لوله بازکنی

فنر لوله بازکنی چیست؟ انواع فنر و نحوه استفاده + مزایا و معایب

باید گفت که فنر لوله بازکنی یک فنر منعطف از جنس فولاد مقاوم است و نوک انتهایی آن به بلندی یک متر است. این وسیله می‌تواند بدون آسیب رساندن به لوله کشی ساختمان، هر گونه گرفتگی لوله را از سر راه خود بردارد. فنر لوله باز کنی را می‌توان برای رفع گرفتگی توالت ایرانی، ظرفشویی و یا لوله‌های ساختمان مورد استفاده قرار داد. در ایرانیجو انواع فنر و طرز استفاده از آن بررسی میکنیم.

فنر لوله بازکنی چیست؟

فنر لوله بازکنی دستگاهی است که از فنر و موتور تشکیل شده و توانایی باز کردن گرفتگی های لوله فاضلاب را دارد. در واقع فنر لوله بازکنی یکی از وسایلی است که می توان، برای تخلیه چاه و یا باز کردن لوله مورد استفاده قرار داد.

فنر لوله بازکنی، انواع، مزایا و معایب آن
فنر لوله بازکنی، انواع، مزایا و معایب آن

از طرف دیگر این فنر ها توانایی برطرف کردن گرفتگی های سخت لوله فاضلاب را نداشته و برای انجام این کار باید از دستگاه هایی با مکش قوی استفاده کرد.

یکی از مواردی که باید به آن توجه داشته باشید، اینست که فنر لوله بازکنی برای باز کردن توالت فرنگی مناسب نیست و در این مورد باید از دستگاه کمپرس هوا و یا فنر های مخصوص توالت فرنگی استفاده شود.

روش‌های رفع گرفتگی لوله های فاضلاب

لوله های فاضلاب ممکن است در اثر جمع شدن مواد غذایی و چربیها دچار گرفتگی شود. برای باز کردن لوله ها می توان از دو روش استفاده کرد. روش اول برطرف کردن گرفتگی، با استفاده از محلول های شیمیایی است.

استفاده از اسید و محلول های شیمیایی برای باز کردن لوله، می تواند کاری سخت و خطرناک باشد. از طرفی این کار ممکن است به لوله ها آسیب زده و سبب پوسیدگی آن شود.

روش دوم برای رفع گرفتگی لوله های فاضلاب، استفاده از فنر لوله بازکنی است. این فنر دارای دو نوع دستی و برقی است که در ادامه راجع به آن بیشتر توضیح خواهیم داد.

مرتبط:   بهترین لوله بازکنی شهریار ✔️【لیست 10 تایی】تخلیه چاه شهریار

انواع فنر لوله بازکنی

فنر های لوله بازکنی در دو نوع خانگی و برقی تولید می شود، که در ادامه به توضیح در ارتباط با آنها خواهیم پرداخت.

  1. فنر دستی یا خانگی
  2. فنر برقی

فنر لوله بازکنی دستی یا خانگی

در واقع فنر لوله بازکنی دستی یک فنر فولادی محکم است، که دارای نوک قلاب شکل هستند. طول این فنر ها 3 یا 4 متر بوده و دارای یک دسته کج با قابلیت چرخش و لرزش هستند.

از فنر لوله بازکنی خانگی می توان، جهت باز کردن لوله های سینک و دستشویی استفاده کرد. این فنرها برای رفع گرفتگی هایی که در فواصل کوتاه بوجود آمده اند، مناسب بوده و می تواند به عنوان جایگزین محلول های لوله بازکنی بکار رود.

برای استفاده از فنر لوله بازکنی دستی، لازم است که ابتدا دستکش بپوشید. سپس نوک فنر را داخل لوله فاضلاب قرار داده و به آرامی داخل چاه حرکت دهید.

زمانی که فنر به یک مانع رسید، باید انتهای آن را چرخانده و به سمت عقب و جلو حرکت دهید.  به دلیل ارتجاعی بودن سر فنر و پیچش آن داخل لوله، مواد اضافی به دور فنر جمع می شود. دقت داشته باشید که زمان چرخاندن فنر در داخل لوله ها به لوله آسیب نرسانید.

فنر لوله بازکنی برقی

باید گفت که فنر لوله بازکنی برقی دارای یک دستگاه هیدرولیکی قدرتمند است، که به کمک یک موتور فنر های سنگین و طویل را به چرخش در می آورد. فنر بکار رفته در این دستگاه، می تواند موانعی که سبب گرفتگی لوله ها شده را باز کند.

برخلاف فنر لوله باز کن دستی، فنر برقی برای رفع گرفتگی های سخت در چاه های عمیق به کار می رود. این دستگاه می تواند مانند یک مته قدرتمند، با فشار زیاد فنر را وارد لوله کرده و هرگونه گرفتگی را باز کند.

مرتبط:   رفع گرفتگی توالت فرنگی، 8 روش خانگی باز کردن توالت فرنگی

کار با فنر برقی نیاز به نیروی متخصص دارد و معمولا شرکت های تخلیه چاه و لوله بازکنی از این فنر برای رفع گرفتگی لوله استفاده می کنند. نیرویی که برای راه اندازی فنر و چرخش آن مورد نیاز است، توسط موتور ایجاد می شود.

 این نوع فنر قابل استفاده برای عمق های بالای ده متر بوده و متناسب با نوع و میزان گرفتگی، از سر فنر های متفاوتی استفاده می شود.

نحوه استفاده از لوله باز کن برقی

برای کار با نوع برقی فنر لوله بازکنی، ابتدا باید آن را به برق متصل کرده و سر فنر مورد نظر خود را به آن وصل کنید. سپس فنر لوله بازکنی را از محفظه آن خارج و تا جایی که ممکن است وارد لوله فاضلاب کنید. برای انتخاب سر فنر مناسب، باید تشخیص دهید که چه مانعی در لوله ها وجود دارد.

قبل از استفاده از فنر لازم است که بوسیله تست های مختلف، از محل دقیق گرفتگی لوله مطمئن شوید. بنابراین مهم است که این کار توسط افراد با تجربه انجام شود.

در حین وارد کردن فنر به داخل لوله، می بایست دستگاه را به صورت مداوم خاموش و روشن کنید. انجام اینکار سبب می شود که از باز بودن مسیر فنر و گیر نیفتادن آن مطمئن شوید.

با فشار دادن فنر به درون لوله فاضلاب، فنر در لوله حرکت کرده و گرفتگی ها را از بین می برد. بعد از خارج کردن فنر از لوله فاضلاب، مقداری آب داخل لوله ها بریزید. این کار باعث می شود که مواد زائد داخل لوله خارج شده و به داخل چاه هدایت شوند.

سر فنر لوله بازکنی چیست؟

فنر لوله بازکنی با کمک دست و یا دستگاه مخصوص به حرکت در می آید. برای بهتر کردن کارکرد این فنرها، قطعاتی به نام سر فنر به انتهای آن بسته می شود. این قطعات می توانند سبب بریدن و خرد شدن گرفتگی های سخت شوند.

مرتبط:   بهترین لوله بازکنی تهران [لیست 20 تایی] هماهنگی آنلاین، ارزان

انواع سر فنر که در فنر برقی مورد استفاده قرار می گیرد شامل موارد زیر است:

  • سر فنر الماسی
  • سر فنر اسیدی
  • سر فنر نیزه‌ای
  • سر فنر برس‌دار
  • سر فنر کوزه‌ای
  • سر فنر چاقویی
  • سر فنر ابزارگیر
  • سر فنر میله فنری

مزایای استفاده از دستگاه فنر لوله بازکنی

فنر لوله باز کنی دارای خاصیت ارتجاعی بوده، که سبب پیچش فنر داخل لوله فاضلاب و حرکت دادن گرفتگی ها می شود.  مهمترین مزیت این دستگاه قابل حمل بودن و سایز کوچک آن است.

فنر این دستگاه دارای یک محفظه است و به راحتی جمع می شود. کار کردن با این دستگاه به دلیل طراحی سر فنرهای متعدد بسیار آسان بوده و قابلیت باز کردن لوله های بلند را دارد.

رفع گرفتگی لوله با استفاده از دستگاه فنر لوله باز کنی، نسبت به سایر روش ها بسیار سریعتر است.  فنر لوله بازکنی برقی هزینه نسبتا کمی داشته و با وصل شدن به برق شهری شروع بکار می کند.

 این فنر توانایی برطرف کردن گرفتگی های عمیق لوله ها را دارد. با کمک این دستگاه دیگر نیازی به تخریب ساختمان، برای پیدا کردن محل گرفتگی نیست.

معایب دستگاه فنر چیست؟

درست است که فنر لوله بازکنی با طول بیشتر از 15 متر نیز وجود دارد، اما بهترین کارایی این فنر تا عمق 8 متری لوله است. از طرف دیگر امکان خراشیدن سطوح سرامیکی، به واسطه پیچش کابل فنری بر روی زمین وجود دارد.

یکی دیگر از نقاط ضعف این دستگاه، کاهش کارایی آن در لوله هایی با قطر بیشتر از 20 میلی متر است.

5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا