سایت

DNS چیست و چگونه کار می‌کند؟

DNS یک جزء حیاتی از اینترنت است، علیرغم این واقعیت که اکثر مردم از چیستی یا اهمیت آن بی اطلاع هستند. اتصال به اینترنت، برای بسیاری از ما، به آسانی روشن کردن کلید چراغ است. اما به لطف DNS ما می‌توانیم در عرض چند ثانیه، دستگاه‌های خود را بدون نگرانی از انجام فرآیندهای پیچیده به اینترنت متصل کنیم. با ایرانیجو همراه باشید تا با DNS و نحوه عملکرد سرورهای درگیر در این فرآیند آشنا شوید.

DNS چیست؟

DNS مخفف Domain Name System است و شبیه به دفترچه تلفن اینترنتی است. این «دفتر تلفن اینترنتی» از نام‌هایی تشکیل شده است، که با اعداد (آدرس IP) مطابقت دارند.

DNS چیست؟
DNS چیست؟

DNS، نام‌های دامنه را با شناسه‌های مربوطه (آدرس‌های IP) فهرست می‌کند. سپس آن‌ها را ترجمه می‌کند، تا مرورگرها بتوانند منابع اینترنتی را بارگیری کنند.

چرا DNS مهم است؟

DNS به دلیل نقش حیاتی آن، به عنوان ستون فقرات اینترنت مهم است. اگر DNS پاسخ ندهد، نمی‌توانید به وب سایت‌های دیگر در اینترنت متصل شوید.
با وجود DNS نیازی نیست زمان بازدید از وب سایت مورد نظرتان، یک شماره طولانی (آدرس IP) را به خاطر بسپارید. شما به سادگی یک نام دامنه را وارد می‌کنید و دقیقاً به همان جایی می‌رسید که قرار است.

اگر DNS نتواند نام دامنه را به آدرس IP صحیح ترجمه کند، نمی‌توانید به هیچ وب سایتی دسترسی پیدا کنید. برای کسانی که علاقه مند هستند، هنوز هم می‌توان با تایپ یک آدرس IP خاص در مرورگر، به یک وب سایت دسترسی پیدا کرد.

به عنوان مثال آدرسی مانند 54.157.137.27 را در مرورگر خود وارد کنید، Enter را فشار دهید و بررسی کنید که در کدام وب سایت قرار دارید.

اهمیت DNS به قدری است که شرکت‌های فناوری مانند موزیلا و گوگل از DNS رمزگذاری شده از طریق پروتکل (HTTPS) برای مرورگرهای خود استفاده می‌کنند.

این پروتکل رمزگذاری سرتاسری را ارائه می‌کند، که محرمانه بودن داده‌ها را تضمین کرده و از اطلاعات کاربران در زمان آنلاین بودن محافظت می‌کند.

DNS چگونه کار می‌کند؟

هنگامی که سعی می کنید یک صفحه وب را با استفاده از یک نام دامنه بارگیری کنید، پرس و جوی DNS را شروع می‌کنید. فرآیند گرفتن نام دامنه و ترجمه آن به آدرس IP برای مرورگر وب شما، با همکاری چهار سرور DNS امکان پذیر شده است.

مرتبط:   متخصص سئو کیست؟ و چه کاری انجام میدهد [وظایف و ویژگی ها]

این 4 سرور عبارتند از:

  • Resolving Name Server
  • Root Name Server
  • TLD Name Server
  • Authoritative Name Server

سرورهای نام دامنه معمولاً توسط ثبت کننده نام دامنه یا ارائه دهنده میزبانی وب شما مدیریت می‌شوند. قبل از اینکه بدانیم DNS چگونه کار می‌کند، بیایید به نحوه عملکرد دقیق این سرورها نگاهی بیندازیم.

Resolving Name Server

سرور حل کننده اولین سرور در فرآیند جستجو است و کار آن جستجو و پیدا کردن آدرس IP صحیح است. این سرور مانند کتابداری است که مکان کتاب را پیدا می‌کند یا کارمند پستی که نامه‌ای را تحویل می‌دهد. در هر دو مورد، شما باید مقصد نهایی را با استفاده از یک سیستم محدود کنید.

Root Name Server

این سرور اولین جایی است که سرور نام حل کننده به دنبال آدرس IP می‌گردد. سرور نام ریشه معمولاً یک نقطه مرجع است، که به سرور نام حل‌کننده جهت می‌دهد. به طور خلاصه، می‌تواند به سرور نام حل‌کننده بگوید، که سرور نام TLD مناسب را کجا پیدا کند.

TLD Name Server

TLD مخفف Top Level Domain است، که همان نام انتهای یک دامنه است. به عنوان مثال .com ، .org و .net هر کدام یک TLD هستند. اگر به دنبال آدرس www.example.com هستید، به یک سرور نام TLD .com نیاز دارید.
هنگامی که یک دامنه خریداری می‌شود، رجیستری TLD سرورهای نام TLD را به روز می‌کند. این بدان معناست که سرور نام TLD می‌داند، به کدام سرور نام معتبر مراجعه کند.

Authoritative Name Server

سرورهای نام معتبر یا (Authoritative Name Server ) به بخش “” example.com دامنه اشاره می‌کنند. این سرور می‌تواند آدرس IP دقیقی را که مرورگر باید به آن برود، به سرور نام حل کننده بگوید.

فرآیند تبدیل نام دامنه به آدرس IP

حال که می‌دانید DNS چیست و با چهار سرور درگیر در فرایند جستجو آشنا شده‌اید. بیایید ببینیم DNS دقیقا چگونه کار می‌کند؟

مثلا شما در نوار جستجو تایپ می‌کنید: www.example.com

مرتبط:   مدیر سئو کیست؟ وظایف SEO Manager چیست؟

شما نمی‌توانید آدرس IP وبسایت‌های مورد نظرتان را به خاطر بیاورید، بنابراین همه چیز را به DNS می‌سپارید. مرورگر شما حافظه پنهان خود را بررسی می‌کند، تا ببیند که آیا این دامنه قبلاً ذخیره شده است یا خیر.

اگر قبلاً از وب‌سایتی بازدید کرده‌اید، ممکن است مرورگر شما آن را در حافظه خود ذخیره کند. بنابراین می‌تواند صفحه وب را سریع‌تر بارگیری کند، زیرا لازم نیست کل فرآیند DNS را طی کند.

ما تصور می‌کنیم که مرورگر شما این آدرس را در حافظه پنهان خود ذخیره نکرده است. از آنجایی که مرورگر وب و سیستم عامل شما آدرس IP صحیح را نمی‌دانند، به کمک نیاز دارند.

پیدا کردن ip توسط سیستم عامل

بنابراین سیستم عامل شما از یک سرور نام حل کننده، آدرس IP وب سایت مورد نظر را می‌خواهد. به این درخواست Query گفته می‌شود. سرور نام حل کننده آدرس IP صحیح را نمی‌داند، بنابراین یک سرور نام ریشه را پیدا می‌کند و آدرس IP سایت مورد نظر را می‌خواهد.

سرور نام ریشه نیز آدرس IP را نمی‌داند، اما می‌تواند آدرس سرور نام TLD ( دامنه سطح بالا) را پیدا کند. این دامنه را به com.، .org، co.، uk. و غیره محدود می‌کند.

سرور نام ریشه، آدرس سرور نام TLD را، به سرور نام حل کننده می‌دهد و آدرس شبیه .com خواهد شد.

سرور نام حل کننده همه این اطلاعات را در حافظه پنهان خود قرار داده و به دنبال سرور نام TLD می‌رود. این بار سرور نام حل کننده، از سرور نام TLD آدرس IP سایت مورد نظر را می‌خواهد.

سرور نام TLD نمی‌تواند آدرس IP را به سرور نام حل کننده بدهد. در عوض، می‌تواند آدرس سرور نام معتبر را به آن بدهد. سرور نام حل کننده بار دیگر تمام این اطلاعات را در حافظه پنهان خود ذخیره می‌کند و به سراغ سرور نام معتبر می‌رود.

این بار، هنگامی که سرور نام حل کننده درخواست خود را انجام می‌دهد، یک پاسخ جدید دریافت می‌کند: “بله!” . سرور نام معتبر با آدرس IP صحیح پاسخ می‌دهد و سرور نام حل کننده آن را در حافظه پنهان خود قرار داده و به سیستم عامل باز می‌گرداند.

مرتبط:   خطای Hostload exceeded در سرچ کنسول

سیستم عامل آدرس IP را می‌گیرد و به مرورگر وب می‌دهد. مرورگر وب به آدرس IP متصل می‌شود، به این معنی که شما را به صفحه‌ای می‌برد که به دنبالش بودید.

این فرآیند ممکن است پیچیده و طولانی به نظر برسد. اما در عین شگفتی کل این فرآیند جستجو، سریعتر از یک چشم بر هم زدن اتفاق می‌افتد!

Dns سرور چیست؟

سرورهای DNS درخواست‌های نام دامنه را به آدرس‌های IP ترجمه می‌کنند. جستجوی DNS فرآیندی است که در آن میزبان یک نام دامنه را درخواست می‌کند و سرور DNS یک آدرس IP را برمی‌گرداند.

دو نوع جستجوی DNS وجود دارد:

  • جستجوی فوروارد: میزبان در مورد نام دامنه می‌پرسد و یک آدرس IP برگردانده می‌شود.
  • جستجوی معکوس: میزبان در مورد یک آدرس IP می‌پرسد و یک نام دامنه برگردانده می‌شود.

جستجوی DNS فوروارد چیست؟

جستجوی DNS فوروارد، به عنوان جستجوی ساده DNS شناخته می‌شود.

DNS فوروارد چیست
DNS فوروارد چیست

این رویکرد شامل یافتن آدرس IP یک دامنه است و شباهت زیادی به جستجوی شماره تلفن در دفترچه تلفن دارد. این جستجو 5 مرحله دارد، که شامل موارد زیر است:

  1. کاربر یک نام دامنه را در مرورگر اینترنت خود وارد می‌کند.
  2. کامپیوتر نام دامنه را به عنوان یک درخواست DNS به ارائه دهنده خدمات اینترنت کاربر (ISP) ارسال می‌کند.
  3. ISP تعیین می‌کند که آیا آدرس IP مرتبط با آن نام دامنه خاص را دارد یا خیر.
  4. پس از یافتن رکورد، آدرس IP دامنه به کاربر بازگردانده می‌شود.
  5. کامپیوتر کاربر به طور مستقیم با سرور ارتباط برقرار می‌کند.

جستجوی معکوس DNS چیست؟

نوع دیگر جستجوی DNS به عنوان جستجوی معکوس شناخته می‌شود. جستجوی معکوس DNS مشابه جستجوی فوروارد است، با این تفاوت که با یک آدرس IP شروع شده و یک نام دامنه برگردانده می‌شود.

گاهی ممکن است به همراه نام دامنه، اطلاعات اضافی در مورد مالک آن و سایر اطلاعات ثبت نام، برگردانده شود. برای اینکه بفهمید چه کسی شما را به صورت آنلاین ردیابی می‌کند، نیز می‌توانید از جستجوی معکوس DNS استفاده کنید.

Rate this post

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا