دندانپزشکی

بررسی جامع خدمات دندانپزشکی (Dentist)، دندانپزشک چه خدماتی ارائه میدهد؟

هر بیماری که به دهان و دندان ها مربوط باشد توسط دندانپزشک باید درمان شود. یکی از عواملی که نقش زیادی در جذابیت چهره ی شما دارد دندان های سالم، تمیز، یکدست و مرتب است که لبخندی زیبا را به شما هدیه می‌دهد. در ایرانیجو به بررسی خدمات دندانپزشکی و آشنایی با انواع آنها می‌پردازیم.

شما برای داشتن دندان های سالم و لبخندی جذاب علاوه بر رعایت بهداشت دندان ها و دهان، به یک دندانپزشک خوب و ماهر نیز نیازمندید.

معاینه توسط دندانپزشک
معاینه توسط دندانپزشک

اگر دندان های شما، مشکلاتی از قبیل جرم دندان، عفونت‌های دندان و لثه، پوسیدگی، نامرتب بودن دندان ها و … دارد، باید به دندانپزشک متخصص مراجعه کنید.

انواع خدمات دندانپزشکی

با توجه پیشرفت علم در این حوضه، خدمات دندانپزشکی فقط مختص به رفع عیب و درمان دندان ها نیست و علاوه بر این خدمات، انواع خدمات زیبایی هم ارائه می‌شود. خدمات دندانپزشکی را می توان به 3 دسته، دسته بندی کرد:

  • خدمات درمانی
  • خدمات ترمیمی
  • خدمات زیبایی

در ادامه به توضیح این خدمات به صورت جامع و کامل می‌پردازیم. اگر شما ساکن کرج هستید در لیست بهترین دندانپزشکی کرج میتوانید دندانپزشک خوب و نزدیک به خود را پیدا کنید.

خدمات درمانی

رفع مشکلاتی که ممکن است آسیب های جدی به دندان ها، لثه ، فک و دهان وارد کند مثل: عفونت‌های ریشه، پوسیدگی دندان ها، جرم دندان‌ها، عفونت لثه و دندان و…  جزو خدمات درمانی است.

خدمات ترمیمی

این خدمات برای دندان های ضعیف، پوسیده و یا شکسته ارائه می‌شود و دندانپزشک می‌بایست این نوع مشکلات را تشخیص داده و از بیماری های درمانی دهان و دندان ها پیشگیری کند.

خدمات زیبایی

برای بهبود ظاهر و زیباسازی دندان ها، خدماتی از قبیل مرتب و سفید کردن دندان ها ارائه می‌شود که این خدمات، جزو خدمات زیبایی است.

خدمات و درمان های دندانپزشکی درمانی و ترمیمی

مهم ‌ترین گزینه‌های درمانی و ترمیمی در لیست خدمات دندانپزشکی عبارت اند از:

  • معاینات دندانپزشک
  • پرکردن سوراخ و شکاف‌های بین دندان‌ها
  • پرکردن دندان
  • عصب‌کشی دندان‌ها
  • جرم‌ گیری و تمیز کردن دندان‌ها
  • باندینگ دندان‌
  • روکش دندان
  • دندان‌درد و کشیدن دندان
  • استفاده از دندان مصنوعی
  • بریج دندان
  • نصب محافظ‌های دهان و دندان
  • ایمپلنت‌های دندانی
  • درمان ارتودنسی برای دندان‌ها
  • پیوند لثه
  • فلوراید تراپی
  • جراحی فک

معاینات دندانپزشکی

این معاینات حتما می‌باست توسط دندانپزشک متخصص انجام شود.

از آن جایی که بهتر است بیماری ها و مشکلات دندان و دهان زود تشخیص داده شود پس باید معاینه به طور منظم و هر 6 ماه یکبار انجام شود.

ابزار مخصوص معاینات دندانپزشکی
ابزار مخصوص معاینات دندانپزشکی

ابتدا دندانپزشک می‌بایست در مورد دندان های فرد مراجعه کننده، سوالات عمومی را بپرسد تا اطلاعات لازم را به دست آورد سپس برای معاینه دندان ها با آینه و پروب، تک تک دندان ها را بررسی کند.

در این معاینه،دندان پزشک مبنی بر تجربه و تخصصش، علاوه بر تشخیص مشکلات دندان از قبیل: بیماری لثه؛ جرم گیری و پوسیدگی دندان ها،می‌تواند مشکلاتی مثل سرطان دهان و غدد لنفاوی را نیز تشخیص ‌دهد.

در بعضی موارد، مشکلات دهان و دندان را نمی‌توان با معاینه ی چشمی و به راحتی تشخیص داد پس از عکس برداری و یا اشعه ایکس برای معاینه ی دقیق و تخصصی تر استفاده می‌ کنیم.

پرکردن سوراخ و شکاف‌های بین دندان‌ها

پر کردن سوراخ و از بین بردن فاصله ی بین دندان ها نیز جزو خدمات ترمیمی می‌باشد. در این روش دندانپزشک فاصله و درزهای بین دندان را با موادی مخصوص پر می‌کند.

برای جلوگیری از رشد باکتری ها و جمع شدن غذا در درزهای دندان از یک محلول مایعی به اسم سیلانت استفاده می‌شود.این محلول، یک ماده پلاستیکی بادوام است که به عنوان یک مانع فیزیکی عمل می‌کند و باعث می‌شود دندان ها پوسیده نشوند.

برای این که از پوسیده شدن دندان کودکان به طور دائم جلوگیری کنید، به شما پیشنهاد می‌کنیم که از فیشور سیلانت استفاده کنید.

 پرکردن دندان

اگر دندان های شما به خاطر پوسیدگی سوراخ شده و حفره ای در آن ایجاد شده، باید سراغ پر کردن این دندان ها بروید.

پر کردن دندان توسط دندانپزشک
پر کردن دندان توسط دندانپزشک

ابتدا دندان‌پزشک به کمک مته و ابزارهای مخصوص دیگر، پوسیدگی دندان را از بین می‌برد وسپس با مواد مخصوص، حفره ی به وجود آمده را پر می‌کند.

رایج ترین مواد برای پر کردن دندان ها، مواد پر کننده ی همرنگ دندان ها است که شکل بدی به دندان ها نداده و زیبایی ظاهر دندان ها را نیز حفظ می‌کند.

 عصب‌کشی دندان‌ها

به عصب دندان پالپ نیز گفته می‌شود. این عصب بافت بسیار حساسی دارد که مواد مغذی،احساس و اکسیژن را به دندان ها می‌رساند. و در وسط دندان ها با عروق خونی و اعصاب قرار گرفته است.

درمان ریشه و عصب کشی دندان
درمان ریشه و عصب کشی دندان

هنگامی که پالپ آسیب می‌بیند و یا عفونت می‌گیرد باید دندان را عصب کشی کرد و ریشه آن را درمان کرد.

آسیب دیدن و عفونی شدن پالپ ها زمانی رخ می‌دهد که به دندان ضربه ای محکم وارد شده و یا پوسیده شود.

در طی درمان این مشکل، عصب آسیب دیده به طور کامل از دندان خارج شده و دندان پزشک با استفاده از مته و به کمک فایل های کوچک به طور کامل کانال ریشه را پاکسازی می‌کند سپس بعد از خشک شدن داخل دندان شروع به پرکردن دندان با مواد مخصوص می‌کند.

برای پر کردن دندان ها از مواد پر کننده ای که به رنگ دندان (یا نقره ای)است و یا از روکش دندان استفاده می‌شود.این امر برای محافظت از دندان ها در مقابل  شکستگی نیز بسیار مفید است.به این نکته توجه کنید که کانال کشی ریشه، زمان بر است و امکان دارد که در چند جلسه انجام شود.

جرم‌ گیری و تمیز کردن دندان‌ها

وقتی مواد زائدی مثل ذرات غذا، باکتری ها و یا بزاق روی دندان، پشت دندان ها انباشته می‌شوند، دندان جرم می‌گیرد. به حذف این جرم ها و تمیز کردن دندان ها جرم گیری گفته می‌‍‍‌‌شود.

قبل و بعد جرمگیری دندان
قبل و بعد جرمگیری دندان

جرمگیری را می‌توان جزو خدمات زیبایی نیز دانست چون این پلاک و جرم ها ظاهر بدی به دهان و دندان ها می‌دهند و موجب بیماری های مربوط به لثه نیز می‌شوند.

مرتبط:   لیست کلینیک دندانپزشکی جردن [ 10 بهترین] آدرس و تلفن

برای پیشگیری ازاین بیماری های مخصوص لثه، دندانپزشک بعد از جرمگیری، با خمیر پولیش و برس مخصوص دندان‌های شما را جلا داده و ظاهر قشنگی به دندان ها می‌دهد.

باندینگ دندان‌ها برای ترمیم دندان‌های آسیب‌دیده ( Tooth bonding)

برای ترمیم دندان های معیوب و آسیب دیده مثل دندان های شکسته شده، بریده شده، یا تغییر رنگ داده شده و… از باندینگ استفاده می‌شود.

هدف از این روش دادن جلوه و ظاهر مناسب به دندان آسیب دیده است و برای این کار از پر کننده زرینی که همرنگ دندان باشد استفاده می‌شود.این روش به پیوند دندان نیز معروف است.

قبل و بعد باندینگ دندان
قبل و بعد باندینگ دندان

به این نکته توجه کنید که ممکن است در زرین استفاده شده لک و یا سایش به وجود بیاید پس هر چند وقت یکبار نیاز به ترمیم و تعویض دارد.

روکش دندان جهت ترمیم دندان‌های آسیب‌دیده

به لایه نازکی که از جنس رزین و یا پرسلن است و برای پوشاندن عیوب دندان بر روی دندان چسبانده می‌شود، روکش دندان گفته می‌شود.

 در بعضی مواقع فضایی برای این روکش نیست، در نتیجه دندانپزشک مجبور است شکل دندان ها را کمی تغییر دهد.

 تاج گذاشتن روی دندان‌ها

هنگامی که بر اثر ضربه های شدید تاج دندان ها آسیب می‌بیند و اندازه آن ها تغییر می‌کند، برای ترمیم دندان آسیب دیده از این روش استفاده می‌شود.

تاج گذاشتن روی دندان ها
تاج گذاشتن روی دندان ها

روی دندان ها، کلاهک هایی از جنس فلز یا سرامیک قرار داده می‌شود. این کلاهک به صورت دائمی روی دندان آسیب دیده متصل می‌شود.

دندان ‌درد و کشیدن دندان

بعضی اوقات پوسیدگی دندان ها بسیار افزایش پیدا می‌کند و ریشه و لثه عفونت می‌کند و باعث درد شدید دندان ها می‌شود. در این صورت باید دندان آسیب دیده کشیده شود.

کشیدن دندان با ابزار مخصوص
کشیدن دندان با ابزار مخصوص

به همین دلیل یکی از رایج ترین روش های درمان، کشیدن دندان آسیب دیده است.

بعضی اوقات کشیدن دندان ها یی که به آسانی ممکن نیست، با جراحی همراه است (مانند دندان عقل).این امر که دندان معیوب به جراحی نیاز دارد یا خیر به شدت عفونت و پوسیدگی و همینطور به جایی که دندان قرار گرفته است، بستگی دارد.

در بعضی اوقات که دندان عقل پنهان شده و یا کج رشد کرده نیز جراحی ضروری است. در بعضی از این جراحی ها، امکان دارد بیهوشی عمومی صورت ‌گیرد.

این عمل بسیار عمل حساسی است پس به این نکته توجه داشته باشید که حتما توسط جراح دندان، این عمل را انجام دهید.

استفاده از دندان مصنوعی

این روش اغلب برای افراد مسن استفاده می‌شود. دندان های مصنوعی که به آن ها پروتز دندان نیز گفته می‌شود، جایگزین دندان های طبیعی است  که به طور دلخواه می‌توانید از این دندان ها استفاده کنید.

دندان مصنوعی جایگزینی متحرک برای دندان‌ها
دندان مصنوعی جایگزینی متحرک برای دندان‌ها

به این نکته توجه داشته باشید که شکل استخوان فک به مرور زمان تغییر می‌کند به همین دلیل دندان های مصنوعی و یا پروتز دندان هر چند وقت یکبار نیاز به ترمیم دارد.

 دندان های مصنوعی خود را حتما قبل از خواب از دهانتان بیرون آورده و با آن ها نخوابید چون این دندان ها باید روزانه تمیز شوند.

بریج دندان (  Tooth bridge )

در مواقعی که برای جایگزینی دندان ها، تعداد کمتری دندان وجود داشته باشد و یا فقط در یک طرف دهان، دندان ها از دست رفته باشند از بریج دندان استفاده می‌شود.

بریج دندان برای دنداهای از دست رفته
بریج دندان برای دنداهای از دست رفته

این روش برای پر کردن درز و شکاف میان دندان ها و برای دندان های از دست رفته کارآمد است.

نصب محافظ‌های دهان و دندان

برای پیشگری از آسیب دیدن لثه ها، دندان ها، فک و زبان از این محافظ استفاده می‌شود.این محافظ به طور کامل لثه ها و دندان ها را پوشش می‌دهد.

محافظ دندان ارتودنسی شده
محافظ دندان ارتودنسی شده

اغلب در ورزش هایی که ممکن است به دندان و دهان آسیب جدی وارد شود، از محافظ دهان و دندان استفاده می‌شود تا از این آسیب هایی که ناشی از ضربه ها ی عمدی و یا غیر عمدی است، جلوگیری کند.

برای استفاده از این محافظ، دندانپزشک می‌بایست از دندان های فرد به طور دقیق قالب بگیرد و متناسب به اندازه ی دندان ها و فک آن فرد محافظی مخصوص بسازد.

ایمپلنت‌های دندانی

برای جایگزینی دندان ها می‌توان از ایمپلنت دندانی استفاده کرد.

ایمپلنت دندان از جنس تیتانیوم است و به شکل پیچ است. تیتانیوم استفاده شده در ایمپلنت، ماده های امن است و استخوان ها می‌توانند به راحتی در کنار این ماده رشد کنند.

ایمپلنت دندان برای جایگزینی دندان ها
ایمپلنت دندان برای جایگزینی دندان ها

در این روش، ایمپلنت با جراحی در فک قرار گرفته و سپس یک دندان مصنوعی و یا پروتز در بالای ایمپلنت قرار می‌گیرد.در این روش فک مورد جراحی قرار می‌گیرد.

به این نکته توجه داشته باشید که این روش نیازمند برنامه ریزی دقیق و طراحی و نصب مناسب است پس در نتیجه به چند جلسه برای این آماده سازی این روش نیاز است چون ممکن است دندانپزشک مهارت و تخصص کافی در این امر نداشته باشد.

درمان ارتودنسی برای دندان‌ها

این روش یکی از رایج ترین و موفق ترین روش ها برای اصلاح ناهنجاری های مربوط به فک و دندان است.

ارتودنسی برای اصلاح ناهنجاری دهان و دندان
ارتودنسی برای اصلاح ناهنجاری دهان و دندان

اگر دندان ها اوربایت یا بیرون زده باشد و یا بیشتر از حد معمول باشند، توصیه می‌شود که از این روش استفاده شود.

این روش توسط دندانپزشک انجام می‌شود اما بهتر است برای درمان به متخصص ارتودنسی مراجعه کرد.

متناسب با شدت بیرون زدگی دندان ها، موقعیت دندان ها، فک، سن بیمار و … این ارتودنسی به مراجعه کننده ارائه می‌شود.

قبل از انجام این روش دندان ها به طور کامل مورد بررسی قرار گرفته ومشکلاتی از قبیل عصب کشی ، پرکردن دندان، جرمگیری، درمان عفونت، کشیدن دندان های اضافی(مانند دندان عقل)، کشیدن دندان های پوسید،جراحی فک و دندان و … درمان می‌شود.

پیوند لثه

برای درمان مواردی مثل جراحی لثه، تغیر شکل لثه، عقب رفتگی لثه (تحلیل لثه) و اصلاح خطوط لثه از این روش استفاده می‌شود.

وقتی لثه تحلیل برود، علاوه بر بیش از حد نمایان شدن ریشه دندان ها که ظاهر نازیبایی به لثه ها می‌دهد باعث خرابی ریشه دندان ها و در نتیجه از دست دادن دندان ها می شود.

مرتبط:   بهترین دندانپزشک اطفال در کرج [لیست 10 تایی]

همچنین تحلیل و عقب رفتگی لثه، موجب حساسیت لثه مشکل باعث عفونت و خون ریزی لثه می‌شود.

متناسب با شرایط بیمار و شدت مشکل لثه ی بیمار، پیوند لثه توسط متخصص جراحی لثه انجام می‌شود.

دوره ی نقاهت این جراحی حدودا بین دو تا سه هفته است.

فلوراید تراپی

این روش برای قوی سازی دندان ها و پیشگیری از ایجاد سوراخ و حفره در دندان ها روشی بسیار مفیدی است.فلوراید، ماده ای معدنی طبیعی است و باعث می‌شود که مینای دندان که لایه محافظ بیرونی هر دندان است، سالم بماند و از آسیب دیدن لثه ها و تجمع باکتری ها در دندان ها جلوگیری می‌کند.

فلوراید تراپی برای قوی سازی دندان ها
فلوراید تراپی برای قوی سازی دندان ها

مینای دندان لایه محافظ بیرونی هر دندان است.

اگر دندان ها در معرض پوسیدگی یا درگیر پوسیدگی هستند، استفاده از فلوراید بسیار مفید است.

وقتی باکتری ها روی دندان ها و لثه جمع شود باعث ایجاد حفره و سوراخ روی دندان و ایجاد پلاک که لایه ای چسبنده است می‌شوند در نتیجه این پلاک ها با تولید اسید باعث فرسایش لثه و دندان ها می‌شود. اگر این پلاک باعث شکسته شدن مینای دندان بشود، باکتری ها وارد هسته ی دندان شده و باعث آلوده شدن خون و اعصابی که در هسته ی دندان وجود دارد می‌شود و این امر می‌تواند آسیب جدی به دندان وارد کند.

به شما توصیه می‌کنیم با روش فلوراید تراپی از بروز اینگونه مشکلات جلوگیری کنید و ایمنی دهان و دندان ها خود را افزایش دهید.

جراحی فک

برای رفع مشکلاتی مثل جلو بودن فک و یا نامتقارن بودن فک بالا و پایین از جراحی فک استفاده می‌شود و همینطور در مواقعی که به فک آسیب جدی وارد شده و موجب شکستگی فک شده نیز جراحی فک نیاز است.

جراخی فک جلو آمده و نامتقارن
جراخی فک جلو آمده و نامتقارن

در سایر روش های درمانی مانند ارتودنسی، برای صاف و مرتب کردن دندان ها، از جراحی فک برای جا به جا کردن استخوان فک استفاده می‌شود.

خدمات و درمان های دندانپزشکی زیبایی دهان و دندان

همانطور که گفتیم یکی از دسته های خدمات دندانپزشکی، خدمات زیبایی است. مانند:

  • سفید کردن دندان‌ها
  • باندینگ دندان‌ها
  • میناکاری دندان‌ها
  • روکش‌های زیبایی دندان
  • کراودینگ دندان
  • درمان ارتودنسی زیبایی
  • اوردنچر دندان
  • کامپوزیت دندان
  • لکه‌گیری دندان
  • اصلاح طرح لبخند

در ادامه به توضیح بعضی از رایج‌ترین خدمات زیبایی دندان می پردازیم:

سفید کردن دندان‌ها (Whitening teeth)

برای از بین بردن لکه هایی که به مرور زمان روی دندان ایجاد شده و رفع زردی و سیاهی دندان ها از این روش استفاده می‌شود.

وایتینگ دندان برای از بین بردن لک و زردی
وایتینگ دندان برای از بین بردن لک و زردی

بلیچینگ دندان (Tooth bleaching) یکی از روش های رایج برای سفید کردن دندان است.

به این نکته توجه کنید که بعضی از دندان ها را نمی‌شود سفید کرد پس حتما قبل از استفاده از این روش با دندانپزشک متخصص و با تجربه مشورت کنید. این روش برای سفید و روشن شدن دندان ها بسیار مناسب است و می‌توان در خانه با برخی از روش های خانگی و یا در مطب دندانپزشکی انجام داد.

یکی از بهترین روش ها برای زیبایی دندان این روش است، همانطور که می‌دانید دندان های سفید و تمیز ظاهری زیبا دارند و باعث لبخندی جذاب در صورت شما می‌شوند پس اگر به دنبال سفید شدن دندان هایتان هستید این روش را به شما توصیه می‌کنیم.

باندینگ زیبایی دندان (Tooth bonding)

در این روش، برای ترمیم ظاهر دندانی که شکسته شده و یا به شدت لکه دار شده، موادی که همرنگ دندان است به دندان چسبیده می‌شود و یا به اصطلاح باند می‌شود. این روش به طور معمول در دندان پزشکی ها انجام می‌شود و جزو خدمات زیبایی رایج است.

قبل و بعد باندینگ زیبایی دندان
قبل و بعد باندینگ زیبایی دندان

میناکاری دندان‌ها

به روکش طبیعی که روی دندان ها قرار دارد، مینا گفته می‌شود که ظاهری سالم و مرتب و یکدست به دندان ها می‌دهد. اما به دلیل مراقبت نکردن صحیح از دندان ها و مصرف بیش ار حد مواد خوراکی که برای دندان ها مضر است، این روکش به مرور زمان از بین می‎رود و ظاهری نامطلوب به دندان ها می‌دهد.

ترمیم روکش دندان با روش میناکاری
ترمیم روکش دندان با روش میناکاری

برای ترمیم این روکش و رفع مشکلات دندان از روش میناکاری دندان استفاده می‌شود.

این روش را میتوان جزو خدمات زیبایی و خدمات ترمیمی دانست.

در این روش، مینای دندان با سوهان کشی و یا برداشتن کمی از مینا توسط دندانپزشک تغییر شکل می‌دهد.این روش به سرعت تاثیرگذار است و دردی در این روش حس نمی‌شود.

روکش‌های زیبایی دندان (لمینت دندان یا وینر)

اگر می‌خواهید لبخندی زیبا داشته باشید و به دنبال دندان هایی با ظاهر منظم، تمیز، سفید، یکدست و سال هستید می‌توانید از این روکش ها استفاده کنید.

دندان هایی صاف و یکدست با لمینت دندان
دندان هایی صاف و یکدست با لمینت دندان

این روکش ها از متریال و مواد مختلفی ساخته می‌شود و انواع مخالف و زیادی دارند.

متناسب به نیاز مراجعه کننده و شرایط ازین روکش های زیبایی باید استفاده شود. این روش به لمینت دندان نیز معروف است و یکی از متداول ترین روش ها برای خدمات زیبایی است.

کراودینگ دندان (Tooth crowding)

این روش مشابه روش ارتودنسی است ولی تفاوتشان در این است که در روش کراودینگ از روش های ساده تری برای ترمیم دندان ها استفاده می‌شود.

دندان های نامنظم که نیاز به کراودینگ دارند
دندان های نامنظم که نیاز به کراودینگ دارند

 در این روش, مشکلات ظاهری دندان توسط ترکیبات و مواد ترمیمی به کمک متخصص زیبایی از بین می‌رود و دندان ها ی مراجعه کننده را منظم و مرتب می‌کند.

درمان ارتودنسی زیبایی

اغلب این روش برای کودکان به منظور بهبود ظاهر فک انجام می شود اما امروزه این روش فقط برای کودکان استفاده نمی‌شود و بزرگسالان نیز برای رفع اشکال و ظاهر زیبای دندان هایشان به فکر ارتودنسی هستند.

برای درمان ارتودنسی باید به متخصص ارتودنسی مراجعه کنید تا به درستی دندان های شما مورد بررسی قرار بگیرد.

اوردنچر دندان (Dental overdenture)

این روش، روشی بسیار مناسب برای جایگزینی دندان است.

گزینه های متنوعی برای افرادی که دندان های بالایی یا پایینی خود را از دست داده اند وجود دارد. انتخاب بعضی ها پروتز دندانی معمولی است که روی لثه قرار می‌گیرد و بعضی ها نیز اوردنچر یا همان کاشت دندان را انتخاب می‌کنند.

آوردنچر دندان برای جایگزینی دندان ها
آوردنچر دندان برای جایگزینی دندان ها

اگر به دنبال عملکرد بالا دندان و راحتی هستید به شما توصیه می‌کنیم که از روش اوردنچر دندان استفاده کنید.

مرتبط:   ارتودنسی لینگوال چیست؟ (ارتودنسی پشت دندانی یا زبانی)

در این روش از پروتزهای متحرک استفاده می‌شود واین پروتز ها به دندان‌های طبیعی و یا ایمپلنت‌های دندانی وصل می‌شوند.

در این روش پروتز های محرک را با ایمپلنت‌های دندانی ترکیب می‌کند تا ظاهری بسیار طبیعی به دندان ها بدهند.

هیچ محدودیتی در استفاده از اوردنچر دندان وجود ندارد. این روش نسبت به سایر روش های دیگر قیمت مناسب تری دارد و روشی مقرون به صرفه است.

کامپوزیت دندان

از این روش، اغلب برای ترمیم ساختار دندان هایی که پوسیده شده اند و یا بر اثر ضربه شدید شکسته شده اند استفاده می‌شود.

این روش مثل آمالگام دندانی برای بازسازی و ترمیم دندان ها استفاده می‌شود اما امروزه استفاده آمالگام بسیار کمرنگ شده و به همین دلیل از پر مصرف ترین مواد ترمیمی می‌توان به کامپوزیت ها اشاره کرد. کامپوزیت روی سطح بیرونی دندان ها قرار میگیرد. این ماده تناژهای رنگی مختلفی دارد یعنی می توان طبیعی ترین و مناسب ترین رنگ را متناسب با علایق مراجعه کننده انتخاب کرد.

تناژهای رنگی متفاوت برای کامپوزیت دندان ها
تناژهای رنگی متفاوت برای کامپوزیت دندان ها

لکه‌گیری دندان

در این روش مثل سفید کردن دندان ها، لکه های روی دندان ها از بین می‌رود و ظاهر مطلوب و تمیزی به دندان ها می‌دهد.

لک قهوه ای روی دندان ها که نیاز به لک گیری دارند
لک قهوه ای روی دندان ها که نیاز به لک گیری دارند

لکه هایی که در لایه بیرونی دندان ها قرار دارند و لکه هایی که زیر مینای دندان قرار دارند با این روش به طور کامل حذف می‌شود.

روش لکه گیری دندان برای پیشگیری از لکه هایی جدید نیز بسیار مناسب است.

در این روش، دندانپزشک از ترکیبات شیمیایی و سایش لکه استفاده می‌کند و در نتیجه دندان هایی تمیز و سفید و بدون لک به دست می‌آید.

متناسب با نوع لکه ی ایجاد شده، روش های زیادی برای از بین بردن لک های روی دندان وجود دارد اما اگر لکه های ایجاد شده روی دندان سرسخت باشد، از بلیچینگ دندان استفاده می‌شود در کل روش های مختلفی برای از بین بردن لک مورد نظر وجود دارد.

اصلاح طرح لبخند

برای تغییر شکل لثه و اصلاح کردن خطوط لثه از جراحی لثه استفاده می‌شود.  و جراحی لثه باعث اصلاح طرح لبخند می‌شود. این اصلاح تاثیر زیادی بر روی زیبایی دهان، فک و دندان ها دارد.

اصلاح طرح لبخند متناسب با استاندارد
اصلاح طرح لبخند متناسب با استاندارد

در این روش متخصص طرح لبخندی زیبا متناسب با فرم صورت مراجعه کننده طراحی می‌کند و خطوط لثه را اصطلاح می‌کند.

دندانپزشکی اطفال و کودکان

به پزشکی که در طول دوران تحصیلی موضوعاتی مثل مراقبت از دهان، لثه، دندان کودکان و نوزادان را مورد بررسی قرار می‍دهد و تخصصش در این رشته است، دندانپزشک اطفال و کودکان گفته می‌شود.

نقش دندانپزشکی اطفال

واضح است که وظیفه ی متخصصین دندانپزشکی اطفال، مراقبت از دندان های کودکان است. اما باید به این نکته توجه داشته باشید که دندانپزشکان اطفال باید مهارت برخورد با کودکان را داشته باشند، زیرا نوزادان و کودکان به سختی در پروسه ی درمان همکاری می‌کنند پس در نتیجه پزشک متخصص باید با روش های مخصوص، دندان های آنها را مورد بررسی و معالجه قرار دهد.

بررسی دندان های کودک توسط دندانپزشک اطفال
بررسی دندان های کودک توسط دندانپزشک اطفال

دندانپزشکان اطفال، وسایل و تجهیزات مخصوص و ویژه ای دارند که به کمک این وسایل به بررسی و درمان دندان های کودکان می‌پردازند.

درمان‌هایی که توسط دندانپزشک اطفال ارائه می‌شود

دندانپزشکان اطفال، خدماتی که در برگیرنده دندان های شیری، دائمی، دهان و لثه اطفال هست را ارائه می‌دهند.

دندانپزشک عمومی

تمام دندانپزشکان ابتدا دوره عمومی دندانپزشکی را میگذرانند و بعد از اینکه در آزمون رشته ی تخصصی مورد علاقه ی خودشان شرکت کردنند می‌توانند تخصصشان را در رشته ی مورد نظر بگیرند.

معاینه توسط دندانپزشک عمومی
معاینه توسط دندانپزشک عمومی

دندانپزشک عمومی به کسانی گفته می‌شود که مدرک پایه ای و عمومی دندانپزشکی را دارند.

دندانپزشکان عمومی می توانند، بیماری های مربوط به دندان ها و دهان را در مراحل اولیه تشخیص داده و جلوی پیشرفت بیماری را بگیرد و این بیماری را درمان کند. یک دندانپزشک عمومی سعی می‌کند از بروز مشکلات مربوط به دهان و دندان جلوگیری کند.

فوق تخصص دندانپزشکی

یک دندانپزشک بعد از اینکه دوره ی عمومی دندانپزشکی را تمام کرد باید آزمونی برای ورود به مقطع تخصصی بدهد و بعد از سپری کردن دوره های عملی و علمی مربوط به تخصصش، مجددا آزمون می‌دهد تا وارد مقطع تخصص بشود.

بسیاری از افراد آگاهی در مورد زیر شاخه های متنوع دندانپزشکی ندارند و هنگام رو به رو شدن با مشکلی مربوط به دندان نمی‌دانند که به کدام متخصص رجوع کنند در ادامه به انواع تخصص های دندانپزشکی می‎‌پردازیم:

انواع تخصص های دندانپزشکی به شرح ذیل است :

  • دندانپزشک متخصص برای بیماری های دهان
  • متخصص پاتولوژیست، فک و آسیب شناسی دهان و صورت (پاتولوژیست دهان و دندان)
  • ارتودنتیست یا متخصص ارتودنسی
  • اندودانتیست یا متخصص درمان ریشه
  • متخصص پروتزهای دندانی و ایمپلنت یا پروستودنتیست
  • دندانپزشکی اطفال
  • متخصص جراحی صورت، دهان و فک
  • متخصص رادیولوژی دهان،  فک و صورت
  • متخصص دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی

دندانپزشکی حیوانات خانگی

همان طور که می‌دانید سلامت دهان و دندان از اهمیت بالایی برخوردار است. این امر فقط برای انسان ها صدق نمی‌کند و برای حیوانات نیز بسیار حائز اهمیت است. دندان حیوانات عضو حیاتی در روند رشد آن ها است.

دندانپزشک حیوانات
دندانپزشک حیوانات

امروزه به دلیل گسترش خدمات درمانی در این حوزه و پیشرفت روزافزون علم، دندانپزشکی حیوانات به یک تخصص مستقل تبدیل شده.

برای انجام اموری مثل ترمیم دندان حیوانات، ترمیم ریشه دندان حیوانات، عصب کشی، انجام کلیه پروتزهای دندانی، جرم گیری، رفع بیماریهای لثه، برطرف کردن بوی بد دهان حیوانات و … دندانپزشک مخصوص حیوانات که در این رشته تخصص دارد وجود دارد.

سخن آخر

اگر قصد دارید برای سلامت دهان و دندان خود اقدام کنید می‌بایست به بهترین کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید که وسایل و تجهیزات به روز و پیشرفته در این زمینه را داشته باشد، و دندانپزشکان متخصص و مجرب در این کلینیک فعالیت کنند. در این مقاله از ایرانیجو خدمات دندانپزشکی را معرفی کردیم تا بتوانید انتخاب بهتری داشته باشید.

5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا