مازندرانوبلاگ

جاده دوهزار کجاست؟ بررسی جنگل 2هزار

جاده دوهزار یکی از جذاب ترین و زیباترین مسیر های سبز شمال است. این جاده زیبا از تنکابن شروع می‌شوند و به جنگل های دو هزار و سه هزار در ارتفاعات مازندران می‌رسند. جنگل‌های آن نیز بسیار بکر و خاص هستند و جاذبه‌های طبیعی آن‌ها از معروف ترین جاهای دیدنی مازندران است. در ادامه با ایرانیجو به معرفی این جاده و جنگل آن می پردازیم.

جاده دوهزار کجاست؟

از منطقه خرم آباد در شهر تنکابن جاده ای زیبا  آغاز می‌شود که نام آن جاده دوهزار است. این جاده در مسیر خود از میان جنگل‌های انبوه، رودخانه‌های خروشان، آبشارهای طبیعی و چشمه‌های جوشان آب معدنی عبور می کند. در این جاده جنگل بی نظیری وجود دارد که بسیار بکر و سرسبز است. این جاده در انتهای خود نیز به جاده سه هزار وصل می شود.

جاده دوهزار کجاست؟
جاده دوهزار کجاست؟

جاده دوهزار

پیچ و خم‌هایی از میان جنگل‌ها، رودخانه‌های خروشان و چشمه‌های جوشان از نمونه های زیبایی جاده دوهزار هستند. 

در امتداد این جاده تا محدوده جنگل سه هزار اطراف شما را درختان راش، چنار و هیرکانی پوشانده است.

در طی این مسیر و رسیدن به ارتفاعات بالاتر، مناظر بکر تر و زیباتر شده و توجه شما با منظره های جذاب‌تری از دریا و جنگل نیز روبرو خواهید شد.

لوکیشن جاده دوهزار بر روی نقشه گوگل

در تصویر زیر لوکیشن واضح و دقیق جاده دوهزار قابل مشاهده است، با کلیک روی تصویر می توانید آن را بررسی و مشاهده کنید.

لوکیشن جاده دوهزار بر روی نقشه گوگل 
لوکیشن جاده دوهزار بر روی نقشه گوگل 

جنگل دو هزار

همانطور که گفتیم در امتداد جاده زیبای دوهزار جنگل دوهزار وجود دارد. این جنگل که در طبیعت زیبای تنکابن و در استان مازندران وجود دارد یکی از زیبا ترین و سرسبزترین جنگل ها در کل شمال کشور است.

در ادامه مسیر پس از بازدید از جنگل دوهزار، جنگل سه هزار وجود دارد. بین این دو جنگل کوه‌های بلند قرار دارد که زیبایی آن را چند برابر کرده است. نام دیگر این جنگل، جنگل دوهزار عباس آباد است زیرا در نزدیکی این شهر قرار دارد.

جنگل دو هزار
جنگل دو هزار

لوکیشن جنگل دوهزار بر روی گوگل مپ

در تصویر زیر لوکیشن جنگل دوهزار قرار دارد. شما میتوانید با کلیک روی آن از موقعیت جغرافیایی دقیق آن آگاه شوید.

لوکیشن جنگل دوهزار بر روی گوگل مپ
لوکیشن جنگل دوهزار بر روی گوگل مپ

علت نام‌گذاری جنگل دوهزار

در یک داستان قدیمی هراز به معنی رود بوده است. یکی از دلایل نام گذاری آن ارتفاع زیاد از سطح دریا است. نام کلمه هزار به مرور زمان به هزار تغییر پیدا کرد. 

مرتبط:   لیست بهترین دارالترجمه شیراز [10 دارالترجمه رسمی]✔️ فوری

نام جنگل‌های دوهزار و سه هزار هر کدام به ترتیب 2هزار و 3 هزار متر از سطح دریا فاصله دارند. البته بعضی دیگر هم اعتقاد دارند که در ابتدا نام این جنگل‌ها دو هراز  بوده که در گذر زمان به سمت دوهزار و سه هزار تغییر پیدا کرده است.

علت دیگر معروفیت نام آن وجود سه رود معروف به نام شلف رود، گرمارود و مرانرود است. رودهای مهمی که از کوهستان سرچشمه می‌گیرند و نقش اصلی در شکل‌گیری جلگه‌های مازندران دارند.

جمعیت دهستان دوهزار

در جاده دوهزار دهستان دوهزار قرار دارد که مسکونی است و در آن خانه های زیادی وجود دارد. جمعیت این منطقه براساس آخرین سرشماری در سال 1395 حدود 2.326 نفر و 883 خانواده بوده است. طبیعتا این مقدارجمعیت تا به امروز افزایش نیز پیدا کرده است.

آب و هوای جاده و جنگل دوهزار

این منطقه دارای تنوع آب و هوایی بسیاری می باشد. برای مثال اگر در فصل بهار به جنگل های دوهزار بروید، پوشش گیاهی در بهترین و زیباترین حالت خود هستند و آب و هوا بسیار معتدل است. اگر در فصل تابستان به دنبال محلی برای فرار از گرما و هوای شرجی هستید، به دلیل ییلاقی بودن این منطقه و قرار گرفتن در ارتفاع زیاد، می‌توانید از هوای خنک و مطبوع جنگل لذت ببرید. در پاییز نیز آب و هوای جاده و جنگل دوهزار بارانی و مرطوب دارد. در فصل زمستان‌های جاده و جنگل های دوهزار بسیار جذاب و حالب است. اما باید حواستان به مسیر پر از گِل جاده دوهزار باشد. 

اگر قصد سفر دارید هرگز بدون تجهیزات مناسب فصل سرما وارد جاده نشوید.

 امکان جنگل‌نوردی و کوه‌ نوردی در این منطقه در زمستان وجود ندارد اما میتوانید از منظره کوه برفی لذت ببرید.

به‌طور کلی فصل بهار و پاییز بهترین زمان برای صعود به ارتفاعات جنگل‌ و جاده دو هزار و کوهنوردی در این منطقه است. 

آب و هوای جاده و جنگل دوهزار
آب و هوای جاده و جنگل

فاصله شهر های مختلف تا جاده دو هزار

جاده دوهزار یک مسیر فوق العاده رویایی و سرسبز است. سالانه گردشگران زیادی از سراسر دنیا برای بازدید از این جاده و جنگل زیبای آن به این منطقه از استان مازندران سفر می کنند. دغدغه اصلی هر سفری مقدار مسافت و فاصله از شهر مبدا تا مقصد می باشد. در ادامه لیست فاصله جاده هزار را از شهر های مختلف بررسی می کنیم.

  • فاصله تا کرج 249 کیلومتر
  • فاصله تا تهران 270 کیلومتر
  • فاصله تا آمل 186 کیلومتر
  • فاصله تا نور 146 کیلومتر
  • فاصله تا بابلسر 202 کیلومتر
  • فاصله تا ایلام 891 کیلومتر
  • فاصله تا ارومیه 773 کیلومتر
  • فاصله تا تبریز 635 کیلومتر
  • فاصله تا قم 369 کیلومتر
  • فاصله تا اهواز 1000 کیلومتر
  • فاصله تا اردبیل 420 کیلومتر
  • فاصله تا اصفهان 663 کیلومتر
  • فاصله تا کرمان 1212 کیلومتر
  • فاصله تا شهرکرد 742 کیلومتر
  • فاصله تا مشهد 989 کیلومتر
مرتبط:   بابلسر کجاست؟ معرفی نقشه، مساحت، جمعیت و جاهای دیدنی

جاهای دیدنی جاده دو هزار

جاده دوهزار یکی از زیبا ترین جاده در شمال کشور است. این جاده سرسبز علاوه بر مناظر زیبا و طبیعت بکر اش جاذبه ها و مکان های دیدنی زیادی نیز دارد. در ادامه با ایرانیجو به معرفی برخی از این مکان های زیبا می پردازیم.

  1. رودخانه دوهزار
  2. پارک جنگلی چالدره
  3. آبگرم سه هزار
  4. ییلاق هرسنگ
  5. ییلاق وینی
  6. موزه مردم شناسی برسه دوهزار
  7. استخرهای پرورش ماهی 
  8. قله سیالان
  9. هتل سیالان
  10. جنگل دوهزار
  11. روستای عسل محله
  12. دشت دریاسر

رودخانه دوهزار

از  جاهای دیدنی و بی نهایت زیبا در این منطقه رودخانه دوهزار است . این رودخانه در تابستان مکان بسیار دنج و باصفایی است. ماندن در طبیعت این منطقه، نشستن کنار این رودخانه، و دل‌سپردن به صدای زیبای آن یک مدیتیشن و پاکسازی روح کامل است. این رودخانه از ارتفاعات تخت سلیمان و الموت قزوین سرچشمه می‌گیرد و در نهایت به دوهزار شهسوار می‌رسد.

رودخانه دوهزار
رودخانه

پارک جنگلی چالدره

پارک جنگلی چالدره از دیگر جاهای دیدنی دوهزار است. این پارک جنگلی بخش بزرگی از جنگل دوهزار را تشکیل می‌دهد بسیار زیبا و رویایی است. در این پارک می توانید همراه خانواده تان کمپ بزنید و تفریح کنید.

این پارک امکانات رفاهی و تفریحی بسیار مناسبی دارد حتی اگر بچه دارید نیز می‌توانید با خیال راحت در آنجا بمانید.

سرویس‌های بهداشتی، رستوران‌های 24 ساعته و آلاچیق و کلبه‌های چوبی زیبا برای ماندن در جنگل، از امکانات رفاهی این منطقه هستند.

پارک جنگلی چالدره
پارک جنگلی چالدره

دشت نیاسر

در مسیر قله سالان دشتی زیبا و تماشایی  به نام دشت نیاسر وجود دارد. کوه و جنگل این دشت حیرت‌انگیز و وسیع را در بر گرفته‌اند و تصویری رویایی  در طبیعت خلق کرده اند. اطراف این دشت چشمه‌های زلال و رودهای خروشانی در جریان هستند که زیبایی آن را بی نهایت کرده اند. این منطقه به حدی زیبا است که شما در آن فرق میان خیال و واقعیت را از هم تشخیص نمی‌دهید. می توانید در این دشت عکس های بسیار خوشگلی بگیرید.

دشت نیاسر
دشت نیاسر

آبگرم دو هزار

در دامنه ی یکی از کوهستان های جاده دو هزار آب گرم طبیعی وجود دارد. این آب گرم این منطقه را به مکانی پرطرفدار و جذاب تبدیل کرده است. آبگرم دو هزار در حوضچه‌ای به مساحت 5 متر مربع قرار دارد که عمق آن کمتر از 1 متر  می باشد. این آب حتی در سرمای زمستان نیز حدود 40 درجه سانتی گراد گرما دارد.

مرتبط:   بهترین آموزشگاه زبان در کرج 【لیست ۶۰ تایی】آدرس+ تلفن کلاس زبان

آبگرم  این منطقه دارای مواد معدنی فراوانی مانند گوگرد، اسید کربنیک و آهن است که برای درمان بسیاری از بیماری‌های پوستی و گوارشی مفید می باشد.

آبگرم دو هزار
آبگرم دو هزار

ییلاق ونی

در نزدیکی جنگل های دوهزار ییلاقات زیادی وجود دارد. یکی زیبا ترین و معروف ترین آنها ییلاق ونی است. این ییلاق بسیار بکر و رویایی است و دارای آب و هوایی مناسب و دلچسب می باشد. این منطقه مکان چرای دام بسیاری از دامداران روستای الموت به‌حساب می‌آید. البته این ییلاق نیز مانند ییلاق های دیگر در طول فصل زمستان بسیار سرد و برفی است. اما برخی کوه نوردان کوه سیالان برای استراحت به این روستا می آید و تا بعد از 4 ساعت کوهپیمایی در مسیر ییلاق وینی به سیالان به قله برسند.

ییلاق ونی
ییلاق ونی

روستای عسل محله 

یکی از پرطرفدار ترین روستا های جاده دوهزار برای کوهنوردان و مردم عادی روستایی به نام عسل محله است.

این روستا یکی از زیبا ترین و خاص ترین روستاهای این منطقه است که بخش‌هایی از  جنگل دوهزار درون آن واقع شده است.

عسل محله نقطه شروع مسیر صعود به قله سیالان محسوب می‌شود. در اصل این روستا آخرین محلی است که دارای جاده ای ماشین رو است. اگر کوهنورد حرفه‌ای هستید و سال‌هاست در این رشته ورزشی فعالیت می‌کنید، سری به ارتفاعات روستای عسل محله بزنید.

روستای عسل محله جاده دو هزار
روستای عسل محله

کلام آخر

جاده و جنگل دوهزار یکی از معروف ترین مکان های طبیعی در کل کشور می باشند. این جاده جاذبه های بسیار زیاد و بکری دارد که بازدید از آنها را به همه ی شما پیشنهاد می کنم.

Rate this post

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا