تهران

پاکدشت کجاست؟ معرفی نقشه، مساحت، جمعیت و آب و هوا

شهر پاکدشت یکی از شهر های استان تهران است. این شهر با  مساحتی حدود 610 کیلومتر مربع در جنوب شرقی تهران واقع شده است. پاکدشت از مهاجر پذیر ترین شهر های این منطقه است زیرا بخش زیادی از کشت سبزیجات و گیاهان درون این شهر انجام می شود. در ادامه با ایرانیجو همراه باشید تا به معرفی بیشتری از این شهر بپردازیم.

پاکدشت کجاست؟

شهر پاکدشت از شهر های قدیمی و باستانی استان تهران است. این شهر در زمان های قدیم دارای مناطق و دهکده‌هايي در دشت ري بوده است.

شهر پاکدشت کجاست؟
شهر پاکدشت کجاست؟

در این شهر گیاهان زیبا و بسیار خاصی وجود دارد که آن ها را به کل ایران و دنیا صادر میکند. به طوری که به پاکدشت در کشور به پایتخت گل و گیاه معروف شده است. همچنین در این شهر کاشت سبزیجات و صیفی جات نیز صورت می گیرد.

لوکیشن پاکدشت روی نقشه ایران

شما توانید با مشاهده تصویر زیر مکان قرار گیری پاکدشت را در گوگل مپ مشاهده کنید. برای دریافت جزئیات بیشتر روی تصویر کلیک کنید.

جمعیت پاکدشت

پاکدشت شهری به نسبت کوچک اما پر جمعیت می باشد. براساس آخرین سرشماری های انجام شده، این شهر حدود 706.490 نفر جمعیت دارد.

جاهای دیدنی پاکدشت

پاکدشت از شهر های قدیمی و تاریخی تهران است که دارای مکان های دیدنی زیادی می باشد. در ادامه با برخی از آنها آشنا می شویم.

  • آب انبار حیدرآباد
  • امامزاده سید جلیل و امام زاده محمد
  • روستای توچال

آب انبار حیدرآباد 

یکی از جاهای دیدنی این شهر آب انبار حیدرآباد است. این آب انبار از مکان های باستانی و بسیار قدیمی در پاکدشت است که برای بازدیدکنندگان بسیار جذاب می باشد. به شما  پیشنهاد میکنم حتما از آن دیدن کنید.

مرتبط:   محله سوهانک تهران: بررسی جامع و کامل سوهانک، شرایط زندگی و امکانات و دسترسی ها

امامزاده سید جلیل و امام زاده محمد

از دیگر مکان های دیدنی این شهر می توان به امام زاده های آن نیز اشاره کرد. ساخته شدن این امامزاده ها در زمان صفویه اتفاق افتاده است. این امامزاده تاریخی و قدیمی دارای معماری زیبا و خاص، با بنای گنبدی شکل و زیبا است. 

امامزاده سید جلیل
امامزاده سید جلیل

روستای توچال

یکی از سردسیر ترین روستاهای این شهر روستای توچال است. این روستا یک منطقه ی گردشی و پرطرفدار برای توریست ها می باشد. این مکان برای صخره نوردی بسیار خوب و مناسب می باشد و دارای میوه ها و محصولات بسیار زیادی است. 

روستای توچال
روستای توچال

پاکدشت چند کیلومتری تهران است؟

پاکدشت به تهران بسیار نزدیک است و تنها حدود 46 تا 49 کیلومتر با آن فاصله دارد. این مسافت تنها به 50 دقیقه زمان لازم دارید تا از پاکدشت به تهران برسید.

تاریخچه پاکدشت

امروزه پاکدشت به یک شهر نسبتا بزرگ تبدیل شده است، ما در گذشته ها و زمان های قدیم اینگونه نبود. پاکدشت یک دشت بسیار قدیمی بوده است که اقوام مختلفی از مکان ها سرزمین های بسیار دور به آن مهاجرت کرده بودند. در این دشت جنگ ها و دعوا های بسیار زیادی رخ داده است و بسیاری مردم آن زمان بسیار مهم بوده است.

این دشت از گذشته های خیلی دور قابل سکونت بوده و محل زندگی بسیاری از افراد بوده است. مردمی که در این منطقه زندگی میکردند بسیار آگاه بودند و خواستار یک تمدن خوب بوده اند. طبق نظر تاریخ شناسان و متخصصان آثاری که در این منطقه پیدا شده است شبیه به تمدن ری می باشد.

مرتبط:   نقشه مترو تهران با کیفیت بالا 1403 ✔️ ساعت حرکت تمامی خطوط

در قران 1 قبل از میلاد در سال 1250 و 1300 تمدنی به نام سفال در این منطقه شکل گرفت و رواج پیدا کرد. این سفال ها در تاریخ و تمدن این و پیشرفت این شهر نقش بسیار مهم و اساسی ای داشتند.

از باقی مانده سفال های آن زمان که بیشتر به رنگ های آبی، طلایی و فیروزه ای هستند، نشان دهنده ذوق و استعداد هنری افراد و تمدن آن زمان می باشد. تحقیقات انجام شده بر روی این منطقه نشان می دهد که تمدن آن بسیار قدیمی می باشد و به دوران نوسنگی نیز می رسد.

اسامی پیشین

این شهر در گذشته دارای اسم های بسیار زیاد و متفاوتی بوده است که امروزه دیگر کسی آنها را نمی شناسد. از جمله این اسم ها می‌توان به نام روستای مامازند، یبر و… اشاره کرد. تاریخ شناسان معتقد هستند که این اسم ها مربوط به دوران مهرپرستی کشور ایران می باشد.

در آن زمان دشت ورامین محل جنگ ها و درگیری های مشروطه بوده است. بسیاری از مردمان مهم و طرفدار های قاجار نیز در این منطقه زندگی میکرده اند. به همین دلیل هم موافقان و هم مخالفان مشروطه در پاکدشت وجود داشته اند.

حتی پس از پیروزی مشروطه نیز، مردمان و اهالی این روستا خود را بنده و رعیت قاجاری ها می دانستند و از حمایت کنندگان قاجار بوده اند. آنها حتی پس از کودتای تاریخ 3 اسفند ماه 1299 نیز همچنان بر استوار شدن قاجار اصرار داشتند.

مرتبط:   محله کاج تهران: بررسی امکانات ، دسترسی ها و شرایط زندگی در خیابان کاج تهران

مهاجرت عشایر به پاکدشت

مهاجرت عشایر و مردمان به این منطقه از قرن ها قبل آغاز شده بود و در زمان رضا شاه نیز ادامه پیدا کرد. او در آن زمان روستاهای بسیاری را برای خود گرفت و آنها را تصرف کرد. این روستاها در سال 1317 تا سال 1320 نیز ادامه پیدا کرد.

روستاهای از قبیل حصارکلک، ارمبویه، پلشت، یبر و داغلان، خاتون‌آباد، مامازند، جیتو، قوهه و غیره شامل روستاهای تصرف شده بوده اند. البته رضا شاه در تاریخ شهریور ماه  1320 در یک دفتر نامه در شهر اصفهان آنها را به فرزند خود واگذار کرد.

برخی از آن ها در گذشت زمان به مالکان خود واگذار شد. 

از دلایلی که آنها به این منطقه مهاجرت کرده بودند و تمام روستاهای اطراف این منطقه را اشغال کرده بودند وجود صنایع مهمات سازی و باغ های کشاورزی آن بوده است.

نزدیکی بسیار زیاد پاکدشت به تهران نیز باعث شد تا ساختار آن از هر نظری بعد از انقلاب دچار تحول شد. یعنی این دشت و روستا در سال 1376 به یک شهر تبدیل شد و بافت آن تغییر کرد.

 عشایر پاکدشت
عشایر پاکدشت

کلام آخر

شهر پاکدشت، یکی از شهر های جنوب شرقی تهران است که لقب پایتخت گل و گیاه را دارد، چرا که در پاکدشت سطح زیادی از زمین های کشاورزی به کشت گل های زینتی اختصاص دارد.

4.2/5 - (8 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا