لوله بازکنی

روشهای بازکردن لوله 9 روش خانگی برای رفع گرفتگی لوله

یکی از مشکلات رایجی که در ساختمان با آن مواجه می‌شویم، گرفتگی لوله فاضلاب است. برای برطرف کردن گرفتگی و بازکردن لوله روش‌های زیادی وجود دارد، که راه حل مورد نظر با توجه به دلیل گرفتگی لوله انتخاب می‌شود. در ایرانیجو شما را با برخی از روش‌های باز کردن لوله آشنا کنیم.

روش های باز کردن لوله

با وجود اینکه کارشناسان تاسیسات همیشه توصیه می کنند، که محلول و اسیدهای لوله باز کن قوی را استفاده نکنید. اما باز هم بسیاری از مردم مواد شیمیایی را، برای  برای باز کردن لوله بکار می برند.

روشهای خانگی رفع گرفتگی و بازکردن لوله
روشهای خانگی رفع گرفتگی و بازکردن لوله

استفاده از لوله باز کن های اسیدی سبب پوسیدگی و سوراخ شدن لوله فاضلاب می شود. از طرف دیگر بعضی از این محلول ها به لوله های آلومینیومی یا پلاستیکی واکنش نشان داده و گاز ناسالمی را منتشر می کنند. گاهی نیز ممکن است با دیگر پاک کننده ها ترکیب شده و موجب تولید گازهای سمی شوند.

بسیاری از راه حل های خانگی وجود دارد، که می توانید با استفاده از آنها گرفتگی لوله فاضلاب را برطرف کنید.  در ادامه برخی از این روش ها را با شما در میان خواهیم گذاشت.

 توجه داشته باشید که در هنگام استفاده از روش های خانگی حتما از محافظ چشم و دستکش لاستیکی استفاده کنید. در صورتی که با استفاده از این روش ها موفق به باز کردن لوله نشدید، بهتر است که با شرکت های لوله بازکنی تماس بگیرید.

9 روش خانگی برای رفع گرفتگی لوله و بازکردن لوله

با استفاده از روشهای زیر میتوانید در خانه لوله های گرفته را باز کنید:

  1. استفاده از مواد شوینده و آب جوش
  2. رفع گرفتگی با تلمبه لوله باز کن
  3. محلول جوش شیرین و سرکه
  4. جوش شیرین و نمک
  5. استفاده از آویز لباس
  6. برطرف کردن انسداد با استفاده از جارو برقی تر و خشک
  7. استفاده از فنر لوله بازکنی دستی
  8. جدا کردن سیفون متصل به سینک
  9. باز کردن لوله با استفاده از نوشابه

در ادامه به توضیح هر یک از این روشهای بازکردن لوله می پردازیم.

استفاده از مواد شوینده و آب جوش

اولین روشی که می توانید برای رفع گرفتگی لوله از آن استفاده کنید، ترکیب آب جوش  و مواد شوینده است. برای این کار لازم است که ابتدا مقداری آب را جوشانده و کمی پودر لباسشویی یا مایع ظرفشویی داخل آن بریزید. با ریختن این محلول در داخل لوله، تمام چربیها از بین رفته و گرفتگی برطرف می شود. 

مرتبط:   رفع گرفتگی توالت فرنگی، 8 روش خانگی باز کردن توالت فرنگی

مواد شوینده می تواند برای باز کردن لوله توالت نیز مورد استفاده قرار بگیرد. بعد از ریختن مواد شوینده در داخل لوله، مقداری آب گرم روی آن بریزید. این مواد می تواند سبب لیز شدن لوله ها شده و عامل انسداد را از  لوله عبور دهد.

رفع گرفتگی با تلمبه لوله باز کن

برای استفاده از تلمبه دستی باید ابتدا سینک را پر از آب کنید. سپس تلمبه را در خروجی لوله گذاشته و چند بار فشار دهید. در صورتی که گرفتگی سطحی باشد، مطمئنا با استفاده از تلمبه لوله باز کن برطرف خواهد شد.

برای رفع گرفتگی چاه توالت، لازم است که از تلمبه مناسب برای اینکار استفاده کنید. ابتدا مقداری آب در داخل کاسه توالت ریخته و سپس تلمبه را روی لوله قرار داده و آن را بالا و پایین کنید.

محلول جوش شیرین و سرکه

برای انجام این روش به نصف بسته جوش شیرین و 2 پیمانه سرکه نیاز دارید. ابتدا جوش شیرین را داخل سینک ریخته و چند لحظه منتظر بمانید.

سپس سرکه را اضافه کرده و یک پارچه را در دهانه لوله محکم نگه دارید. در اثر واکنش شیمیایی سرکه با جوش شیرین، موانع از داخل لوله به بیرون پرتاب شده و گرفتگی لوله برطرف خواهد شد.

در صورت گرفتگی چاه توالت، می توانید این محلول را داخل لوله بریزید. ممکن است بعد از ریختن محلول آب چاه بالا آمده و کف کند. این اتفاق به دلیل واکنش شیمیایی این دو ماده با یکدیگر بوده و به لوله ها آسیبی نمی رساند.

جوش شیرین و نمک

استفاده از جوش شیرین و نمک یک روش عالی، برای رفع گرفتگی چاه دستشویی است. ترکیب جوش شیرین و نمک قدرت فوق العاده ای در چربی زدایی و از بین بردن گرفتگی دارد.

مرتبط:   فنر لوله بازکنی چیست؟ انواع فنر و نحوه استفاده + مزایا و معایب

بعد از ریختن این محلول به داخل لوله ها لازم است که یک ساعت صبر کرده و سپس آب بریزید.

استفاده از آویز لباس

با استفاده از آویز لباس می توانید یک قلاب دست ساز تهیه کرده و چاه فاضلاب یا سینک ظرفشویی را بوسیله آن باز کنید. برای این کار باید تمام خمیدگی های آویز را صاف کرده و سر آویز را به شکل قلاب درست کنید.

سپس قلاب را وارد لوله کرده و به سمت بالا بیاورید، تا بتوانید مواد زائد را از داخل لوله بیرون کشیده و لوله را باز کنید.

برطرف کردن انسداد با استفاده از جارو برقی تر و خشک

در صورتی که جاروبرقی خشک و تر قدرتمند باشد، می تواند به راحتی هر گونه گرفتگی و انسداد لوله را برطرف کند. برای استفاده از این جارو برقی آن را روی حالت تر قرار دهید.

بعد از وارد کردن خرطوم جارو برقی در لوله آن را روشن کنید. قدرت مکش جارو برقی را در بالاترین حالت قرار دهید، تا تمامی مواد زائد را بالا کشیده و گرفتگی را باز کند.

استفاده از فنر لوله بازکنی دستی

در صورتی که گرفتگی چاه توالت شدید نباشد، می توانید با استفاده از یک فنر لوله بازکنی دستی گرفتگی را برطرف کنید. فنر لوله باز کنی کابل فولادی انعطاف پذیری است، که به دور یک قرقره پیچیده شده و به یک دسته متصل است.

برای استفاده از این فنر ها باید آن را تا جای ممکن و تا زمان برخورد به گرفتگی وارد لوله فاضلاب کنید. سپس آن را به سمت عقربه های ساعت و یا برعکس بچرخانید، تا گرفتگی برطرف شود. در صورت برطرف نشدن گرفتگی لازم است، از فنر های برقی استفاده کنید.

جدا کردن سیفون متصل به سینک

یکی از روش هایی که برای باز کردن سینک ظرفشویی از آن استفاده می شود، باز کردن سیفون است. برای انجام اینکار ابتدا یک سطل را زیر سینک قرار دهید، تا آب داخل سیفون وارد آن شود.

مرتبط:   بهترین لوله بازکنی در مهرشهر+【لیست 10 تایی】تخلیه چاه مهرشهر

سپس پیچ خرطومی سیفون را باز کنید و تمام اتصالات سیفون را جدا کرده و با آب گرم بشویید. بعد از تمیز شدن لوله و تخلیه مواد زائد، دوباره سیفون را به سینک متصل کنید.

باز کردن لوله با استفاده از نوشابه

نوشابه گازدار یک ماده موثر در از بین بردن گرفتگی فاضلاب و مسیر لوله ها است. البته از نوشابه بیشتر برای رفع گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه استفاده می شود.

برای این کار بایستی نوشابه گاز دار را داخل سینک ظرفشویی بریزید، تا چربیها و مواد انباشته شده در مسیر لوله را از بین ببرد. بعد از رفع گرفتگی لوله توسط نوشابه، حتما لازم است که لوله ها را با آب داغ شستشو دهید.

دلایل گرفتگی لوله چیست؟

اگر با باز کردن آب سینک، متوجه شدید که آب از کف شور بالا می‌آید، به این دلیل است که مسیر لوله مسدود شده است. گرفتگی لوله‌ها ممکن است در اثر لوله کشی غیر استاندارد و تمام شدن عمر لوله‌ها اتفاق بیفتد.

گاهی نیز ممکن است لوله‌ها به دلیل ریختن پسماند‌های غذایی، چربی و مو دچار انسداد شود. با استفاده از یک توری یا صافی مناسب می‌توانید از ریختن آشغال و نخاله به داخل لوله‌ها و گرفتگی آن جلوگیری کنید.

از دیگر دلایل گرفتگی لوله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ریختن شن و ماسه به داخل لوله‌ها در زمان تعمیر ساختمان
  • عدم پوشاندن خروجی لوله، در زمان ریختن دوغاب در میان کاشی ها
  • انداختن دستمال توالت در فاضلاب
  • افتادن اشیایی مانند در شامپو، فرچه و وسایل شخصی به درون فاضلاب
  • تجمع فضولات در اثر عدم استفاده از لوله ها
  • ریختن بقایای غذا، روغن و یا تفاله چای در سینک ظرفشویی

جمع بندی

در این مقاله به بررسی روشهای بازکردن لوله بصورت خانگی پرداختیم که در صورت لزوم استفاده کنید، اما همانطور که بیان کردیم توصیه میشود در زمان اجرای این روشها از دستکس و ماسک استفاده کنید و به موارد ایمنی گفته شده توجه داشته باشید.

5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا