آشپزی

طرز تهیه خوراک زبان گوساله یا گاو با سس قارچ 🍳 [7 مرحله]

خوراک زبان یک نوع غذای گوشتی است، و با دستورات و روش‌های مختلفی تهیه می‌شود. این خوراک به دلیل بافت ماهیچه‌ای و خوش طعمی که دارد طرفداران مخصوص به خود را دارد، و اکثرا در مهمانی‌ها و مراسم‌ها این خوراک تهیه و سرو می‌شود. برخی افراد هم به تلفیق مغز و خوراک زبان رستورانی، در ساندویچ علاقه مند هستند. ولی اینکه این غذا چگونه درست می‌شود همیشه چالش برانگیز بوده است. ما در ایرانیجو قصد داریم طرز تهیه خوراک زبان گوساله را به شما عزیزان آموزش دهیم.

آموزش و طرز تهیه خوراک زبان گوساله
آموزش و طرز تهیه خوراک زبان گوساله

مواد لازم برای تهیه خوراک زبان گوساله

در جدول زیر مواد لازم برای پختن خوراک زبان برای 6 نفر را درج کرده ایم. اگر قصد دارید برای افراد بیشتری خوراک زبان گوساله را آماده کنید، متناسب با تعداد افراد مورد نظرتان از مواد زیر استفاده کنید.

زبان گوساله1عدد
سیب زمینی و هویجبه مقدار لازم
چوب دارچین1 عدد
سیر2 حبه
برگ بو2عدد
پیاز1 عدد (بزرگ)
فلفل سیاه1 قاشق چای خوری
فلفل فرنگی شیرین1 قاشق چای خوری
آلوبه مقدار لازم
مواد لازم برای پخت خوراک زبان گوساله و گاو

ابتدای موادی که در جدول فوق ذکر شده است را آماده کنید، تا در گام بعدی به سراغ دستور پخت خوراک زبان گوساله برویم و در کنار هم یک غذای خوشمزه را بپزیم.

مواد لازم برای تهیه سس قارچ

  • پیاز: 2 عدد متوسط خرد شده
  • کره: 2 قاشق غذا خوری
  • قارچ: 250 گرم
  • آب مرغ یا آب گوشت: 2 فنجان چای خوری
  • سیر: 1 عدد
  • فلفل سیاه: نصف قاشق چای خوری
  • نمک: به مقدار لازم

طرز تهیه خوراک زبان گوساله با بهترین روش پخت

زبان، یکی از لذیذترین قسمت‌ها در گوشت گوساله است، که شما می‌توانید با یک دستور پخت، یک خوراک بسیار خوشمزه از آن درست کنید.

طرز تهیه خوراک زبان گوساله

مطابق با مراحل زیر اقدام کنید تا بتوانید به سادگی یک خوراک زبان خوشمزه و لذیذ را تهیه کنید.

مراحل پخت خوراک زبان گوساله یا گاو.

  1. زبان را به همراه آب داخل قابلمه قرار دهید

    اولین قدم برای درست کردن خوراک قراردادن زبان داخل یک قابلمه بزرگ است. بعد از قراردادن آن در ظرف مناسب، مقداری آب به آن اضافه نمایید؛ به نحوی که روی زبان کاملا با آب پوشیده شود.
    قابلمه را بر روی شعله مستقیم گاز قرار داده و کمی منتظر بمانید تا آب بجوشد، در این زمان کفی بر روی سطح آب ایجاد می‌شود که بهتر است آن را با قاشق جمع کرده و دور بریزید.

  2. افزودن پیاز و ادویه جات

    پوست پیاز را جدا کنید و به تکه‌های کوچکی آن را برش دهید. سپس همراه با سیر، کمی چوب دارچین، فلفل سیاه، فلفل فرنگی و برگ بو به زبان اضافه نمایید، و اجازه دهید که پخته شوند.

  3. چرخاندن زبان

    دو ساعت بعد زبان را بچرخانید تا طرف دیگر آن نیز به خوبی پخته شود.

  4. افزودن سیب زمینی و سایر مواد

    بعد از برگرداندن زبان مقداری سیب زمینی را به شکل درشت برش دهید، و همراه با آلو و هویج به خوراک زبان اضافه نمایید.

  5. سرد کردن بعد از 2 ساعت

    در این مرحله، بعد گذشت 2 ساعت دیگر و زمانی که دو طرف زبان گوساله به صورت کامل پخته شد. بهتر است که، آن را در درون ظرف دیگری قرار دهید تا کامل سرد شود.

  6. جداکردن پوست زبان

    بعد از سرد شدن زبان، یک شکاف بر روی پوست زبان با استفاده از نوک چاقو ایجاد نمایید، و به صورت کامل پوست زبان را از آن جدا نمایید.

  7. برش دادن و افزودن سس

    بعد از جدا کردن پوست زبان می‌توانید آن را به اندازه هایی که دوست دارید برش دهید، و سسی را که درست کرده بودید روی آن بریزید.

افراد قدیمی برای تهیه خوراک زبان از دارچین استفاده نمی‌کردند، و در صورتی که بخواهید به سبک قدیمی‌ها این خوراک را تهیه کنید، نیاز به اضافه کردن دارچین در این غذا نیست. اما افزودن دارچین می‌تواند باعث لذیذ‌تر شدن غذا شود.

آموزش پخت خوراک زبان گوساله و گاو
آموزش پخت خوراک زبان گوساله و گاو

(برای لذیذ‌تر شدن خوراک زبان گوساله می‌توانید آن را در سسی که در حال آماده شدن است قرار دهید تا طعم مواد و سس به خورد خوراک رود).

طرز تهیه سس قارچ برای خوراک زبان

  • برای درست کردن این سس، ابتدا یک ماهیتابه گود و سایز متوسط را بر روی شعله گاز قرار دهید تا گرم شود. کره را به آن اضافه نمایید و آن در سطح ماهیتابه پخش نمایید.
  • پیاز را به کره اضافه نمایید و کاملا باهم تفت دهید. برای سرخ شدن پیاز و کاراملی شدن آن روی شعله ملایم به 10 دقیقه زمان نیاز داریم.
  • بعد از سرخ شدن پیازها، یک حبه سیری را که له شده به پیازها اضافه نمایید و مقداری باهم تفتشان دهید.
  • در این مرحله قارچ‌های خرد شده را که، قبلا آماده کرده اید به آن اضافه نمایید.
  • پیاز و قارچ را به طور کامل با هم مخلوط نمایید و تفتشان دهید تا بافت قارچ‌ها نرم و سبک شود. بعد از سرخ شدن قارچ ها، فلفل سیاه، نمک و آب مرغ یا گوشت را به آن اضافه نمایید.
  • مواد را کمی مخلوط نمایید و در نهایت برش‌های زبان را به آن اضافه نماییدو شعله گاز را کم کرده و نیم ساعت به سس قارچ اجازه دهید تا به خورد زبان برود.

چند نکته مهم در تهیه خوراک زبان گوساله

زبان گوساله حاوی مقادیر زیادی کالری می‌باشد، و در صورتی که شما از رژیم خاصی پیروی می‌کنید؛ بهتر است این نکات را در نظر داشته باشید تا دچار مشکل جدی نشوید.

گوشت زبان گوساله و گاو بسیار دیر پخته می‌شود (مدت زمانی که برای پخت این خوراک باید مدنظر داشته باشید 4 ال 5 ساعت است) در صورت استفاده از زودپز مدت زمان پخت آن یک ساعت ونیم کمتر خواهد شد.

برای از بین بردن بوی زهم گوشت شما می‌توانید، از مقداری سبزیجات معطر (ترخون، نعناع و جعفری)، پیاز و سیر استفاده نمایید.

این نکته را در نظر داشته باشید که، نمک را چند دقیقه قبل از خاموش کردن شعله به غذا اضافه نمایید؛ چرا که افزودن نمک در شروع کار باعث طولانی شدن زمان پخت غذا خواهد شد.
این خوراک می‌تواند با سس قارچ یا سس گوجه و در کنار جعفری برای شما یک وعده غذایی لذیذ و بی‌نظیر فراهم نماید. شما می‌توانید زبان گوساله را به دو صورت خوراک و ساندویچ تهیه و با خانواده میل نمایید.

برای تهیه این خوراک بهتر است از زبان گوساله جوان که چربی آن به نسبت کمتر بوده است استفاده نمایید، تا طعم لذیذ‌تری را تجربه کنید.

به این نکته توجه داشته باشید که قبل از پخت زبان، لازم است که چربی انتهای آن را جدا نمایید تا خوراک زبان شما طعم بهتری داشته باشد.

قبل از پخت لازم است که زبان گوساله را به خوبی با آب بشویید تا لزجی که بر روی زبان وجود دارد تمیز شود. برای شستن پرزهایی که بر روی زبان قرار دارد می‌توانید از فرچه استفاده نمایید.

جمع بندی

در این مقاله از ایرانیجو، دستور پخت یک غذای خوشمزه و لذیذ را به همراه فوت و فن لازمه برای پخت بهتر خوراک زبان گوساله را، برای شما عزیزانی که دوست دارند دستپخت خوبی داشته باشند به اشتراک گذاشتیم. لطفا تجربه خود از پخت این غذا را در زیر همین آموزش برای ما کامنت کنید و با ما به اشتراک بگذارید.

5/5 - (2 امتیاز)

یکتانت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا