معرفی روستای آغشت، بافت منطقه، قلعه هاگوارتز + دسترسی و نقشه
یکی از روستاهای دیدنی کرج که در قسمت چندار شهرستان ساوجبلاغ قرار دارد، آغشت نامیده میشود. این روستا در محدوده دهستان برغان قرار گرفته است و دارای طبیعتی بکر و دست نخورده میباشد. در این روستا یک قلعهی بسیار دیدنی تمام سنگ معروف به قلعهی هاگوارتز قرار گرفته است و با وجود اینکه یک ملک شخصی میباشد، از جاذبههای گردشگری منطقه به شمار میآید.
در ایرانیجو به معرفی این روستا در کرج میپردازیم.
استان | البرز |
شهر | کرج |
فاصله تا تهران | 75 کیلومتر |
فاصله تا کرج | 35 کیلومتر |
جاهای دیدنی | قلعه هاگوارتز، رودخانه و… |
قدمت | قبل از اسلام |
جمعیت | حدود 800 نفر |
آغشت کجاست؟
در 35 کیلومتری شرق کرج، در دل کوه و طبیعتی بکر، این روستای دیدنی قرار گرفته است و که دارای آبشار، رودخانه، قلعه و طبیعتی سرسبز است که برای گذراندن آخر هفتهای آرام در اطراف گزینهای بسیار مناسب است.
موقعیت جغرافیایی
در نقشه زیر میتوانید لوکیشن آغشت را مشاهده کنید و با کلیک بر روی آن بیشتر مسیر را ببینید.
فاصله از تهران
از تهران تا روستای آغشت حدود 75 کیلومتر فاصله است و اگر بخواهید با خودروی شخصی به این روستا سفر کنید، حدود 1 ساعت طول میکشد.
فاصله کرج تا آغشت
از کرج تا این روستای زیبا، حدود 35 کیلومتر فاصله است و اگر بخواهید با خودروی شخصی به آنجا بروید، حدود 45 دقیقه باید رانندگی کنید.
مسیر دسترسی
اگر دوست دارید از طبیعت بکر و زیبای آغشت دیدن کنید، میتوانید از گوهردشت کرج به سمت جاده آتشگاه رفته و با توجه به تابلوهای راهنما، به این روستا برسید.
مسیر دیگر از طریق اتوبان کرج_قزوین است که پس از مشاهده تابلوی کردان میتوانید به طرف راست بپیچید و بعد از گذر از کردان به سمت روستای برغان بروید.
تاریخچه
با توجه به صحبتهای موجود از گذشته، استقرار روستای آغشت و پدید آمدن آن به قبل از اسلام برمیگردد. در آن زمان افرادی با دینهای کاذب و متفرقه با نام گبرها در این روستا سکونت داشتند. احتمالا با این تفاسیر و گفتهها قدمت این روستا متعلق به بیش از 1000 سال پیش است. از جمله دلایل اصلی سکونت در این روستا وجود آبهای فراوان بود.
در سال 1330 خورشیدی، جمعیت این روستا حدودا 300 نفر بود و در سال 75، ساکنین آن به 236 نفر کاهش یافت. لهجه اصلی و رایج بین اهالی مشابه مردم عزیز مازندران و طالقان است.
جمعیت آغشت
جمعیت ساکن در این روستا بالغ بر 800 نفر است؛ اگرچه اکثر ساکنین تهران و کرج در این روستا برای خود ویلا ساختهاند و در آخر هفته و روزهای تعطیل اوقات فراغت خود را در این روستا میگذرانند.
دلیل نامگذاری
روستای آغشت دارای آبهای جاری، چشمهها و بارش زیاد است که دلیل اصلی نامگذاری هم از این مسئله نشات گرفته است؛ به عبارتی نام آن ترکیبی از دو قسمت آو به معنی آب و غشت به معنی فراوانی و یا انباشته شدن است. به همین دلیل تلفظ صحیح نام این روستا Aqasht است.
پوشش گیاهی روستا
به دلیل وجود آب و خاک مناسب در روستای آغشت، انتظار میرود که این روستا دارای پوشش گیاهی غنی باشد. اکثر گیاهان موجود در این روستا «رگ» و «گون» است و همچنین اکثر محصولات زراعی که در این روستا برداشت میشود برای مصارف خانوادهها در آن روستا استفاده میشود.
آب و هوای آغشت
این روستا از آب و هوای بسیار خوبی برخوردار است و به عبارتی حتی در فصل گرم سال هم نسیم خنک آن روحبخش است و به نوعی روستایی ییلاقی محسوب میشود. کمترین میزان درجه حرارت در این روستا 9 درجه سانتیگراد و بیشترین مطلق آن 42 درجه ثبت شده است.
در تیرماه که یکی از گرمترین فصلهای سال محسوب میشود، کمترین دما 11 درجه است. دلیل اصلی این آب و هوا، قرار گیری در منطقهی کوهستانی است که سبب ایجاد شرایط آب و هوایی خاص در این منطقه شده است.
امکانات رفاهی زندگی
این روستا دارای گاز شهری است و عمل گازکشی در آن انجام شده است. آب آشامیدنی روستای آغشت از چشمه فراهم میشود و نیاز ساکنین را برطرف میکند.
همچنین این روستا دارای مدرسه ابتدایی است؛ اما دانش آموزان در مقاطع بالاتر باید به شهرها یا روستاهای اطراف رفته و در آن جا درس بخوانند.
مکانهای دیدنی و گردشگری
در ادامه به معرفی و بررسی مناطق دیدنی، سوغات و شگفتیهای قرار گرفته در این روستا خواهیم پرداخت.
قلعه آغشت
این منطقه دارای قلعه تاریخی نیست؛ شهرت اصلی این روستا به دژ زیبای آن است.
آنچه که به عنوان دژ آغشت شناخته می شود، ساختمانی ویلایی است که به یکی از ساکنین تهران تعلق دارد که در این روستا ساخته است. قدمت این قلعه حدودا 10 سال است که با استفاده از ایدههای سازنده آن به این زیبایی ساخته شده است.
شخصی به نام اسدی لاری که مالکیت قلعه متعلق به ایشان است، به علت علاقه و با استفاده از ایدههای عجیب و خلاقانه خود با کمک یکی از معماران معروف ایرانی دست به ساختاین شگفتی زیبا زد.
نمای این قلعه برگرفته از سبکهای رنسانس اروپایی، یونان و روم باستان است و ساخت آن حدود 10 سال طول کشیده است. معماران این سبک را که در روم و یونان باستان وجود داشت، به صورت سنگ و آجر نمیدیدند و در تلاش بودند تا با ترکیب معماری، هنر احساسات و عواطف انسان را بیدار کنند.
یکی از ویژگیهای این قلعه که در معماری رنسانس وجود دارد، استفاه از پنجره و درها با تعداد بالاست که به صورت متقارن است.
درون قلعه هنوز تکمیل نشده است و همچنان در حال ساخت است. از آنجایی که هیچ عکاسی به آن وارد نشده است، هیچگونه عکسی از داخل آن نیز وجود ندارد.
این اثر هنری به دلیل شباهت به مدرسهای در سری داستانهای هری پاتر، به قلعه هاگوارتز ایران نیز شهرت دارد.
مراسمات روستای آغشت
یکی از مراسمات سنتی این روستا، به مراسم ریش سپیدان شهرت دارد. این مراسم به این صورت است که در روزهای نخست سال (اول تا سوم فروردین) بزرگان و جوانان این روستا در کوچه پس کوچهها راه میروند و به هم شاد باش میگویند. ابتدا به سراغ خانوادههایی میروند که در سال گذشته عزیزی را از دست دادهاند.
در نهایت بزرگان و اهالی روستا در محلی جمع شده و برای روستا و مسائل مربوط به آن، با هم همفکری کرده و به گزارشات شورای روستا گوش میدهند.
مراسم سیزده به در نیز در آغشت به این صورت است که برخی از اهالی روستا با کیسههای زبال و بذر گل به استقبال مسافران رفته و از آنها میخواهند که پس از گردش در این روستا، زبالههای خود را جمع آوری کنند.
مراسم پنجشنبه پایان سال هم در این روستا جز آیینهای سنتی و مذهبی مردم محسوب میشود. از جمله دیگر مراسمات در این روستا آتش بازی، قاشق زنی و چهارشنبه سوری است که اهالی آن آش و حلیم میپزند و با صحبت در کنار و شادی مشغول میشوند.
سوغاتیهای معروف روستا
در این روستا میتوانید از سوغاتی های معروف آن همچون آلوی درجه یک، عسل طبیعی، توت و لبنیات آن را تهیه و استفاده کنید.
آبشار شرشربند
بعد از قلعه آغشت، آبشار شرشربند یکی از دیدنیهای این روستا به شمار میآید که در منطقه کوهستانی واقع شده است و برای دسترسی به آن باید از لباس و کفش مناسب کوهنوردی استفاده کنید.
مسیر آبشار دارای شیبهای بسیاری است که با مناظری زیبا از طبیعت اطراف، گلهای بابونه، پروانهها و صدای آواز پرندگان، برای طبیعت گردان و گردشگران تجربهای لذت بخش به همراه دارد.
از روستا تا آبشار هزار رنگ (شرشربند) حدودا 2 ساعت کوهپیمایی لازم است.
رودخانه آغشت
این رودخانه دارای سه شاخه اصلی با نامهای برغان رود، گلین رود و شاخه اصلی است. سرچشمه این رودخانه از کوه مردنور با ارتفاعی 2.877 متری، کوه کلین رود، کوه علم زمین و چشمه روستای سیرود است.
وجود این رودخانه سبب شده تا طراوت، نشاط و حس خوبی به این روستا وارد شود و اکثر گردشگران از قرار گرفتن در کنار آن لذت ببرند.
گرمابه
یکی دیگر از دیدنیهای روستای آغشت گرمابه این روستا است که دارای قدمتی 40 ساله میباشد. فعالیت آن تا سال 70 ادامه داشت اما امروزه به محلی دیدنی و گردشگری تبدیل شده است.
رستورانهای روستای آغشت
در جاده این روستا میتوانید رستورانها، سفره خانه و کافههای متعددی را مشاهده کنید که بهترین آنها عبارتند از:
- رستوران رودخانه سرسبز
- باغ خانوادگی و رستوران سنتی قزل ایاق،
- رستوران گل مریم
- رستوران ارم
- رستوران چمران
- باغ خانوادگی سپیدار
- باغ خانوادگی ساحلی،
- باغ خانوادگی کلبه کنار رود
- باغ خانوادگی مهدی
گالری تصاویر روستا
بهترین زمان سفر
همانطور که در ابتدا گفتیم آغشت روستایی ییلاقی و کوهستانی محسوب میشود که دارای آب و هوای بسیار خوبی است. برای افرادی که قصد سفر به این روستای دیدنی را دارند، دانستن دمای ماهانه بسیار ارزشمند است.
با توجه به دمای ثبت شده در زمستان، کمترین دما در آن 9 درجه سانتی گراد است و بیشرین دما در فصل تابستان و گرمترین روز سال، 42 درجه سانتیگراد است. شبهای تیر ماه که جز گرمترین ماه سال است، 11 درجه سانتی گراد میباشد.
بهترین زمان سفر به این روستا، فصل بهار و تابستان است؛ البته اکثر گردشگران فصل پاییز را به دلیل وجود طبیعت هزار رنگ منطقه برای عکاسی و پیک نیک انتخاب میکنند. در فصل زمستان نیز روستا پوشیده از برف است و برای یک گردش زمستانه جذابیت خاص خود را دارد.
سخن پایانی
روستای آغشت یکی از دیدنیترین روستاهای اطراف کرج است که دارای طبیعتی زیبا، رودخانه و دیدنیهایی مانند قلعه هاگوارتز است که آخر هفتهها مقصد بسیاری از کرجیها و تهرانها میباشد. در این مطلب از ایرانیجو امکانات رفاهی، مسیر دسترسی، رستوران، مکانهای دیدنی و… را بررسی کردهایم. امیدواریم که از خواندن این مقاله لذت برده باشید.