رژیم کتوژنیک برای کاهش وزن تا 5 کیلو ✔️تنها در یک هفته ⏰
احتمالا زمانی که به تحمل گرسنگی، و محروم شدن از لذت خوردن غذاهای چرب و خوشمزه فکر میکنید، جذابیت رژیم غذایی برای رسیدن به تناسب اندام و وزن ایده آل برای شما کم رنگ میشود، اما جالبی رژیم کتوژنیک در آن است که شما با خوردن وعده هایی پرچرب هم میتوانید در یک هفته 1 تا 5 کیلو وزن کم کنید. متخصص تغذیه در رژیم کتو، تغییراتی را در برنامه غذایی شما انجام میدهد که بدن را وادار به سوزاندن چربی به جای کربوهیدرات میکند؛ و با پیروی از این برنامه غذایی وزن شما به سرعت کاهش مییابد. بنابراین اگر رژیم کتوژنیک را زیر نظر متخصص انجام دهید، نتایج آن شما را شگفت زده خواهد کرد.

نکات مهم در تجویز رژیم لاغری کتوژنیک
رژیم غذایی کتوژنیک طرفداران و منتقدان زیادی دارد، عده ای معتقد به موثر بودن این رژیم هستند و عده ای نیز آن را برای سلامتی بدن خطرناک میدانند. نکته مهم در خصوص رژیم Ketogenic این است که این رژیم یک رژیم کاملا تخصصی است و ضمن اینکه یک رژیم موثر و مفید است، اگر بصورت اصولی و تخصصی تجویز نشود ممکن است عوارض گوناگونی را در پی داشته باشد. و عوارض آن را بر روی افرادی که بصورت خودسرانه اقدام به رژیم کیتو کرده اند در موارد مختلف دیده شده است.
نکته مهم این است که این رژیم هم در مرحله تجویز و هم در مرحله اجرا، باید زیر نظر متخصص باشد؛ اینکه چه غذاهایی و به چه میزان خورده شود در جلسه مشاوره رژیم کتوژنیک با در نظر گرفتن معیارهای مختلفی مانند: شرایط جسمانی؛ بیماری های زمینه ای؛ میزان فعالیت های روزانه؛ ذائقه غذایی؛ در نظر گرفتن طبع؛ نوع شغل؛ شرایط مالی و آیتم های دیگر مشخص میشود.
ویژگی بارز رژیم کتوژنیک آن است که میزان قند بدن را پایین نگه میدارد و این برای بیماران سرطانی، دیابتی و بیمارانی که به صرع مبتلا هستند یک امتیاز بزرگ است؛ چرا که قند باعث پیشروی بیماری آنها میشود و رژیم کیتو با کاهش قند به آنها کمک میکند تا ضمن کاهش وزن، بیماری زمینه ای خود را نیز کنترل کنند.
چند نوع رژیم لاغری ketogenic داریم؟
رژیم لاغری کتوژنیک به 4 نوع مختلف دسته بندی میشود که عبارتند از:
- رژیم کتو استاندارد یا SKD که مخفف Standard ketogenic است،
- رژیم کیتو دوره ای یا CKD که مخفف Cyclical ketogenic است،
- رژیم هدفمند یا TKD که مخفف Targeted ketogenic است،
- رژیم پر پروتئین یا High protein ketogenic

رژیم کتوژنیک استاندارد
در این رژیم حدود 70 تا 75 درصد چری ، 20 درصد پروتئین و حدود 5 تا 10 درصد کربوهیدارت قرار میگیرد. رژیم لاغری کتوژنیک استاندارد برای تازه کارها مناسب است. در مطالعات نشان داده شده است که رژیم کتوژنیک استاندارد در کاهش وزن و کاهش قند خون و سلامت قلب موثر بوده است.
رژیم کتو دورهای (سیکلیکال)
در رژیم کتوژنیک سیکلیکال، در دوره هایی مصرف کربوهیدارت بیشتر می شود. این رژیم برای ورزشکاران مناسب است. این کتوژنیک دوره ای نسبت به انواع دیگر این رژیم، آسان تر است، زیرا در دوره هایی مصرف چری بالا و در دوره هایی مصرف کربوهیدرات بالا میرود. مثلا پنج روز در هفته کربوهیدرات کم و چربی زیاد و دو روز در هفته کربوهیدرات را افزایش می دهیم. درواقع در روزهای آزاد رژیم متعادل تر می شود.
نسبت درشت مغذیها در رژیم کتوژنیک دورهای | روزهای کتو | روزهای آزاد |
کربوهیدرات | 5 تا 10 درصد | 50 درصد |
چربی | 75 درصد | 25 درصد |
پروتئین | 15 تا 20 درصد | 25 درصد |
رژیم کتوژنیک هدفمند
این رژیم مناسب ورزشکاران بدنسازی است که به کربوهیدرات بیشتری نیاز دارند. در این رژیم ورزشکار می تواند قبل و بعد از تمرین 20 الی 30 درصد کربوهیدارات مصرف کند تا بتواند شدت تمرینات خود را افزایش دهد. رژیم کتوژنیک هدفمند شامل ۶۵ تا ۷۰ درصد چربی، ۲۰ درصد پروتئین ، ۱۰ تا ۱۵ درصد کربوهیدرات است.
رژیم کتوژنیک با پروتئین بالا
رژیم کتو با پروتئین بالا مانند رژیم کتوژنیک استاندارد است با این تفاوت که میزان مصرف پروتئین در این نوع رژیم بیشتر است ولی مصرف کربوهیدرات ها همچنان محدود و زیر 10 درصد است .این رژیم مناسب کسانی است که فعالیت بدنی زیادی دارند. نسبت های درشت مغذی ها در رژیم کتوژنیک پر پروتئین به صورت چربی ۶۰%، پروتئین ۳۵% و کربوهیدرات ۵% است.

مکانیزم عملکردی رژیم کتو چیست؟
برای اینکه بهتر درک کنیم که روش کار در رژیم Ketogenic چیست؟ یک خودروی دوگانه سوز را تصور کنید، این خودرو در حالت عادی با گاز کار میکند و هر زمان که منبع گاز آن خالی شود از سوخت جایگزین یعنی بنزین استفاده میکند.
در رژیم کیتو نیز بدن به یک ماشین دوگانه سوز تبدیل میشود. بدن ما دو نوع سوخت کلی دارد که عبارتند از:
- کربوهیدرات
- چربی
در حالت عادی بدن کربوهیدرات را برای سوخت و ساز استفاده میکند؛ اما اگر کربوهیدارتی برای سوزاندن در دسترس نباشد به سوختن کتون میپردازد.
کتون نوعی مولکول دارای چربی است که بدن در زمان کمبود قند آن را تولید میکند تا انرژی خود را تامین کند. در اصطلاح علمی به این فرایند کتوسیس (ketosis) گفته میشود.
اساس کار رژیم لاغری کیتو، نیز همین مکانیزم سوخت و ساز در بدن است، مصرف کربوهیدارت را به 5% میرساند درحالی که میزان مصرف چربی را بالا میبرد (منظور چربی های سالم مانند:روغن زیتون؛ روغن نارگیل و غیره است).

بهترین رژیم لاغری برای افرادی که بیماری های سرطانی دارند و یا بیماری صرع دارند، رژیم ketogenic است؛ چونکه در این افراد قند باعث پیشرفت بیماری میشود و در کیتو دایت مصرف قند و کربوهیدارت ها به شدت پایین است و مانع از رشد بیماری نیز میشود.
مزایای رژیم کتوژنیک چیست؟
از جمله مزیت ها و فواید این رژیم غذایی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- احساس گرسنگی کمتر در حین رژیم
- زیبا شدن پوست
- بهبود عملکردهای هورمونی بدن
- افزایش تمرکز و تقویت ذهن
- کنترل بیماری دیابت
- درمان بیماری صرع
- افزایش مقاومت بدن در برابر سرطان
- رفع اختلال های سیستم عصبی بدن
عوارض رژیم کتوژنیک چیست؟
برخی از عوارض و مشکلاتی که رژیم کیتو میتواند برای شما به همراه داشته باشد عبارتند از:
- احساس خستگی مستمر
- تعریق و دفع ادرار زیاد
- احساس اضطراب، سردرگمی و لرزش بدن
- ریزش مو
- گرفتگی عظلات
- یبوست
- بوی بد دهان
چنانچه برنامه رژیمی شما تحت نظر متخصص پیش رود، میتوانید در یک هفته تا 5 کیلوگرم کاهش وزن داشته باشید.
از آنجا که متابولیستم بدن در رژیم کتوژنیک به چربی سوزی تغییر میکند، خیلی مهم است که برنامه رژیمی اصولی و صحیحی داشته باشید تا درگیر عوارض رژیم نادرست نشوید، برای همین بهتر است حتما زیر نظر متخصص رژیم کتوژنیک اقدام به انجام نمایید.
برای اینکه از رژیم غذایی نتیجه مطلوب و دلخواه را بگیرید بهتر است قبل از انجام آن، با متخصص تغذیه مشاوره کنید و رژیم مناسب را با توجه به سن، جنسیت، وضعیت بدنی، فعالیت های روزانه و شرایط مالی خود انتخاب کنید. جهت مشاوره کتوژنیک با شماره 9099075303 در ساعات کاری تماس بگیرید.
جمع بندی
رژیم لاغری کتوژنیک با افزایش مصرف چربی و پروتئین (حدود 90%)، و کاهش کربوهیدراتها و قند (حدود 10%)، بدن را مجبور میکند تا مکانیزم سوخت و ساز خود را به سمت مصرف کتون ببرد، و برای افراد سرطانی، بیماران صرعی، دیابتی و ورزشکاران حرفه ای گزینه ای مناسب برای لاغری سریع است، اما از آنجا که انجام خودسرانه آن میتواند عوارض مختلفی در پی داشته باشد، توصیه میشود حتما زیر نظر مشاور و متخصص تغذیه انجام شود.