وبلاگ

پروفیل UPVC و کاربردهای آن + انواع و مزایای پروفیل یو پی وی سی

پروفیل UPVC یکی از انواع پر کاربرد پروفیل است، که معمولا در ساخت در و پنجره مورد استفاده قرار می‌گیرد. پنجره‌های یو پی وی سی از پلیمر PVC ساخته شده و یکی از انواع پر طرفدار پنجره است. ممکن است شما نیز به فکر تعویض پنجره قدیمی خود باشید، و در ارتباط با پروفیل UPVC اطلاعات زیادی نداشته باشید. ما در ایرانیجو قصد داریم شما را با انواع پروفیل UPVC و کاربردهای آن آشنا سازیم.

پروفیل UPVC چیست؟

پروفیل UPVC از یک ماده ای پلیمری بنام پلی وینیل کلراید ساخته می شود. کلمه UPVC مخفف عبارت Unplasticized Poly Vinyl Chloride  است.

 UPVC بدون پلاستیک بوده و مقاومت بسیار بالایی در برابر مواد شیمیایی دارد. به همین دلیل از آن برای لوله های فاضلاب،زهکشی، انتقال آب آشامیدنی و ناودانی ها استفاده می شود.

آشنایی با پروفیل UPVC، انواع و کاربردهای آن
آشنایی با پروفیل UPVC، انواع و کاربردهای آن

به دلیل حساسیت پروفیل UPVC به نور و گرما و ترکیب شدن آن با اکسیژن، نیاز است که یک پایدار کننده به آن افزوده شود. بجز تثبیت کننده ها از مواد دیگری مانند کمک کننده ها، پر کننده ها و مواد ضد احتراق در این نوع پروفیل استفاده می شود.

به عنوان مثال کاربرد پایدار کننده های حرارتی و تابشی، افزایش مقاومت پروفیل در مقابل حرارت و تغییر رنگ است. مواد پر کننده می توانند سبب سختی سطح پروفیل شده و روان کننده ها باعث صافی و شفاف شدن آن شوند.

همچنین برای افزایش مقاومت پروفیل در مقابل ضربه و فشار، بهبود دهنده ی مقاومت در برابر ضربه بکار گرفته می شود. بعد از اینکه پروفیل با مواد افزودنی ترکیب شد، لازم است تا برای بررسی کیفیت تحت آزمایش قرار بگیرد.

آزمایش کیفیت

در این آزمایش مواردی مانند شکل ظاهری، مقاومت در برابر ضربه، عکس العمل بعد از گرم شدن و برگشت حرارت بررسی می شود. همچنین لازم است برخی تست ها مانند تست جوش، جرم واحد طول، کجی، ابعاد و هندسه پروفیل انجام شود.

برای تهیه پروفیل می توان از مواد اولیه یا مواد بازیافتی استفاده کرد. به اینصورت که پودر های پلاستیکی را حرارت داده و داخل قالب تزریق می کنند، تا به شکل نواری طولانی در بیاید.

بعد از اینکه UPVC خنک شد، آن را برش داده و برای مونتاژ آماده می کنند. قطعات آماده شده با سایر اجزای سازنده ترکیب شده و از آن پنجره های دو یا سه جداره ساخته می شود.

تاریخچه استفاده از پروفیل UPVC 

پروفیل UPVC دارای یک تاریخچه طولانی بوده و از قدیمی ترین پروفیل ها به شمار می رود. مواد تشکیل دهنده این پروفیل نفت خام و کلرید سدیم است که برای اولین بار در کشور آلمان مورد استفاده قرار گرفت.

مرتبط:   کاشت ناخن چست؟ مزایا و معایب ناخن کاشتن

در کشور ما استفاده از این پروفیل در اواخر دهه پنجاه رواج پیدا کرد، که به دلیل عدم شناخت کافی و نبود تکنولوژی های لازم مورد استقبال قرار نگرفت. اما به دلیل سودمند بودن این پروفیل در صرفه جویی انرژی ساختمان، در سال 1380 مورد استفاده افراد زیادی قرار گرفت.

مزایای پروفیل UPVC

این نوع پروفیل از شکل ظاهری مناسبی برخوردار بوده و دارای مزایا بسیار زیادی است که در ادامه راجع به آن توضیح خواهیم داد.

به دلیل مزایای بسیار زیاد این نوع پروفیل، می تواند جایگزین مناسبی برای پروفیل های فلزی و غیر فلزی باشد. یکی از مزایای پروفیل UPVC کم هزینه بودن آن است و نسبت به پروفیل های آلومینیومی مقرون به صرفه تر است. 

این پروفیل دارای ویژگی های مهمی مانند انعطاف پذیری، سازگاری با محیط زیست، عدم اشتعال و مقاومت بالا در برابر زنگ زدگی و خوردگی است.

در صورت استفاده از این نوع پروفیل در پنجره ها، می توانید برای آن حفاظ و توری نصب کنید.  پروفیل UPVC سبک است و دوام بالایی دارد. همچنین دارای قابلیت تعمیر بوده و هزینه نگهداری آن کم است.

نصب پروفیل UPVC بسیار آسان بوده و رنگ بندی های متنوعی دارد. از طرفی این پروفیل می تواند باعث صرفه جویی در انرژی شده و آلودگی های صوتی را کاهش می دهد. مزیت دیگر آن عایق بودن در برابر نفوذ گرد و غبار و ضد آب بودن آن است.

پروفیل های یو پی وی سی قابل شستشو بوده و در برابر حرارت، صوت والکتریسته دارای عایق هستند. از طرفی قبل بازیافت بوده و با تمامی شرایط اقلیمی و آب و هوایی سازگاری دارند. این نوع پروفیل ها در برابر اشعه فرابنفش(UV) مقاوم بوده و به راحتی با یک دستمال نم دار تمیز می شوند.

شاید برخی افراد تصور کنند که پروفیل UPVC هزینه بالایی دارد. اما با توجه به ویژگی ها و مزایایی که از آن نام بردیم، می توان گفت که این قیمت بسیار مناسب و مقرون به صرفه است. البته به این نکته توجه داشته باشید که قیمت نهایی به تعداد و ابعاد پنجره و مدل انتخابی شما بستگی دارد.

پروفیل UPVC چه کاربردی دارد؟

پروفیل های UPVC دارای انواع مختلفی هستند که هر کدام کاربردهای مختلف و متنوعی دارند. اما به طور معمول پروفیل UPVC کاربرد زیادی در صنعت ساختمان سازی و به ویژه ساخت در و پنجره دارد. پروفیل در و پنجره به دو صورت سه محفظه ای و پنج محفظه ای موجود است.

مرتبط:   استان لرستان کجاست؟ نقشه، آداب و رسوم و آب و هوای استان

از  پروفیل های ضدآب در کنار استخر ها استفاده می شود و پروفیل های صنعتی در نمای ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. پانل های دوجداره نیز در دیوارهای پوششی وسقف کاذب قابل استفاده است.

و در این میان پروفیل های پوشش سقف و پارکینگ در سقف های کاذب و سایبان پارکینگ ها کاربرد زیادی دارند. پروفیل دکوراتیو نیز نوعی جدید از یو پی وی سی است، که جهت استفاده در مستر، حمام، درب های ورودی و سرویس بکار می رود.

انواع پروفیل UPVC

همانطور که گفتیم پروفیل های UPVC بر اساس محل استفاده و کاربرد آن به انواع مختلفی تقسیم می شوند. که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

  1. پروفیل چارچوب یا فریم (Frame)
  2. پروفیل میانی (Mullion)
  3. پروفیل بازشو یا لنگه (Sash)
  4. پروفیل پنل (Panel)
  5. پروفیل زهوار (Glazing Bead)  

پروفیل چارچوب یا فریم (Frame)

یکی از رایج ترین انواع پروفیل UPVC است که برای ساخت کلاف پنجره، چارچوب و قاب دور درب و پنجره های دو جداره استفاده می شود. پروفیل های چارچوب معمولا در ابعاد شش و هفت سانتی متری تولید می شوند، با این وجود هنوز هم برخی از کارخانه ها از مقطع های پنج و هشت سانتی متری استفاده می کنند.

پروفیل های فریم علاوه بر ابعاد از لحاظ کارایی نیز با یکدیگر متفاوت هستند. اگر بخواهیم این پروفیل ها را از لحاظ عملکرد تقسیم بندی کنیم، در سه دسته کشویی، بازسازی و نوسازی موجود هستند.

پروفیل میانی (Mullion)

پروفیل میانی دارای ابعاد گوناگونی است و برای ستون پنجره و فریم در های بیرون بازشو مورد استفاده قرار می گیرد. این پروفیل نیز دارای دو نوع ثابت و متحرک است که  از ابعاد 60 میلیمتری آن در ساخت پنجره های دو جداره و از ابعاد 70 میلیمتر آن در پنجره های سه جداره استفاده می شود. در پروفیل میانی سری 60 ابعاد کف پروفیل 60 میلیمتر و معادل 6 سانتی متر است.

برای تولید درب و پنجره معمولی از پروفیل میانی ثابت و برای تولید پنجره های فرانسوی از پروفیل متحرک استفاده می شود. پنجره های فرانسوی به طور کامل باز و بسته می شوند.

مرتبط:   لیست شعب بانک رسالت تهران [19 شعبه فعال] 🏦 آدرس و شماره تماس☎️

یک نوع دیگر از پروفیل های متحرک وجود دارد که به لنگه بازشو درب و پنجره پیچ شده و به همراه آن حرکت می کند. این نوع پروفیل در پنجره های دو جداره فرانسوی مورد استفاده قرار می گیرد، که هر دو لنگه آن با هم باز می شود.

پروفیل بازشو یا لنگه (Sash)

یکی دیگر از انواع پروفیل UPVC است که معمولا در درب و پنجره های یو پی وی سی مورد استفاده قرار می گیرد. پروفیل های لنگه در انواعی مانند لنگه درب، لنگه پنجره و لنگه کشویی تولید می شوند. شکل ظاهری این پروفیل ها مانند حرف S است.

از پروفیل های بازشو کشویی، در پنجره های دو جداره کشویی استفاده می شود اما پروفیل بازشو درب برای درب های دوجداره قابل استفاده است.

پروفیل های بازشو درب متناسب با ابعاد درب دوجداره هستند و ارتفاع بیشتری دارند. و در این میان پروفیل های بازشو پنجره یکی از رایج ترین پروفیل ها در درب ها و پنجره های UPVC هستند.

پروفیل پنل (Panel)

از این نوع پروفیل می توان برای پوشاندن درب و پنجره های UPVC استفاده کرد. پروفیل پنل برخلاف ظریف بودن ظاهرش از مقاومت بسیار بالایی برخوردار است.

پروفیل پنجره دو جداره یکی از انواع آن است، که دارای ارتفاع دیواره داخلی و خارجی 10 سانتی متر و عرض 2 سانتی متر است.

آشنایی با پروفیل زهوار (Glazing Bead)  

همانطور که از نام این پروفیل پیداست، عملکرد آن شبیهه به زه است و برای زهکشی استفاده می شود. بنابراین از پروفیل زهواره برای ثابت نگه داشتن شیشه و پنل در انواع درب و پنجره ها استفاده می شود.

پروفیل های زهوار شامل دو دسته تک جداره و دو جداره هستند. از نوع تک جداره آن برای نگه داشتن شیشه های تک جداره 4 میلی متری و از نوع دو جداره آن برای نگه داشتن شیشه های دو جداره 20 میلی متری استفاده می شود.

با این حال انواع تک جداره و دو جداره از لحاظ عملکرد و کارایی مشابه بوده و فرق چندانی ندارند.

پروفیل لوله و اتصالات لوله

این نوع از پروفیل بیشتر برای تولید پنجره های زاویه دار مورد استفاده قرار می گیرد و دارای دیواره داخلی و خارجی به ارتفاع 56 میلی متر است. پروفیل لوله و اتصالات بیشتر در پنجره هایی کاربرد دارد، که قاب آن ها به شکل هلالی افقی است.

5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا