کولرگازی

آموزش لوله کشی کولر گازی، نحوه نصب روکار و لوله کشی توکار 

کولرهای گازی های دو تیکه یا به اصطلاح اسپیلت از دو پنل داخلی و خارجی تشکیل شده اند. از لوله‌کشی کولر گازی برای اتصال میان پنل داخلی و خارجی اسپیلت استفاده می‌شود. معمولا از لوله‌های مسی برای لوله کشی کولر گازی استفاده می‌شود. در ایرانیجو با آموزش لوله کشی کولر گازی با شما هستیم.

لوله کشی کولر گازی

در صورتی که لوله‌های کولر گازی به درستی نصب نشوند، ممکن است گاز مبرد دچار نشست شده و یا بازده کارکرد کمپرسور کاهش پیدا کند. به همین دلیل لوله‌کشی صحیح و درست کولر گازی مورد بسیار مهمی است و باید در هنگام راه‌اندازی کولر گازی به آن دقت کرد.

آموزش لوله کشی کولر گازی
آموزش لوله کشی کولر گازی

فشار و یا ضربه زیاد به این لوله‌ها می‌تواند منجر به سوراخ شدن لوله‌ها، گرفتگی لوله‌ها، نشت گاز مبرد و مشکلات فنی در کولر گازی شود. لوله کشی کولر گازی به 2 روش اجرا می‌شود که عبارتند از:

  1. لوله کشی توکار
  2. لوله کشی روکار

در ادامه به نحوه اجرای هر کدام از این مدل‌های لوله کشی می‌‎پردازیم. اگر با کولرگازی و نحوه کاکرد آن آشنایی کافی ندارید مقاله کولر گازی چیست؟ را مطالعه کنید.

لوله کشی روکار

همانطورکه از اسم این روش پیداست، لوله کشی روکار روی نمای بیرونی اجرا می‎شود. لازم به ذکر است که در صورتی که لوله‌کشی کولر گازی به شکل روکار اجرا شود، باعث از بین رفتن زیبایی نمای بیرونی می‌شود. به همین دلیل اکثرا لوله کشی توکار را به لوله کشی روکار ترجیح می‎دهند. با این حال استفاده از این روش مزایا معایب دیگری نیز دارد که در ادامه به شرح آن می‌پردازیم:

مزایا لوله کشی روکار

تنها مزیتی که این مدل لوله کشی نسبت به لوله کشی توکار دارد، در دسترس بودن لوله‌ها است. این موضوع باعث می‌شود در صورت آسیب دیدن کابل‌ها و یا لوله‌ها، بتوان آن‌ها را به راحتی تعویض و یا تعمیر کرد.

معایب لوله کشی روکار

معایب این مدل لوله کشی عبارتند از:

  • نمای زشت لوله‌ها و کابل‌ها
  • اشغال فضای داخلی ساختمان
  • آسیب پذیر بودن لوله ها به علت در دسترس بودن (که اغلب باعث نشتی گاز می شود)

لوله کشی توکار

لوله‌های توکار کولر گازی (لوله مسی) پنل داخلی را به پنل خارجی متصل می‌کنند.

این لوله‌ها به دلایل فنی حساس بوده و دلایلی مانند در معرض قرار گرفتن گردو غبار و یا رطوبت ممکن است در روند سرماسازی این کولرگازی اختلال ایجاد کرده و پس از مدتی نیاز به تعمیر و تعویض قطعاتی مانند کمپرسور و در نتیجه ایجاد هزینه سنگین شود.

به همین دلیل می‌توان گفت لوله کشی توکار کولرهای گازی بسیار حائز اهمیت و تخصصی بوده و باید مراحل کار به طور کامل، استاندارد و اصولی اجرا شود.

مرتبط:   نمایندگی تراست ارومیه ⚡️ خرید اسپلیت و کولرگازی از دفتر مرکزی

این مدل از لوله کشی مزایا و معایبی دارد که در ایرانیجو به بررسی آنها می پردازیم.

مزایا لوله کشی توکار کولر گازی

لوله کشی توکار نسبت به لوله کشی روکار مزایای بیشتری داشته به همین دلیل اکثر مصرف کننده‌ها از این روش برای لوله کشی کولر گازی خود استفاده می‌کنند. مزایا لوله کشی توکار به شرح زیر است:

  • عدم  اشغال فضای داخل منزل
  • اجرا و نصب در هر نقطه از فضای داخل ساختمان
  • نمای  بسیار بهتر و زیباتر پنل داخلی و امکان هماهنگی با دکوراسیون محیط مورد نظر
  • کاهش مصرف برق
  • باعث محافظت از لوله‌ها در مقابل ضربه، خم شدن و شکستن می‌شود
  • آب کولر با سهولت بیشتری وارد لوله درین می‌شود.

معایب لوله کشی توکار کولر گازی

اگر فرد متخصص و باتجربه لوله کشی توکار کولر گازی شما را انجام نداده باشد، ممکن است مشکلات پرهزینه و زیان آوری به وجود بیاید که برخی از آن‌ها عبارتند از:

  • له شدن (دو پهن شدن) و شکستن ابتدا و انتهای لوله های مسی که از کار بیرون گذاشته شده‌اند.
  • منفی بودن شیب درین (تخلیه) که منجر به گرفتگی لوله و در نتیجه سرازیر شدن آب از زیر دستگاه می‌شود. (توجه داشته باشید که شیب مسیر تخلیه همیشه باید منفی باشد)
  • در یک راستا نبودن لوله درین و لوله‌های مسی
  • گرفتگی لوله درین و آبریزش از محل لوله

نکات کلیدی در اجرای لوله کشی توکار کولرگازی

قبل از اینکه لوله کشی توکار برای کولر گازی خود انجام دهید بهتر است با نکاتی در این زمینه آشنا شده تا ب درستی لول کشی انجام شود و باعث صرفه جویی در هزینه و همچنین جلوگیری از مشکلات احتمالی شوید. برخی از این نکات کلیدی عبارتند از:

سایز لوله های مسی را مناسب انتخاب کنید اگر شما هم روزی تصمیم گرفتید که لوله کشی کولر گازی یا داکت اسپیلت خود را توکار انجام دهید بهتر است با برخی از نکات آشنا شوید تا از برخی از اشتباهاتی که ممکن است برای شما درد سر ساز یا حتی هزینه ساز باشد جلوگیری کنید.

  • انتخاب مناسب‌ترین سایز لوله‌های مسی
  • تمیز نگه داشتن لوله‌ها
  • جلوگیری از شکستن لوله‌ها
  • عایق کردن لوله‌ها
  • دقت به لوله خروجی آب
  • ضخامت مناسب لوله مسی

در ادامه به توضیح هرکدام از این نکات مهم و کلیدی می‌پردازیم.

انتخاب مناسب‌ترین سایز لوله‌های مسی

یکی از مهمترین نکات در لوله کشی توکار، انتخاب سایز مناسب لوله‌های مسی است. توجه داشته باشید که اگر سایز مناسب را انتخاب نکنید، میزان بازدهی دستگاه کاهش داشته و ممکن است برای تعویض و نصب دوباره لوله‌ها هزینه اضافی پرداخت نمایید.

مرتبط:   نمایندگی تراست اصفهان ⚡️ خرید اسپلیت و کولرگازی از دفتر مرکزی

تمیز نگه داشتن لوله ها

وجود آلودگی و گرد و غبار و همچنین رطوبت باعث کاهش طول عمر لوله‌ها شده در نتیجه بهتر است لوله‌ها را تمیز نگه داشته و از آن‌ها به خوبی نگهداری کنید تا آسیبی به لوله‌ها وارد نشود.پیشنهاد می‌کنیمکه به کمک یک درپوش، انتها و ابتدای لوله‌ها را ببندید تا هنگام انجام سایر فعالیت‌های ساختمانی، مصالح به درون لوله‌ها نفوذ نکرده و دچار گرفتگی نشود.

جلوگیری از شکستن لوله‌ها

توجه داشته باشید که هنگام لوله کشی، تمام طول لوله‌ها نمیاد درون دیوار قرار بگیرند. لوله‌های دو بخش یونیت خارجی و یونیت داخلی در محل نصب، می‎باست بیرون از دیوار قرار داشته باشند.

لوله‌ها در محل نصب یونیت داخلی، باید 30 تا 60 سانتی متر از دیوار بیرون قرار بگیرند و همچنین در محل نصب یونیت خارجی، باید بین 100 تا 150 سانتی متر بیرون از دیوار باشند. . به دلیل نبود اطلاعات کافی در این زمینه و همچنین عدم توجه سایر افراد ممکن استلوله‌ها دچار شکستگی شوند. لازم به ذکر است که لوله‌ها بیشتر هنگام گچ کاری آسیب می‌بینند.

عایق کردن لوله‌ها

توصیه می‌شود تمامی لوله‌ها را عایق بندی کرده تا مانع نفوذ گرد و غبار به درون لوله‌ها شده و همچنین از وارد شدن ضربه به لوله‌ها نیز پیشگیری کنید. بهتر است هم لوله‌های روکار هم لوله‌های توکار عایق شوند و همچنین برای جلوگیری از شل شدن لوله‌ها، آن‌ها را با کمک ابزار به دیوار ببندید.

دقت به لوله خروجی آب

به صورت طبیعی کارکرد کولر گازی به شکلی است که در زمان کار کردن قادر به جذب رطوبت محیط داخلی بوده و با کمک لوله خروجی، آب کولر گازی را به بیرون هدایت می‌کند. در صورتی که مسیر این لوله دچار گرفتگی شده باشد و یا شیب لوله کافی و مناسب نباشد، در فرآیند تخلیه آب اختلال به وجود می‌آید. در نتیجه حتما باید به شیب لوله خروجی دستگاه، هنگام نصب لوله کشی توکار توجه داشته باشید و همچنین مانع مسدود شدن لوله در حین انجام کار شوید.

ضخامت مناسب لوله مسی

یکی دیگر از نکات مهم در مورد لوله‌های مسی، ضخامت آن‌ها است. توجه داشته باشید که اگر ضخامت لوله‌ها کم باشد و لوله‌ها نازک باشند امکان دارد بعد از مدتی لوله‌ها ترک خورده و یا پاره شوند.

مراحل لوله‌کشی کولر گازی

توصیه می‌شود لوله کشی کولر گازی را به فردی متخصص و با تجربه در این زمینه بسپارید تا از مشکلات احتمالی جلوگیری نماید. ولی در صورتی که خودتان می‌خواهید لوله کشی کولر گازی را انجام دهید پس با ایرانیجو همراه باشید تا با مراحل نصب و راه اندازی لوله کشی کولر گازی آشنا شوید. این مراحل عبارتند از:

  • آماده کردن نقشه کولر گازی و شروع به شیار زنی دیوار
  • عایق بندی لوله کشی مسی کولر گازی
  • فیکس کردن لوله‌ مسی توکار
مرتبط:   نمایندگی تراست یاسوج ⚡️ خرید اسپلیت و کولرگازی از دفتر مرکزی

در ادامه به شرح هر کدام از این مراحل می‌پردازیم:

آماده کردن نقشه کولر گازی و شروع به شیار زنی دیوار

در این مرحله ابتدا می‎بایست نقشه کولر گازی را آماده کرده تا متوجه شوید که لوله مسی کولر گازی از چه مسیر و نقاطی باید عبور کند. این فرآیند بازده کولر گازی شما را افزایش داده و همچنین مصرف لوله‌ها و هزینه‌ها را نیز کاهش می‌دهد.

پس از اینکه نقشه لوله‌کشی کولرگازی را تعین کردید، می‌بایست با کمک اسپری محل رد شدن لوله‌ها علامت گذاری کرده و بعد از آن با کمک یک شیارزن مکان‌هایی که مشخص شده را برش بزنید. پیش از اینکه شروع به برش دادن کنید، به اندازه لوله‌های مسی خود توجه داشته باشید تا دیوار را بیشتر از اندازه خراب نکنید.

عایق بندی لوله کشی مسی کولر گازی

عایق بندی لوله‌ها تاثیر مستقیمی بر روی سایز لوله‌ها دارد. معمولا اندازه عایق 180 سانتی متر بوده و ضخامت آن 3/8 اینچ به بالا می‌باشد. به همین دلیل عایق به میزان چشمگیری اندازه سایز لوله‌ها را افزایش می‌دهد.

ابتدا برای شروع به عایق‌بندی لوله‌ها می‌‎بایست عایق‌ها را به‌ کمک نوار چسب PVC پنج سانتی متر و یا چسب برق پوشانده و بعد از آن شیلد 2 در 1.5 و کابل‌های برق 5 در 1.5 سانتی‌متر را کنار لوله بگذارید. در آخر نیز باید نوار پرایمر را روی لوله‌ها به خوبی پیچیده تا بتوان لوله‌ها را کاملا عایق کنید. توجه داشته باشید که پیش از اینکه شروع به عایق کاری کنید، حتما به وسیله چسب برق سر لوله‌ها را بپوشانید تا مانع نفوذ خاک عایق و یا گرد و خاک به درون لوله‌ها

فیکس کردن لوله‌ مسی توکار

در مرل آخر نیز می‌بایست کندانسور را به پشت بام برده و حداقل 1 دور لوله‌ها را گرد کنید. همچنین باید فضای کافی به منظور جابه‌جایی راحت ایجاد کنید. در آخر نیز به فیکس کردن لوله‌ها بپردازید و کولرگازی را نصب کنید.

توصیه می‌شود پیش از اینکه لوله‌ها را به کولر گازی متصل کنید، حداقل با فشار (400 PSI) گاز نیتروژن لوله‌ها را تست کنید.

جمع بندی

در این مقاله چگونگی لوله کشی کولر گازی را شرح دادم و انواع روش‌های لوله کشی (توکا و روکار) را به همراه مزایا و معایب این روش‌ها مورد بررسی قرار دادیم. علاوه بر آن نکات کلیدی هنگام اجرای لوله کشی کولر گازی را نیز بیان کردیم.

5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا