شهرستان ساوجبلاغ، منطقه ها، آب و هوا، نقشه، خرید ویلا و باغ
یکی از مناطق جذاب برای پایتخت نیشن ها شهرستان ساوجبلاغ در استان البرز است، شهرستانی با شهرها و روستاهای دیدنی و خوش آب و هوا که برای گردش و خرید ویلا گزینه ای بسیار مناسب است. در ایرانیجو به معرفی ساوجبلاغ و شهرهای آن و بررسی آب و هوای آن می پردازیم.
فهرست مطالب:
استان | البرز |
جمعیت | حدود 300 هزار نفر |
وسعت | ۱۱۵۸ کیلومتر مربع |
تعداد شهرها | 4 شهر |
تعداد روستاها | 80 روستا |
سال شهرستان شدن | سال ۱۳۶۸ |
ساوجبلاغ کجاست؟
شهرستان ساوجبلاغ یکی از مناطق کرج که بسیار زیبا بوده و هر قشری را برای تفریح به سمت خود میکشد، منطقه سرسبز ساوجبلاغ است.
این شهرستان از توابع استان البرز میباشد، همچنین یکی از مناطق گردشگری و زیبای این استان است.
ساوجبلاغ که به سرزمین چشمههای سرد معروف است در مرکزیت هشتگرد میباشد.
لوکیشن ساوجبلاغ بر روی نقشه گوگل: فاصل کرج تا ساوجبلاغ چقدر است؟
در تصویر زیر میتوانید لوکیشن ساوجبلاغ را مشاهده کنید و با کلیک بر روی آن با جزییات بیشتر و مسیریابی برای رفتن به ساوجبلاغ را داشته باشید.
فاصله ساوجبلاغ تا تهران و کرج
از تهران تا شهرستان ساوجبلاغ حدود 1 ساعت میباشد و از كرج هم كمتر از 20 دقيقه كه با اين زمان كم مي توانيد علاوه بر ديدن طبيعت زيبا و شگفت انگيز بيشترين بهره را از وقت خود ببريد.
جمعیت شهرستان ساوجبلاغ کرج
جمعیت این منطق بر اساس آمار هایی که در سال 1395 گرفته شده است به میزان 259/973 نفر بوده است و مرکز آن شهر هشتگرد است. بر این میزان جمعیت تا به امروز چند درصد افزوده شده است.
معنی ساوجبلاغ چیست؟
اولین سؤالی که ممکن است برای هر فردی بوجود بیاید این است که ساوجبلاغ به چه معنا است. ساوجبلاغ به زبان ترکی بوده و به معنای چشمه آب سرد است.
دلیل این نام گذاری وجود چشمههای فوق العاده زیبای آب سرد در این منطقه است.
یکی از دلایل محبوبیت ساوجبلاغ وجود این چنین چشمههای آب سرد میباشد. نام ساوجبلاغ از دو کلمه ساوج و بلاغ ترکیب شده است.
نام ساوجبلاغ به معنای «سرزمین چشمههای آب سرد» بلاغ در زبان ترکی به چشمه یا رودخانه گفته میشود و به نظر میرسد منظور از ساوجبلاغ؛ رودخانهی ساوه بوده که به مرور به ساوج تغییر یافته است. هشتگرد مرکز شهرستان ساوجبلاغ است.
جغرافیای ساوجبلاغ
وسعت شهرستان ساوجبلاغ به 2800 کیلومتر مربع میرسد، این آمار بر اساس آخرین تقسیمات کشوری صورت گرفته است. ساوجبلاغ کرج از شرق به شهرستان کرج، از غرب به شهرستانهای آبیک و نظر آباد، از شمال به شهرستان طالقان و آزاد راه کرج قزوین و از جنوب به شهرستان اشتهارد محدود میشود.
ساوجبلاغ به سه بخش تقسیم میشود که عبارتند از:
- کوهپایه ای
- کوهستانی
- دشت
در ادامه به بررسی هر یک از این بخش ها میپردازیم.
بخش کوهپایه ایی و کوهستانی ساوجبلاغ
بخش کوهپایه ایی ساوجبلاغ میان کوهستان و دشتی بسیار زیبا قرار دارد که چشم اندازی فوق العاده استثنایی دارد. منطقه کوهپایه ایی ساوجبلاغ کرج گردشگران را به خود مجذوب کرده و از مناطق بسیار زیبای کشور به حساب میآید.
بخش دشت ساوجبلاغ
دشتهای این منطقه دارای باغهای بسیار زیبایی است که حاشیه ساوجبلاغ را در بر گرفته است. طبیعت زیبای دشتهای ساوجبلاغ موجب جذب گردشگرهای بسیاری شده است. این منطقه با طبیعت زیبای خود فضای آرامش بخشی را ایجاد کرده که هر قشری را به خود مجذوب میکند.
۲۵ درصد کل مساحت شهرستان ناحیه کوهستانی است. این شهرستان دارای روستاهای زیادی است و محصولات کشاورزی فراوانی دارد. میوه گیلاسآن به ویژه گیلاس روستای فشند و آردهه کیفیت بالایی دارد.
جاذبههای گردشگری ساوجبلاغ کرج
این منطقه به علت قدمت زیاد و طبیعت استثنایی دارای مناطق گردشگری منحصر به فردی است که گردشگرهای خارجی و داخلی را مجذوب خود کرده است. برخی از مناطق محبوب گردشگری ساوجبلاغ عبارت اند از:
- روستای ولیان ساوجبلاغ
- آبشار سوته دره ساوجبلاغ
- آبشار سنج ساوجبلاغ
- برج آرامگاهی روستای کردان
روستای ولیان
این روستا در 15 کیلومتری شمال شهرک کوهسار قرار دارد. این منطقه تفریحی پوشیده از درختان و باغهای میوه هستند. طبیعت این منطقه در فصلهای بهار تابستان و پاییز بسیار دیدنی و منحصر به فرد میباشد.
آبشار سوته دره
این آبشار در استان البرز و شهرستان کرج واقع شده است. این آبشار در ارتفاعات روستای فشند ساوجبلاغ قرار داشته و منطقه ایی گردشگری به حساب میآید.
آبشار سنج شهرستان ساوجبلاغ
آبشار سنج از آبشارهای بسیار زیبا و دائمی استان البرز است که ارتفاع آن 15 متر بوده و در بالای روستای سنج از توابع شهرستان ساوجبلاغ واقع شده است.
برج آرامگاهی روستای کردان
این برج از مناطق بسیار زیبا و گردشگری است که هر قشری را به خود مجذوب میکند. این منطقه متعلق به قرن هفتم هجری بوده است و در 10 کیلومتری شهر هشتگرد در روستای کردان واقع شده است.
این اثر تاریخی دارایپلای مدور همراه با شیار در قسمت بیرونی و پلانی هشت ضلعی در داخل بوده است. آرمگاه امامزاده حسین (ع) از نوادگان امام زین العابدین (ع) در داخل این برج میباشد. این برج جز آثار ملی ایران ثبت شده است.
ساوجبلاغ منطقه ایی تاریخی
همانطور که بیان شد نام این منطقه به زبان ترکی آذری است و به معنای چشمه آب سرد میباشد. این منطقه با آداب و رسوم و فرهنگ هفت هزار ساله ریشه دار، گره خورده است. مناطق تاریخی و اصیل ساوجبلاغ موجب شده تا این منطقه به یک مکان گردشگری تبدیل شده باشد.
از مناطق تاریخی شهرستان ساوجبلاغ میتوان
امامزاده بیبی سکینه خاتون و درخت 2500 ساله روستای سنقر آباد، روستای برغان، و امامزاده عبدالقهار نام برد.
علت زیاد بودن امام زادههای این منطقه علاقه زیاد مردم ساوجبلاغ به مذهب تشیع بوده است. قدمت این مناطق تفریحی بسیار زیاد بوده و هریک ارزش و زیبایی خاص خود را دارند.
ساوجبلاغ منطقه ایی مناسب برای خرید ویلا
علتهای بسیار زیادی موجب برتری مناطق ساوجبلاغ برای خرید ویلا شده است. یکی از این موارد، مهم آب و هوای بسیار مناسب این منطقه است.
این منطقه به علت نزدیگی به ارتفاعات موجب شده تا آب و هوایی بسیار مناسب و دلنشین در فصل تابستان ایجاد نماید. همچنین وجود باغهای فراوان در این منطقه سبب شده تا هوای این شهرستان عاری از هرگونه آلودگی باشد تا محلی مناسب برای گذران وقت و زندگی فصلی باشد.
از دیگر موارد برتری این منطقه میتوان به خاک حاصل خیز آن اشاره نمود. نزدیکی این منطقه به رودخانه کردان و همچنین وجود چشمههای فراوان در حاشیه این منطقه موجب شده تا خاک باغات و زمینهای کشاورزی ساوجبلاغ حاصل خیز باشد.
مناطقی که خرید ویلا در ساوجبلاغ را گسترش داده است
مناطقی که در شهرستان ساوجبلاغ معروف هستند این مناطق عبارت اند از: چهار باغ، شهرک زعفرانیه، شهرک افشاریه، سهیلیه، کردان و شهرک طاووسیه، رامجین, سنقرآباد، لشگرآباد.
خرید ویلا در چهارباغ، جاده سهیلیهه، شهرک افشاریه، شهرک سهیلیه، و مناطق کردان و شهرک طاووسیه به دلیل نزدیکی به همه و وجود منابع کافی برای خرید ویلا امروزه در میان ساکنین تهران و کرج رونق چشمگیری داشته است.
گویش محلی
اهالی شهرستان ساوجبلاغ به زبان فارسی و گویش کرجی صحبت میکنند.
گویش کرجی توسط بومیان هشتگرد و آبادی هایی همچون سیرود، اسپی داران (سپیدداران)، اسکولدره، کله رود (گلین رود)، عالم زمین، ولیان، اغشت، برغان، بانوان صحرا، خوروین، ورده (هندوکوچیک)، سیواندره، سیبستان، آجین دوجین، کوشک زر، آردهه، فشند، ینگی امام، شنده، سنج، بریانچال، سرهه، طالیان و غیره گویش میشود.
صنایع و معادن
شهرستان ساوجبلاغ دارای حدود 1200 واحد تولیدی، صنعتی و خدماتی در قالب یک ناحیه صنعتی (هشتگرد)، دوشهرک صنعتی جدیدالتاسیس (شهرک دارویی و شهرک ماموت) و مکانهای صنعتی میباشد. تولیدات واحدهای مذکور در قالب صنایع غذایی، فلزی، کانی غیرفلزی، برق، سلولزی، نساجی، شیمیایی و کشاورزی میباشد.
کشاورزی و دامداری
کشاورزی از مهمترین مشاغل اهالی به شمار میرود و از دیرباز باز شامل کشت گندم، جو، چغندرقند، بنشن و تره بار بوده است.
باغ داری یکی دیگر از رشتههای اقتصادی این شهرستان است که شامل: کشت درختان میوه از قبیل سیب، گوجه، گیلاس، زردآلو و هلو است. نوع کشت 80 درصد آبی است که بیشتر از چاههای ژرف و نیمه ژرف تأمین میشود.
یکی دیگر از فعالیتهای این شهرستان دام داری است که در کنار کشاورزی انجام میشود. انواع فرآوردههای لبنی و دامی از قبیل پوست، پشم و لبنیات از جمله تولیدات این منطقه است.
شهرستان ساوجبلاغ به بخشهای زیر تقسیم شده است که هرکدام از این بخشها شامل منطقههای دیگر میباشند.
- بخش مرکزی
- * دهستان سعیدآباد
- * دهستان هیو
- شهرها: هشتگرد، شهر جدید هشتگرد و گلسار
- بخش چندار
- * دهستان برغان
- * دهستان چندار
- شهر: کوهسار
- بخش چهارباغ
- * دهستان چهاردانگه
- * دهستان رامجین
- شهر: گلسار
مشاهیر و چهرههای ماندگار
در تاریخ ایران، افراد سرشناس و تاثیر گذاری از منطقه ساوجبلاغ برخاستند که از مهم ترین آنها میتوا به موارد زیر اشاره کرد:
- آیتالله سیدمحمود طالقانی: یکی از منادیان مردم سالاری دینی در انقلاب اسلامی ایران.
- آیتالله شیخ مرتضی دیزانی: فقیه عارف و استاد حوزه علمیهٔ نجف اشرف.
فهرست قبور امامزادههای شهرستان ساوجبلاغ و نظرآباد
- امامزاده بیبی سکینه خاتون (سنقرآباد- البرز)
- امامزاده عبدالقهار(ورده (البرز))
- امامزاده بیبی سکینه (ورده (البرز))
- امامزاده هادی و علی النقی (ینگی امام)
- امامزاده علیاکبر (کردان)
- امامزاده بیبی قزلر (ولیان).
شهرستان ساوجبلاغ کجاست؟
ساوجبلاغ در استان البرز قرار دارد و مرکزیت آن شهر هشتگرد است. این شهرستان در نزدیکی کرج واقع شده است و بدلیل آب و هوای سالم و خاک حاصلخیز مورد توجه افراد مختلف می باشد.
فاصله ساوجبلاغ تا تهران و کرج چقدر است؟
همانطور که در نقشه نمایش دادیم، فاصله ساوجبلاغ تا تهران 90 کیلومتر است که حدود 1 ساعت و 20 دقیقه طول میکشد. فاصله ساوجبلاغ از کرج نیز تقریبا 45 کیلومتر و 50 دقیقه است.
سخن پایانی
در این مقاله از سایت ایرانیجو، به بررسی و معرفی منطقه ساوجبلاغ پرداختیم، امیداوریم که شما عزیزان نیز با ارسال نظرات خود و بیان مطالب مفیدی که مد نظر است ما را در تکمیلتر کردین این مقاله یاری کنید و اگر مطلبی را نیاز میدانید که به این مقاله اضافه شود لطفا در بخش نطرات در زیر همین مقاله برای ما ارسال کنید.
مطالبی بسیار خوب و عالی بود