لوله بازکنیوبلاگ

رفع گرفتگی توالت فرنگی، 8 روش خانگی باز کردن توالت فرنگی

باز کردن گرفتگی توالت فرنگی یکی از چالش هایی است، که خیلی از افراد حداقل یکبار با آن روبرو شده‌اند. این اتفاق ممکن است مشکلات بدی مانند بوی بد فاضلاب، بالا زدن آب چاه از توالت و کثیف شدن منزل را به همراه داشته باشد. در ایرانیجو شما را با دلایل گرفتگی و روش های رفع گرفتگی توالت فرنگی آشنا می‌کنیم.

دلایل گرفتگی توالت فرنگی چیست؟

گرفتگی توالت فرنگی می تواند به دلایل مختلفی اتفاق بیفتد. از جمله این دلایل می توان به گرفتگی توالت فرنگی با مدفوع و یا افتادن اجسام خارجی مانند دستمال توالت، نوار بهداشتی، صابون و غیره اشاره کرد.

روشهای باز کردن و رفع گرفتگی توالت فرنگی در خانه
روشهای باز کردن و رفع گرفتگی توالت فرنگی در خانه

گاهی نیز ممکن است توالت فرنگی بر اثر مصالح ساختمانی مانند گچ، سیمان، دوغاب، قیر و یا چسب دچار گرفتگی شود. معمولا این گرفتگی در لوله توالت و یا سیفون آن بوجود می آید. اگر علت گرفتگی استاندارد نبودن اندازه سیفون باشد، چاره ای جز تعویض سنگ توالت وجود ندارد.

گرفتگی توالت فرنگی با مدفوع معمولا به دلیل تخلیه نشدن کامل فاضلاب و ماندن مقداری از آن در داخل سیفون است. نکشیدن فلاش تانک، سبب ته نشین شدن این مواد و گرفتگی توالت فرنگی می شود.

یکی از دلایل مهم گرفتگی توالت فرنگی مسدود شدن آن با نوار بهداشتی، دستمال کاغذی و یا دستمال توالت است. شاید تصور کنید که دستمال کاغذی مشکلی برای توالت ایجاد نخواهد کرد. اما این مواد در ابتدا سبب کند شدن تخلیه فاضلاب شده و در صورت برطرف نشدن، گرفتگی های سخت تری را ایجاد خواهد کرد.

گاهی ممکن است صابون از دست شما لیز خورده و وارد چاه توالت فرنگی بشود. گرفتگی با صابون مشکلات بیشتری را ایجاد کرده و حتما نیاز به فنر برقی دارد.

علائم گرفتگی توالت فرنگی

گاهی برخی علائم می تواند نشان دهنده گرفتگی توالت فرنگی باشد و قبل از ایجاد مشکلات بزرگتر به برطرف کردن آن کمک می کند. اولین علامت اینست که سطح آب در کاسه توالت بیشتر از حد معمول است.

علامت بعدی که نشان می دهد توالت فرنگی دچار گرفتگی شده است، کند شدن بیش از حد تخلیه آب توالت است. این اتفاق به معنای گیر افتادن چیزی در لوله توالت فرنگی است.

بوجود آمدن صداهای عجیب مانند قل قل آب و حباب نیز می تواند از علائم گرفتگی توالت فرنگی باشد. علاوه بر این برگشت فاضلاب به کاسه توالت، نشانه ی گرفتگی شدید توالت بوده و لازم است به سرعت باز شود.

روش های باز کردن توالت فرنگی

حال که با دلایل گرفتگی توالت فرنگی آشنا شدید، در ادامه قصد داریم چند روش خانگی برای رفع انسداد توالت فرنگی را به شما آموزش دهیم. البته لازم به ذکر است که این روش ها برای باز کردن گرفتگی های جزئی مناسب بوده و در گرفتگی های شدید لوله فاضلاب حتما به کمک یک فرد متخصص نیاز دارید.

مرتبط:   آموزشگاه زبان چیست؟ ویژگی های یک آموزشگاه زبان خوب کدامند؟

مهم ترین روشهای خانگی رفع گرفتگی توالت فرنگی عبارتند از:

  1. رفع گرفتگی با نایلون سلفونی
  2. استفاده از محلول های لوله بازکن خانگی
  3. رفع گرفتگی توالت فرنگی با تلمبه دستی
  4. استفاده از مواد شوینده برای رفع گرفتگی توالت فرنگی
  5. رفع گرفتگی توالت فرنگی با استفاده از قلاب خانگی
  6. استفاده از پمپ هوا
  7. استفاده از فنر لوله بازکنی
  8. تماس با شرکت لوله بازکنی

رفع گرفتگی با نایلون سلفونی

برای انجام این روش ابتدا باید با استفاده از سلفون درب توالت فرنگی را بپوشانید و مسیری برای عبور هوا باقی نگذارید. اگر در منزل سلفون ندارید، می توانید به جای آن از چسب نواری استفاده کنید.

 سپس سیفون یا فلاش تانک را بکشید، تا جایی که آب به سطح نایلون برسد. حال نایلون را به سمت توالت فشار دهید، تا آب موجود در سیفون توالت به لوله فشار آورده و آن را باز کند.

گاهی اوقات زمان فشار دادن سیفون توالت فرنگی حرکت آب بسیار کند است، این به دلیل گیر افتادن جسم خارجی در داخل چاه توالت است. برای حل شدن این مشکل لازم است که این شی را از داخل چاه در بیاورید.

استفاده از محلول های لوله بازکن خانگی

بهتر است بدانید که محلول های اسیدی لوله باز کن به مرور زمان سبب پوسیدگی لوله های فاضلاب شده و هزینه های سنگینی را به همراه خواهد داشت. علاوه بر این محلول های اسیدی می تواند سبب انتشار گازهای سمی شده و برای پوست و دستگاه تنفسی انسان خطرناک است.

گاهی نیز چسب و اتصالات لوله های فاضلاب در اثر اسید از بین رفته و موجب سوراخ شدن لوله ها و نشتی فاضلاب خواهد شد. بنابراین توصیه می شود که از مواد اسیدی برای رفع گرفتگی استفاده نکنید و به جای آن از محلول های خانگی مانند جوش شیرین و سرکه یا جوش شیرین و نمک استفاده کنید.

ترکیب جوش شیرین و سرکه ممکن است سبب بوجود آمدن واکنش شیمیایی شود، اما هیچگونه خطری ایجاد نکرده و گرفتگی را از بین می برد. برای درست کردن این محلول یک استکان جوش شیرین را با 2 الی 3 لیوان سرکه سفید ترکیب کرده و آن را در داخل توالت فرنگی بریزید.

جوش شیرین و نمک را نیز می توانید با یکدیگر مخلوط کرده و در داخل چاه و یا لوله توالت فرنگی بریزید. بعد از  واکنش نشان دادن این دو ماده باید مقداری آب گرم در در داخل چاه بریزید، اما دقت کنید که از آب جوش استفاده نکنید. چرا که ریختن آب جوش ممکن است سبب ترک خوردن و یا شکستگی توالت فرنگی شود.

مرتبط:   پروفیل UPVC و کاربردهای آن + انواع و مزایای پروفیل یو پی وی سی

رفع گرفتگی توالت فرنگی با تلمبه دستی

یکی از ابزار های ساده برای رفع گرفتگی توالت، بخصوص اگر این گرفتگی به واسطه مدفوع باشد، تلمبه لوله بازکن است. برای بهتر کردن عملکرد تلمبه دستی، می توانید از آب گرم و مواد شوینده نیز استفاده کنید.

تلمبه سبب پوشاندن لوله و ایجاد کردن خلا در داخل آن خواهد شد. برای استفاده از این روش باید تلمبه را روی لوله قرار داده و به سمت بالا و پایین حرکت دهید.

با انجام این کار آب فاضلاب دوباره به داخل کاسه توالت برگشته و سپس تخلیه می شود. بعد از تخلیه شدن کاسه مقداری آب داخل آن بریزید، تا گرفتگی به طور کامل برطرف شود.

استفاده از مواد شوینده برای رفع گرفتگی توالت فرنگی

در صورتی که موادی مانند جوش شیرین نداشتید، می توانید از مواد شوینده مانند مایع ظرفشویی، شامپو و یا مایع دستشویی استفاده کنید. مواد شوینده می تواند سبب لیز شدن لوله ها و رفع گرفتگی شود.

این روش می تواند هر گونه گرفتگی که در اثر دستمال کاغذی، صابون و یا مدفوع به وجود آمده را برطرف کند. برای انجام این کار لازم است که آب توالت فرنگی را قطع کنید.

سپس نصف فنجان مواد شوینده را داخل کاسه توالت بریزید و به آن 15 دقیقه زمان بدهید. بعد از آن لازم است که مقداری آب داغ داخل لوله تخلیه بریزید تا موانع گرفتگی را تجزیه کند.

مراقب باشید که این آب داغ را داخل کاسه توالت نریزید، چون احتمال شکستگی کاسه توالت وجود دارد. اگر با انجام این روش گرفتگی برطرف نشد، بهتر است که با افراد متخصص در این زمینه تماس بگیرید.

رفع گرفتگی توالت فرنگی با استفاده از قلاب خانگی

در این روش شما می توانید با استفاده از صاف کردن خمیدگی های یک آویز فلزی، آن را به شکل یک قلاب درآورید. سعی کنید هنگام استفاده از این روش دور آویز را با استفاده از پارچه یا پلاستیک بپوشانید، که به کاسه توالت آسیبی نرساند.

 سپس این قلاب را وارد لوله توالت فرنگی کنید، تا جایی که بتوانید به عامل گرفتگی برخورد کنید. زمان برخورد کردن به محل گرفتگی، قلاب را چرخانده و سعی کنید که مانع را بیرون بکشید.

مرتبط:   تعمیر جک پارکینگ فردیس ✔️ سرویس جک درب ورودی اتوماتیک ساختمان

از این روش بیشتر برای گرفتگی هایی استفاده می شود، که به واسطه اشیا بوجود آمده است. در صورتی که موفق به باز کردن گرفتگی از این روش نشدید، حتما باید از فنر برقی استفاده کنید.

استفاده از پمپ هوا

پمپ هوا دستگاهی است که می تواند هوای زیادی را با فشار به داخل لوله فرستاده و موانع و رسوبات را از سر راه بردارد. در صورتی که در منزل این دستگاه را داشته باشید، می توانید به آسانی از آن استفاده کنید.

به طور معمول می توان مشکل گرفتگی توالت فرنگی را با پمپ هوا برطرف نمود. اما در صورتی شدید بودن گرفتگی ممکن است به دستگاه تراکم هوا نیاز پیدا کنید. اگر با کمک هیچکدام از این دستگاه ها موفق به رفع گرفتگی نشدید، بهتر است از خدمات یک شرکت لوله بازکنی یا تخلیه چاه استفاده کنید.

استفاده از فنر لوله بازکنی

فنر لوله باز کنی یکی از ابزار های کاربردی برای رفع گرفتگی توالت فرنگی است، که از یک دسته متحرک و قلاب برای باز کردن لوله استفاده می کند. برای استفاده از آن شما باید این فنر را وارد لوله توالت کنید و دسته آن را در جهت عقربه های ساعت بچرخانید.

این یک روش تضمینی برای رفع گرفتگی توالت فرنگی و ایرانی به شمار می رود. نکته مهم در هنگام استفاده از این روش، ریختن آب داغ و مواد شوینده در داخل لوله توالت است. در صورتی که به تنهایی از عهده باز کردن توالت فرنگی بر نیامدید، پیشنهاد می کنیم که از متخصصین لوله بازکنی کمک بگیرید.

تماس با شرکت لوله بازکنی

اگر با انجام هیچ کدام از روش های فوق موفق به برطرف کردن گرفتگی و باز کردن لوله توالت فرنگی نشدید، پیشنهاد ما تماس با یک شرکت لوله بازکنی معتبر است.

در صورتی که شما در انجام کارهای فنی تخصصی نداشته باشید، ممکن است که به لوله های فاضلاب آسیب رسانده و یا کاسه توالت را بشکنید. بنابراین توصیه می کنیم که از بوجود آمدن هزینه های اضافی جلوگیری کرده و با یک شرکت لوله بازکنی حرفه ای تماس بگیرید.

این شرکت ها افراد متخصص و سرویس کاران مجربی دارند، که می توانند با استفاده از روش های موثر و در اسرع وقت گرفتگی توالت فرنگی را برطرف کنند. بنابراین در صورت موثر نبودن روش های گفته شده، بیش از این خود را به دردسر نیندازید و کار را به دست کاردانش بسپارید.

5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا