آسارا کرج کجاست ؟ آسارا و منطقه هایش ، جاذبه های دیدنی و گردشگری
آسارا کرج کجاست ، بررسی ویژگی های این منطقه ، رستوران ها ، مناطق گردشگری و جاذبه های دیدنی در ادامه منطقه آسارا را به صورت کامل بررسی خواهیم کرد.
آسارا کجاست ؟
آسارا جز یکی از سه قسمت شهرستان کرج واقع در استان البرز ایران است. که متشکل از سه دهستان آدران ، نسا و آسارا است.
آدران ۱۸ روستا دارد، دهستان آسارا دارای ۲۱ روستا است، و دهستان نسا نیز ۱۷ روستای تابع دارد. که در مجموع میشود حدود ۵۶ روستا. بخش آسارا حدوداً ۲۰ هزار نفر جمعیت دارد که این جمعیت ها از بومیان ساکنان دائمی آسارا است و حدود ۶ هزار و ۲۰۰ واحد مسکونی دارد.
بخش آسارا در کوههای البرز قرار دارد و به دلیل طبیعت زیبای آن به نگین کوههای البرز شهرت یافته است، این بخش دارای آب و هوای معتدل کوهستانی است.
بخش آسارا به طور حدودی ۸۰ کیلومتر از مسیر کرج – چالوس را تشکیل میدهد که یکی از محورهای اصلی استان های مازندران، تهران و چند استان دیگر در کشورمان ایران محسوب میشود.

چرا اسارا را انتخاب کنیم ؟
آسارا با مسافت کوتاه از پایتخت و جاذبههای گردشگری از جنگل و درختان قطور کهنسال، رودخانه خروشان، بلندیهای کوهستانی زیبا گرفته تا امامزادهها، آثار تاریخی از جمله کاخ و قلعه، غارها، آتشکدهها، گلهای وحشی، کوچهباغهای روستایی، حیاتوحش، دریاچه و آبشار، وجود دائمی بلورهای سپید برف در ارتفاعات و درههای خوشمنظره، همه و همه چنان فضای دلانگیزی فراهم کرده که هر انسانی را بهسوی خود فرامیخواند.
بیشک آسارا نگینی بر تارک سلسله جبال زیبای البرز جنوبی است که با هزاران سال تاریخ نهفته در خود، گوشهای از قدمت و تمدن ایران زمین را به تصویر میکشد. آسارا یکی از مهمترین قطبهای گردشگری کشور و از مناطق گردشگری هدف استان تهران به شمار میرود چراکه نزدیکترین جاده دسترسی تهران به استانهای شمالی کشور از این بخش میگذرد.
جاذبه های گردشگری آسارا کرج :
-
آبشار هفت چشمه
-
قلعه تاریخی صلصال
-
روستای مورود
آبشار هفت چشمه :
آبشار هفت چشمه در شهر آسارا و در مسیر جاده چالوس قرار دارد. برای رسیدن به این آبشار باید مسافتی را در درهای سرسبز و زیبا طی کرد. آبشار هفت چشمه از چند آبشار با ارتفاع ۵ متر تشکیل شده و چشمانداز زیبایی را به وجود آورده است. بعد از آبشار هفت چشمه آبشار بلند آدران قرار دارد که با ارتفاع ۹۰ متری جزو آبشارهای بلند ایران محسوب میشود.
آبشار زیبا و دیدنی هفتچشمه در منطقه آدران آسارا واقع در کیلومتر 17 جاده کرج – چالوس با ارتفاع حدود 70 متر جاذبه بعدی این خطه است که میتوان ساعتها در کنار آن نشست و به زیباییهای آبشار و آسمانی که از میان صخرهها، فضایی رؤیایی را ایجاد کرده است را تماشا کرد.
بهطور کلی آبشارهای مواج و خروشان این بخش و تراوش ذرههای آب که بهصورت گرد در اطراف پراکنده میشود از جمله آبشار خور و آبشار روستای کلها از چنان جذابیتی برخوردار است که با کلمات و جملهها چندان قابل توصیف نیست و فقط دیدن آنها از نزدیک میتواند گویای اینهمه طراوت و زیبایی باشد.
قلعه تاریخی صلصال :
اولین جاذبهای که در ابتدای ورودی به آسارا از سمت کرج به چشم میخورد، قلعه تاریخی صلصال است که قدمت آن به دوران پیش از اسلام بازمیگردد.در بیشتر شهرهای ایران تاریخ و طبیعت به یکدیگر گره خوردهاند و آثار تاریخی هر شهر در کنار جاذبههای طبیعی میزبان گردشگران است. یکی از بناهای تاریخی شهر آسارا قلعه صلصال است که در زمان پیش از ورود اسلام به ایران ساخته شده، این بنا در ابتدای ورودی آسارا از سمت کرج قرار گرفته و هنگام ورود به این شهر اولین جاذبهای است که توجهمان را جلب میکند.
روستای مورود :
روستای مورود از توابع شهر آسارا است که با آبوهوای مطبوع ییلاقی و محصولات لبنی محلی مانند دوغ، ماست و پنیر میزبان گردشگران و روستاگردان است. روستای مورود در دشتی سرسبز قرار گرفته و آبشار و چشمهای دیدنی زیبایی آن را بیشازپیش کردهاند. کوههای لانیز، سنگان و سیجان از ارتفاعات روستای مورودند.
جمعیت آسارا :
بخش آسارا با جمعیت حدوداً بیست هزار نفر که متشکل از بومیان ساکن دائمی بخش است و تعداد ۶۲۰۰ واحد مسکونی در کوههای البرز واقع شده است.
روستاهای بخش آسارا کرج
اکثر روستاهای آسارا مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی قرار میگیرد. برخی از این روستاها عبارتند از:

- آزادبر
- ارنگه بزرگ
- تکیه سپهسالار
- درده
- شهرستانک
- کلوان
- کوشکک (کرج)
- کهنه ده (کرج)
- کیاسر (کرج)
- کیاسرلات
- نسا (کرج)
- نشترود
- نصرتآباد خدایار
- نوجان
- وارنگهرود
- واریان
- ورزن
- ولایترود
- وله
- ونش
- وینه
- همه جا
- آسیابدرگاه
مسیرهای دسترسی :
برای دسترسی به آسارا کرج باید اط سمت جاده چالوس به این قسمت سفر کنید.
آسارا :
شهر آسارا مرکز بخش آسارا از توابع شهرستان کرج در استان البرز ایران است.
روستای «آسارا» در تاریخ ۲۰ بهمن ۱۳۸۷ پس از تجمیع با روستاهای «ریزمین»، «سیرا» و «پل خواب» از توابع بخش یادشده به شهر تبدیل و به عنوان شهر «آسارا» شناخته شد.
مردم آسارا به تاتی که زبان بومی منطقه است سخن میگویند.منبع