محله یافت آباد تهران کجاست؟ بازار مبل، قیمت املاک، نقشه +عکس
محله ای قدیمی در منطقه 18 شهرداری واقع در جنوب غربی تهران بنام یافت آباد قرار دارد. وجود بزرگترین بازار مبل ایران در این قسمت دلیل مشهوریت آن است. این محدوده، مترو اختصاصی ندارد. نزدیکترین ایستگاه مترو به این بازار عبدل آباد و آزادگان است.
یافت آباد یکی از معروف ترین و قدیمی ترین بازار مبلمان شهر تهران شناخته می شود. اکثر ملک های این محله اوقافی می باشند. امروزه اکثر افراد با شنیدن نام محله، یاد بازار مبل یافت آباد می افتند. در سال 1330 افراد زیادی شروع به ساخت کارخانه در این محل کردند برای مثال با ساخت کارخانه شیر پاستوریزه در موقعیت اقتصادی بسیار مناسب تری قرار گرفت.
محله یافت آباد کجاست؟
این محله در جنوب غربی تهران است و در منطقه 18 بوده و بافتی بسیار قدیمی دارد.
لوکیشن یافت آباد درنقشه گوگل مپ
پس از بنا شدن این کارخانه دیگر واحد های تولیدی نیز در این محله بنا شدند مانند کارخانه لبنیات پاک، بنا به همین دلایل این منطقه بسیار محبوب شد و رونق پیدا کرد.
این محله به چند شهرک و کوی کوچکتر تقسیم می شوند که مهم ترین آن ها که عبارتند از:
- شهرک امام خمینی
- ابراهیم آباد
- ترک آباد
- سعید آباد
- عرب آباد
- ارشد آباد
- کوی نسترن
- شهرک مسلمین
یافت آباد در طی مدت دچار تغییر و تحول شده است. طوری که اگر به سمت بزرگراه امام حرکت کنید به مرور از بافت قدیمی به جدید می رسید و متوجه تغییرات در بافت محله می شوید.
دلیل نام گذاری محله این است که بعد از فوت محمد شاه، پادشاه چهارم قاجار زمین های خالی از سکنه این محله را تصاحب نمود و آن را یافت آباد نامگذاری کرد، بدین معنا که “من یافتم” و تا امروز این محله با همین نام شناخته شده و تغییری نکرده است.
تراکم جمعیت و سطح قیمت خانه ها
با در نظر گرفتن بافت قدیمی این محله و با توجه به این موضوع که اکثر سند ملک ها اوقافی می باشد، این محله دارای قیمت بسیار کمتری در مقایسه با محله های همجوار خود است و همین موضوع باعث سکونت اقشار گوناگون جامعه در این منطقه شده است.
دسترسی ها و خیابان های مهم
از آسان ترین مسیرهای دسترسی به این محله بزرگراه آزادی می باشد.
این بزرگراه از سمت غرب به سمت یافت آباد می رود و یکی دیگر از مسیرها نیز بزرگراه فتح می باشد.
در این محله هیچ ایستگاه مترویی وجود ندارد ولی برای متصل شدن به شبکه شهری می توان از ایستگاهی که در محله عبدل آباد و ایستگاه مترو آزادگان است، بهره برد.
همچنین تمام مسیرهای اتوبوس این محل در یک ناحیه یعنی روبروی نمایشگاه بازار تهران می باشد. یکی دیگر از ایستگاه ها، معلم می باشد که در خط 10 واقع شده است که از پایانه آزادگان آغاز شده است و تا ایستگاه واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد ادامه پیدا می کند.
مراکز آموزشی و فرهنگی
این محله با در نظر گرفتن اینکه دارای تراکم جمعیت بالایی می باشد هیچ مشکلی درباره کمبود مدرسه در کلیه مقاطع تحصیلی برای بچه ها ندارد. بعضی از مدارس مهم این ناحیه و همچنین مراکز دانشگاهی در ذیر نامبرده شده است.
- مدرسه آزادی
- مدرسه قدس
- مدرسه شهید فهمیده
- مدرسه فدک
- هنرستان حضرت مریم
- دانشکده فنی انقلاب اسلامی شماره ۴ (برادران شهید بهرامی)
مراکز خرید اصلی
مهم ترین بازارهای مبل در محل یافت آباد عبارتند از:
- بازار مبل شماره یک ایران
- شماره دو ایران
- شماره سه ایران
- خلیج فارس
- کوروش
- پاسارگاد
- ونوس
- برنا
- ارضی
- میلاد مهدی
مراکز مهم دولتی
محله یافت آباد دارای مراکز دولتی مهمی مثل بانک، مخابرات و ادارات مهم دولتی می باشد. که اشخاصی که در این محله سکونت می کنند جهت انجام امور به محله های اطراف خود وابسته نمی باشند و به راحتی می توانند امور روزانه خود را انجام دهند.
از جمله مهم ترین ادارت دولتی می توان به بیمارستان شهدای یافت آباد، دادسرای عمومی، مرکز معاینه فنی الغدیر (خودرو های سبک) و مرکز تعویض پلاک الغدیر اشاره نمود.
معرفی تکایا، مساجد و حسینیه های شاخص
محله یافت آباد یکی مناطق استان تهران می باشد که حضور پررنگی در برگزاری مراسم های مذهبی دارد. یکی از بزرگترین مسجد های این محل مسجد الغدیر در میدان الغدیر می باشد.
مسجد 14معصوم و مسجد المهدی یکی دیگر از مساجد معتبر این محله می باشد، که کلیه امور مذهبی مثل برگزاری اعیاد، مراسم عزاداری، برپایی نمازهای یومیه در این مساجد برگزار می گردد.
مراکز درمانی
بیمارستان شهدای یافت آباد که در بلوار الغدیر می باشد از سال 1340 تا امروزه به طور دائم در حال ارائه خدمات درمانی می باشد.
و یکی دیگر از مراکز بسیار مهم درمانی مجتمع توانبخشی رعد الغدیر است. همچنین به درمانگاه فرمانیان نیز می توان اشاره نمود.
مکان های تفریحی و ورزشی
از مهم ترین فضاهای تفریحی می توان به بوستان قائم، بوستان مینا، بوستان شهدای یافت آباد اشاره نمود. نکته دیگر اینکه در این محله بیشتر از 20 سالن ورزشی و ورزشگاه بنا شده است که یکی از نکات مثبت این محله می باشد.
از مهم ترین سالن های ورزشی نیز می توان به سالن ورزشی برادران شهید اسماعیلی و سالن ورزشی شهید ناطق نوری و زورخانه مسلم ابن عقیل اشاره نمود.
تاریخچه
منطقه یافت آباد تهران در قدیم از محلات اطراف شهرستان ری بوده است. در سال 1300 و بدنبال تفکیک مناطق ری که در قدیم “غار و فشاپویه” نامیده می شد، منطقه غار به دو بخش شرقی و غربی تقسیم گردید. غار غربی در اصل همان یافت آباد کنونی می باشد. {ویکیپدیا}
جمع بندی
در این مقاله از سایت ایرانیجو، به بررسی و معرفی محله یافت آباد شهر تهران پرداختیم، امیدواریم که شما عزیزان نیز با ارسال نظرات خود و بیان مطالب مفیدی که مدنظر است ما را در تکمیل کردن این مقاله یاری کنید و اگر مطلبی را نیاز می دانید که به این مقاله اضافه شود لطفا در بخش نظرات در زیر همین مقاله برای ما ارسال کنید.