محله قاسم آباد تهران : آشنایی با امکانات ، دسترسی ها و شرایط زندگی در قاسم آباد تهران
محله قاسم آباد از توابع دهکده شمیران در ناحیه 7 ، شهرداری منطقه 4 و شمال شرقی استان تهران است که در ادامه به بررسی و آشنایی این محله می پردازیم .
محله قاسم آباد تهران
یکی از محله های شمال شرقی تهران و شهرداری منطقه 4 تهران و از توابع شمیران می باشد .
این محله یکی از قدیمی ترین محله های آبادی شمیران محسوب می شود که میوه انار آن بسیار معروف است و به نوعی زبان زد بوده است همانطور که می گویند انار ساوه و تهران معروف است یحتمل انار این محله هم از شهرت بسیاری برخوردار است .
تاریخچه محله قاسم آباد
نرمق نام محله ایی بود که در چند کتاب تاریخی ذکر شده است و یکی از محله های توابع آبادی ری بشمار می رفت زیرا تهران در آن موقع هنوز پایتخت ایران نبود .
این محله از دو بخش قاسم آباد و ده نارمک تشکیل شده بود که از سمت شمال به بزرگراه شهید بابایی ، از سمت جنوب به بزرگراه شهید زین الدین ، از سمت شرق به بلوار گلستان ، خیابان بوستان غربی ، خیابان 25 متری شکوفه و از سمت غرب به خیابان هنگام ختم می شد.
این محله امروزه 19094 نفر جمعیت دارد .
لوکیشن قاسم آباد روی نقشه گوگل مپ : محله قاسم آباد بالاشهر است یا پایین شهر؟
محدوده جغرافیایی محله قاسم آباد
- از سمت شمال به منطقه شهرداری تهران
- از سمت جنوب به محله اوقاف
- از سمت شرق به محله قنات کوثر
- از سمت غرب به محله شهرک ولی عصر – لویزان – شیان ختم می شود.
خطوط مترو و اتوبوس محدوده قاسم آباد تهران
یکی از مهم ترین شاخص های توسعه زندگی شهری امروزه استفاده شهروندان ازحمل و نقل عمومی مانند مترو و اتوبوس می باشد .
اگر آن محله دارای اتوبوس نباشد و مردم آن منطقه از حمل و نقل عمومی استقبال نکرده و از خودروهای شخصی به هر دلیلی استفاده نکنند آن محله مدرن نیست و فرهنگ بسیار پایینی دارد .
محله قاسم آباد دارای مترو نمی باشد . اما جندین ایستگاه اتوبوس دارد.
- خط اتوبوس 213 میدان رسالت به شهرک شهید محلاتی از مسیر بلوار هنگام و ضلع غربی محله قاسم آباد
- خطوط اتوبوس 208 سراج به پل خاقانی و 223 میدان رسالت به شهرک پارس از ضلع شرقی این محله یعنی خیابان سراج تردد دارد .
- خط اتوبوس 216 پایانه علم و صنعت به شهرک شهید محلاتی در ضلع شرقی و میان این محله از خیابان سراج ، بلوار استقلال تا چهارراه استقلال و بزرگراه بابایی تردد می کند .
تاریخچه ده نارمک
ده نارمک یکی از محله های توابع شمیران می باشد که در 6 کیلومتری جنوب شرقی امام زاده صالح قرار دارد و در 9 کیلومتری شمال جاده تهران – دماوند و دارای 100 سکنه بود .
این دهکده در دامنه کوه و آب و هوایی سردسیر ، آب این این روستا از قنات و محصولات آن غلات و انار بود شغل اهالی این ده کشاورزی و باغبانی بود . راهشم فرعی و باغ های خرمی دارد .
دهکده نارمک در متن های کهن به نارمق معروف بود . از یک راوی یکی از ساکنین این ده بود در متون کهن نقل است به عنوان مثال : دکتر تکمیل همایون در جلد اول تاریخ اجتماعی و فرهنگی تهران: احمدبن ابراهیم نرمقی (نارمکی) از روستای نارمک تهران و یکی از عالمان حدیث و روایت بود که زا سهل بن عدو نقل است . (تکمیل همایون، ۱۳۷۷: ۱۶۳).
در کتاب دیگری نیز درباره نرمق آمده است : محتم است که پیدایش نام این قریه پیش از تاریخ و نام طهران است (جواهر کلا م ، 1325:) منبع
ده نارمک در گذشته دهی از توابع شمیران بود که به نرمق شناخته میشد دهی که دارای میوه انار بود و یکی از دهستان های خوش آب و هوای شمیران بشمار می رفت .
محصولات عمده این دهکده ، غلات ، انار بود شغل ساکنین این روستا ، زراعت و باغبانی بود .
محدوده جغرافیایی ده نارمک
ده نارمک در کوهپایه قرار داشت و حد شمالی آن در شمال تهران قرار دارد در شکل گیری آن تحولات عصر حاضر ، عامل آب دخالت داشته است .
به همین دلیل این منطقه در مقایسه با واحد مرتفع شمالی متشکل از رسوبات سخت نشده می باشد .
کوهپایه های تهران از جنس شن و ماسه و قلوه سنگ می باشند و از سمت شرق جریان داشته و مواد حمل شده به سمت جنوب و همچنین غرب مانند به شکل مخروط گسترده شده است .
مکان های دیدنی ده نارمک
یکی از مکان های دیدنی و پربازدید این محله ، پارک جنگلی لویزان ، باغ پرندگان و مسجد جواد و یا از همه مهم تر حسینیه ده نارمک می باشد . هر ساله در این حسینیه به همت بانیان مراسم های عزادری ماه محرم و صفر در آن برگزار می شود و مردم در این محل در این عزاداری ها شرکت می کنند.
خیابان های اصلی و مهم این محله
خیابان استقلال ، هنگام و خیابان کوهستان از جمله خیابان های مهم و پر رفت و آمد در این منطقه بشمار می رود .
آب و هوای ده نارمک
این محدوده به علت قرار گیری در شمال تهران دارای مناظری زیبا و هوای مناسب و آب فراوان است .