میتوانید با استفاده از دکمه های روی خود برنامه‌ای برای تنظیم شست و شو انتخاب کنید. مثلا می توانید انتخاب کنید لباس‌ها را با استفاده از آب گرم یا آب خنک یا ولرم شسته شوند.

 کارهای اصلی ماشین‌های لباسشویی عبارتند از ترکیب آب سرد و گرم تا سطح دلخواه، تنظیم مدت زمان شست و شو، آب‌کشی لباس‌ها و خشک کردن محدود آب لباس‌ها از طریق چرخاندن سریع آن‌ها که برخی از ماشین‌های لباسشویی لباس‌های شسته شده را تا حد زیادی خشک می‌کنند.

ماشین لباسشویی چگونه کار می کند؟

برای استفاده از ماشین لباس‌شویی در ابتدا باید پوشاک و لباس های خود را درون آن بریزید. اما قرار دادن پوشاک داخل آب به تنهایی باعث تمیزی آن نمی‌شود بلکه آب باید با فشار به الیاف‌های پارچه برخورد کند. بیشتر ماشین‌های لباسشویی با چرخاندن لباس درون غلطک‌های فلزی پر اب این کار را انجام می‌دهند. برای نفوذ عمیق‌تر آب درون پارچه و نیز از بین بردن کثیفی ها و لکه‌ها از مواد شوینده مخصوص ماشین رختشویی استفاده می شود. به طور کلی مراحل کارکرد ماشین لباس‌شویی به سه دسته تقسیم می شود:

  • شستشو
  • آبگیری
  • خشکشویی (چرخش)

تاریخچه ماشین لباس‌شویی 

در دنیای امروزی بعد از یخچال، ماشین لباسشویی پرکاربرد ترین محصول در آشپزخانه های تمام مردم است. از زمان های خیلی قبل تر تمدن منجر به طراحی دستگاهی برای شستن بهتر لباس ها، سریع تر و آسان تر شده است. انسان ها در ابتدای خلقت با شستن لباس در رودخانه کار خود را راه می انداختند و به تدریج موفق به طراحی و اختراع تجهیزات ماشین لباس‌شویی سنتی و امروزه نیز موفق به اختراع ماشین لباس شویی های مدرن و محبوب محبوب تمام اتوماتیک شدند.

مرتبط:   مبلغ عیدی 1403 چقدر است؟ کارمندان، بازنشتگان و عیدی کارگران

 دستاورد امروزه این ماشین که در اکثر خانه ها موجود می باشد و مورد استقبال بسیار زیادی قرار گرفته است بنابراین تحلیل توسعه و معرفی این دستگاه در تاریخ شستشو و تکامل آن در اینجا مورد تحلیل قرار می گیرد.

در گذشته بسیاری از افراد، به ویژه زنان خانه دار، بیشتر زمان روزانه خود را صرف شستن لباس های خود و تمامی اعضای خانواده شان می کردند و  لباس همه اعضای خانواده را با آب رودخانه و آتش می شستند. 

این کار باعث شد تا مردم وقت بسیار کمتری را با خانواده خود بگذرانند یا صرف کارهای مهم دیگر خود بکنند. سرانجام با گذشت زمان، بسیاری از لوازم خانگی اختراع و در دسترس مردم قرار گرفتند. با مطالعه تاریخچه ماشین لباسشویی و جزئیات آن، خواهید فهمید که اختراع و طراحی این دستگاه چگونه بوده است.

پیدایش لباسشویی در قرن 19

در قرن 19، ایالات متحده به یک انقلاب صنعتی تبدیل شد. با حرکت این کشور و رشد صنعت، جمعیت به سرعت رشد کرد و طبقه متوسط برای ایجاد اشتیاق برای بسیاری از وسایل حمل و نقل کار، پول بیشتری کسب کرد. 

 اولین ماشین لباس‌شویی برقی در دهه 1930 ساخته شد. آن ها به گونه ای طراحی شده بودند که در کمد لباس قرار داشته باشند و بیشتر با ایمنی الکتریکی و مکانیکی طراحی شده بودند. در ادامه به چگونگی اختراع این وسیله پرکاربرد امروزی خواهیم پرداخت.

مخترع ماشین لباسشویی کیست؟

طرح ابتدایی ماشین لباس‌شویی در سال 1767 توسط یعقوب کریستین شوفر کشف شد و در کشور آلمان اجرا شد. اختراع اولین washing machine در این زمان آغاز شد و سال ها ادامه داشت تا این که به ماشین لباس‌شویی هوشمند و اتوماتیک امروز برسد.

 طراحی این لباسشویی به این صورت بود که وقتی افراد در حال چرخش دسته ماشین بودند، یک تخته چوبی روی لباس حرکت می کرد و لباس های کثیف را پاک می کرد و در قسمت پایین وارد یک محفظه چوبی می شد. با این حال این ماشین اختراع جالبی نبود و به تولید انبوه نرسید.

مرتبط:   اداره تعزیرات کرج، آدرس و تلفن تماس شعب تعزیرات استان البرز

قدیمی ترین ماشین لباس‌شویی

یکی دیگر از ابداع های بشر اختراع ماشین لباس شویی گلدان و یک محفظه بسته است و سوراخ هایی در داخل آن برای کمک به شستن و خشک کردن لباس آن ها است. فرد می تواند با چرخاندن ماشین لباس‌شویی لباس ها را جابجا کند تا کثیفی پارچه را از بین ببرد. کاربرد و عملکرد این دستگاه شبیه به شستشوی دستی است اما بدون اغراق بهتر از شستشوی دستی می باشد.

2 آمریکایی به نام های جیمز کینگ در سال 1851 و همیلتون اسمیت در سال 1858، ثبت اختراعاتی انجام دادند که مشابه اختراعات دیگر بود که گاهی اوقات به عنوان اولین ماشین لباسشویی مدرن یاد می شوند.

 با این وجود از جمله اعضای جوامع در پنسیلوانیا، در فناوری اساسی پیشرفت کردند. پیشرفت با گسترش ایده ها در دهه 1850 آغاز شد که برای کار در مقیاس تجاری کوچک ساخته شده اند. یکی از مشهورترین نمونه های آنها در سال 1876 در نمایشگاه سالگرد فیلادلفیا به نمایش گذاشته شد.

اولین اختراع ایالات متحده در حوزه ماشین های لباسشویی در سال 1797 توسط ناتانیل بریگز به ثبت رسید، اما به دلیل آتش سوزی در دفتر ثبت اختراع در سال 1836 هیچ اطلاعاتی در دسترس نمی باشد.

 در اوایل سال 1904 بسیاری از مقالات در روزنامه ها و مجلات درباره لباس‌شویی برقی منتشر شد. الوا جی فیشر به عنوان مخترع اولین ماشین لباسشویی برقی شناخته می شود. فروش دستگاه لباسشویی برقی در ایالات متحده در سال 1928 به 913،000 واحد رسید و مورد استقبال بسیاری از مردمان آمریکایی قرار گرفت.

انواع ماشین لباسشویی

همانطور که گفتیم دستگاه لباسشویی امروزه به یکی از پرکاربردی ترین و پرطرفدار ترین  لوازم هر خانه ای تبدیل شده است. این ماشین جذاب که با ساز و کار بسیار جالبی کار می کند در انواعی از مدل ها وارد بازار شده است. اگر قصد خرید یک لباسشویی را دارید با ایرانیجو همراه شوید تا با برخی از مدل های آن آشنا شویم.

  • دستگاه لباسشویی درب از جلو
  • ماشین لباسشویی درب از بالا
  • دستگاه لباسشویی دوقلو
  • ماشین لباسشویی سطلی
  • دستگاه لباسشویی جیبی
  • ماشین لباسشویی دو درب
  • دستگاه لباسشویی قابل حمل
  • ماشین لباسشویی و خشک کن
مرتبط:   لیست پلیس کرج، تلفن و آدرس پلیس آگاهی، فتا و مواد مخدر+پاوا

لباس‌شویی درب از جلو

لباسشویی درب از جلو از معروف ترین و پر استفاده ترین نوع داخل بازار است. این لباسشویی با توجه به کاربرد ها و ویژگی‌هایی که دارد، بسیار به صرفه‌ تر از دیگر لباسشویی ها است.

 از ویژگی‌هایی آن می‌توان به شستشوی لباس با حداقل رطوبت در چرخش، کم بودن زمان خشک کردن و مصرف کم انرژی اشاره کرد. همچنین این ماشین لباسشویی‌ها صدای کمتری در زمان شستشو لباس از خود تولید می‌کنند که همین امر باعث جذب مشتریان بیشتری شده است. نکته مهم آن این است که می‌توان از فضای بالای آن‌ها به خوبی استفاده کرد و وسایل دیگر را بر روی آن قرار داد. ظرفیت این ماشین‌ها از 4 تا 24 کیلوگرم می‌باشد.

ماشین لباس‌شویی درب از بالا

لباسشویی‌هایی که درب آنها از بالا باز و بسته می شود با توجه به مخزنی که دارند، آب زیادی نیز مصرف می‌کنند. اما از طرفی از لباسشویی‌ها تمام اتوماتیک قیمت بسیار پایین و مناسب تری دارند. ماشین لباسشویی درب از بالا شستشوی لباس‌ها را به صورت چرخشی انجام می‌دهد و همزمان مواد شوینده را نیز با آب و لباس‌ها مخطوط می‌کند. جابه جایی این لباسشویی‌ها بسیار آسان می باشد و آنها فضای کمتری را نیز اشغال می‌کنند. 

یکی از معایب این مدل لباسشویی محدود بودن حالات شستشو است که کاربردهای آن را کاهش می‌دهد. انواع ماشینهای درب از بالا دارای ظرفیت 3 تا 7 کیلوگرم هستند که برای لباس‌ها 2 الی 3 نفر کافی است. این ماشین صدای نسبتا زیادی را در زمان شستشو در خود تولید می‌کند و لرزش زیادی دارد.

کلام آخر

لباسشویی یا (رخت شویی) دستگاهی برای شستن البسه، پوشاک و سایر انواع پارچه است که فرایند شستشو را از حالت دستی خارج کرده و بصورت اتوماتیک انجام میدهد.

5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا