وبلاگ

سینک چیست؟ بررسی انواع سینک ظرفشویی، کاربردها+ راهنمای انتخاب

سینک آشپزخانه یکی از پرکاربردترین تاسیسات یک خانه است، که به تمیز کردن آشفتگی‌های زندگی روزمره کمک می‌کنند. آشپزخانه به عنوان قلب خانه، یکی از مهم ترین اتاق های شماست. سینک ظرفشویی در آشپزخانه، نقش مهمی را در زندگی شما ایفا می کند. در ایرانیجو شما را با مزایای سینک آشنا میسازیم و همچنین به بررسی انواع سینک و نحوه انتخاب بهترین سینک برای آشپزخانه بپردازیم.

انواع سینک ظرفشویی

سینک آشپزخانه در طرح ها، رنگ ها و مواد مختلف موجود است و متناسب با هر سبک زندگی و دکوراسیون وجود دارد.

سینک ظرفشویی چیست و چه کاربردی دارد؟
سینک ظرفشویی چیست و چه کاربردی دارد؟

روزهایی که شما محدود به انتخاب یک رنگ سینک بودید، دیگر سر آمده است. شما سینک های نقره ای، سفید، مشکی، خاکستری یا گرافیت را پیدا خواهید کرد، تا به آشپزخانه خود ظاهری کامل و بدون نقص بدهید.

انواع سینک بر اساس نوع طراحی

اگر شما زیاد آشپزی می کنید، پس به فضایی برای شستن قابلمه‌ها و تابه‌های بزرگ‌تر نیاز دارید. بنابراین یک سینک بزرگ‌ با لگن عمیق‌ برای شما مفید خواهد بود.

  1. سینک تک کاسه ای یا تک لگنی
  2. سینک ظرفشویی دو لگنه یا دو کاسه ای

سینک تک کاسه ای یا تک لگنی

سینک های تک لگنی رایج ترین نوع سینک هستند و  به شما امکان می دهند تعداد زیادی ظروف سایز بزرگ را به طور همزمان بشویید. این نوع طراحی سینک، تقریباً برای هر نوع آشپزخانه ای مناسب است.

اگرچه بسیاری از مردم فکر می کنند که هر چه تعداد کاسه سینک بیشتر باشد، بهتر است، اما سینک های تک کاسه ای متناسب با فضای یکسان طراحی شده اند. در صورتی که یک سینک بزرگ در فضای کانتر کوچک نصب شود، می تواند سبب ایجاد مشکلات زیادی شود.

سینک ظرفشویی دو لگنه یا دو کاسه ای

سینک ظرفشویی دو لگنه به شما امکان می دهد که همزمان با شستشوی ظرفها، برای پخت و پز آماده شوید.  این نوع سینک برای آشپزخانه‌های کوچک که فضای کانتر آنها کم است مناسب است.

سینک های دو کاسه ای نسبت به سینکهای تک کاسه ای فضای بیشتری را اشغال می کنند، بنابراین برای آشپزخانه های کوچکتر ایده خوبی نیستند.

این سینک های آشپزخانه مستطیل شکل بوده و دو کاسه دارند که با پارتیشن از هم جدا می شوند. می توانید از یک کاسه برای تهیه غذا و از دیگری برای شستن ظروف استفاده کنید.

مرتبط:   نمایندگی تراست اردبیل ⚡️ خرید اسپلیت و کولرگازی از دفتر مرکزی

انواع سینک از لحاظ متریال مورد استفاده در آن

سینک های آشپزخانه در انواع مختلفی از مواد موجود هستند. همه آنها مزایا و معایب خاص خود را دارند و بهترین مواد برای سینک آشپزخانه به سبک زندگی شما بستگی دارد.

مواد سینک آشپزخانه در عین بادوام بودن باید از نظر زیبایی شناختی، با دکوراسیون نیز مطابقت داشته باشد. سینک ها از لحاظ مواد بکار رفته در آن ها، انواع مختلفی دارند. که از جمله آن ها می توان به فولاد ضد زنگ، چینی، کامپوزیت گرانیت و مسی اشاره کرد.

  1. فولاد ضد زنگ
  2. سینک چدنی
  3. سینک ظرفشویی نسوز
  4. سینک کامپوزیت های گرانیت
  5. سینک ظرفشویی مسی

سینک ظرفشویی فولاد ضد زنگ

یکی از محبوب ترین انواع سینک و در عین حال اقتصادی ترین گزینه است. سینک های ضد زنگ نیاز به تمیز کردن دوره ای دارند، تا از ایجاد لکه های آب جلوگیری شود.

سینک های فولادی وزن سبکی دارند و به راحتی نصب می شوند. این نوع سینک ها در انواع مختلف روکار و توکار تولید می شوند.

قیمت سینک های ضد زنگ، نسبت به سینک های چینی بالاتر است. اما این سینک ها در مقایسه با مدل های گرانیتی ارزان تر هستند. هزینه سینک های فولادی با توجه به ضخامت مواد فولادی متفاوت است و هرچه ضخامت آن بیشتر باشد، طبیعتا قیمت آن نیز بالاتر است.

این نوع سینک ها در برابر زنگ زدگی مقاومت بالایی داشته و نظافت آن به دلیل داشتن بافت متخلخل بسیار آسان است. اما این سینک ها نسب به خراش حساس بوده و برخی از ضخامت های آن در مقابل فشار زیاد مقاوم نیست. از طرف دیگر هنگام کار کردن با سینک های استیل، ممکن است سر و صدای زیادی ایجاد شود.

 سینک چدنی

سینک های چدنی یکی از انواع سینک آشپزخانه هستند، که ظاهر آن به دلیل داشتن یک روکش چینی براق است. چدن در برابر حرارت زیاد تابه های که تازه از روی اجاق گاز برداشته اید مقاومت می کند و به کلاسیک شدن ظاهر آشپزخانه شما کمک می کند. اما به دلیل مقاوم نبودن روکش چینی آن، نباید برای تمیز کردن این سینک از مواد ساینده استفاده کنید. از دیگر معایب این سینک ها قیمت بالا و مستعد بودن آن در جذب لکه است.

مرتبط:   پهپاد چیست؟ چه کاربردی دارد؟ معرفی انواع پهباد، کابرد، عملکرد و سوخت

سینک ظرفشویی نسوز

 خاک نسوز که در دمای بسیار بالا پخته می شود، ماده ای فوق العاده بادوام است. این ماده معمولا در سینک های بزرگتر مورد استفاده قرار می گیرد و ظاهری مقاومت ناپذیر ایجاد می کند.

 ظاهر این سینک ها بسیار شبیه به سینک های چدنی است، با این تفاوت که می توان برای تمیز کردن آن از سیم ظرفشویی استفاده  کرد. همچنین دارای یک بافت غیر متخلخل است که در برابر اسیدها مقاومت بالایی دارد.

نظافت این سینک ها به دلیل بافت و جنس بکار رفته در آن بسیار راحت است. اما به دلیل سخت بودن فرآیند تولید آن ها، نسبت به سینک های چدنی قیمت بالاتری دارند.

سینک کامپوزیت های گرانیت 

این نوع که به عنوان کوارتز نیز شناخته می شوند، از سنگ های خرد شده تشکیل شده اند که برای استحکام با الیاف قالب گیری شده اند. سطح غیر متخلخل به بهداشتی ماندن سینک کمک می کند و مقاومت در برابر لکه را افزایش می دهد. این ماده در برابر تراشه و خراش مقاومت می‌کند و در رنگ‌های متنوعی عرضه می‌شود.

وزن این سینک نسبت به سینک های فولادی بیشتر بوده و چگالی بالاتری دارد. بنابراین این خاصیت را دارد که صدا را جذب کند.

نظافت سینک های کامپوزیتی بسیار آسان است و نیازی به پاک کننده های شیمیایی ندارد. با این وجود به دلیل وزن زیاد جابجایی آن بسیار مشکل بوده و در صورت جابجایی امکان شکستن آن وجود دارد.

سینک ظرفشویی مسی

با استفاده از مس می توان سینک های آشپزخانه را در هر سبک دلخواهی طراحی کرد. مس ماده ای است که صد در صد قابل بازیافت بوده و دارای خواص ضد میکروبی است. این سینک ها در برابر زنگ زدگی مقاوم بوده و ضد باکتری هستند.

توجه داشته باشید، سینک های مسی نسبت به سایر مواد به مراقبت و توجه بیشتری نیاز دارند تا ظاهری خیره کننده داشته باشند. هنگام پاک کردن سینک ظرفشویی مسی، از مصرف پاک کننده ها و محلول های ساینده خودداری کنید.

سینک مسی به راحتی لکه ها را جذب می کند و  سطح آن ممکن است در اثر مواد اسیدی مانند آب پرتقال و خمیر دندان خراب شود.

مرتبط:   از کجا آمده ام آمدنم بهر چه بود؟ از مولوی + متن شعر

مزایای استفاده از سینک ظرفشویی

سینک آشپزخانه به طور معمول برای شستن ظروف، سبزیجات و غیره استفاده می شود. از طرفی می تواند سبب جذاب تر کردن فضای آشپزخانه شما شود، به خصوص زمانی که با انواع لوازم مدرن تزئین شده باشد.

نگهداری مواد تمیز کننده در کابینت آشپزخانه، برای سلامتی شما خوب نیست. شما می توانید آنها در سینک قرار داده و از پیشخوان خود دور نگه دارید. در صورتی که سینک به درستی نصب شود، در تمیز نگه داشتن محیط بسیار کارآمد خواهد بود.

نحوه انتخاب بهترین سینک آشپزخانه

طراحی سینک نیز چیزی نیست که بتوانید، هر زمان خواستید آن را تغییر دهید. بنابراین انتخاب نوع مناسب سینک، یکی از مهم ترین تصمیماتی است که در ارتباط با دکوراسیون داخلی خانه خود می گیرید.

در زیر، چند نکته کلی وجود دارد که به شما کمک می کند، بهترین سینک آشپزخانه را برای خانه خود پیدا کنید. برای انتخاب سایز سینک لازم است که اندازه کانتر و کاربرد سینک را مد نظر داشته باشید.

هنگام انتخاب اندازه سینک آشپزخانه باید به چند نکته توجه کنید. به طور کلی، اندازه استاندارد سینک 22 اینچ در 30 اینچ است. در حالی که سینک های تک کاسه ای می توانند تا 36 اینچ عرض داشته باشند، سینک های دو کاسه می توانند تا 48 اینچ عرض داشته باشند.

نکته دیگری که باید در نظر بگیرید عمق سینک است. سینک ها می توانند عمقی بین 6 تا 12 اینچ داشته باشند. اگر معمولاً ظروف را در سینک انباشته می‌کنید، سینکی با عمق بیشتر انتخاب کنید.

هنگام انتخاب سینک ظرفشویی، فولاد ضد زنگ مورد علاقه همه است. بادوام، ماندگار و عملاً تخریب ناپذیر است. اما اگر قصد دارید به آشپزخانه خود ظاهری اصیل بدهید، سینک های چینی گزینه ایده آلی خواهند بود.

سینک های چینی برای آشپزخانه هایی به سبک قدیمی مناسب است، هر چند باید مراقب شکستگی باشید. سنگ و گرانیت نیز از نظر زیبایی شناسی انتخاب های دلپذیری هستند، اما می توانند در دراز مدت هزینه نگهداری بالایی داشته باشند.

5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا