نکات مهمی که قبل از نصب مخزن آب در آپارتمان باید بدانید!
یکی از مشکلاتی که آپارتمان نشینان به خصوص افرادی که در طبقات بالاتر زندگی میکنند با آن مواجه هستند، کاهش فشار آب است. به منظور برطرف کردن این مشکل و رسیدن آب به طبقات بالا با فشار مناسب، میتوان از مخزن آب استفاده کرد. اما نکتهای که وجود دارد این است که مخزن آب باید در جای مناسبی نصب شود تا آب بتواند با فشار مناسبی به طبقات مختلف آپارتمان برسد. همچنین این امکان وجود دارد که هر کدام از طبقات آپارتمان یک مخزن آب مجزا برای خود نصب کنند و مخزن آب آنها اشتراکی نباشد، اما این کار نیاز به هزینه بیشتر و حاشیههای بیشتری دارد.
به طور کلی مخزن آب را میتوان در نقاط مختلفی از آپارتمان نصب کرد، پس از انتخاب محل نصب باید نوع مخزن و ابعاد و شکل آن را انتخاب کنید. با توجه به افزایش تعداد آپارتمان نشینان و مشکل کاهش فشار آب در آپارتمانها، ما در این مقاله به راهنمای نصب مخزن آب در آپارتمان خواهیم پرداخت، پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
مخزن مناسب برای نصب در آپارتمان
مخزنهای آب پلی اتیلن به دلیل مقاومت بالا، وزن سبک و حمل آسان، مناسبترین نوع مخزن برای نصب در آپارتمانها هستند. اما علاوه بر جنس مخزن، به منظور نصب مخزن آب در ساختمان باید به نوع کنتور نیز توجه شود و با توجه به نوع آن، مخزن آبی با ظرفیت مناسب انتخاب شود. در ادامه به انواع کنتور آپارتمان و نصب مخزن آب مناسب برای هر کدام اشاره شده است.
- کنتور تفکیک شده
- کنتور مشاع
کنتور تفکیک شده
برای واحدهای ساختمانی که کنتور آنها تفکیک شده است، با توجه به تعداد نفرات و متراژ واحد، در پیلوت یا اتاق تاسیسات مخزن و پمپ مناسب نصب میشود. برای مثال برای واحدهایی که این نوع کنتورها را دارند، میتوان برای هر واحد از یک مخزن آب 500 لیتری و پمپ یک اسب شعاعی و منبع تحت فشار 24 لیتری استفاده کرد. همچنین میتوان از مخازن آبی با ظرفیت 250 لیتر و پمپ نیم اسب شعاع و منبع تحت فشار 24 لیتری نیز استفاده کرد. اما لیتراژ دقیق منبع باید با توجه به تعداد واحدها و مصرف آب مجموع واحدها محاسبه شود.
کنتور مشاع
در واحدهای ساختمانی دارای کنتور مشاع نیز با توجه تعداد واحدها و متراژ آنها، مخزن آب و پمپ مناسب انتخاب میشود. برای مثال، برای یک مجتمع ساختمانی که دارای 4 واحد است و هر واحد نیز 100 متر است، مخزن آبی با ظرفیت 1000 لیتر و مخزن تحت فشار بین 60 تا 100 لیتر مناسب است.
روش نصب مخزن آب برای یک واحد آپارتمانی
در صورتی که تنها یک واحد آپارتمانی مشکل افت فشار آب را داشته باشد و سایر واحدهای آپارتمانی برای نصب مخزن همکاری نکنند، هر واحد آپارتمانی میتواند به صورت مجزا برای خود مخزن آب نصب کند. در این صورت استفاده از یک مخزن 250، 500 یا 100 لیتری و یک پمپ نیم اسب و یک ست کنترل، کافی است.
به منظور لولهکشی نیز میتوان از لولههای منعطف و مسیر رایزر استفاده کرد و پمپ را در پشت بام یا در ارتفاع بالا در سرویس بهداشتی نصب کرد. سپس باید از طریق نزدیکترین نقطه به ورودی آب ساختمان، خروجی را دریافت نمود و آن را به طرف مخزن هدایت کرد و سپس خروجی مخزن آب را به پمپ متصل نمود و در قسمت ورودی آب واحد نیز یک شیر یک طرفه نصب نمود و تنها یک لوله به پشت بام برد که به ورودی و خروجی مخزن وصل شود. همچنین باید یک شیر یک طرفه نیز در بعد از خروجی مخزن نصب شود.
محل نصب مخزن آب
مکانها و فضاهای مختلفی برای نصب مخزن آب آپارتمان وجود دارد که باید با توجه به محل نصب مخزن، مخزن مناسب با آن نیز تهیه شود. زیرا مخازن آب از جمله مخازن آب پلی اتیلن انواع مختلفی دارند که هر کدام نیز کاربردهای خاص خود را دارند. پشت بام یا زیر پله، دو مورد از قسمتهای مناسب برای نصب مخزن آب هستند که ما در ادامه به راهنمای نصب مخزن آب در هر یک از این قسمتها خواهیم پرداخت.
نصب مخزن آب در پشت بام
نصب مخزن آب در پشت بام باعث افزایش فشار آب میشود، زیرا هر چه مخزن در ارتفاع بیشتری نصب شود، فشار آب نیز بیشتر میشود. همانطور که گفته شد برای نصب مخزن آب در پشت بام، باید اتصالات مخزن و لوله ورودی را به لولههای ورودی مخزن متصل کرد. لوله ورودی مخزن با استفاده از یک سه راهی از لوله اصلی دریافت میشود و لوله خروجی نیز با استفاده از همان لوله، به عنوان ورودی ساختمان تعبیه میشود. برای افزایش فشار آب نیز میتوان در کنار مخزن از یک پمپ آب نیز استفاده کرد که در ساعت افت فشار آب، بسیار کمک کننده است. به منظور نصب مخزن آب در پشت بام، رعایت نکات زیر ضرورت دارد.
محل قرار دادن مخزن آب در پشت بام، باید علاوه بر ارتفاع مناسب، استحکام کافی را نیز داشته باشد.
برای قرار دادن مخزن آب در پشت بام بهتر است که آن را در محلی سر بسته قرار دهید و یا روی مخزن را بپوشانید و از سایهبان استفاده کنید.
بهتر است که با استفاده از پایه، به مخزن آب چند سانت ارتفاع دهید تا فشار مخزن باعث سوراخ شدن ایزوگام نشود.
نصب مخزن آب در زیر پله
زیر پله یکی دیگر از قسمتهای مناسب برای نصب مخزن آب است. مخزن پلی اتیلن مناسب برای زیر پله، مخزن پلی اتیلن افقی یا زیرپلهای است. این نوع مخزنها نصب آسان و سریعی دارند و مقرون به صرفه هستند و به همین دلیل محبوبیت زیادی دارد. فضای زیر پله، فضایی بلا استفاده است و نصب مخزن در این قسمت باعث اشغال فضا نمیشود و این مورد یکی از مزایای مهم و کاربردی نصب مخزن در زیر پله است.
برای نصب مخزن در این قسمت باید ابتدا ابعاد زیر پله به صورت دقیق محاسبه شود و سپس با توجه به ابعاد و اندازهها و تعداد افراد ساکن در واحد ساختمانی، مخزن مناسب تهیه شود. برای مثال برای واحدی که 4 یا 5 نفر در آن ساکن هستند، مخزن 250 لیتری میتواند مناسب باشد.
نتیجهگیری
به دلیل این که آب در آپارتمانها با فشار کمتری به برخی از طبقات میرسد، میتوان از مخازن آب برای کل ساختمان و یا هر واحد به صورت جداگانه استفاده کرد. به منظور نصب مخزن آب در هر واحد آپارتمانی، باید با توجه به تعداد نفرات و متراژ، مخزن مناسب را انتخاب کرد. مخازن پلی اتیلن به دلیل وزن سبک و مقاومت بالا گزینه مناسبی برای استفاده در آپارتمانها هستند.
نصب مخزن آب آپارتمان در پشت بام یا در زیر پله صورت میگیرد که ما در این مقاله به راهنمای نصب مخزن آب و نکات مهم آن پرداختیم. به منظور تهیه مخازن پلی اتیلن باکیفیت و مقاوم، از وبسایت مجموعه البرز مخزن دیدن کنید.
تصویرنصب مخزن وپمپ برای ۹واحدگویای اشتباهات زیادی است واینکارنهایت چندماه کارنصف ونیمه انجام میده وبه هیچ صورت قابل تائیدنیست !! بزرگترین اشتباهات نصب زانوهای اذین ونصب پمپ اب وبالانبودن مخزن و…..است که بعدازچندماه پمپ بشدت اسیب دیده وکارنمیکند!!من ۳۰سال کارتاسیساتی وپیمانکاری انجام داده ام ودرلوله کشی صنعتی ونصب واجرای شوفاژخانه وپمپاژخانه وتجربه زیادی دارم وخیلی ازاین نوع کارهای ناقص رااصلاح نموده ام