هرمزگان

جزیره تنب کوچک کجاست؟ بررسی مساحت، آب و هوا، جمعیت و نقشه 

باید گفت که تنب کوچک جزیره‌ای ایرانی در خلیج فارس است. این جزیره زیبا با مساحتی حدود 2.1 کیلومتر از نقاط دیدنی استان هرمزگان است. نَبیو تنب اسم قدیمی این جزیره است که در نیمه دوم قرن 14 ام به تنب کوچک تغییر کرد. این جزیره در جنوب بندرلنگه و در غرب تنب بزرگ قرار دارد. در ادامه با ایرانیجو به معرفی کامل این جزیره می پردازیم.

جزیره تنب کوچک کجاست؟

 تنب کوچک یک جزیره ایرانی در آب‌های نیمه شرقی و نیمه شمالی خلیج فارس است. این جزیره به همراه جزایر تنب بزرگ و ابوموسی در عمیق‌ترین قسمت‌های خلیج فارس و در داخل دو کریدور رفت و برگشت طرح تفکیک تردد بین‌المللی کشتی‌ها واقع شده‌اند. این مسئله باعث شده تا این جزایر از نظر ژئوپلیتیکی و استراتژیکی اهمیت ویژه‌ای به دست آورند.

جزیره تنب کوچک کجاست؟
جزیره تنب کوچک کجاست؟

جزیره تنب کوچک 

شکل کلی این جزیره تقریباً مثلثی است و بلندترین عرض آن حدود 1 کیلومتر است. در حال حاضر این جزیره مسکونی نیست و آب آشامیدنی نیز ندارد. همانطور که گفتیم در جزیره بخش مهمی از نفت خام از آب های آن عبور میکند. در هر چند دقیقه یک نفتکش حامل نفت خام از آب‌های این جزیره عبور می‌کند. اگر به این تعداد، کشتی‌های تجاری نیز اضافه شود، در این صورت ترافیک در بین جزیره ها به وجود می آید.

لوکیشن جزیره تنب کوچک روی نقشه گوگل

در تصویر زیر لوکیشن جزیره تنب کوچک قابل مشاهده است که با کلیک روی آن میتوانید آن را واضح تر و دقیق تر مشاهده کنید.

لوکیشن جزیره تنب کوچک روی نقشه گوگل
لوکیشن جزیره تنب کوچک روی نقشه گوگل

نقشه تنب بزرگ و تنب کوچک و ابوموسی

جزیره تنب کوچک یک جزیره کاملا نظامی است و مرتفع ترین نقطه آن از سطح دریا 35 متر ارتفاع دارد که به آن تپه زهرا گفته میشود. در این جزیره استحکامات و تجهیزات نظامی ایرانی مستقر میباشد. 

مرتبط:   بازارهای قشم ⭐ راهنمای خرید ✔️ 8 مرکز خرید به همراه آدرس

خاک آن از نوع شنی و در برخی مناطق صخره ای است. ماهیت نظامی جزیره امکان عکسبرداری را نمیدهد ولی جزیرهای است بسیار زیبا که از مرکز آن میتوان هم طلوع و هم غروب خورشید را تماشا کرد. در نقشه زیر نیز میتوانید از موقعیت جغرافیایی این جزیره و تنب بزرگ و ابوموسی نیز اطلاعاتی کسب کنید.

نقشه تنب بزرگ و تنب کوچک و ابوموسی
نقشه تنب بزرگ و تنب کوچک و ابوموسی

جمعیت تنب کوچک

در اصل نکته بسیار جالب در این جزیره این است که آن اصلا مسکونی نمی باشد زیرا بسیار کوچک است و در تمامی راه های درونی آن لوله کشی هایی برای نفت وجود دارد که بسیار خطرناک می باشد. بنابراین این جزیره هیچ جمعیتی ندارد و جمعیت آن صفر می باشد.

آب و هوا

در این جزیره آب و هوا بسیار بد است و همانطور که گفتیم شرایط زندگی در آن وجود ندارد. زیرا به دلیل آب و هوا و خاک آن حتی پوشش گیاهی درستی در آن وجود ندارد. برخی از گیاهان مقاوم در برابر خشکی و شوری در آن رشد پیدا می کند.

آب و هوایی گرم و مرطوب در این جزیره وجود دارد. هوای این جزیره به علت قرار گرفتن در وسط دریا رطوبت بسیار بالایی دارد.

 در فصل تابستان حداکثر رطوبت نسبی آن به 80 تا 82 درصد هم می‌رسد. دمای هوای آن در تابستان بین 24 تا 44 درجه متغیر است و در فصل زمستان 10 تا 24 درجه را تجربه می کند. بارندگی در این جزیره بسیار کم رخ می دهد و توزیع فصلی مناسبی نیز ندارد.

مرتبط:   هتل داریوش کیش ☎️ تلفن، آدرس و فاصله از دریا 🏨 عکس هتل

بیشتر بارش ها در فصل زمستان یعنی در بین ماه‌ های دی تا اسفند صورت می‌گیرد و در فصول دیگر سال بارندگی ندارد. به همین دلیل جانوران و گیاهان توان زندگی در آن را به ندرت پیدا می کنند.

 تاریخچه

بسیاری از مناطق جنوب کشور از جمله بحرین در زمان قدیم برای ایران بوده است. جزیره های تنب کوچک و تنب بزرگ به علاوه ی جزیره ی ابوموسی در دوره هایی تحت تسلط انگلستان قرار گرفته است. اما در سال 1350 هجری شمسی پس از 80 سال تصرف انگلستان این جزیره به ایران برگشتند. اما بحرین همچنان دیگر مال ایران نشد.

زمان مناسب بازدید جزیره تنب کوچک 

بهترین و مناسب ترین زمان برای دیدن و گردش در این جزیره در فصل پاییز و زمستان است. زیرا در این فصل آب و هوا بسیار مناسب تر است. 

زمین شناسی تنب کوچک

گنبد های نمکی در جزیره ی تنب کوچک  بسیار زیاد هستند و شما در آنجا می توانید آنها را از نزدیک مشاهده کنید. به هر حال قرار گرفتن در وسط آب دریا رسوباتی از جنس نمک به جای می‌ گذارد که در منظره های فوق العاده دیدنی در این جزیره پدید آورده است. هر چند که در دشت های نمکی آن هیچ گیاهی نمی روید، ولی زیبایی خاص خود را دارد.

حیوانات جزیره ی تنب کوچک

در جزیره تنب کوچک و ساحل های اطراف آن ماهیان زیادی زندگی می کنند. اما در خود جزیره جانورانی از گونه های مقاوم می توانند دوام بیاورند. این جانوران عبارتند از:

  1. کاکایی
  2. دم سرخ معمولی
  3. پرستو
  4.  انواع موش
  5. مار های سمی
  6. مار افعی شاخدار
  7. بزمجه
  8. عقرب مزبوتوس 
  9. عقرب آندروکتونوس
  10. ماهی سنگسر 
  11. ماهی شیر
  12. ماهی خارو
  13. ماهی قباد
  14.  ماهی حلوا
  15. ماهی  سرخو
  16. ماهی شوریده
  17. کوسه ها و دلفین ها
  18. لاک پشت های دریایی 
  19.  خرچنگ ها
مرتبط:   شهر بندر عباس کجاست؟ بررسی مساحت، جمعیت و نقشه بندرعباس

مار

همانطور که گفتیم حیات در این جزیره بسیار سخت است و تنها جاندارانی که بسیار سخت جان و مقاوم هستند می توانند در این جزیره دوام بیاورند و زنده بمانند. این جزیره پر است از مار های کوچک و بزرگ که اکثر آنها نیز سمی هستند.

شرایط زندگی در تنب کوچک

همانطور که گفتیم این جزیره مسکونی نیست و تنها به روش های مصنوعی می توان در آن سکونت داشت. بنابراین افراد بسیار کمی که آن هم آن که اهالی اطراف هستند، معمولاً در شغل ماهیگیری و صیادی مشغول می باشند. مردم آن با محصولاتی که از دریا به دست می آورند زندگی خود را میگردانند.

سفر به تنب کوچک 

این جزیره خارق العاده در جنوب بندرلنگه و در غرب تنب بزرگ واقع شده‌ است. فاصله تنب کوچک تا بندرلنگه 50 کیلومتر تا راس الخیمه 92 کیلومتر و تا تنب بزرگ حدود 13 کیلومتر است.

فاصله جزیره تا مرکز استان هرمزگان، شهر بندرعباس از طریق دریا حدود 169 کیلومتر است. نزدیک‌ ترین بندر ایرانی به این جزیره بندر خمیر و بندر لنگه با 75 کیلومتر فاصله است.

کلام آخر

تنب کوچک یکی از جزایر زیبا و متفاوت خلیج فارس است. این جیزه دارای آب و هوایی بسیار نامناسب می باشد و در کل شرایط زندگس و زیستن در آن وجود ندارد. این جزیره به کشور امارات نیز بسیار نزدیک می باشد.

5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا