وبلاگ

باربری چیست؟ انواع آن کدامند؟ روش کار شرکت باربری

مدت زمان زیادی است که مردم برای جابجایی کالاهای خود، از خدمات شرکت‌های باربری استفاده می‌کنند. این شرکت‌ها به شیوه‌های مختلف، خدمات باربری را ارائه می‌دهند. با ایرانیجو همراه شوید، تا شما را با انواع باربری و نحوه انجام آن آشنا کنیم.

باربری چیست؟

باربری به روش‌هایی گفته می‌شود، که از آن برای حمل و نقل و جابجایی انسان، حیوان و هر گونه کالایی استفاده می‌شود. در گذشته برای جابجایی کالاها از حیوانات استفاده می‌شد، اما امروزه با پیشرفت علم و پیدایش امکانات حمل و نقل، این کار به آسانی و با سرعت بیشتری انجام می‌شود.

باربری چیست؟ انواع آن کدامند؟
باربری چیست؟ انواع آن کدامند؟

انواع باربری

ما در یک جامعه مصرف‌گرا زندگی می‌کنیم، که در آن به اقلام مختلفی از کالاها نیاز داریم. چیزهایی برای خوردن، پوشیدن، سرگرمی، خواندن و یا استفاده در خانه و یا رانندگی.

اما معمولا در نظر نمیگیریم که چگونه کالاهای مورد نیاز ما، به فروشگاه های محلی یا درب ورودی خانه ما می رسد. معمولا باربری آخرین موضوعی است، که به آن فکر می کنیم. حقیقت این است که کالاها به روش های مختلف در سراسر جهان حمل می شوند.

نوع باربری همیشه به یک وسیله حمل و نقل محدود نمی شود. مثلا در مورد حمل و نقل زمینی، از استفاده از دو وسیله حمل و نقل کامیون و ریلی امکان پذیر است. سه روش باربری شناخته شده عبارتند از:

  1. باربری زمینی جاده‌ای
  2. باربری ریلی
  3. باربری هوایی
  4. باربری دریایی

که در ادامه به توضیح آن خواهیم پرداخت.

باربری زمینی جاده‌ای

باربری زمینی نوعی حمل بار توسط وسایل نقلیه موتوری، کامیون، تریلی و … است. حمل و نقل جاده ای برای مسافت های کوتاه ایده آل است و به شما امکان ارسال هر نوع کالا از جمله محصولات فاسد شدنی را می دهد.

 در این نوع باربری برای کالاهای یخ زده و یا خطرناک مانند گاز و مایعات قابل اشتعال از کامیون های ویژه استفاده می شود. روش باربری جاده ای امکان حمل و نقل سریع و انعطاف پذیر را فراهم می کند.

با این وجود این روش معایبی نیز دارد، که از جمله آن می توان به محدود بودن ظرفیت وسیله حمل و نقل اشاره کرد. هنگامی که از سوخت های فسیلی استفاده می شود، انتشار آلاینده ها مستقیماً در وسیله نقلیه رخ می دهد.

باربری ریلی

حمل و نقل ریلی یکی از امن ترین و پایدارترین روش های باربری است، که برای مسافت های طولانی مناسب است. در باربری ریلی، حمل و نقل کالا توسط قطارهای باری انجام می شود. همانند حمل و نقل جاده ای، واگن های ویژه، امکان حمل و نقل کالاهای وسیعی را فراهم می کنند.

مرتبط:   مبلغ عیدی 1403 چقدر است؟ کارمندان، بازنشتگان و عیدی کارگران

مزیت باربری ریلی نسبت به جاده ای، در حجم بیشتر حمل و نقل است. از طرف دیگر  قطار بهترین تعادل زیست محیطی را در بین تمام وسایل حمل و نقل دارد. باربری ریلی کمتر در معرض اختلال است و کالاها بسیار ایمن حمل می شوند.

حمل و نقل ریلی بین می تواند راه حلی مقرون به صرفه، کارآمد و سازگار با محیط زیست باشد. با این وجود هزینه این باربری، نسبت به نوع جاده ای بیشتر است.

از آنجایی که نقطه شروع و مقصد بار معمولا به شبکه ریلی متصل نیست، بنابراین حمل و نقل بار در این روش به صورت مستقیم انجام نمی شود و زمان بیشتری می برد.

باربری هوایی

باربری هوایی گرانترین نوع حمل و نقل است، اما سریع ترین و ایمن ترین گزینه نیز هست. این نوع باربری برای خدمات پیک سریع، کالاهای لوکس یا محصولات بهداشتی و دارویی ایده آل است.

در باربری هوایی، حمل و نقل کالا با هواپیما از یک فرودگاه به فرودگاه دیگر انجام می شود. برای این منظور یا باید از هواپیماهای باری استفاده کرد و  یا ظرفیت بار اضافی را در پروازهای مسافربری رزرو کرد. باربری هوایی برای حمل کالاهایی مناسب است، که با وجود مسافت طولانی نیاز به تحویل سریع دارند.

با این وجود مزیت زمانی در مسافت های کوتاه کاهش می یابد. چرا که بعد از رسیدن محموله شما به فرودگاه، مجدد نیاز به بارگیری روی وسایل حمل و نقل زمینی دارد. علاوه بر این، هواپیماها تعادل زیست محیطی ضعیفی دارند.

باربری هوایی دارای کمترین ظرفیت حمل و نقل است و بالاترین نرخ باربری را در میان روش های دیگر دارد. این روش زمانی مناسب است که محموله شما خیلی حجیم و سنگین نباشد.

باربری دریایی

باربری دریایی مقرون به صرفه ترین، گزینه حمل و نقل بین المللی است. کشتی وسیله نقلیه انتخابی برای حمل مقادیر زیادی از کالاهای سنگین و حجیم است. در تجارت بین قاره ای، اغلب هیچ روش جایگزینی وجود ندارد.

این یک روش ایده آل برای انتقال محموله های فله مانند غلات، زغال سنگ، فلزات، نفت و کالاهای خشک و فاسد نشدنی است که نیاز به مصرف فوری ندارند.

زمان حمل و نقل در این روش باربری طولانی است و گاهی زمان انتظار در بنادر دریایی نیز به آن اضافه می شود. کشتی های کانتینری و کشتی هایی برای محموله های فله، دو نوع اصلی کشتی هستند، که برای حمل و نقل کالا از طریق دریا استفاده می شوند.

مرتبط:   بوم گردی چیست؟ شامل چه فعالیت هایی میشود؟ مزایا و معایب اکوتوریسم

نحوه انتخاب بهترین روش باربری

نوع بار و محموله تعیین می کند، که برای حمل و نقل آن از کدام روش باربری استفاده شود. به عنوان مثال حمل و نقل مواد غذایی فاسد شدنی باید به سرعت انجام شود.

 از طرف دیگر گازها و مایعات قابل اشتعال الزامات خاص خود را دارد، که در انتخاب نوع باربری تعیین کننده است. عامل تعیین کننده بعدی حجم بار است و مهمترین معیار برای مواد فله و کالاهای بسیار سنگین یا حجیم است.

انتخاب مناسب ترین روش باربری به عوامل مختلفی مانند مسافت، نوع محصول، مقدار و حجم آن بستگی دارد. از طرفی میزان بودجه شما، فوریت محصول و اینکه به کدام نوع باربری دسترسی دارید، نیز می تواند تعیین کننده باشد.

اما معیارهای اصلی که هنگام انتخاب نوع باربری تعیین کننده هستند، شامل سرعت حمل و نقل مورد نیاز (کالاهای فاسد شدنی) و مشخصات محموله (شکنندگی، وزن، حجم و غیره) است.

درست است که هزینه های حمل و نقل بسیار مهم هستند، اما هنگام تصمیم گیری در مورد نوع باربری کمک چندانی نمی کنند. دلیل آن این است که قبل از در نظر گرفتن جنبه های مالی، برخی روش ها حذف می شوند.

به عنوان مثال اگر شما قصد دارید کالایی را به یک کشور دیگر تحویل دهید، مسیر زمینی گزینه مناسبی نیست. زیرا شما باید به دنبال روشی باشید، که در کوتاه ترین زمان کالای شما را تحویل دهد. از طرفی اگر زمان برای شما مهم باشد، گزینه حمل و نقل دریایی نیز خود بخود حذف می شود.

اگر محموله شما بیش از حد سنگین باشد، حمل و نقل هوایی نمی تواند روش باربری مناسبی برای شما باشد و در این صورت می توان گفت که حمل و نقل جاده ای تنها روش باربری ممکن است.

نحوه کار باربری چگونه است؟

اگر شما نیز قصد دارید که از خدمات باربری استفاده کنید، لازم است که از چگونگی و نحوه انجام اینکار اطلاعات کافی را بدست بیاورید. عملیات باربری مراحل مختلفی دارد، که در ادامه مطلب به طور مفصل راجع به آن توضیح خواهیم داد.

مرحله یک) انتخاب باربری

این مرحله مهمترین قسمت در پروسه باربری است، چرا که در صورت انتخاب اشتباه نتایج خوبی به همراه نخواهد داشت. امروزه شرکت های مختلفی در این زمینه خدمت رسانی می کنند، که می توانید به صورت مستقیم به آن ها مراجعه کنید.

مرتبط:   کد و پیش شماره استان ها

اما برای انتخاب شرکت باربری روش های دیگری نیز وجود دارد، که از جمله آن ها می توان به اپلیکیشن های حمل و نقل بار اشاره کرد. بنابراین دیگر نیازی به مراجعه حضوری ندارید، و می توانید به صورت آنلاین از این خدمات استفاده کنید.

مرحله 2) بسته بندی محموله

پس از انتخاب باربری مناسب لازم است که، وسایل خود را به صورت اصولی بسته بندی کنید. بعد از بسته بندی حتما بر روی جعبه و کارتن بنویسید، که چه وسیله ای در آن است.

مرحله 3) بارگیری

بعد از اینکه وسیله خود را به شکل صحیح بسته بندی کردید، باید ادامه کار را به شرکت باربری بسپارید. آن ها از ماشین های باربری متناسب با وزن و ابعاد بار شما استفاده خواهند کرد. چرا که اگر ظرفیت ماشین با بار شما متناسب نباشد، ممکن است که در طول مسیر هم به بار و هم به ماشین آسیب وارد شود.

مرحله 4) حمل و نقل بار

در جابجایی بار لازم است که به نکات زیادی توجه شود. یکی از این نکات عدم ترمزهای ناگهانی در حین حمل بار است، زیرا ممکن است سبب آسیب رساندن به محموله شود. برای جلوگیری از این مسئله لازم است، که ماشین های باربری حین رانندگی از سرعت زیاد اجتناب کنند.

مرحله 5) تخلیه بار 

یکی از مراحل تخصصی باربری تخلیه بار است، که بایستی توسط افراد متخصص انجام شود. فاکتورهای مختلفی در  تخلیه صحیح بار دخیل هستند، که یکی از آن ها نوع ماشین باربری است. به عنوان مثال نحوه تخلیه بار در کامیون های بغل باز شو، متفاوت است.

مرحله 6) چیدمان وسایل

چیدمان وسایل یکی از خدماتی است که شرکت های باربری، در صورت لزوم می توانند به شما ارائه دهند. ممکن است که شما به دلیل ناتوانی و یا مشغله کاری قادر به جابجایی و چیدمان وسایل نباشید، اما جای نگرانی نیست. چون بسیاری از شرکت های باربری با کمک نیروهای با تجربه، این کار را برای شما انجام خواهند داد.

جمع بندی

شرکت های باربری امروزه بصورت گسترده مورد استفاده قرار میگیرند، و اقدام به جابجایی کالا و لوازم میکنند. انواع باربری و نحوه کار آنها را در این مقاله بررسی کردیم.

5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا