شهر آبعلی کجاست؟ فاصله تا تهران + نقشه و آب و هوا و جاهای دیدنی
۷۰ کیلومتر بعد از تهران، منطقه خوش آب و هوایی وجود دارد که نام دماوند روی آن قرار گرفته است. شهر آبعلی در همین شهر قرار گرفته است و مکانهای دیدنی و گردشگری بسیاری دارد که شما همه روزه میتوانید برای دیدن این منطقه به آنجا بروید.
آبعلی کجاست؟
در ۱۰ کیلومتری شمال شرق رودهن شهر آبعلی قرار دارد. فاصله آن تا دماوند حدود نیم ساعت است. در گذشته آبعلی با نام قدیمی آه شناخته میشد. اما پس از اینکه در این منطقه چشمه آب معدنی یافت شد به نام علی تغییر یافت و نام آبعلی همیشه روی آن باقی ماند.
لوکیشن آب علی روی نقشه گوگل مپ
لوکیشن آب علی در نقشه زیر قابل مشاهده است.
فاصله تهران تا آبعلی چند کیلومتر است؟
از میدان آزادی تهران تا شهر آبعلی حدود 40 کیلومتر فاصله است. و برای رفتن به آبعلی از تهران باید نزدیک به 1 ساعت رانندگی کنید.
شهر آبعلی در یک منطقه کوهستانی قرار گرفته است که در سال ۱۳۳۲ این بنا احداث شده است. این مجموعه علاوه بر اینکه یک مجموعه گردشگری برای گردشگران از قسمتهای مختلف میباشد پیست اسکی و تله کابین و همچنین امکانات فرهنگی ورزشی و تفریحی نیز دارا میباشد که فضای تفریح بخشی را برای گردشگران ایجاد کرده است.
این منطقه در قسمت اصلی جاده شمال-تهران قرار گرفته است که باعث معروفیت این منطقه شده است. همچنین یکی دیگر از مزایای این منطقه مدرسه اسکی آبعلی است که فضایی برای تفریح و یادگیری اسکی میباشد و برای علاقه مندانی که دوست دارند اسکی یاد بگیرند یک منطقه مناسب است.
جمعیت آبعلی چقدر است؟
براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ ایران، جمعیت این شهر برابر با ۲٬۷۵۸ نفر (۸۷۵ خانوار) شامل ۱٬۴۴۸ مرد و ۱٬۳۱۰ زن بودهاست. مردم آبعلی از قومیت طبری هستند و به زبان طبری دماوندی که گویشی از زبان مازندرانی است صحبت میکنند.
شهر آبعلی را بیشتر بسناسیم
شهر آبعلی یکی از منطقههای قدیمی استان تهران میباشد که کمتر از ۱۰ سال است به شهر تبدیل شده است.
این منطقه در شمال شرق رودهن و در امتداد جاده هراز قرار دارد و با یک کیلومتر فاصله از مرکز قرار دارد. شهر آبعلی از دو منطقه مبارک آباد و پیست اسکی آبعلی تشکیل شده است. در زمستانها آب و هوای سرد دارد و در تابستان آب و هوا خنک و مطلوب میباشد.
جمعیت این شهر حدود ۴۰۰۰ نفر میباشد. گویش اصلی مردمان آبعلی به صورت مازندرانی میباشد.
پیست اسکی آبعلی به علت قدیمی بودن شهرت زیادی دارد. ورزشکاران زیادی به این منطقه سفر می کنند و همچنین علاوه بر پیست اسکی، رستورانها و کبابیهای نامی معروفی دارد و میتواند اوقات خوشی را برای شما رقم بزند.
مکانهای دیدنی و جاذبههای گردشگری
آبعلی از مکانهای تفریحی میباشد که در مجاورت شهر تهران قرار گرفته است و گردشگران میتوانتد آنجا را بعنوان یک سفر یکروزه انتخاب کنند.
پیست اسکی آبعلی
از مهمترین قسمتهای گردشگری که همه روزه شاهد گردشگران زیادی از قسمتهای مختلف میباشد پیست آبعلی است. این پیست معروف در ۵۷ کیلومتری تهران و در جاده هراز قرار گرفته است و آب و هوای خوشایندی که در تابستان دارد نیز مفرح بخش میباشد.
یکی از بهترین تفریحات تهران، ورزش پرطرفدار اسکی است، که پیست اسکی آبعلی بهترین گزینه برای انجام این ورزش هیجان انگیز در شهر تهران است، و دارای امکانات ورزشی، تفریحی و دستگاه های بالابر برای کمک به افراد است تا این ورزش جذاب را به خوبی انجام دهند.
بهترین زمان برای تفریح و برف بازی و اسکی در آبعلی اوایل دی تا اواسط اسفند است، که زمان مناسبی برای تفریح شما میباشد. اما همچنین در فصلهایی که هوا گرم است بازهم شما میتوانید به این منطقه سفر کنید و از سوارکاری و زمین تنیس که در این منطقه ایجاد شده است استفاده کنید و از آن لذت ببرید.
امکانات پیست اسکی آبعلی
تله کابین، مدرسه اسکی،تله اسکی، زمین تنیس، بخش کمک های پزشکی، زمین سوارکاری، رستوران های مختلف، کایت، پرش، تنیس و پارکینگ….از مهمترین امکانات پیست اسکی آبعلی میباشد. در این پیست علاوه بر ورزش اسکی، تفریحات دیگری نیز وجود دارد که اگر شما اسکی بلد نباشید میتوانید از تفریحات دیگری مانند سوارکاری، تیوپ سواری،کوهنوردی، تنیس، برف بازی و عکاسی لذت ببرید. با توجه به اینکه پارکینگ پیست در روزهای تعطیل پر میشود بهتر است اگر قصد رفتن به این منطقه را دارید کمی سحرخیزتر باشید تا مجبور نشوید خودروی خود را کنار جاده پارک کنید.
هتل آبعلی
هتل آبعلی در 45 کیلومتری شرق تهران قرار گرفته است. قدمت این بنا به سال 1312 برمیگردد و اولین ساختمان بتنی در ایران است که توسط دو آلمانی و یک روسی طراحی و معماری شده است. این هتل که نخستین هتل ساخته شده در ایران است تاکنون مرمت و بازسازی نشده است. از زمانیکه بنیاد مستضعفان آنرا تحویل گرفت این هتل از حالت عمومی خارج شد و امروزه به عنوان یک اردوگاه فرهنگی دانش آموزی محسوب میشود.
امامزاده حمزه
این امامزاده در 45 کیلومتری جاده تهران-هراز و در شمال روستای مبارک آباد قرار گرفته است. آستان امامزاده حمزه قدمتی 800 ساله دارد. این امامزاده ضریح ندارد و از گچ و ساروج ساخته شده است.
اطراف امامزاده محل دفن اموات اهالی روستای مبارک آباد است و همین امر موجب رونق امامزاده شده است. این هشت ضلع دارد که از بیرون هر ضلع دارای زایده ای است که شبیه به یک ستون میباشد.
چشمه های معدنی شهر آبعلی
آبعلی دارای سه چشمه معدنی است. چشمه معدنی آبعلی در 60 کیلومتری شمال شرقی تهران است و در جوار رودخانه مبارک آباد از زمین می جوشد و یکی از جاذبه های گردشگری این شهر به حساب می آید. آب چشمه بیرنگ و بی بو است و مزه مطلوبی دارد. آب چشمه آبعلی از گروه آبهای بی کربناته، سولفاته کلسیک و منزین آهن دار و گازدار و عاری از میکروب است. به دلیل داشتن آهن در ترکیبات آن برای کم خونی مفید است.
کارخانه معروف دوغ آبعلی
به احتمال زیاد شما هم دوغهای شیشهای با درب فلزی در خاطرتان مانده است. از کارخانههای معروفی که در این منطقه قرار دارد کارخانه دوغ آبعلی است. به احتمال زیاد شما دوغهای معروف آبعلی را شنیده اید که از محصولات این کارخانه میباشد. دوغهای این کارخانه با ترکیب آب چشمه تولید میشود. این دوغها در شیشههای کوچک با درب فلزی تولید میشد که با دیدن آنها به یاد خاطرات گذشته می افتیم. البته امروز هم درمغازههای اطراف این منطقه این شیشه بطریهای دوغ مشاهده میشود.
مسیرهای دسترسی به آبعلی
برای رفتن به این شهر میتوانید از خودروی شخصی یا وسایل نقلیه عمومی استفاده کنید.
مسیرهای دسترسی به آب علی با ماشن شخصی: اگر این منطقه را برای سفر یکروزه انتخاب کرده اید، کافیست به شرق تهران بروید و از طریق اتوبان بابایی به شهر بومهن بروید. سپس از آنجا از مسیر رودهن از طریق جاده هراز به طرف آمل آبعلی میرسیم.
اما اگر برای سفر به این منطقه میخواهید از وسیله نقلیه عمومی استفاده کنید کافیست خود را به پایانه شرق برسانید و در آنجا تاکسیهای مخصوص مسیر دماوند را سوار شده که این تاکسیها شما را به منطقه آبعلی میرساند.
نکتهای که حائز اهمیت میباشد این است که اگر در فصول سرد سال به این قسمت میروید حتماً لباسهای گرم فراموش نشود و همچنین تجهیزات مناسب مثل زنجیر چرخ را فراموش نکنید.
شغل ساکنین این منطقه
ساکنان این منطقه اغلب به شغلهای کارگری و کارمندی مشغول هستند. همچنین در این منطقه رستورانهای معروفی وجود دارد که عدهای از ساکنان این منطقه در رستورانها مشغول به کار هستند.
آثار تاریخی و دیدنی آبعلی
از آثار تاریخی که در شهر آبعلی وجود دارد میتوان به ساختمان بتنی ایرانی اشاره کرد که قدمت بسیاری دارد. امروزه به عنوان یک اردوگاه فرهنگی دانش آموزی محسوب میشود.
همچنین پیست اسکی آبعلی با هفتاد سال قدمت به عنوان اولین پیست اسکی ایران شناخته شده است که شهرت زیادی دارد و برای ورزشکاران و کسانی که به پیست اسکی علاقه دارند بسیار مناسب میباشد.
از دیگر آثار تاریخی که در آبعلی قرار دارد امامزاده حمزه علیه السلام می باشد که در امتداد جاده هراز واقع شده است و شما میتوانید از این منطقه هم دیدن کنید.
شهر آبعلی به دلیل قدیمی بودن و قدمت زیادی که دارد و همچنین پیست اسکی معروف آن میتواند رشد و ترقی زیادی پیدا کند. همچنین آثار تاریخی مختلفی مثل کاروانسرای شاه عباسی که متعلق به دوره صفویه میباشد. داشتن امامزادههای مختلف میتواند آبعلی را به یک منطقه گردشگری زیارتی، سیاحتی و تاریخی مبدل سازد. اما به علت کمی توجه و و محافظت نکردن از آثار تاریخی این منطقه، متاسفانه این این آثار در حال تخریب میباشند و بعضی از آنها نیز از بین رفته اند.
قدمت شهر آبعلی تهران
یکی از آثار تاریخی شهر آبعلی، هتل آبعلی است که اولین ساختمان بتنی ایران می باشد و قدمت بسیار زیادی دارد و هم اکنون به اردوگاه فرهنگی دانش آموزان تبدیل شده است.
پیست اسکی آبعلی که به عنوان اولین پیست اسکی ایران شناخته شده است هفتاد سال قدمت دارد و هرساله پذیرای ورزشکاران زیادی می باشد.
این منطقه همچنین به علت نزدیک بودن به تهران، پایتخت ایران میتواند یک منطقه مناسب برای تفریح و گردش در فصلهای سرد سال و یا حتی در فصلهای تابستان برای بازی تنیس و غیره مناسب باشد.
شهرکها و روستاهای شهر آبعلی تهران
در ۲۵ اسفند سال ۱۳۸۳ با تصویب مجلس این منطقه به یک شهر تبدیل شد. شهرک هایی که در این منطقه قرار دارند شامل:
- شهرک مدرس
- شهرک هراز دشت
- شهرک برق
هر کدام از این شهرک ها روستاهایی دارند که به نوبه خود می توانند یک منطقه عالی برای تفریح و جذب توریست باشند.
وستاهای این شهر عبارتند از:
- روستای احمدیه
- روستای قائم محله
- روستای مبارکآباد.
جمع بندی
آبعلی شهری است در استان تهران که در بخش رودهن از توابع شهرستان دماوند قرار دارد. شهر آبعلی در ۲۵ اسفند ۱۳۸۳ با تصویب مجلس از ادغام روستای آبعلی با روستای مبارکآباد و نقاط جمعیتی سرپولک و قائممحله از توابع همین بخش تأسیس شد.