ترکیه

قونیه کجاست؟ بررسی نقشه، مساحت، آب و هوا و جمعیت

شهر قونیه با قلب تپنده فرهنگ و مذهب ترکیه در سراسر دنیا معروف می باشد. این شهر با مساحتی حدود 39.000 کیلومتر مربع از شهر های مهم این کشور بوده و در مرکز آناتولی واقع شده است. در واقع وجود جاذبه های تاریخی بسیار خاص و آرامگاه مولانا در این شهر، سبب معروفیت و محبوبیت آن شده است. در ادامه با ایرانیجو به معرفی کامل این شهر می پردازیم.

آشنایی با شهر قونیه ترکیه
آشنایی با شهر قونیه ترکیه

قونیه کجاست؟

شهر Konya یک شهر مذهبی زیبا و تاریخی است که آرامگاه مولانا، شاعر و عارف بزرگ ایرانی، درون آن قرار دارد. این آرامگاه، یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری این شهر است و هر ساله، گردشگران زیادی از سراسر جهان برای بازدید از آن به این شهر سفر می‌ کنند. این شهر در مرکز کشور ترکیه واقع شده است و به شهر های آنتالیا و آلانیا نزدیکی زیادی دارد.

لوکینش قونیه

در تصویر زیر لوکیشن و نقشه قونیه قابل مشاهده است که با کلیک روی آن میتوانید آن را واضح تر و دقیق تر مشاهده کنید.

فاصله قونیه تا مرز ایران

فاصله بین مرز ایران تا این شهر بسته به نقطه مرزی مورد نظر، متفاوت است. نزدیک‌ ترین نقطه مرزی ایران به ترکیه در استان آذربایجان غربی قرار دارد و فاصله آن تا این شهر حدود 300 کیلومتر است. که برای طی کردن آن با ماشین به 4 تا 6 ساعت زمان نیاز دارید. فاصله قونیه تا سایر نقاط مرزی ایران به شرح زیر است:

  • مرز ایران و ترکیه در استان آذربایجان شرقی: 500 کیلومتر
  • مرز ایران و ترکیه در استان کردستان: 600 کیلومتر
  • مرز ایران و ترکیه در استان کرمانشاه: 700 کیلومتر

فاصله تبریز تا قونیه

بین تبریز تا این شهر، حدود 300 کیلومتر فاصله است. شما می توانید این فاصله را با ماشین، اتوبوس یا هواپیما طی کرد. با ماشین، فاصله تبریز از مسیر مرز بازرگان تا این شهر حدود 4 تا 5 ساعت است. با اتوبوس نیز این فاصله حدود 6 تا 7 ساعت است، زیرا این اتوبوس ها از ترمینال مرکزی تبریز حرکت می کنند.

اگر به سفر های راحت تر و کوتاه تر علاقه مند هستید، می توانید هواپیما را انتخاب کنید. فاثله تبریز تا این شهر با پرواز تنها حدود 1 ساعت است. پروازهای تبریز به ترکیه توسط شرکت‌های هواپیمایی پگاسوس و ترکیش ایرلاینز انجام می‌شود.

فاصله تبریز تا قونیه
فاصله تبریز تا قونیه

برای سفر با هواپیما باید از فرودگاه بین‌المللی شهید مدنی تبریز به فرودگاه بین‌المللی مولانا Konya بروید. 

مرتبط:   فهرست استان های ترکیه به همراه جمعیت ✔️ بزرگترین و کوچکترین استان

جمعیت قونیه

بر اساس آخرین سرشماری های انجام شده در سال 2011 حدود 1.073.791 نفر در این شهر ساکن بوده و در آن زندگی می کنند. البته در سال های اخیر به دلیل مهاجرت از روستاها به شهرها، جمعیت این شهر رو به افزایش بوده است. همچنین، رشد اقتصادی و صنعتی آن نیز در افزایش جمعیت این شهر نقش داشته است.

 این مقدار جمعیت از مردمان بومی منطقه هستند که اکثر آنها نیز بسیار مذهبی می باشند. در واقع این منطقه به عنوان هفتمین شهر پرجمعیت در کشور ترکیه است.

نام جدید قونیه

اسم شهر قونیه، در منابع کهن به صورت ایکنیون Iconium، ایکنیوم Iconium و استانکونا Stancona آمده است. اکنون از کلمه ایکون Icon به معنی شمایل گرفته شده است. امروزه نیز نام این شهر به ترکی استانبولی Konya است.

تاریخچه

قدمت این شهر به 7 هزار سال پیش باز می‌گردد و آثاری از دوران نوسنگی در جنوب این شهر کشف شده است که نشان می‌دهد مردمی در این منطقه سکونت داشته‌ اند.

تاریخچه شهر قونیه ترکیه
تاریخچه شهر قونیه ترکیه

در دوران‌های مختلف، تمدن‌های مختلفی بر این شهر حکومت کرده‌ اند. در دوران عصر برنز، فریگی‌ها، لیدی‌ها و هیتی‌ها در این شهر ساکن بودند و در دوران رومیان نیز این شهر به یکی از شهرهای مهم این امپراتوری تبدیل شد و در دوران سلجوقیان نیز این شهر پایتخت این امپراتوری شد و در دوران بیزانس، این شهر به یکی از مراکز مهم مسیحیت تبدیل شد.

قونیه در زمان سلجوقیان

در دوران حکومت سلجوقیان، این شهر به نام ایکونیوم (Iconium) شناخته می‌شد. این نام از کلمه یونانی “ایکو” (Icon) به معنای “تصویر” گرفته شده است. این نام به دلیل وجود یک تصویر از پرسیوس، قهرمان اساطیری یونان، در این شهر انتخاب شده بود. قونیه در زمان سلجوقیان، به عنوان پایتخت این امپراتوری، به یکی از مهم‌ ترین شهرهای آناتولی تبدیل شد. 

این شهر، در قرن 11 میلادی، پس از نبرد ملازگرد، توسط سلجوقیان از امپراتوری بیزانس فتح شد. در واقع این شهر در زمان سلجوقیان، به دوران اوج خود رسید و از نظر سیاسی، اقتصادی و فرهنگی پیشرفت بسیاری کرد.

قونیه در زمان سلجوقیان
قونیه در زمان سلجوقیان

مرکز حکومت سلجوقیان روم Iconium بود و از نظر نظامی و سیاسی، اهمیت زیادی داشت و همچنین، از نظر اقتصادی، یکی از شهرهای مهم آناتولی بود.

مرتبط:   دیدیم کجاست؟ بررسی نقشه، مساحت، آب و هوا و جمعیت Didim

در این برهه از تاریخ حتی این شهر از نظر فرهنگی نیز پیشرفت چشمگیری داشت و به یکی از شهر های مهم آناتولی تبدیل شد. زادگاه مولانا، شاعر و عارف بزرگ ایرانی نیز این شهر بود و آرامگاه این عزیز بزرگوار یکی از مهم‌ ترین جاذبه‌های گردشگری است.

قونیه در دوران اسلامی

این شهر در دوران اسلامی نیز به یکی از مهم‌ ترین مراکز فرهنگی و مذهبی بود. در واقع زادگاه مولانا، شاعر و عارف بزرگ ایرانی، است و آرامگاه مولانا، یکی از مهم‌ ترین جاذبه‌های گردشگری است.

این شهر در دوران امپراتوری عثمانی نیز یکی از شهرهای مهم این امپراتوری بود. این شهر، در دوران جنگ استقلال ترکیه، به دست ترک‌ها افتاد و به بخشی از جمهوری ترکیه تبدیل شد.

قونیه در دوران اسلامی
قونیه در دوران اسلامی

امروزه نیز این منطقه به شهری مدرن و نسبتا پیشرفته اما مذهبی تبدیل شده که در بخش مرکزی کشور واقع شده است. علاوه بر آن دارای دانشگاه ها، مراکز علمی و مراکز فرهنگی بسیاری می باشد. 

آب و هوا

در حالت کلی این شهر در مرکز استان و کشور واقع شده است، به همین علت آب و هوای آن نیمه خشک می باشد. میانگین دمای هوای آن در تابستان‌ها حدود 30 درجه سانتیگراد و در زمستان‌ها حدود 2 درجه سانتیگراد است.

آب و هوای قونیه
آب و هوا

میزان بارندگی نیز در این شهر به نسبتاً کم است. متوسط بارندگی سالانه در این شهر، حدود 500 میلی متر است. بیشترین میزان بارندگی در آن فصل زمستان رخ می‌دهد. بهترین زمان برای سفر به این شهر نیز بهار و پاییز است. در این فصول، آب و هوای قونیه، معتدل است و میزان بارندگی نیز کم است.

مراسم رقص سماع در قونیه

سماع، در لغت به معنای شنیدن و آوایی است که شنیدن آن خوشایند است. در اصطلاح صوفیان، سماع به معنای اشراق و جدا شدن از خویشتن است. مراسم مذهبی سماع در قونیه، یکی از زیباترین و پرطرفدارترین مراسمی است که هر ساله در این شهر برگزار می‌شود.

مراسم رقص سماع در قونیه
مراسم رقص سماع

در مراسم سماع، دراویش (صوفیان) به صورت دسته‌ جمعی و با لباس‌های سفید و کلاه‌های بلندی که بر سر دارند، در حالی که دست‌ها را به حالت دعا به سینه چسبیده‌اند، شروع به چرخش می‌کنند. این چرخش‌ها، همراه با ریتم خاص و شاعرانه موسیقی، احساس پرواز و عرفان را در روح این دراویش زنده می‌کند. 

مرتبط:   مارماریس کجاست؟ بررسی نقشه، مساحت، آب و هوا و جمعیت شهر

جاهای دیدنی قونیه

شهر قونیه یکی از دیدنی ترین شهر های ترکیه است. این شهر بیشتر جاذبه های تاریخی و مذهبی دارد که هر کدام از آنها شهرت جهانی دارند. اما جاذبه های طبیعی زیبایی نیز درون آن وجود دارد. سالانه میلیون ها گردشگر برای بازدید از این جاهای دیدنی به این شهر سفر میکنند. در ادامه با ایرانیجو همراه شوید تا به معروف ترین و محبوب ترین جاذبه های شهر بپردازیم.  

باغ پروانه قونیه
باغ پروانه
  • آرامگاه مولانا
  • خانقاه مولانا
  • مسجد اینجه مناره
  • مسجد شمس تبریزی
  • مسجد عزیزیه
  • مسجد سلیمیه قونیه
  • موزه آتاتورک
  • مسجد و موزه صاحب عطا
  • مدرسه کاراتای (موزه کاشی)
  • موزه فرهنگ‌شناسی قونیه
  • مرکز علوم قونیه
  • موزه پانوراما
  • موزه مولانا
  • تپه علاءالدین
  • روستای سیله
  • باغ پروانه قونیه
  • جاهای دیدنی تاریخی قونیه
  • شهر باستانی چاتال هویوک
  • موزه باستان شناسی 

آرامگاه مولانا

آرامگاه مولانا در یکی از خانقاه‌های شهر واقع شده است. این خانقاه، در دوران سلجوقیان ساخته شده است و دارای گنبدی فیروزه‌ای رنگ است. این گنبد، به سبک گنبدهای سلجوقی ساخته شده است و یکی از زیباترین گنبدهای جهان محسوب می‌شود.

آرامگاه مولانا در شهر قونیه ترکیه
آرامگاه مولانا

در آرامگاه مولانا، علاوه بر مولانا، پدر و نزدیکانش نیز دفن شده‌اند. این آرامگاه، برای اهل تصوف احترام فراوانی دارد و برای بازدید از آن، باید قوانینی را رعایت کرد. از جمله این قوانین، درآوردن کفش و برخورداری از پوشش مناسب است. همچنین، به دلیل وجود آثار ارزنده تاریخی در این آرامگاه، عکاسی با فلش ممنوع است.

کلام آخر

شهر قونیه یکی از معروف ترین شهر ها در کل دنیا است. علت این شهرت جهانی وجود آرامگاه مولانا در این شهر، و تمام جاذبه های تاریخی اش می باشد. اگر قصد سفر به این شهر را دارید به شما پیشنهاد میکنم در نزدیکی روز بزرگداشت مولانا به آن سفر کنید. زیرا در این هنگام شهر پر از شور و هیجان و جشن می شود.

5/5 - (4 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا