تهران

مسگرآباد تهران : بررسی کامل محله مسگرآباد در تهران

مسگرآباد یکی از روستاهای مرکزی استان تهران می باشد که از سال 1393 تا 1397 به عنوان یکی از محلات جدید تهران در منطقه 15 شاخته میشد. که در ادامه در ایرانیجو به بررسی و آشنایی این محله می پردازیم .

محله مسگرآباد در تهران
محله مسگرآباد در تهران

محله مسگرآباد کجاست؟

یکی از روستاهای مرکزی استان تهران که از سال 1393 تا 1397به یکی محلات تهران در منطقه 15 تبدیل شد اما به دلیل بررسی های صورت گرفته از سوی دیوان عدالن ادارای و فرمانداری تهران مجددا به روستای بخش مرکزی تهران ثبت گردید.

لوکیشن مسگر آباد روی نقشه گوگل : مسگر آباد بالاشهر است یا پایین شهر؟



تاریخچه و قدمت مسگرآباد

یکی از محله های جنوبی ، شرق استان تهران می باشد . اهالی این محل اکثرا از کردهای کرمانشاه می باشند که توسط آغا محمدخان قاجار از کرمانشاه به قم آمل و همچنین تهران تبعید شدند .

به دلیل اینکه شهرستان ری و شمیران مناطق بسیار خوبی برای کشاورزی و دامداری بودند ساکنین زیادی در آن جا قرار داشت و مسگرآباد به یکی بهترین محله ها برای مهاجرین کشاورز ، تبدیل شد .

ساکنین این محله خود را کلهر می نامند و هنوزم هستند کسانی که به زبان کلمری صحبت کنند.

اصلیت این اهالی ساکن مسگرآباد به تیره ایی از کردها به نام کلهر می رسند .

مرتبط:   شهرک غرب تهران : آشنایی با امکانات شهرک غرب یا شهرک قدس تهران {بررسی شهرک غرب}

وسعت مسگرآباد در گذشته بسیار بیشتر از الان بوده است یعنی حدودا از تپه های مسگرآباد تا تپه های دوشان تپه و از غرب تا اتابک امروزی و از شرق تا غنی آباد (ری) بوده است .

طبق اسناد و مدارک و قدیمی های این محله ابنیه آثار باستانی و اشجار موجود ، قدمت مسگرآباد به بیش از 300 سال پیش بر می گردد.

تبدیل شدن مسگرآباد از روستا به محله مسگرآباد

شاید بخواهیم بگویم که به دلیل وجود خویشاوندی های سببی و نسبی ، شغل دامپروری تعداد قابل توجهی از ساکنین، کوچ های منظم وفصلی برای جبران کمبورد علوفه دامی در محدوده ، آن جا را روستا نامید اما نباید از اقتصد مصرفی مشاغل رسمی و دلتی افراد، کارگاه های موجود در این محدوده ، واحدهای تجاری ، تولید و صنعتی چشم پوشی کرد و آن را روستا نامید.

به همین دلیل از آذرماه سال 1393 از سوی شهرداری منطقه 15 این محله به یکی از ناحیه های منطقه 15 تهران تبدیل شد و منطقه از 20 ناحیه به 21 ناحیه تبدیل شد و محله مسگر آباد در نقشه جدید جز شهرداری شهرک صالحیه شد.

ارتفاعات مسگرآباد
ارتفاعات مسگرآباد

تراکم جمعیت در مسگرآباد تهران

در این محله حدودا 1200 خانوار که 4000 نفر تخمین زده شده است زندگی می کند البته جمعیت شناور در این منطقه به 10000 نفر هم رسیده است .

مرتبط:   کوهک تهران : بررسی محله کوهک ، امکانات و شرایط زندگی

موقعیت مکانی و شرایط جوی مسگرآباد تهران

محله مسگرآباد از سه طرف به وسیله های کوه محصصر و فقط از سمت غرب راه ارتباطی دارد . می توان از طریق بزرگراه امام رضا و بزرگراه افسریه به سایر مناطق دسترسی داشت .

این محله حدودا 35-40 هکتار مساحت دارد و دارای فراز نشیب های فراوانی می باشد .

آب و هوا در این منطقه تابع شرایط جوی کوهپایه ای نواحی خشک و گرم می باشد و به دلیل دور بودن از مرکز شهر تهران ، از نظر پاکیزگی هوا در رتبه ای بهتر از تهران قرار می گیرد.

مسیر رسیدن به مسگر آباد از ترمینال جنوب



گورستان مسگرآباد

گورستان قدیمی این محله در محدوده فرهنگستان خاوران فعلی قرار دارد . این گورستان با گورستان مستقر در محله مسگر آّد تفاوت دارد هرچند مالکیت آن از اراضی مسگرآباد بوده است اما این دو با هم اشتباه گرفته می شوند.

در سال 1304 بعبارتی دوران رضاشاه ، شهرداری تهران گورستاین در شرق آماده کرد که به گورستان مسگرآباد تبدیل شد.

برای اولین بار اداره متوفیات ، دارای آمبولانی شد و از همان سال شروع به کار کرد و مسئله مرگ گور تهرانی امروزه بدین شکل امروزی تبدیل شد .

شهرداری تهران این گورستان را «گلچین» نامید که در پایان دهه 40 اشباع شد.

مرتبط:   محله امین حضور تهران: بررسی صفر تا 100 امکانات و دسترسی‌های سه‌راه امین حضور تهران

مرکز پزشکی خاص شرق

مرکز پزشکی خاص شرق ، در ابتدای مسگرآباد و انتهای خیابان کلهر می باشد که دارای پیشرفته ترین امکانات پزشکی و تخصصی براساس استانداردهای بین المللی می باشد که به وسیله بنیاد امور بیماری های خاص در دی ماه 1386 به صورت رسمی تاسیس شد.

کوه های محله مسگرآباد تهران

  • زندان هارون الرشید
  • آرماگاه بی بی شهربانو
  • پادگان سیاه کوه

دسترسی به مسگرآباد

از خیابان کلهر در محله مسعودیه به انتهای خواهیم رفت پس از پل شهدای مسگرآباد سمت راست ، محله مسگرآباد در میان اراضی بایر و کوه های اطراف خودنمایی می کند.

4.4/5 - (10 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا