کرج

حیدر آباد کرج کجاست ؟ حیدر آباد منطقه 6 کرج، راه های دسترسی

این ناحیه از مناطق شهر کرج می باشد. در گذشته بنام شارگوله شناخته شده و این نام از چهارگوله به معنای چهارراه به گویش کرجی اصیل می‌باشد.منبع

حیدرآباد کرج

محله حیدر آباد کرج یکی از محله‌های قدیمی کرج مرکزی است.

خیابان‌های اصلی این محله شامل خیابان عدل، بنی نجار، دکتر شریعتی و علامه مجلسی می‌باشد.

حیدرآباد کرج

موقعیت جغرافیایی

موقعیت جغرافیایی حیدر آباد تقریبا در مرکز کرج واقع شده است.

نقشه گوگل مپ حیدر آباد کرج

همانطور که در نقشه مشاهده می کنید، حیدر آباد از شمال با منطقه های باغستان و شاهین ویلا، از سمت جنوب با میانجاده و کرج نو، از غرب با حصارک و از شرق با اراضی سازمان تحقیقات کشاورزی و گوهردشت همسایه می باشد.

خیابان های اصلی حیدر آباد کرج

از خیابان های اصلی منطقه حیدر آباد می توان به خیابان عدل، خیابان بنی نجار، خیابان دکتر شریعتی، خیابان علامه مجلسی، بلوار حیدر آباد، خیابان شهید فاضلی اشاره کرد.

خیابان عدل یکی از خیابان های شلوغ و پر رفت و آمد در این محله می باشد. در این خیابان مغازه ها و بوتیک های مختلف اعم از پوشاک و … وجود دارد. در این خیابان اجناس با قیمت مناسب تری بفروش می رسد.

مشکلات حیدر آباد کرج

در گذشته این محله با مشکلاتی روبرو بوده است. اما با گذشت زمان و مهاجرت به این سمت به دلیل افزایش صعودی قیمت خانه و ملک جمعیت دراین منطقه به شدت افزایش یافته و بسا مشکلات بیشتری در این منطقه به وجود آمده است.

مرتبط:   بهترین وکیل ملکی کرج ⚖️ [لیست 10 تایی] وکیل املاک خانم و آقا

نبود امکانات رفاهی و اموزشی و همچنین ساخت و ساز های غیر قانونی و بیش از حد مجاز از مشکلات این منطقه می باشد. از دیگر مشکلات این منطقه وجود کوچه های تنگ و تاریک می باشد که باعث ایجاد ترافیک و اتلاف وقت می شود همچنین وجود اراذل و اوباش با ظاهرهای نامناسب امنیت این محله را نا امن کرده است و ساکنین این منطقه به شدت خواستار رسیدگی به این قبیل مشکلات می باشند.

جمع بندی

محله حیدر آباد کرج یکی از محله‌های قدیمی کرج مرکزی است.

خیابان‌های اصلی این محله شامل خیابان عدل، بنی نجار، دکتر شریعتی و علامه مجلسی می‌باشد.

حیدر آباد کرج از شمال با محله‌های باغستان و شاهین‌ویلا، از جنوب با میانجاده و کرج نو، از غرب با حصارک و از شرق با اراضی سازمان تحقیقات کشاورزی و گوهردشت همسایه است.

نام قدیم این محله شارگوله بوده که از چهارگوله به معنای چهارراه به گویش کرجی اصیل می‌باشد.

همچنین دهخدا در لغت‌نامه خود در مورد حیدر آباد کرج این گونه توضیح می‌دهد که دهی است جزء دهستان حومه بخش کرج، در یک هزارگزی شمال شوسه کرج به قزوین.

ناحیه‌ای است واقع در دامنه و سردسیری، دارای ۳۷۷ تن سکنه است.

محصولاتش غلات، بنشن، چغندرقند، صیفی، میوه و قلمستان. اهالی به کشاورزی گذران می‌کنند.

محله‌ای که هم اکنون با نام حیدر آباد شناخته می‌شود، به عنوان یکی از روستاهای دوران صفوی می‌باشد.

دلیل این امر را می‌توان در آثار اندک به جا مانده از آن دوران در محله شناخت.

آثاری مانند حمام تاریخی حیدر آباد کرج که با مصالح ساروج و آجر ساخته شده است، که نشانه‌ای از دوران معماری صفویه می‌باشد. حمام حیدر آباد کرج، بلوار حیدر آباد، خیابان شهیدان فاضلی، کوچه شهید کمالی نژاد واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۱ مرداد ۱۳۸۴ با شمارهٔ ثبت ۱۲۵۴۲ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است(دانشنامهٔ تاریخ معماری ایران‌شهر).منبع

4.3/5 - (3 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا