پکیج

سنسورNTC پکیج چیست و چه کاربردی در پکیج دارد؟ ترمیستور پکیج

یکی از قطعات مهم و اصلی در پکیج سنسور NTC یا سنسور دما است. این قطعه برای تنظیم دمای پکیج مورد استفاده قرار می گیرد. سنسور دما یا NTC با نام ترمیستور نیز شناخته می شود. در ایرانیجو به بررسی NTC و کاربرد آن می پردازیم.

سنسور NTC در پکیج چیست؟
سنسور NTC در پکیج چیست؟

مزایای سنسور NTC

  • قیمت پایین و مناسب
  • حساسیت بالا
  • استحکام بالا
  • حجم کم و اندازه کوچک
  •  اندازه گیری دمای خارجی
  •  این ترمیستور از نوع مقاومتی بوده و با افزایش دما مقاومت سنسور NTC کاهش می یابد.
  • سنسور NTC با توجه به نوع جنسی که دارد در دمای 50 تا 150 درجه سانتیگراد نیز قابل استفاده می باشد.

انواع سنسور NTC

این نوع سنسور در دو نوع مدل طراحی و تولید شده است:

سنسور سطحی و مستغرق
سنسور سطحی و مستغرق
  1. سطحی(جداری)
  2. مستغرق

سنسور سطحی

 این نوع سنسور بیشتر در پکیج ها کاربرد داشته و به عنوان یکی از اجزا تشکیل دهنده آن شناخته می شود و با اتصال آن به سطح خارجی لوله مسی با استفاده از یک بدنه مسی و تغییر دمای آن، دمای پکیج را اندازه گیری می نماید.

سنسور مستغرق

این نوع سنسور در درون لوله ها و در مسیر جریان آب قرار می گیرد، و این موضوع می تواند باعث ایجاد خطای کمتری در اندازه گیری دمای آب در پکیج شود.

نشانه های خرابی سنسورNTC

خراب شدن این قطعه می تواند باعث اختلال در عملکرد پکیج شده، و منجر به عدم اندازه گیری درست دمای آب گرم مصرفی و دمای محیط می شود.

مرتبط:   پکیج لورچ [0 تا 100] دفترچه راهنما، مدلها و ویژگی های LORCH

یکی از نشانه های خرابی این قطعه در مهم ترین حالت، فعال شدن سنسورهای حفاظتی دستگاه است، که مانع روشن شدن دستگاه می شوند، و در دومین حالت خراب شدن این قطعه منجر به عدم خروجی مناسب آب گرم مصرفی می شود؛ به این معنی که یا آب خیلی گرم می شود و یا خیلی سردتر از دمایی است که شما آن را تنظیم کردید.

در سومین حالت تنظیم نادرست دمای محیط است که در چنین حالتی پکیج توانایی تشخیص دمای شعله را نداشته، و این احتمال وجود خواهد داشت که خارج از محدوده استاندارد گرما تولید نماید، و این امر می تواند باعث گرم شدن بیش از حد رادیاتورهای محیط شود.

تست سنسورNTC پکیج

در صورت خراب شدن سنسور دما یا NTC پکیج خود، می توانید با استفاد از یک اهم متر خرابی آن را تشخیص دهید. برای انجام این کار لازم است که از مراحل زیر پیروی نمایید:

  • قبل از شروع هر کاری لازم است که اصول ایمنی را رعایت کرده و پکیج را از پریز برق جدا نمایید.
  • سنسور NTC را از لوله جدا نمایید.
  • در این مرحله بهتر است که یک سنسور سالم را تهیه فرمایید تا با قرار دادن آنها در کنار یکدیگر به راحتی بتوانید سنسورها را باهم مقایسه کنید.
  •  به این نکته توجه داشته باشید که اگر دمای محیط به طور تقریبی حدود 25 درجه سانتیگراد باشد نیازی به تهیه کردن سنسور سالم نیست.
  • اهم متر را در محدوده 10kΩ (کیلو اهم ) یا بیشتر از آن تنظیم نمایید و دو سر آن را به دو سر سنسوری که قبلا آن را باز کرده اید وصل کنید.
  •  در چنین حالتی، اهم متر مقدار 10kΩ را باید نشان دهد. انجام این روش در حالتی می تواند پاسخ دهد که دمای محیط 25 درجه سانتیگراد است.
  • در غیر این صورت باید از سنسور سالم که قبلا آن را تهیه کرده اید استفاده نمایید و عدد نمایش داده شده بر روی اهم متر در سنسور سالم را با عدد سنسور NTC که قصد تست کردن آن را داشتید مقایسه نمایید با مقایسه این اعداد می توانید از سالم بودن و یا معیوب بودن آن مطلع شوید تا بتوانید قطعه سالم را جایگزین قطعه خراب شده نمایید.
مرتبط:   بهترین تعمیرکار پکیج در اهواز ✔️【لیست 10 تایی】⭐ سرویس تخصصی

تعویض نمودن سنسور NTC

 این سنسور در صورت خرابی قابل تعمیر نیست و لازم است که آن را حتما تعویض نمایید. برای تعویض سنسور می توانید مراحل زیر را دنبال نمایید:

همانطور که قبلا گفتیم سنسور NTC در دو نوع سطحی و مستغرق طراحی و تولید شده است؛ بنابراین هر کدام از این سنسور ها روش خاصی برای تعویض و جایگزین کردن قطعه جدید دارد.

تعویض کردن سنسور سطحی

  1. در ابتدا لازم است که کاور پکیج را بردارید و پایه های سنسور را به آرامی باز نمایید.
  2. پس از تست کردن سنسور NTC با توجه آموزشی که قبلا دادیم، از معیوب بودن آن اطمینان لازم را کسب نمایید، و سپس آن را با یک ترمیستور سالم جایگزین کنید.

تعویض کردن سنسور مستغرق

  1. برای تعویض این سنسور و خارج کردن آن لازم است که لوله کشی ها را باز نمایید.
  2. پس از باز کردن لوله ها و خارج کردن آن، سنسور سالمی را که از قبل تهیه کرده اید با سنسور معیوب جایگزین نمایید.
  3. پس از تعویض این قطعه لوله کشی را یه صورت درست در جایگاه قبلی خود ببندید.
  4. اگر توانایی تست و تعویض این سنسور را ندارید به شما توصیه می کنیم که از یک تعمیرکار متخصص در این زمینه کمک بگیرید.
مرتبط:   بهترین تعمیرکار پکیج در گرگان ✔️【لیست 10 تایی】⭐ سرویس تخصصی

نتیجه گیری

در این مقاله از https://iraniju.ir به بررسی سنسور NTC و نقش آن در پکیج پرداختیم، و مزایای این سنسور را بیان کردیم و روشهای تعویض انواع آن را شرح دادیم.

4.5/5 - (2 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا