باقرشهر کجاست؟ معرفی نقشه، مساحت، جمعیت و تاریخچه
شهر باقرشهر منطقه ای کوچک اما به نسبت پیشرفته در استان تهران است. این شهر با مساحتی حدود 500 هکتار در جنوبغربی تهران و در مجاورت شهر ری واقع شده است. در ادامه با ایرانیجو همراه شوید تا به معرفی کامل این منطقه بپردازیم.
باقرشهر کجاست؟
این شهر در محور ارتباطي قديم تهران و قم و در بخش کهریزک واقع شده است. از سمت شمالی با شهر ری، از قسمت جنوبی با ورامین، از سمت شرقی با تهران و از قسمت غربی با شهرستان پاکدشت همسایه می باشد. از نظر جغرافیایی نیز در 51 درجه و 24 دقیقه طول جغرافیایی و 35 درجه و 32 دقیقه عرض جغرافیایی قرار دارد. ارتفاع آن از سطح دریا 1090/50 متر است.
جمعیت باقر شهر
بر اساس آخرین سرشماری های انجام شده در سال 1395 حدود 61,388 نفر در این منطقه ساکن هستند و در آن زندگی می کنند. البته این میزان جمعیت تا به امروز افزایش چشمگیری داشته است، زیرا امکانات رفاهی و مکان ها تفریحی و گردشگری زیادی در این سال ها در این منطقه ساخته شده است. بسیاری از افراد از شهر ها و مناطق اطراف تهران و دیگر شهر های ایران نیز برای زندگی به این شهر مهاجرت کرده اند.
آب هوا
هوای باقرشهر به نسبت معتدل و نیمه خشک می باشد به طوری ببیشترین دمای متوسط آن حدود 43 درجه و متوسط دمای کم آن نیز حدود 9 درجه سلسیوس است. رطوبت نسبی در این منطقه نیز حدود 55 درصد است که بسیار خوب و مناسب می باشد.
بادهای غالب در باقرشهر از سمت غربی، جنوب شرقی به شرق و در نهایت شمالی می وزند.
تاریخچه
باقرشهر شهری قدیمی و تاریخی در استان تهران است.در دوران پیش از اسلام، این منطقه بخشی از سرزمین ری بوده است اما به دلیل موقعیت جغرافیایی خود مورد توجه و اهمیت بسیاری بوده است.
در دوران اسلام نیز همچنان بخشی از سرزمین ری بوده است اما دیگر به علت وجود امامزاده باقر، از اهمیت مذهبی نیز برخوردار بوده است.
دوران قاجار
در دوران قاجار، نیز شهر به عنوان یکی از روستاهای شهرری شناخته میشد و به دلیل وجود باغهای فراوان، از اهمیت اقتصادی برخوردار بوده است.
در دوران پهلوی هم به دلیل نزدیکی به تهران، به سرعت توسعه یافت و تبدیل به یکی از مهم ترین شهر های تهران شد/
پس از انقلاب
زمان پس از انقلاب نیز به عنوان یکی از شهرهای شهرستان ری شناخته شد و رشد جمعیت و توسعه اقتصادی بسیار زیادی پیدا کرد و سر انجام به یکی از شهرهای مهم استان تهران تبدیل شد.
دلیل نامگذاری
این شهر در گذشته روستای باقرآباد نام داشت. روستا در سال 1328 خورشیدی به شهر تبدیل شد و نام آن به افتخار آیتالله محمدباقر شریعتی، دانشمند و متفکر مسلمان، به باقرشهر تغییر یافت.
نقشه کامل باقر شهر
شما توانید با مشاهده تصویر زیر مکان قرار گیری این شهر و نقشه آن را در گوگل مپ مشاهده کنید. برای دریافت جزئیات بیشتر روی تصویر کلیک کنید.
مکان های تاریخی باقر شهر
این شهر بسیار قدیمی و باستانی می باشد، به طوری که از زمان های بسیار قدیم مکان های خاص و زیبای زیادی برجای مانده است. در ادامه با ایرانیجو به معرفی برخی از این موارد می پردازیم.
- امامزاده باقر: امامزاده باقر یکی از نوادگان امام موسی کاظم (ع) است. این بقعه در مرکز شهر باقرشهر واقع شده است.
- مسجد جامع : مسجد جامع این شهر یکی از قدیمیترین مساجد تهران است. این مسجد در دوران صفویه ساخته شده است.
- بقعه امامزاده سیدعلی: امامزاده سیدعلی یکی دیگر از نوادگان امام موسی کاظم (ع) است. این بقعه در روستای ابوذریه واقع شده است.
زندگی در باقرشهر
در زمان های قدیم، محدوده خدماتی این منطقه حدود 300 هکتار بود. اما در سال 1385 براساس جلسه کارگروه شهرسازی و شورای برنامهریزی و توسعه استان، این محدوده به 500 هکتار افزایش یافت.
این افزایش محدوده خدماتی، به دلیل رشد جمعیت و توسعه اقتصادی صورت گرفت. با افزایش محدوده خدماتی، شهرداری میتواند خدمات بیشتری را به شهروندان ارائه دهد.
شهرداری نیز در سال 1383 از درجه 4 به درجه 5 ارتقا یافت و این ارتقا به دلیل پیگیریهای فراوان و حجم وسیع پروژههای عمرانی در این شهر صورت گرفت.
ارتقای درجه شهرداری نیز نشاندهنده رشد و توسعه این شهر است. با افزایش درجه شهرداری، این نهاد میتواند خدمات بیشتری را به شهروندان ارائه دهد و نقش مهمتری در توسعه شهر ایفا کند.
همچنین این شهر به حدی وسعت دارد که حدود 11 روستا درون آن موجود می باشد که هر یک از آنها نیز زیبایی و موقعیت جغرافیایی مخصوص به خودش را نیز دارد. این روستا شامل موارد زیر می شوند.
- جعفرآباد
- قوچحصار
- قمصر
- دهنو
- اسماعیل آبادمعین
- عظیمآباد
- سلمبر
- خیرآباد
- درسون آباد
کلام آخر
باقر شهر از شهر های مهم، بزرگ و پر جمعیت در استان تهران است. این شهر دارای فضای سبز، پارک های زیاد و مکان های تاریخی دیدنی ای می باشد. امروزه مردمان زیادی برای بازدید از جاذبه ها و یا برای مهاجرت و زندگی به این شهر می روند.