مجله تغذیهرژیم های غذایی

مشاور چاقی کیست؟ مشاوره چاقی چیست؟ خدمات دکتر تغذیه چاقی

مشاور چاقی فردی است که روش ایمن و مناسب برای کاهش وزن را شناسایی می‌کند. این فرد که با اصطلاحاتی مانند متخصص چاقی، پزشک کاهش وزن یا دکتر تغذیه چاقی، نیز شناخته می‌شود، در ارزیابی و مدیریت غیر جراحی چاقی و مسائل مربوط به سلامت مرتبط با آن تخصص دارد. در ایرانیجو به بررسی مشاوره چاقی می‌پردازیم.

مشاور چاقی کیست؟

مشاور چاقی برای مدیریت وزن افرادی که اضافه وزن دارند یا چاق هستند، دستورالعمل‌هایی مانند  تغییراتی در رژیم غذایی و ورزش را ارائه می‌دهد. هر کسی که برای حفظ وزن سالم تلاش می‌کند، باید فوراً با متخصص چاقی مشورت کند.

مشاوره چاقی کیست؟ مزایای مشاوره چاقی چیست؟
مشاوره چاقی کیست؟ مزایای مشاوره چاقی چیست؟

اگر شما یا عزیزانتان اضافه وزن دارید و یا در آستانه چاقی هستید، ملاقات و مشاوره با یک متخصص چاقی باید در لیست کارهای شما باشد.

مشاوره چاقی چیست؟

مشاوره چاقی به معنای مبارزه با وزن اضافی و درک کردن بدن است. افراد زیادی برای مشاوره کاهش وزن مراجعه می‌کنند زیرا می‌خواهند الگوهای فکر، رفتار و احساسات غیرمفید خود را که مرتبط با وزن و غذا خوردن است، درک کرده و تغییر دهند.

مشاور چاقی فردی است که دارای تحصیلات آکادمیک در زمینه علم تغذیه بوده و می‌تواند با تکیه بر دانش خود به افراد در رسیدن به وزن متعادل یاری رساند. موثرترین درمان کاهش وزن گرفتن مشاوره چاقی است، که در آن توصیه‌های مربوط به سبک زندگی گنجانده شده است.

این توصیه‌ها شامل رژیم غذایی کم کالری، فعالیت‌های بدنی هوازی و استراتژی‌های رفتاری، برای به انجام رساندن این تغییرات است. مشاوران چاقی تشخیص می‌دهند که یک فرد فقط از روی هوس چاق نمی‌شود، بلکه این نتیجه یک رژیم غذایی و ورزش نامناسب و ناتوانی در تغییر آن به دلیل یک طرز فکر خاص است.

مشاور چاقی چه میکند؟

 برای اصلاح این سبک زندگی، یک متخصص چاقی به بیمار خود در مورد موضوعات مختلف مشاوره می‌‎دهد. این توصیه‌ها می‌تواند شامل:

  • عادات غذایی سالم مانند خوردن غذاهای گیاهی،
  • کنترل اندازه وعده‌ها و مصرف کالری کمتر،
  • یا عادات ورزشی سالم مانند گنجاندن پیاده‌روی روزانه و استفاده از پله‌ها باشد.

بسیاری از افراد بعد از گرفتن رژیم‌های لاغری ناموفق، در نهایت به این نتیجه می‌رسند که حضور یک فرد متخصص برای انگیزه دادن به آن‌ها لازم است. مشاوره چاقی می‌تواند به شما کمک کند، تا تغییرات مثبتی در عادات و رفتارهای غذایی خود ایجاد کنید. این فضا به شما کمک می کند تا عزت نفس و اعتماد به نفس خود را بالا برده و یک رابطه سالم با غذا و بدن خود ایجاد کنید.

اگر هیچ یک از این مداخلات موثر به نظر نرسد، متخصص چاقی چشم انداز جراحی کاهش وزن را مورد بحث قرار می‌دهد. آنها خودشان این جراحی را انجام نمی‌دهند، بلکه بیماران را به جراح چاقی ارجاع می‌دهند.

مرتبط:   همه چیز درباره رژیم کتوژنیک ✔️ فواید + عوارض رژیم لاغری کتوژنیک

مشاور چاقی چه کسی است؟

مشاوره با متخصص چاقی اهمیت ویژه‌ای دارد، زیرا چاقی می‌تواند علت بسیاری از مشکلات سلامتی باشد. کاهش وزن می‌تواند یک راه چالش برانگیز باشد، اما مشاور چاقی این تخصص را دارد، که شما را در هر مرحله راهنمایی کند.

متخصصان تغذیه و مشاوران چاقی نقش اساسی در اصلاح شیوه زندگی افراد و ترویج کاهش وزن دارند.

داروهای ضد چاقی به کاهش اشتها و ترویج کاهش وزن کمک می‌کند. از طرف دیگر شروع یک برنامه فعالیت بدنی و افزایش پایبندی به آن را برای بیماران آسان تر می کند.

در یک جلسه 20 دقیقه ای پزشک با استفاده از یک پرسشنامه در ارتباط با تاریخچه وزن، عادات غذایی و سطح فعالیت بدنی از شما می پرسد.

وی از بیمار در مورد عادات غذایی، از جمله تعداد وعده های غذایی در روز، و محتوای یک صبحانه، ناهار و شام معمولی می پرسد.

متخصص چاقی برنامه کاهش وزن شما را بر اساس چند فاکتور مختلف، از جمله میزان وزنی که باید کاهش دهید، انتخاب‌های سبک زندگی فعلی و تحرک بدنی‌تان استوار می‌کند.  در نهایت، برنامه شما ممکن است شامل یک یا چند مورد از درمان‌های زیر باشد:

  1. تغییرات رژیم غذایی
  2. فعالیت بدنی
  3. عمل جراحی

تغییرات رژیم غذایی

هدف از هرگونه تغییر رژیم غذایی کاهش مصرف غذاهای پر کالری، قند و چربی، افزایش غذاهای مفید برای بدن و کاهش حجم وعده‌های غذایی است. خوردن وعده‌های غذایی سیر کننده و نوشیدن آب فراوان، می‌تواند به شما کمک کند در طول روز کمتر احساس گرسنگی کنید.

فعالیت بدنی

فعالیت بدنی برای کاهش وزن و سالم ماندن ضروری است، به خصوص زمانی که با یک رژیم غذایی سالم همراه باشد. این بدان معنا نیست که باید فوراً دویدن را شروع کنید. حتی تغییرات جزئی در فعالیت بدنی شما، مانند پیاده روی تا فروشگاه و حرکات کششی راه‌های عالی برای سوزاندن کالری هستند.

عمل جراحی

ممکن است پزشک تصمیم بگیرد که تغییرات رژیم غذایی و فعالیت بدنی برای دستیابی به کاهش وزن کافی نیست. در این مورد جراحی کاهش وزن، مانند بای پس معده را برای کمک به کنترل وزن توصیه می‌کند.

کاهش وزن چیست؟

کاهش وزن به کاهش میزان چربی در بدن شما اشاره دارد. شما می‌توانید با از دست دادن عضله نیز وزن کم کنید، اما کاهش وزن به معنای کاهش چربی بدن است.

مشاور چاقی می‌تواند با استفاده از قد و وزن برای محاسبه شاخص توده بدنی (BMI)، به شما بگوید که اضافه وزن دارید یا چاق هستید. چربی اضافی بدن سبب بوجود آمدن بسیاری از بیماری‌ها شده و بر سلامت و رفاه شما تأثیرمی‌گذارد.

مرتبط:   رژیم کتوژنیک چیست؟ تاریخچه رژیم Ketogenic و ابداع آن+ نمونه

کاهش وزن می‌تواند سلامت عمومی، رفاه و دیدگاه شما را نسبت به زندگی بهبود بخشد. مزایای کاهش وزن از هر بیمار به بیمار دیگر متفاوت است. اما به طور کلی، کاهش وزن خطر ابتلا به بیماری‌های زیر را کاهش می‌دهد:

  • بیماری قلبی
  • سکته
  • آرتروز
  • دیابت
  • درد مفاصل
  • کمر درد
  • فشار خون و کلسترول بالا
  • انواع خاصی از سرطان
  • افسردگی و اضطراب
  • آپنه خواب

همچنین ممکن است در نتیجه کاهش وزن خود تحرک و عزت نفس بهتری را تجربه کنید. شما در سرتاسر برنامه کاهش وزن خود برای نظارت، پاسخ به سؤالات و تشویق شدن، قرار ملاقات‌های منظمی را با مشاور چاقی خواهید داشت.

برنامه کاهش وزن شامل چه مواردی است؟

مشاور چاقی به شما کمک می‌کند تا پس از ارزیابی وزن فعلی و سلامت عمومی، اهداف کاهش وزن خود را تعیین کنید. وی از این اطلاعات برای ایجاد یک برنامه کاهش وزن سفارشی برای شما استفاده می‌کند که به راحتی قابل پیگیری است و نتایج بلندمدتی را به همراه دارد. برنامه کاهش وزن شما ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  1. یک برنامه غذایی سفارشی

متخصص چاقی عادات غذایی فعلی شما را ارزیابی کرده و یک رژیم غذایی با کالری محدود را به شما توصیه می‌کند. وی همچنین پیشنهاداتی را برای انواع مواد غذایی که ممکن است در رژیم غذایی خود به آنها نیاز داشته باشید، به شما ارائه می‌دهد.

2.داروهای سرکوب کننده اشتها

سرکوب کننده‌های اشتها داروها یا مکمل‌هایی هستند، که به شما کمک می‌کنند در طول روز کمتر احساس گرسنگی کنید. آنها می‌توانند به شما کمک کنند به طور کلی کمتر غذا بخورید یا با موفقیت بیشتر به برنامه غذایی خود پایبند باشید.

3. یک برنامه ورزشی

داشتن یک برنامه ورزشی منظم به شما کمک می‌کند که کالری بیشتری بسوزانید و متابولیسم خود را بهبود بخشید.

ویژگی‌های دکتر تغذیه چاقی

یک دکتر تغذیه چاقی فردی است که آموزش‌های تخصصی را به پایان رسانده و می‌تواند راهنمایی‌های اساسی برای کاهش وزن ارائه دهد. مشاور چاقی از عوامل ژنتیکی، بیولوژیکی، محیطی، اجتماعی و رفتاری که باعث چاقی می‌شوند، درک گسترده‌ای دارد و با نحوه درمان آن آشناست. یک پزشک مجرب چاقی مزایای منحصر به فردی دارد، از جمله:

  • رویکرد چند وجهی برای حفظ وزن سالم
  • توصیه‌های غذایی برای ترویج انتخاب‌های غذایی سالم
  • برنامه های ورزشی متناسب با نیازها و محدودیت‌های هر بیمار
  • درمان اصلاح رفتار
  • تغییرات سبک زندگی پایدار برای مدیریت وزن دائمی

متخصصان چاقی وظایف مختلفی را انجام می‌دهند که شامل موارد زیر است:

  1. آشنایی با تاریخچه پزشکی
  2. تهیه یک برنامه درمانی

آشنایی با تاریخچه پزشکی

متخصصان چاقی یک برنامه درمانی گسترده را به شما ارائه می‌دهند، که نیازها و ترجیحات شخصی شما را برآورده می‌کند. انجام این کار با ارزیابی تاریخچه پزشکی شما شروع ‌شده و جنبه‌هایی مانند عادات غذایی، دفعات فعالیت بدنی و تلاش‌های گذشته برای کاهش وزن را پوشش می‌دهد.

مرتبط:   عوارض کتوژنیک ⚡️[11 مورد] نگاهی بر معایب رژیم کتو

 این مشاوره با یک معاینه فیزیکی انجام می‌شود که قد، وزن، BMI، دور کمر و فشار خون شما را در میان متغیرهای دیگر اندازه گیری می‌کند. متخصص چاقی ممکن است آزمایش‌هایی را برای تعیین هرگونه مشکل سلامتی که در نتیجه چاقی ایجاد شده و یا باعث افزایش وزن شده است را سفارش دهد. بسته به نیاز، این آزمایشات ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • سطح قند خون (برای دیابت)
  • سطح لیپید و کلسترول و یا نوار قلب (برای بیماری‌های قلبی عروقی)
  • عملکرد کلیه و کبد
  • سطح هورمون محرک تیروئید
  • تست ورزش (ارزیابی کارایی قلب در حین ورزش)
  • اسکن DEXA (تراکم استخوان)
  • بیوامپدانس الکتریکی
  • میزان متابولیسم استراحت (برای اندازه گیری کالری سوزانده شده در حالت استراحت)
  • اندازه گیری آنتروپومورفیک از طریق چین‌های پوستی، دور اندام و اندازه گیری استخوان

تهیه یک برنامه درمانی

پس از مطالعه کامل در مورد بیمار و در نظر گرفتن عادات، اهداف، نیازها، ترجیحات و میزان آمادگی آنها برای ایجاد تغییر، یک متخصص چاقی یک برنامه درمانی ایجاد می‌کند که شامل موارد زیر است:

  • اصلاح رژیم غذایی، از طریق برنامه تغذیه
  • ورزش و فعالیت بدنی
  • برنامه دارویی در صورت نیاز

برای این طرح شخصی و جامع ممکن است در صورت نیاز از افراد دیگری مانند متخصصین تغذیه، فیزیولوژیست‌های ورزشی و روانشناس استفاده کند.

با هر بار پیگیری، متخصص چاقی پیشرفت بیمار را ردیابی می‌کند، آزمایش های انجام شده را تکرار می‌کند.  تغییرات مورد نیاز را در برنامه غذایی و برنامه ورزشی و دوز داروها ایجاد می‌کند. اگر به نظر برسد که این تغییرات جوابگو نیست، ارجاع به یک جراح چاقی ممکن است قدم بعدی باشد.

چه زمانی باید به مشاور چاقی مراجعه کرد؟

همانطور که در بالا ذکر شد، BMI بیش از 24.9 کیلوگرم بر متر مربع یا دور کمر ایده آل، شاخص‌های مناسبی برای مراجعه به متخصص طب چاقی هستند. با این حال، عوامل دیگری نیز وجود دارد که ممکن است به این معنی باشد که زمان مراجعه به متخصص چاقی فرا رسیده است. این عوامل شامل موارد زیر است:

  • دو یا چند عامل خطر که با بیماری‌های مرتبط با چاقی از جمله بیماری عروق کرونر، فشار خون بالا و دیابت نوع 2 همراه است.
  • شکست در برنامه‌های کاهش وزن قبلی
  • احساس تکانشگری در هنگام پرخوری

و مهمتر از همه، قاطعیت در ایجاد تغییرات لازم در شیوه زندگی و انجام تمام کارهایی که برای کاهش وزن شما لازم است، پیش زمینه لازم برای ملاقات با مشاور چاقی است.

5/5 - (2 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا