تهران

خیابان پاستور تهران: بررسی صفر تا 100 دسترسی‌ها و امکانات خیابان پاستور تهران

خیابان پاستور تهران: منطقه‌ایی حفاظت شده و امنیتی که در مرکز شهر تهران قرار دارد، به دلیل قرارگیری نهادریاست جمهوری و بیت رهبری منطقه‌ایی سیاسی و مهم است، این منطقه به دو بخش غربی و شرقی تقسیم شده است. در ادامه ایرانیجو به بررسی و آشنایی با محله پاستور می‌پردازد.

خیابان پاستور کجاست؟

پاستور: خیابانی در مرکز شهر تهران که به صورت شرقی- غربی در منطقه 11 شهردای تهران قرار دارد . اصلی ترین بخش‌های این خیابان نهاد ریاست جمهوری، انستیتو پاستور ایران و بیت رهبری است.

عبور این خیابان از محله‌های حر و آذربایجان است و جزو معابر اصلی شهر تهران محسوب می‌شود.

محدوده جغرافیایی خیابان پاستور: پاستور از سمت شمال به خیابان آذربایجان؛ از سمت غرب به خیابان کارگر جنوبی؛ خیابان ولیعصر در شرق؛ از سمت جنوب به خیابان امام خمینی (ره) ختم می‌شود.

خیابان پاستور کجاست؟

خیابان پاستور روی نقشه: نقشه محله پاستور

دلیل نامگذاری پاستور

این خیابان به افتخار دانشمند فرانسوی لویی پاستور به این نام شناخته می‌شود.

آشنایی با محله پاستور تهران

پاستور یکی از محله‌هایی است که از عنوان سیاسی برخوردار است و اماکن سیاسی مهمی را در دل خود جای داده است.

محله پاستور دارای خیابان و میدانی با همین نام است، دلیل اصلی انتخاب پاستور برای این محله به دلیل نزدیکی به مرکز انستیتو پاستور ایران است.

از جمله دلایل مهم بودن این خیابان وجود دفاتر کار چهره‌های مهم سیاسی کشور همچون نهاد ریاست جمهوری و بیت رهبری است. به همین سبب منطقه‌ایی امنیتی است که تحت نظارت یگان‌های ویژه است.

در بخش شرقی خیابان پاستور نسبت به بخش غربی رفت و آمد نیروهای نظامی کمتر است، ساکنین این محله با این وضعیت مشکلی ندارند.

اشخاصی که قصد سکونت در این محله را دارند باید بدانند که رفت و آمد در بخش غربی پاستور نیاز به کارت تردد است و بدون آن اجازه تردد ندارند، البته این محدودیت برای بخشی از این محله است که برای تردد ساکنین خللی وارد نمی‌کنند و مردم برای انجام کارهای روزمره خود به بخش غربی پاستور نیازی ندارند.

مرتبط:   محله بهارستان تهران: آشنایی با صفر تا صد دسترسی‌ها و امکانات میدان بهرستان تهران

به صورت کلی در مقایسه با سایر محله‌های تهران سکونت در محله پاستور دارای محدودیت است. از جمله ساکنین و متقاضیان این محله کارکنان نهاد ریاست جمهوری و بومیان این منطقه است.

این منطقه دارای بیمارستان و سرانه سبز نیست و ساکنین این محله از آن محروم هستند.

آشنایی با محله پاستور تهران

دسترسی به پاستور:مسیر رفتن به خیابان پاستور تهران

برای رفتن به میدان پاستور یا خیابان پاستور می‌توانید با استفاده از ایستگاه اتوبوس میدان پاستور در محله حر تهران و خیابان کارگر جنوبی واقع شده است، مترو میدان حر به این محله بروید.

شما هرکجای تهران که باشید می‌توانید به راحتی به این محله بروید اما در بخش شرقی پاستور رفت و آد عادی برقرار است، برای رفت و آمد در بخش غربی باید کارت تردد داشته باشید.

مراکز فرهنگی و آموزشی خیابان پاستور

مدرسه پاستور، دبستان پسرانه غیردولتی: میدان پاستور – خیابان پاستور شرقی – خیابان اردیبهشت – نبش کوچه همایون – پلاک 1

مراکز تفریحی و خرید پاستور تهران

  • مرکز خرید gyalan
  • گل فروشی گل های زعیم
  • رستوران ساساری
  • پیتزا سیب 360
  • بستنی سنتی عمو عباس
  • کرمان موتور

محله پاستور از دید و زبان ساکنین

از فردی با نام «حسن محمدی» سوال شده است که آیا استقرار و یا زندگی در این محله برای شما مشکلاتی در برداشته و یا امنیتی بودن این محله در کسب و کار یا زندگی شما خللی وارد کرده اس؟

می‌گوید: این محله به دلیل قرارگیری برخی از پادگان‌های قدیمی از سکوت و آرامش خاصی برخوردار بوده است، پس از استقرار کاخ ریاست جمهوری و بیت رهبری این آرامش دو چندان شد. ساکنین این محله به هیچ وجه احساس ناامنی نمی‌کنند و برخلاف نظر افرادی که در این محله ساکن نیستند، ما به آرامش زندگی می‌کنیم.

مرتبط:   محله آبشار منطقه 22 تهران، بزرگترین بازارخاورمیانه، نقشه+عکس

این فرد در خصوص تجمعات و رفت و آمدهای متعدد مردم در این خیابان می‌گوید این موضوع و این تجمعات ضرری به کسی نرسنده و ما اختلالی در زندگی خود احساس نکرده‌ایم.

با توجه به صحبت‌های این فرد که یکی از کاسبین محله پاستور است، بافت سنتی، امنیت، آرامش و تردد چهره‌ها و شخصیت‌های مهم سیاسی در این منطقه سبب نمی‌شود تا ما عیبی به چشممان بیاید.

تاریخچه خیابان پاستور

تاریخچه خیابان پاستور

پاستور اتفاقات تاریخی زیادی را در دل خود داشته است و اسم آن گوش هرکسی را تیز می‌کند، از زمان رضا شاه، محمرضاشاه و همین سال‌ها پس از انقلاب محلی سیاسی بوده و هست که تصمیمات، جلسات و اتفاقات مهمی در آن رخ داده است.

پاستور در گذشته به باغ‌شاه یا کاخ شاه معروف بود که بعد از انقلاب پس از مستقر شدن بیت رهبری و نهاد ریاست جمهوری به محله‌ایی معمولی اما امنیتی تبدیل شد.

شخصی با نام محسن رفیق‌دوست می‌گوید: در زمان انتخاب آقای خامنه‌ایی برای رهبری برای استقرار محل کار ایشان دو مکان در نظر گرفته شد، یکی جماران بود که ایشان به دلیل احترامی که برای امام خمینی و خانواده ایشان قائل بودند نپذیرفتند، دیگری اردوگاه باهنر آموزش و پرورش در شمال شهر بود که ایشان فرمودند قصد دارند در مرکز شهر باشند و سعی ندارند این اردوگاه را از دانش‌آموزان بگیرند.

به همین سبب در نزدیکی نهاد ریاست جمهوری ملکی متعلق به خانواده نظام مافی بود که ایشان فرمودند این خانه را با قیمتی که صاحبش راضی می‌شود خریداری کنید.

پس از کارشناسی کردن خانه و در نظر گفتن قیمت، صاحب ملک قیمت بالاتری پیشنهاد کردند که در آن زمان 120 میلیون تومان بود، پذیرفتیم و خریداری کردیم.

در آن زمان این ملک دارای چهار ساختمان بود، یکی از ساختمان‌ها دارای سالن بزرگی بود که آن محل را برای آقای خامنه‌ایی در نظر گرفتیم و تصمیم به تخریب آن گرفته شد.

مرتبط:   شهرک اکباتان: بررسی جامع و کامل شهرک اکباتان تهران

روی دیوار نقش و نگارهایی بود که آقا زیر آن‌ها مینشست و جلسات خود را برگذار می‌کردند تا اینکه روزی حسین شیخ الاسلام به نزد آقای خامنه‌ایی آمدند و گفتند می‌دانید که این آرم فراماسون‌ها است؟ که ما پس از مطلع شدن از این موضوع آن‌ها را تخریب کردیم.

در کنار این ساختمان، زمینی بود که به زمین‌های ورزش یا تعمیرگاه شباهت داشت، برای ساختن حسینیه در آن مکان دور آن را گچ ریختند، از مهندسین وزارت کار برای ساخت این حسینیه کمک گرفته شد، اما آقای خامنه‌ایی دیدند زمان زیادی لازم است تا آن‌ها حسینیه را بسازند.

به همین دلیل به ما گفتند و ما هم با کمک مردم وکاسبین آن دوران پول جمع کردیم، نمای حسینیه را با آجر سه سانت ساختیم که جمعا 61 روز برای ساخت حسینیه زمان صرف شد که کل هزینه‌ها در آن زمان 30 میلیون تومان شد.

در این محله نهاد ریاست جمهوری هم قارر دارد که در ورودی آن از همین خیابان است، روزانه عده‌ایی از مردم در این محل جمع شده و مطالبات خود را به گوش مسئولان می‌رسانند.

مراکز مهم دیگری پاستور

  • دبیرخانه قوه‌قضائیه،
  • دفتر رئیس قوه قضائیه،
  • شورای عالی امنیت ملی
  • شورای نگهبان
  • مجلس خبرگان رهبری
  • انستیتو پاستور ایران
انستیتو پاستور در خیابان پاستور تهران

خیابان پاستور، خیابانی شرقی-غربی در مرکز تهران و در شمال منطقه ۱۱ است. این خیابان به افتخار لویی پاستور دانشمند معروف فرانسوی نام‌گذاری شده است. ساختمان نهاد ریاست‌جمهوری ایران و دفتر بیت رهبری و انستیتو پاستور ایران در این خیابان قرار دارند

ویکیپدیا

در این مقاله از ایرانیجو به بررسی محله پاستور تهران پرداختیم. امکانات و دسترسی ها و ویژگی های پاستور را بررسی کردیم و بصورت کلی این محله را توضیح دادیم. شما دوست عزیز نیز میتوانید با ارسال نظرات ارزشمند خود به ما در iraniju.ir درجهت تکمیل تر کردن این اطلاعات یاری دهید.

4.3/5 - (9 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا