ساوجبلاغ

روستای بانوان صحرا کردان بررسی آب و هوا، امکانات و دسترسی ها

روستایی سرسبز و خوش آب و هوا در کردان کرج بنام روستای بانوان صحرا با جمعیتی حدود 700 نفر یکی از بهترین روستاهای اطراف کرج است که میتواند آخر هفته های رویایی را برای شما رقم بزند. در ایرانیجو به بررسی بانوانصحرا و ویژگی های آن می پردازیم.

بانوان صحرا کجاست؟

روستای بانوان صحرا از توابع شهرستان ساوجبلاغ در استان البرز است که قدمتی به دوره حکومت اشکانیان دارد. این روستا با قدمت بالای 500 ساله خود یکی از روستاهای خوش آب و هوا و توریست پذیر در ناحیه چندار است.

آشنایی با روستای بانوان صحرا و ویژگی های آن
آشنایی با روستای بانوان صحرا و ویژگی های آن

این روستا در مسیر شهر کوهسار واقع شده است و در دهستان چندار قرار دارد.

لوکیشن بانوان صحرا روی نقشه گوگل مپ

در تصویر زیر میتوانید نقشه و لوکیشن روستای بانوان صحرا را مشاهده کنید، برای دریافت جزییات بیشتر روی تصویر کلیک کنید.

لوکیشن بانوانصحرا روی نقشه
لوکیشن بانوانصحرا روی نقشه

موقعیت جغرافیایی بانوانصحرا

از نظر جغرافیایی و منطقه ای روستای بانوان صحرا با مناطق زیر همجوار است:

  • از شمال با چلنگدار و هرجاب
  • از جنوب با کردان
  • از غرب با چندار و کوهسار
  • از شرق با کردان

مسیر رفتن از کرج به بانوان صحرا

اگر میخواهید از کرج به روستای بانوانصحرا بروید کافی است وارد اتوبان کرج-قزوین شوید و بعد از پل کردان به سمت بلوار شهدای کردان ادامه مسیر دهید، بعد از گذر از کردان و رسیدن به ایستگاه پلیس کردان، به سمت چپ به مسیر خود ادامه دهید تا به روستای بانوان صحرا برسید.

فاصله کرج تا بانوانصحرا، مسیر رفتن از کرج به روستا
فاصله کرج تا بانوانصحرا، مسیر رفتن از کرج به روستا

فاصله بانوان صحرا از کرج

این روستا از کرج حدود 20 کیلومتر فاصله دارد که در روزهای عادی تقریبا 30 دقیقه طول میکشد که کرجی ها خود را به بانوان صحرا برسانند.

مرتبط:   روستای وشگین کرج کجاست؟ بررسی جمعیت، آب و هوا و نقشه

پل تاریخی بانوانصحرا

این پل یکی از سه پل باقیمانده در شهرستان ساوجبلاغ از دوران صفویان است. طاق پل به مرور زمان بر اثر فرسایش و بالا آمدن آب رودخانه بانوانصحرا تخریب شده است اما پایه های آن همچنان پابرجاست.

نمایی از پل بانوانصحرا
نمایی از پل بانوانصحرا

در ساخت پل بانوان صحرا از تیرهای چوبی قطور و مستحکم به همراه سنگ و ملاط ساروج استفاده شده است و با آجرهای قرمز رنگ تزیین شده است.

از زمان صفویان تا دوره قاجاریه و تا سال 1353 از این پل استفاده میشده است اما به مرور با تغییر کردن مسیر، و نبود حفاظ در اطراف پل و همچنین سست شدن پایه ها، کنار گذاشته شده است.

پل دارای دو دهانه شرقی و عربی بود که دهانه غربی آن بزرگتر از دیگری بود، اکنون دهانه ضلع شرقی آن از بین رفته است. اما در روی ورودی پل کتیبه سنگی کوچکی که اطلاعات پل مانند تاریخ مرمت و سال ساخت حک شده همچنان وجود دارد.

ثبت پل بانوان صحرا بعنوان آثار ملی

پل تاریخی بانوانصحرا در کردان
پل تاریخی بانوانصحرا در کردان

این پل به دلیل جنبه تاریخی ای که دارد، و برای در امان ماندن از تخریب بشتر در سال 1383 بعنوان آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. درواقع در 16 شهریور سال 93 با شماره 11104 این پل ثبت ملی شده است.

مرتبط:   زکی آباد کرج : بررسی روستای زکی آباد، از توابع رامجین شهرستان چهارباغ می باشد.

حمام تاریخی بانوان صحرا

یکی دیگر از جاهای دیدنی و تاریخی روستا، حمام بجا مانده از دوران صفوی است. این حمام آن با هزار و 426 متر ارتفاع از سطح دریا در نزدیکی پل قدیمی بانوان صحرا قرار دارد. در ساخت این حمام که یادگار دوران قاجار است مصالحی همچون سنگهای قلوه رودخانه‌ای با ملات گچی آهکی است به کار رفته است.

نمایی از حمام تاریخی بانوان صحرا
نمایی از حمام تاریخی بانوان صحرا
قدمت و دوره تاریخیاواخر دوره قاجاریه
شماره ثبت ملی15771
تاریخ ثبت۱۳۸۵/۰۵/۰۸
آدرس حمام بانوان صحرا ساوجبلاغروستای بانوان صحرا، خیابان شهید جلال وشگینی، جنب مسجد امیر المومنین، خیابان حمام

حمام بانوان صحرا در سال 1393 مورد ترمیم قرار گرفت تا از تخریب آن جلوگیری شود. که در طی آن اجرای طاق سنگی فضای سربینه حمام با استفاده از مصالح متناسب بخشی از عملیات مرمت این حمام بوده است.

رودخانه صحرارود

یکی از جاذبه های روستای بانوان صحرا وجود رودخانه صحرا رود است، که یک رودخانه فصلی است و معمولا در فصل زمستان و بهار پر آب است. و بخصوص در بهار افراد زیادی آخر هفته های خود را با چای و آتش و کباب در اطراف رودخانه به تفریح میگذرانند.

آب و هوای روستای بانوان صحرا

این روستا به دلیل قرار گرفتن در منطقه کوهپایه ای، دارای آب و هوای بسیار مطبوع و معتدلی است، تمیزی و پاکی هوا و زیبایی آسمان آن در شب هر کسی را مجذوب خود میکند.

تصویری از طبیعت زیبا و سرسبز روستا
تصویری از طبیعت زیبا و سرسبز روستا

نزدیکی بانوان صحرا به پل کردان نیز دلیل دیگری بر محبوبیت این روستا است و در سال های اخیر برای ساخت ویلا و باغ بسیار مورد استقبال پایتخت نشین ها قرار گرفته است.

مرتبط:   طاووسیه کرج : همه چیز در مورد طاووسیه ساوجبلاغ

سخن پایانی

یکی از روستاهای خوش آب و هوا، سالم، با خاکی حاصلخیز و دارای آب، روستای بانوان صحرا است که آینده ای بسیار رو به رشد دارد. شما نیز میتوانید نظرات و خاطرات خود از این روستا را در زیر مقاله برای ما کامنت کنید و به اشتراک بگذارید.

5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا