شاندرمن

دهستان شیخ نشین کجاست؟ معرفی نقشه، جمعیت، مساحت و آب و هوا

در میان مناطق زیبا و دیدنی شهرستان ماسال، دهستانی به نام شیخ نشین قرار دارد که با چشم اندازهای خیره کننده خود، هر بیننده ای را مجذوب خود می کند. این دهستان با مساحتی حدود 4/43 کیلومتر مربع، 17 روستا را درون خود جای داده است. در ادامه با ایرانیجو همراه شوید تا با این دهستان و ویژگی های آن به طور کامل آشنا شویم.

شیخ نشین کجاست؟

دهستان شیخ نشین یک منطقه خوش آب و هوا و سرسبز در استان گیلان است. علت نامگذاری این دهستان، وجود شرایط خاص اقلیمی در این منطقه است. این دهستان مقصدی زیبا و دیدنی در استان گیلان است که از منابع طبیعی متعددی برخوردار است. 

آشنایی با دهستان شیخ نشین
آشنایی با دهستان شیخ نشین

رودخانه مرغک شاندرمن گیلان که از غرب به شرق جریان دارد، از روستاهای اطراف این دهستان عبور می کند و به دریای خزر می‌ریزد. گسل بزرگ شمالی جنوبی آستارا و تالش به بزرگی 3/7 ریشتر نیز از حوالی غرب این دهستان می‌گذرد. آب کانال سفیدرود نیز از این روستا عبور می‌کند.

جمعیت دهستان شیخ نشین

دهستان شیخ نشین یکی از مناطق گردشگری و به نسبت وسیع در جاده ماسال است. این دهستان چندین روستا را درون خودش جای داده است به همین دلیل دارای جمعیت زیادی میباشد. بر اساس آخرین سرشماری های انجام شده در سال 1365 حدود 5968 نفر جمعیت و 1978 خانوار در این منطقه ساکن هستند و در آن زندگی می کنند.

علت نامگذاری

این دهستان در زبان تالشی به نام «شَخ نشین» یا «شَخ شین» نیز شناخته می‌شود. علت نامگذاری این منطقه به «شَخ نشین» به احتمال زیاد وجود شرایط خاص اقلیمی در آن است. در ساعاتی از شبانه روز، رطوبت قابل توجهی تمام سطح زمین را فرا می‌گیرد. به نحوی که حتی در فصل گرما، از آغاز شب تا نیمه‌های ظهر روز بعد، اگر شخصی در بین علف‌ها یا شالیزار راه برود، تمام لباس‌های وی خیس می‌شود. با توجه به شواهد عینی و تفاوت عمده رطوبت در نواحی مجاور و مناطق اطراف در شاندرمن، به نظر می‌رسد که به علت عدم وجود این پدیده حتی به مقدار بسیار کم در نواحی دیگر شاندرمن، این دهستان به منطقه‌ای که «شَخ» یا شبنم زیادی روی زمین می‌نشیند، شهرت یافته است.

مرتبط:   میرمحله کجاست؟ معرفی نقشه، آب و هوا و جمعیت

البته نظریه های دیگری نیز وجود دارد مانند اینکه ممکن است این منطقه محل زندگی شیخ یا فرد معتمدی بوده باشد که احتمالا مورد اعتماد و احترام مردم بوده است. اما به نظر نگارنده احتمال نخست به شواهد و دلایل نزدیک‌تر است.

لوکیشن شیخ نشین روی نقشه ایران

شما توانید با مشاهده تصویر زیر مکان قرار گیری شیخ نشین را در گوگل مپ مشاهده کنید. برای دریافت جزئیات بیشتر روی تصویر کلیک کنید.

لوکیشن شیخ نشین روی نقشه گوگل مپ

نقشه هوایی شیخ نشین

برای دیدن طیعت شیخ نشین میتوانید از نقشه هوایی استفاده کنید. با کلیک روی تصویر زیر میتوانید در نقشه جابجا شوید و گردشی مجازی را تجربه کنید.

نقشه هوایی شیخ نشین

موقعیت جغرافیایی شیخ نشین

دهستان شیخ نشین با طبیعت زیبا و جاذبه‌های گردشگری متعددش، یکی از مقاصد گردشگری مهم استان گیلان است. این دهستان مقصدی مناسب برای علاقه‌مندان به طبیعت‌گردی، کوهنوردی، و کشاورزی است. این دهستان از شمال به پونل، از جنوب به روستای میرمحله، از غرب به روستای كوره جان و از شرق به روستای چماچار و لارسر محدود شده است.

فاصله شیخ نشین تا ماسال

از ماسال تا دهستان شیخ نشین حدود 11 کیلومتر مسافت وجود دارد. شما میتوانید با ماشین شخصی خود این مسافت را در حدود 18 دقیقه طی کنید.

فاصله شیخ نشین تا شاندرمن

از شاندرمن تا دهستان شیخ نشین حدود 5.9 کیلومتر مسافت وجود دارد. شما میتوانید با ماشین شخصی خود این مسافت را در حدود 9 دقیقه طی کنید.

مرتبط:   کفود کجاست؟ معرفی نقشه، آب و هوا و جمعیت روستا

آب و هوا 

هوای این دهستان به دلیل نزدیکی به دریای خزر و قرار گرفتن در منطقه جلگه‌ای، بسیار مرطوب و معتدل است. میانگین دمای سالانه آن حدود 17 درجه سانتی‌گراد است. تابستان‌ها گرم و مرطوب و زمستان‌ها معتدل و خنک است.

بارندگی سالانه در آن نیز حدود 1500 میلی‌متر است و این میزان بارندگی موجب شده است که این دهستان دارای طبیعتی سرسبز و خرم باشد. 

  • فصل بهار: این منطقه پر از گل‌های رنگارنگ می‌شود و طبیعتی بسیار زیبا و دل‌انگیز را به خود می‌گیرد. 
  • فصل تابستان: این دهستان میزبان گردشگران زیادی از سراسر کشور است که برای لذت بردن از آب و هوای مطبوع و طبیعت زیبای آن به این منطقه سفر می‌کنند. 
  • فصل پاییز: رنگ‌های پاییزی درختان و گیاهان این دهستان جلوه‌ای خاص و منحصربه‌فرد به آن می‌بخشد. 
  • فصل زمستان: دهستان در این فصل از آرامش خاصی برخوردار است و برای علاقه‌مندان به طبیعت‌گردی و کوهنوردی مقصدی مناسب است.

در مجموع، آب و هوای این دهستان برای زندگی و گردشگری بسیار مناسب است.

اقتصاد

دهستان شیخ نشین دارای وضعیت اقتصادی به نسبت مناسبی دارد و اقتصاد آن بر پایه کشاورزی و دامپروری است. محصولات کشاورزی این دهستان شامل برنج، گندم، جو، سیب زمینی، و سبزیجات است. دامپروری نیز از دیگر منابع درآمد مردم این منطقه است.

روستاهای شیخ نشین

این دهستان به نسبت وسیع و پرجمعیت می باشد؛ به همین دلیل به 17 روستا تقسیم شده است. در ادامه با برخی از این روستا ها آشنا می شویم.

  • توسه سرا
  • دلیجان
  • قران
  • برگسرا
  • چماچار
  • چموش دوزان
  • ملک بگور
  • ملک جهان
  • سیاه دوله
  • میرمحله
  • گرمسر
  • پیرسرا
  • خلورجان
  • کوره جان
  • اسطلخ زير
  • شیخ نشین
مرتبط:   روستای نیلاش ماسال کجاست؟ معرفی نقشه، جمعیت و جاهای دیدنی

تاریخچه 

پیشینه تاریخی دهستان شیخ نشین به‌طور دقیق مشخص نیست. با این حال، شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد این منطقه از گذشته‌های دور محل سکونت انسان بوده است. وجود امامزاده‌ها و بقاع متبرکه در این منطقه یکی از مواردی است که پیشینه این منطقه را نشان می دهد. این امامزاده‌ها و بقاع متبرکه نشان می‌دهند که مردم این منطقه از گذشته‌های دور به دین اسلام گرویده بودند. این شهر باستانی مربوط به دوره پیش از اسلام است و آثاری از آن، مانند ظروف سفالی، مهره‌های سفالی، و سردرک‌های سفالی، کشف شده است.

با توجه به این شواهد، می‌توان گفت که این دهستان از گذشته‌های دور محل سکونت انسان بوده است. با این حال، به دلیل استفاده از مصالحی مانند چوب و گل در ساخت و ساز بناها در این منطقه، آثار تاریخی کمی از آن به جا مانده است.

کشف شهر باستانی گسکر

در سال‌های گذشته، با کشف بقایای شهر باستانی گسکر در بایزاد در این دهستان انجام شد و باعث شد تا اطلاعات بیشتری در مورد پیشینه تاریخی این منطقه به دست بیاید. این شهر باستانی مربوط به دوره پیش از اسلام است و آثاری از آن، مانند ظروف سفالی، مهره‌های سفالی، و سردرک‌های سفالی، کشف شده است.

کلام آخر

شیخ نشین یکی از دهستان های زیبا، سرسبز و وسیع در استان گیلان و منطقه شاندرمن است. این منطقه بسیار خوش آب و هوا و زیبا می باشد. به طوری که سالانه گردشگران بسیار زیادی از سراسر کشور برای بازدید از این دهستان به استان گیلان سفر می کنند.

3.5/5 - (2 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا